Samet Sarıhan 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 (düzenlendi) İkinci el 2006 model ilk sahibinden 6 ay önce aldığım aracımın gecen hafta; Sol cam inip kalkmaz oldu sıradan özel bir FORD servise götürüp gösterdim onlarda. Bunun parcaları değişmiyor hazır takım olarak komple orjınal satılıyor deyıp 100 tl ye ve 30 tl işcilik ücreti ile bana 130 tl kakaladılar... Aksılık buya bugunde Marş basmadı evin önünde arbam kaldı. Marşa basıyorum " tık " sesı gelıyor kalıyor. Sankı bırsey sıkıyor gıbı. Akununde yesıl ışıgı yanıyordu... Neyse hemen busefer yetkili servısı aradım 20 km yolu 10 dk gelıp baktılar. Marş dinamosunu bıraz plastık cekıs ıle tıklatıp denedıler calısmadı bu sefer akuden ek kablo ile mars dınamosunu elektırık verıp calıstırdılar ve artık problem çözüldü calısıyor dedıler.. Ama içindeki kömürleri bitmiş dedıler. Biara Servise uğrayın dınamonun yenisini takalım dedıler. Bende bir oto elektırıkcısıne gıdıp kömur kattırsam olur mu dedım olur ama yıne sana problem cıkartır dedıler. Enıyısı yeni parca dediler 2 yıl garantıde verıyoruz dedıler. Dinamonun sıfır fıyatını bılenınız var mı acaba ben sormayı unutmusumda? Veya sızın basınızdan böyle birsey gecıp değiştirtmiş iseniz. Yetkılıde yanımdayken Cam kırkosunun parcaları satılıyormu dıye sordum benımkının plastık aksamı kırılmıstı dedım. O degısmez deyıp komple cam kırkosunu degıstırdıler dedım. " Uğrasısaları gelmemıstır onların dedı sadece plastık aksamı degıstırıle bılıyor dedı. " kendi kendime dedımkı birdaha fordun özel servısıne gıdenii... 3 Kasım 2010 tarihinde Samet Sar?han tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Kasım 2010 Paylaş 3 Kasım 2010 Bence öncelikle akünüze baktırtın, elektrikçide! , akü üstündeki yeşil göstergeyi de yok sayın. Tek gözdeki asite bakar o kadar. Wc sifonundaki şamadnrıa ile aynı prensip. Yorum bağlantısı
Samet Sarıhan 3 Kasım 2010 Yazar Paylaş 3 Kasım 2010 (düzenlendi) Zaten Ford un yetkılıs servıs aracında her bırsey oldugu için ilk önce zaten bi cıhaz ıle akunun voltajını ölçtü. Yeşil ışık yanıyor varsayıpta bakmamazlık etmedı. Aku 1 yıl olmus degıseli 3 Kasım 2010 tarihinde Samet Sar?han tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu 10 Kasım 2010 Paylaş 10 Kasım 2010 (düzenlendi) BURADAN İstediğiniz parça bu sanırım. Bu siteden daha önce alışveriş yaptım, sorunsuz ve çok ilgililer, umarım yardımcı olmuşumdur. 10 Kasım 2010 tarihinde Aydo?an Munano?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bülent Okan 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 İkinci el 2006 model ilk sahibinden 6 ay önce aldığım aracımın gecen hafta; Sol cam inip kalkmaz oldu sıradan özel bir FORD servise götürüp gösterdim onlarda. Bunun parcaları değişmiyor hazır takım olarak komple orjınal satılıyor deyıp 100 tl ye ve 30 tl işcilik ücreti ile bana 130 tl kakaladılar... Aksılık buya bugunde Marş basmadı evin önünde arbam kaldı. Marşa basıyorum " tık " sesı gelıyor kalıyor. Sankı bırsey sıkıyor gıbı. Akununde yesıl ışıgı yanıyordu... Neyse hemen busefer yetkili servısı aradım 20 km yolu 10 dk gelıp baktılar. Marş dinamosunu bıraz plastık cekıs ıle tıklatıp denedıler calısmadı bu sefer akuden ek kablo ile mars dınamosunu elektırık verıp calıstırdılar ve artık problem çözüldü calısıyor dedıler.. Ama içindeki kömürleri bitmiş dedıler. Biara Servise uğrayın dınamonun yenisini takalım dedıler. Bende bir oto elektırıkcısıne gıdıp kömur kattırsam olur mu dedım olur ama yıne sana problem cıkartır dedıler. Enıyısı yeni parca dediler 2 yıl garantıde verıyoruz dedıler. Dinamonun sıfır fıyatını bılenınız var mı acaba ben sormayı unutmusumda? Veya sızın basınızdan böyle birsey gecıp değiştirtmiş iseniz. Yetkılıde yanımdayken Cam kırkosunun parcaları satılıyormu dıye sordum benımkının plastık aksamı kırılmıstı dedım. O degısmez deyıp komple cam kırkosunu degıstırdıler dedım. " Uğrasısaları gelmemıstır onların dedı sadece plastık aksamı degıstırıle bılıyor dedı. " kendi kendime dedımkı birdaha fordun özel servısıne gıdenii... bende iki gün önce serviste cam kırikosunu değiştirdim 136 tl banada komple değişiyordediler ama sökülen parçayı incelediğimde basit bir saç ilavesiyle onarılabilir olduğunu gördüm ama servis onarım yapmıyo Yorum bağlantısı
Samet Sarıhan 13 Kasım 2010 Yazar Paylaş 13 Kasım 2010 bende iki gün önce serviste cam kırikosunu değiştirdim 136 tl banada komple değişiyordediler ama sökülen parçayı incelediğimde basit bir saç ilavesiyle onarılabilir olduğunu gördüm ama servis onarım yapmıyo Beyfendi çook haklısınız fakat. MU Yorum bağlantısı
