Onur Efe 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Aracımda tavan lambası ledliydi. Bugüne kadar bir sıkıntı yoktu. Tavan lambası orta konumdayken kapıları kapatınca gecikme yaparak sönüyordu. Geçen gün tavan lambasını söküp yeniden taktım ve tavan lambası orta konumdayken söndükten sonra çok kısık yanmaya devam ediyor. Kapıları kapatıp kitlesem de sönmüyor kısık kısık yanmaya devam ediyor. Sorun ne olabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Aracınız makyajlı F1 yada F2 anladığım kadarıyla.. Eskiden de böyleymiş ama dikkat etmemişsiniz bence.. Yorum bağlantısı
Onur Efe 23 Kasım 2010 Yazar Paylaş 23 Kasım 2010 Aracınız makyajlı F1 yada F2 anladığım kadarıyla..Eskiden de böyleymiş ama dikkat etmemişsiniz bence.. aracım F1 Mehmet bey. tavan lambasını eskiden elimde kalan bir ford lambasıyla değiştirmiştim. Yeni taktığım sistemde 2 adet alarm radar sensörü 2 adet uzaktan kumanda ledi gibi ne olduğunu bilmediğim bişeyler. ve sağ sol ayrı aydınlatma ile orta aydınlatma comple var. Eskiden gerçekten yoktu böyle bir yanma. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Benim tavan lambaları da LED.Böyle bir sorun yok.Gecikmeli olarak tamamen sönüyor... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 aracım F1 Mehmet bey. Kaç model Onur Bey.. (Araç bilgilerini profilinize girerken bizimkiler gibi girerseniz yorumlarımız netleşir) Benim tavan lambaları da LED.Böyle bir sorun yok.Gecikmeli olarak tamamen sönüyor... Makyaj öncesi söner Ayhan.. makyajlılar sönmez... Yorum bağlantısı
Onur Efe 23 Kasım 2010 Yazar Paylaş 23 Kasım 2010 Kaç model Onur Bey..(Araç bilgilerini profilinize girerken bizimkiler gibi girerseniz yorumlarımız netleşir) Makyaj öncesi söner Ayhan.. makyajlılar sönmez... Arabam 2004 focus collection. Profilime girmeye çalıştım ancak focustan başka birşey giremiyorum çünkü hata veriyor. "Arabam kısmına çok fazla veri girdiniz" hatası Sadece focus yaz ben anlarım diyor sistem. Sorun aslında ışık çok belirgin loş loş yanıyor. Daha önce hiç ferketmedim. Ancak kullandığım tavan lambası başka bir ford modeline ait prototip lamba. Elimde eski projelerimden kalma bir lamba. Üzerinde 2 adet hareket okuyucu ve 2 adet lede benzer birşeyler ( ne olduğunu bilmiyorum) ve söför yolcu ayrı ayrı aydınlatma ve orta aydınlatma var. Sistem sorunsuzdu. Ben hareket okuyucular ayrıca bir karta bağlanıyor. Tabi o kart olmadığından ben hareket okuyucuyu çıkardım ve yerine cuk diye oturan mikrofon taktım. Sonra farkettim ki lambam kısık kısık yanıyor. Çok emin değilim ama bu şekilde yanma olsaydı kesin farkederdim ben. Sanırım 5 6 volt falan bir kaçak var. Eğer bu normalse zararı var mı aküyü bitirir mi? Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 şase ucunda sorunu var gibi.dügme varsa onu kontrol edin oksitlenme tarzı bişilerde kısık yanmasına sebebiyet verebiliyor.microfon uçları duyu uçlarına teması varsa voltajı etkiler.microfon 1.2kohm ile 2.8kohm arası degere sahiptir.eger hoparlör tarzı microfon ise ohm degeri 300 ile 1kohm arası degişir.bu duyudaki voltajı bozar. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Arabam 2004 focus collection. Profilime girmeye çalıştım ancak focustan başka birşey giremiyorum çünkü hata veriyor. "Arabam kısmına çok fazla veri girdiniz" hatası Sadece focus yaz ben anlarım diyor sistem.Çok emin değilim ama bu şekilde yanma olsaydı kesin farkederdim ben. Sanırım 5 6 volt falan bir kaçak var. Eğer bu normalse zararı var mı aküyü bitirir mi? Profil bilginizi ben düzenledim.. Makyajlı focusların gecikme devreleri Makyajsızlarınkinden farklı.. Bir şekilde akım kontrolü yapıyor ve ledler de akım çekmediği için devreye elektrik veriyor.. Ledlere paralel herhangi bir yere bir ampul yada güçlü bir taş direnç bağlarsanız tamamen söner... şase ucunda sorunu var gibi.dügme varsa onu kontrol edin oksitlenme tarzı bişilerde kısık yanmasına sebebiyet verebiliyor.microfon uçları duyu uçlarına teması varsa voltajı etkiler.microfon 1.2kohm ile 2.8kohm arası degere sahiptir.eger hoparlör tarzı microfon ise ohm degeri 300 ile 1kohm arası degişir.bu duyudaki voltajı bozar. Hata yok.. Konu yukardaki gibi... Eğer bu normalse zararı var mı aküyü bitirir mi? Aracınızdaki akü o ledlere bir kaç yıl dayanabilir.. Hiç bir zararı olmaz.. Aküyü bitirmez.. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 ampul olarak algılamıştım.led lamba ise yazdıklarımla ilgili degil. Yorum bağlantısı
