İçeriğe Yönlendir

"Türk Tarihine Ait Yeni Sırlar" İsimli Yazı


Eray Sireli

Recommended Posts

Eray Sireli
(düzenlendi)

Zülkarneyn (a.s) Kimdir? Orhun Kitabelerinde Gizlenen Gerçek Nedir? Hz. Osman?ın Kılıcındaki Sır Nedir? Osman Gazi?nın İlk Adı Nedir, Nasıl ve Niçin Osman Olmuştur? Kabe?nin Anahtarları Kime Emanet Edilmiştir??

Bilindiği gibi Orhun Kit

tarihinde Eray Sireli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eray Sireli
Bunun gibi konuları konuşmak bizi bölmez aksine birleştirir.

Bu cümleye hak vermemek elde değil. Gırgır, şamata konularına olan ilgi böyle konulara malesef olmuyor. İnsanlar okumuyor. Doğru veya yalan, en azından okuyup kafamızda değerlendirmek gerekir. Orhun kitabeleriyle Kuran arasındaki benzerlikler gerçekten çok ilginç. Kimbilir, belki Zülkarneyn'de bir Türk'dü.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Türkler büyük bir millettir ,doğru. İslam'a eski inançlarına yakın olduğu için, seve seve geçtikleri ise ,yanlış.

Yorum bağlantısı
Abdülkerim Demir

yazı çok uzun. keşke tek bir konuyu kısa ve öz anlatımla paylaşım olsa daha iyi olurdu.

ama yine de paylaşım paylaşımdır, teşekkürler.

olabilir ki kehf suresinde anlatılan bilge kağandır. bunu en iyi bilecek olan Allah'tır. Kur'an'daki kıssalarla alakalı ayrıntıları ise sadece Peygamberimizden öğrenebiliriz.

genelde de Peygamberimiz bu tip kişilerin hangi milletlerden olduğu üzerinde değil, Allah için yaptıkları mücadeleleri üzerinde durmuştur.

Kur'an'da övülen bu kişilerin kendi milletimize elde yeterli kanıt olmadan manyıksal düşüncelerle mal edilme anlayışı doğru değil.

keşke forum sitemiz hakaret boyutlarına ulaşmadan demokratik bir ortamda kıran kırana konuların tartışıldığı bir site olabilse.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Yazıyı okudum. Uzun yorum yapmak istemiyorum.

Bu tarz yazılar imanı zayıf olup kendine destek bulmak amacı ile yazılan, ya da imanı zayıf olanları çevresel desteklerle yola getirme yani kendi inancına döndürme amacı taşıyan yazılardır.

Oldukça yanlı olarak yazılmış bir yazıdır ve bilimsel verilere dayanmış gibi görülse de daldan dala atlayarak kafası karışık bir şekilde "bak müslümanlık doğru bişiy, zaten Türkler eskinden beri müslümandı" algısını oluşturmaya çalışmaktadır.

Bu forumun kurallaırna göre dini inançlar tartışılmaz. Buna propaganda da dahildir. Ben bu yazıyı propaganda olarak değerlendiriyorum. Cevap olarak yazılabilecek şey çok ama anti propaganda anlamına girer. O da olmaz.

Türkler seçilmiş ulus değildir. Yahudiler de değildir. Hangi ulusa sahip olacağınızı seçemezsiniz, dolayısı ile bununla bir afedersiniz "mok" olamazsınız. Olmuş gibi de yapmayınız.

Tarihi meselelere eşit mesafeden merak amacıyla bakınız. Orhun abideleri ve benzeri yazıtlar çok derin bilgileri ve kültürümüzün temellerini içermektedir. Burda "kan çeker" kavramı geçerlidir. Ancak bu durumu üstünlük taslama yahut ayrıcalık olarak algılamamak lazımdır.

Türk, İngiliz, Yahudi, Farsi, Hindi, bunlar hep kültürdür. Zaman içinde oluşurlar.

Dini kitapların tarihsel dökümanlarla içerik paylaşmasında da bir anormallik yoktur. Kimilerine göre zaten onlar da tarih kitaplarıdır.

Bu konu zor konudur, uzun yazıların okunması için yazıları kısaltmaya ve paragraflar halinde yazmaya özen gösterelim.

Unutmayın bu bir inanç meselesidir. İnanan için geçerlidir.

Yorum bağlantısı
Gündüz Albayrak

Irkımın,soyumun,atalarımın vs. asaleti övünç meselesi olabilir belki ama mesele iman meselesi ise bunlar imanın derecesini belirleyecek kıstaslar asla değildir.

Bir de put kavramı yanlış biliniyor,medeniyet kurmuş çoğu toplum putlarına yaratıcı manası yüklememiştir.Hemen hepsi bir yaratıcının varlığından haberdardır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...