İçeriğe Yönlendir

Kalkışta Ses Geliyordu

Hakan Yağlı

Recommended Posts

Hakan Yağlı

arkadaslar arabamda kalkışlarda ses geliyor demiştim yani debriyajın tam kavrama noktasında vınn şeklinde bir ses .. bugun özel servisime götürdüm .. ses motor ısınınca yapmadığı için serviste motorun soğmasını 1 saat bekledim .. sonra test sürüşüne çıktık sesi duymasına rağmen baskı balatanın zamanla alışacağinı bu sesi daha sonra yapmamaya başlıyacağını söyledi halbuki baskı balata değişeli nerden baksan 15 bin km oldu sanırım yani uzun uzun yazmaya gerek yok şimdi bu ses iiçin uğraşamam demek istedi iyi uğraşmasın bakalım.. sonuçta ısınınca yapmıyor çekiştede bir problem yok normal gibi .. böyle bir sorunlara karşılaşan ve çözen yada bu konuda yorum yapacak forum üyeleri varmı ..bu şekilde kullanıyorum sizce ilerde daha buyuk sorun açarmı yoksa biran önce bu sesten kurtulmalımıyım teşekkürederim..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Değişimde ne marka kullanıldı? Debriyaj bilyası da değişti mi?

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

o ses zaten kaçırma sesi, balatanız daha çabuk bitecek, anidende bitebilir, takılan parçanın garantisi varmı

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı
(düzenlendi)
o ses zaten kaçırma sesi, balatanız daha çabuk bitecek, anidende bitebilir, takılan parçanın garantisi varmı

baskı balatanın markası luk .. garantisi varmı bilmiyorum ama sanırım bir sorun var ne yapmalıyım.. garanti belgesi falan vermediler yer can oto şaşmazda sürekli oraya gidiyorum hakkımı arama adına tekrar gidebilirim..

Bu ses için iki defa gittim ilk testi yapan kalfaydı ve baskı balatanın kaçırdığını söyledi ama bu sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini söylemedi .. sonra ustasına söyledi yani murat abiye o da birde ben test edeyim dedi sesi duymasına rağmen bunun bir problem olmayacağını ve ilerde alışınca bu sesi yapmayacağını söyledi ki 15 bin km oldu neredeyse değiştireli. Garantili demişti takarken ama şimdi ne derler bilmiyorum . Başları çok kalabılıktı ve beni gönderdiler bunun farkındayım bu ses baskı balatıyı çabuk bitirecek yada heran bitebilecek duruma geldiğiniN bir göstergesi imiş.. Ne yapmalıyım sizce bu şekilde bineyimmi yoksa hakkım varmı arayayımmı.. sonuçta 15 binm km oldu .. birde bir baskı balatanın ömrü ne kadardır bunuda bilmiyorum..

debriyaj hala yumuşak ve motor ısındığı zaman bu sesi yapmıyor ...

bu konuda bir fikri olan yokmu acaba

tarihinde Sani Ger?on tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Motor sıcaklığı ile balatadan gelen sesin alakasını ben anlayamadım....Krank kasnağından benzer ses geliyordu benim arabadan ama her zaman geliyor, sıcak soğuk farketmiyordu...

Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı
Motor sıcaklığı ile balatadan gelen sesin alakasını ben anlayamadım....Krank kasnağından benzer ses geliyordu benim arabadan ama her zaman geliyor, sıcak soğuk farketmiyordu...

+ benden de bi o kadar.. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı
(düzenlendi)

arkadaslar araç motor souğkken debriyajın tam kavrama noktasında aracın kalkış esnasında tek defada gelen bir ses değil aynen uğultu sesi gibi .. motor ısındığında yapmıyır nedeni belki balata ısındığı içindir yada ses azalıyor ben duymuyorumdur.. yarın servise tekrar götüreceğim servis notlarımı yazarım.

tarihinde Hakan Ya?l? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cengiz Çoban

balatanın ömrü 50000 km ye kadar uzayabilir ama şehir içi kullanımınız çoksa 25000 in altına bile inebilir , 'yarım debriyajcı' iseniz allah bilir..

ayrıca değişimde baskı da değişti mi?

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

Arkadaşlar aracımı servise götürdüm motor ısınmış durumda olduğu için sesİ doğal olarak ustamız duyamadı çekişinde herhangi bir problem olmadığını söyledi. Motorun soğmasını bekledim 2 saat boyunca tekrar test sürüşüne çıktırk .. Araç uğultu sesini yine yapmadı .. Baskı balataya bakacaklardı ama ben istemedim sebebi, bu uğultu sesİ eninde sonunda çoğalacak ve motor sıcakkende yapmaya başlayacak bende o zamana akadar beklemeye karar verdim.. Şunu söyleyeyim sağlıklı bir motorum yapmaması gereken rahatsız edici bariz anlaşılan bir uğultu sesi sadece sabah işe giderken ve iş çıkılında duyuyorum bunu söylememdeki sebeb sanmayınki ben hüsnü kuruntu yapıyorum yada kendime iş çıkarmaya çalışıyorum .. neyse sonuç: zamana göre aracın hal ve durumuna göre beklenecek.

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

baskı balata bilyası bozuk garanti kapsamına girermi 10 15 bin arası km oldu değiştireli .. yani hocam sen taktın garantili dedin ama bozuldu şimdi bedelsiz değiştirmek zorundasın desem .. acaba beni kovalarlarmı yoksa tabi garantili olduğu için ücretsiz yaparızmı derler bilemedim doğrusu..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

montajdan kaynaklı ise yetkili servisde garanti altındadır diyorum. yada ürün hatalı ise. misal fren balatası kusurlu çıkabiliyor. ama araç servisten çıkarken test sürüşünde belli ediyor kendini.

ama 10bin km sonra hatalı diye zor. hani yine araç sıfır olsa fabrikasyon hatası derler o ayrı.

Yorum bağlantısı
Hakan Yağlı

Yetkili serviste değil , özel serviste değişti takılırken garanti vurgusunu üzerine basarak yaptım, bu günü sanki o gün görecekmişim gibi. Birde sürekli gittiğim bir yer bunlara güveniyorum .. bilya sesi aracıma zarar vermeyecekse bi müddet daha bu sekilde kullanmayı düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Selim Çevirme

Benim sorunum da bu konuyla alakalı galiba...

Bayram tatilinden dönüşte yokuşlarda, ışıklarda kalkış yaparken debriyajı biraz zorlayınca gıcırtı gelmeye başladı. Daha çok 2. veya 3. viteste iki-üç saniye duyuluyor. Sakin kullanımda bu ses yok. Baskı balatanın çok iyi durumda olmadığının farkındayım ama önümüzdeki kışı geçirip değiştirmeyi planlıyordum. Bu ses doğrudan debriyajla ilgili midir?

Yorum bağlantısı
Selim Çevirme

İki metalin zorlanarak sürtünmesi gibi. Eski kamyonların fren yaptığında çıkan sesin daha hafifi. Anlatabildim mi bilmiyorum :)

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Debriyaj pedalınız sert ve yukarıda kavrıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Selim Çevirme

Evet aynen öyle. Değiştirmeye niyetlenmiştim, usta bu kış idare eder değiştirmeyelim deyince vazgeçmiştim.

Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu

Bittiği yere kadar devam o zaman. Şehir içinde aniden bitmesi çok sıkıntı değil, ekstra olarak çekici masrafınız olur. Şehir dışı yol yapıyorsanız dikkat edin.

Yorum bağlantısı
Selim Çevirme

Ustaların da bu sese kulak vermesi gerekiyor :) Pazartesi günü baktırmaya çalışırım artık...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...