Onur Efe 23 Kasım 2010 Yazar Paylaş 23 Kasım 2010 ampul olarak algılamıştım.led lamba ise yazdıklarımla ilgili degil. Aslında üzerine 8 tane led bulunan ampullerden. Aynen ampul formunda landli ampul. Hepsi birden bir ampul kadar akım çekmiyor mu? O zaman tamamen sönmesi gerekmez mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Aslında üzerine 8 tane led bulunan ampullerden. Aynen ampul formunda landli ampul. Hepsi birden bir ampul kadar akım çekmiyor mu? O zaman tamamen sönmesi gerekmez mi? Çekmez... bildiğimiz ledlerden ise tanesi 20 mA akım çeker... Servet ile kaba taslak hesapladıkta.. Eğer ampul 5 watt ise, Düzgün çalışması için en az 28 tane led'in uygun direnç ile paralel bağlı olması gerekiyor.. Ya da devreye paralel 25 watt 50 ohm aliminyum soğutmalı bir direnç ile düzgün çalışacağını tahmin ediyorum.. Ancak, sönme süresi nasıl olur denemek lazım... Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) emminin dedigi gibi ya sogutuculu direnç,yada bir ampulü ledlere paralel baglayıp çalıştıracaksınız. benim tavan lambasında bütün ledler uygun direnç ile paralel baglı.bu sorun yok.led sayısı 30 civarıydı galiba.sönme süresi gayet normal. sanırım bu ledler seri baglı,birde ben denemedim ama her lede uygun degerde direnç takıp denemek gerekir.bu sefer bu sorunun olmayacagını düşünüyorum ama dedigim gibi denemek gerekiyor. 23 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 benim tavan lambasında bütün ledler uygun direnç ile paralel baglı.bu sorun yok.led sayısı 30 civarıydı galiba.sönme süresi gayet normal.sanırım bu ledler seri baglı,birde ben denemedim ama her lede uygun degerde direnç takıp denemek gerekir.bu sefer bu sorunun olmayacagını düşünüyorum ama dedigim gibi denemek gerekiyor. Anladığım kadarıyla 4 led seri bağlı, 2 seriden oluşan bir ampul bu Oktay.. Direnç falan da yoktur, büyük ihtimalle.. 2002 öncesi gecikme devrelerinde bu sorun yok.. Sonrakilerde işler karışıyor... Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Anladığım kadarıyla 4 led seri bağlı, 2 seriden oluşan bir ampul bu Oktay.. Direnç falan da yoktur, büyük ihtimalle.. 2002 öncesi gecikme devrelerinde bu sorun yok.. Sonrakilerde işler karışıyor... emmi bu araçları sen daha iyi tanıyosun ama bence kalitesiz piyasa ledleri işi hep bozuyor. Yorum bağlantısı
Onur Efe 23 Kasım 2010 Yazar Paylaş 23 Kasım 2010 emmi bu araçları sen daha iyi tanıyosun ama bence kalitesiz piyasa ledleri işi hep bozuyor. Sorun aynı ampulle yeni başladı. Daha önce yoktu Ampul mü bozuldu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 emmi bu araçları sen daha iyi tanıyosun ama bence kalitesiz piyasa ledleri işi hep bozuyor. Ben standart bir çok led ile çeşitli çalışmalar yaptım... Çekilen amper düşük ise, gecikme devresi elektriği tam kesmiyor Oktay.. Sorun aynı ampulle yeni başladı. Daha önce yoktu Ampul mü bozuldu Bulabilirseniz aynı ampulden tekrar alıp deneyin diyeceğim ama.. Ben bakım sonrası dikkatinizi çektiğini tahmin ediyorum.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 Makyaj öncesi söner Ayhan.. makyajlılar sönmez... Bir şey daha öğrenmiş oldum Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 (düzenlendi) Ben standart bir çok led ile çeşitli çalışmalar yaptım... Çekilen amper düşük ise, gecikme devresi elektriği tam kesmiyor Oktay.. tahmin ediyorum eskilerdeki zamanlayıcı analog entegreler ile yapılmışlar.yeniler digital ve hassas tabiki.benim mondide olsa o devre isterse kesmesin be emmi. onur bey bencede dikkatinizi yeni çekti gibi. 23 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 23 Kasım 2010 Paylaş 23 Kasım 2010 tahmin ediyorum eskilerdeki zamanlayıcı analog entegreler ile yapılmışlar.yeniler digital ve hassas tabiki.benim mondide olsa o devre isterse kesmesin be emmi. Hehe.. Bir dirence bakar değil mi Yorum bağlantısı
Onur Efe 24 Kasım 2010 Yazar Paylaş 24 Kasım 2010 İnşallah dikkatimi yeni çekmiştir. Gerçi 11 aydır farketmemiş olmam çok zor. Ki gece gündüz araba kullanırım. Üstelik oldukça da belirgin. Yorum bağlantısı
Recommended Posts