İçeriğe Yönlendir

Isıtma Bujisi Sökülürken Kırıldı

Tevfik Çapar

Recommended Posts

Sani Gerşon

Ne oldu acaba...

Yaşar usta, aynısı başına gelse sen ne yapardın müşterine?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Ne oldu acaba...

Yaşar usta, aynısı başına gelse sen ne yapardın müşterine?

teslim almasaydın derim :)

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci
Ama teslim eden ustaymış?

degilmiş usta olsaydı teslim etmezdi

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil
degilmiş usta olsaydı teslim etmezdi

+1903.

ama neler görüyoruz biz yaşar usta sanayide,hergün yaşanır bu tip vakalar.

Yorum bağlantısı
Tevfik Çapar

Yapılan işlemlerle ilgili birkaç bilgi vereyim. Öncelikle servis müdürü ile konuştum hatanın kendilerinde olduğunu ve ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi ve yaşanan bu problemden dolayı benden özür diledi.Olasılık her ne olursa olsun aracın bu şekilde gönderilmemesi gerektiğini söyledi. Aracın üst kapağı söküldü ve parçanın ne pistona ne üst kapağa bi zarar vermediğini söyledi. Parçanın egzostan dışarıya çıkmış olabileceği üzerinde durdu usta. Ama tabi aracın neden stop ettiği ve neden yeniden çalışmadığı hala soru işareti.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Yapılan işlemlerle ilgili birkaç bilgi vereyim. Öncelikle servis müdürü ile konuştum hatanın kendilerinde olduğunu ve ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi ve yaşanan bu problemden dolayı benden özür diledi.Olasılık her ne olursa olsun aracın bu şekilde gönderilmemesi gerektiğini söyledi. Aracın üst kapağı söküldü ve parçanın ne pistona ne üst kapağa bi zarar vermediğini söyledi. Parçanın egzostan dışarıya çıkmış olabileceği üzerinde durdu usta. Ama tabi aracın neden stop ettiği ve neden yeniden çalışmadığı hala soru işareti.

Hadi bakalım inşallah en az hasar ile atlatırsınız...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bağıra bağıra gelmiş , hasar. Bizim ustalar uyarmış bir de. :D

Yorum bağlantısı
Tevfik Çapar
Hadi bakalım inşallah en az hasar ile atlatırsınız...

İnşallah...

Yorum bağlantısı
Tevfik Çapar

Aracımı bugün teslim aldım. Çok şükür parça aracın motoruna hiçbir zarar vermemiş. Ustaların dediğine göre parça Dışarı attıktan sonra mazot hortumunu parçalamış ve hava yaptığı için araç stop etmiş. Ama o takırtının nereden geldiği nasıl olduğu hala ? Aracım kuş gibi hafiflemiş sanki daha sessiz geldi bana. Belki de psikolohik bilmiyorum ama eski halinden daha iyi gibi...

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Bu yapılan işlemler baştan sona kadar yanlış.Heleki size aracı teslim edip birde devirli kullandırmaları redline görmeniz tümden yanlış.Kızdırmalar sökülürken %50-%50 dir kırılma.Sabırla sürekli hidrolik basarak ileri geri söküm yaparak kırmadan alma payıda vardır.Ama yarı ihtimalde çıt diye kırılıveriyor işte.Kırılan parça mazot hortumuna nasıl gelmiş onu merak ettim??Yanma odasında piştikten sonra egr gibi yanamamışı ayırıpta tekrardan by-pass edip silindiremi gidiyor yakıt :)

Yorum bağlantısı
Osman Ünal

Kırılan parça içeriye düşmemiş (motor içine), Dışarıya fırlayıp mazot hortumunu parçalamıştır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Piston tepesindeki kırık parçanın mazot hortumunu yırtacağını hiç aklım almadı.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Kırılan parça içeriye düşmemiş (motor içine), Dışarıya fırlayıp mazot hortumunu parçalamıştır.

Yani o zaman bu durumda usta haklı mı çıkmış oluyor?Çünkü parçanın dışarıya atılacağını söylemişti.Parça içeriden çıkmamışsa dediği olmuş.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Yani o zaman bu durumda usta haklı mı çıkmış oluyor?Çünkü parçanın dışarıya atılacağını söylemişti.Parça içeriden çıkmamışsa dediği olmuş.

Öyle görünüyor...

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ya haksız olsaydı ? Ya çok tehlikeli bir yerde stop etmiş olsaydı araç.. :D

Yorum bağlantısı
Tevfik Çapar

Parçayı dışarı atma konusunda usta haklı olabilir. Ama hala o tak tak sesi nasıl nereden geldi anlayabilmiş değilim! Sanki piston arasına sıkışmış gibi gelmişti oysaki bana. Parçanın dışarı fırlayıp mazot hortumunu parçalaması da şansmış ustların dediğine göre. Allahtan aracım stop ettiğinde düz yolda önümde arkamda araç yoktu ve hızım düşüktü.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Geçmiş olsun.. Ben de yarın kızdırma bujilerini değiştirecektim ki bu konu gözüme çarptı.. bunda da vardır bir hayır deyip vazgeçtim sökmekten.. :D

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
İsmail Çetin

Geçmiş olsun.. Ben de yarın kızdırma bujilerini değiştirecektim ki bu konu gözüme çarptı.. bunda da vardır bir hayır deyip vazgeçtim sökmekten.. :)

Parçayı dışarı atma konusunda usta haklı olabilir. Ama hala o tak tak sesi nasıl nereden geldi anlayabilmiş değilim! Sanki piston arasına sıkışmış gibi gelmişti oysaki bana. Parçanın dışarı fırlayıp mazot hortumunu parçalaması da şansmış ustların dediğine göre. Allahtan aracım stop ettiğinde düz yolda önümde arkamda araç yoktu ve hızım düşüktü.

iyi akşamlar bende bu gün söktürdüm bujileri bir tanesi içinde kırldı usta verdi arabayı atmasını bekliyeceğiz içne düşme ihtimali yok dedi, üstü kapak sökülmesi gerekiyor der söker paranıda alırdın ama gerekmiyor dedi hayırlısı ne olacak bakalım ama attıgında arcın kontrolünü kaybetmek anlamsız geldi nasıl oluyor acaba

Yorum bağlantısı
Mehmet Saat

ford bu parçanın değişim esnasında kırılacağını hesaplamadan mı fabrikadan çıkarıyor aracı :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu nasıl iş, parça kırılıyor atmasını bekliyoruz, böbrek taşımı döküyorsun kardeşim, böyle saçmalık olmaz, motoru indirmeyin sonra, bu şekilde araç sürülmez, üst kapak açmak amma zormuş yahu, getir tork anahtarı ve sıfır conta anında sökeyim takayım, milyarlı fiyatlar nereden çıkıyor, kızdırma bujilerinin ucu nerede, ya ince uç kırılırda içeridüşerse, silindire düşüyor ve zarar vermeden siboblardan çıkıyor öylemi, hiç inandırıcı gelmedi bana, biz motora toz girmesin derken koca parça giriyor, bunu diyen nasıl ustayım ben diyor yahu :angry:

Zarar vermeden buradan geçme ihtimali nedir? Hadi ince kısım içeri düştüü, zarar vermeden ekzosta girdi, sonra nereye gidiyor, önce turboyu dağıtıyor ve iflas ediyorsunuz, onuda geçerse kataliğe giriyor onu da güzelce ufalıyor.

7.jpg

Kızdırma bujilerinin montajı ve sökülmesi

Monte ederken şu adımlara dikkat edin:

Kızdırma bujisini mümkün olduğunca motor çalışma sıcaklığındayken sökün.

Kızdırma bujisini dikkatli bir şekilde gevşetin.

Kabuklanmalar ve kirler varsa, bunları basınçlı hava ile temizleyin.
Eski kızdırma bujisini döndürerek çıkarın.
Kızdırma bujisi deliği bölgesindeki artıkları –gerekiyorsa bir rayba ile- temizleyin.
Kızdırma bujisini el ile sıkabildiğiniz kadar sıkarak yerine vidalayın.
Ayarlı tork anahtarında doğru sıkma torkunu ayarlayın.
Ayarlı tork anahtarının soketini kızdırma bujisinin sıkma somununa geçirin ve kızdırma bujisini sıkın.
tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Okay Uygur

Bugün serviste aracım cihaza takıldıktan sonra ısıtma bujilerinden ikisinin çalışmadığı ortaya çıktı. Usta bütün bujileri dikkatli bi şekilde çıkarmayı denediyse de son ısıtma bujisinin ucu motorun içinde kaldı ve bana söylenilen motorun açılarak çıkarılabileceği bunun da maliyeti 1000 TL. Aracı zorlayarak çıkarmayı denedik fakat kalan parça bir türlü dışarı çıkmadı. Pas sökücü, hidrolik yağı ne yaptıysak hiçbir çözüm alamadık. Şu an aracımı kırık parça çıkmamış şekilde kullanıyorum acaba bunun bir sakıncası var mı? Bu parça motor açılmadan çıkarılamaz mı?

benim de aracımda ısıtma bujisi sökülemiyordu ama niğde de gençoğlu otomativ çıkmayan ısıtma bujisini uyguladığı ilaçla 3 gün sonra hepsini kırmadan söktü ve değişti.Yani imkansız değil ve üst kapağın sökülmesine gerek yok.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ne yaparsanız yapın, kırılabiliyor, kızdırma bujileri pahalı değildir, sıfır arabam olsa, 50-60 bin de bir bunları değiştirir, enjektörleri söker , kenarlarını, UCUNU DEĞİL, temizler yerine takardım.

sökülmeyen enjektör için, üst kapak sökmüştük, (ustanın kendi arabası faturasız işçilik) enjektörü gözden çıkardık, mengeneye bağladık, kapağı çevirmeye çalışıyoruz, kapak esniyordu enjektör hala direniyordu, en sonunda permiyum matkap tekniği ile enjektörü bu ızdıraptan kurtardık.

KAynamışsa fena kırılır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...