Turkay Enez 29 Ocak 2011 Paylaş 29 Ocak 2011 Marşa basınca tık sesi geliyor ve marş basmıyorsa, sorun yüksek ihtimalle kutup başlarındadır... Kömür bitmiş olsa birden kesmez. Marş basar ama ölü gibi çevirir. Ve kömürlerin bitmediğinin bir kanıtı da aküden direk ceryan alarak marşın basmasıdır. Kömür bitmiş olsa bu şekilde de marşı çevirmemesi gerekirdi... Tık sesi, marş otomatiğinin de çalıştığını gösteriyor. Sonuç itibariyle, önce kutup başları kontrol edilecek. Kutup başlarında gevşeklik yoksa, marş dinamosu söktürülecek, temizlik ve bakımı yaptırılacak. Bu işlemi sanayide bir oto elektrikçisine yaptırın. Marş dinamosu 30 yıl kullanılır. Kesinlikle servise uyup değiştirtmeyin... Kömürü biter değiştirlir. Otomatik arıazalanır değiştirilir. Burçlar biter değiştirilir. Vesile ile her parçası değiştirilir. Ama marş motoru komple değiştirmek çok gereksizdir bence... Aksılık buya bugunde Marş basmadı evin önünde arbam kaldı. Marşa basıyorum " tık " sesı gelıyor kalıyor. Sankı bırsey sıkıyor gıbı. Akununde yesıl ışıgı yanıyordu... Neyse hemen busefer yetkili servısı aradım 20 km yolu 10 dk gelıp baktılar.Marş dinamosunu bıraz plastık cekıs ıle tıklatıp denedıler calısmadı bu sefer akuden ek kablo ile mars dınamosunu elektırık verıp calıstırdılar ve artık problem çözüldü calısıyor dedıler.. Ama içindeki kömürleri bitmiş dedıler. Biara Servise uğrayın dınamonun yenisini takalım dedıler. Bende bir oto elektırıkcısıne gıdıp kömur kattırsam olur mu dedım olur ama yıne sana problem cıkartır dedıler. Enıyısı yeni parca dediler 2 yıl garantıde verıyoruz dedıler. Dinamonun sıfır fıyatını bılenınız var mı acaba ben sormayı unutmusumda? Veya sızın basınızdan böyle birsey gecıp değiştirtmiş iseniz. Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 23 Ekim 2012 Paylaş 23 Ekim 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar aynı sorun garantisi devam eden araçta olsa sizce servise mi gitmek mantıklıdır yoksa sanayiye mi? Dün gece arkadaşın 2011 model tdci tit. focusu da tık tık diyor ancak çalışmıyordu, benim araçla takviye ettik çalıştı, 15 km kadar turladık. Ancak aradan 10 saat geçmesine rağmen sabah yine çalışmadı. Marş motorunda bence problem yok, ama akünün bu kadar çabuk boşalması saçma, sizce servise mi gidelim yoksa sanayiye mi, aküyü garantiye sokacaklarını sanmıyorum ama belki başka bi durum vardır. Yorumlarınızı bekliyorum. 23 Ekim 2012 tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Gül 23 Ekim 2012 Paylaş 23 Ekim 2012 Arkadaşlar aynı sorun garantisi devam eden araçta olsa sizce servise mi gitmek mantıklıdır yoksa sanayiye mi? Dün gece arkadaşın 2011 model tdci tit. focusu da tık tık diyor ancak çalışmıyordu, benim araçla takviye ettik çalıştı, 15 km kadar turladık. Ancak aradan 10 saat geçmesine rağmen sabah yine çalışmadı. Marş motorunda bence problem yok, ama akünün bu kadar çabuk boşalması saçma, sizce servise mi gidelim yoksa sanayiye mi, aküyü garantiye sokacaklarını sanmıyorum ama belki başka bi durum vardır. Yorumlarınızı bekliyorum. Daha önce başıma geldi.Araç çalıştırmaya kalktığımda TIK diye bir ses geliyordu.30-40 kere denedim çalıştıramadım.Ford gezici servis geldi adam balınamıdır nedir farları auto konumuna aldı denedi çalıştı.Bana dedi hafif aracı vurdurmayı deneseydin dedi kömürleri bitik yaptırmadan önce yine başına gelirse hafif vurdurur gibi yap kömürler hareket etsin dedi.Sonra kömürleri değiştirmeye gittim kömür denen bişey kalmamış kömürlerin içinde bakır var onlar bile biraz gitmişdi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Ekim 2012 Paylaş 23 Ekim 2012 pencere onarımında bir hata yapıldıysa aküyü bitiriyor olmasın? Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 28 Ekim 2012 Paylaş 28 Ekim 2012 aküyü takviye edip aracı çalışır halde servise götürdük, stop ettikten 10 dk sonra yine çalışmadı, garantisi olduğunu öğrenince akünün 1,5 gün şarj olacağını söyleyerek aküyü aldılar bizim araca idareten başka bir akü taktılar, şimdilik araba çalışıyor, servisten haber bekliyoruz bayram sonu ya akünüz oldu alın diyecekler yada büyük ihtimalle garantiden değişecek, Yorum bağlantısı
İhsan Doğan 4 Kasım 2012 Paylaş 4 Kasım 2012 O Sorun Bizim Eskiden Tofastada Vardı Marşı Basardık Tık Diye Ses Gelir Çalışmazdı..Komşudan AKü Yardımı İstedik Oldu.Akünüzde Sorun Olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts