İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Ali Gürsoy

Evet arkadaşlar bu başlık altında , askerlik anılarınızı anlatabilirsiniz :rolleyes:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Sireli

Sırf bu yüzden askerden yeni gelenlerle görüşmek istemiyorum :rolleyes:

anıları dinlemekle bitmiyor :D

Yorum bağlantısı
Engin Deniz
Bigün elkopterden elkoptere atlıyorum. Çarcör değişmem gerekti :D

Eğer Eğirdir'e düşersen, bunları gerçekten yapabilirsin Abi :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Eğer Eğirdir'e düşersen, bunları gerçekten yapabilirsin Abi :D

:rolleyes::D:D

Valla belli yaştan sonra zor olu , Hakan abi :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

RPG ile domuz avına çıkardık ahh ahh. Özledim c4 ler ile balık tutuğumuz o günleri......

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Forum da kimse normal askerlik yapmamış sanırım :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bizim kışlayı bir ara kurtlar basmıştı.Ben deyim 1500 siz değin 5 milyon :D Tüm cephanemiz bitti.En sonunda kasaturalarla mücadele etmiştik.En sevindirici olanda kimsenin burnu bile kanamamıştı :rolleyes: Hani Küçük Ağrı dağı vardır ya.Ha işte orası bu kurtları gömdüğümüz yer...

Yorum bağlantısı

1997 ocak ayı, - 47 derecede nöbet tuttum, sadece 15 dakika durulabiliyordu, gündüz - 18 derecede gömlekle çarşıya çıkdım, yarım saat gezdim, ama hiç hasda olmadım, ilginç deyilmi ?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Karadeniz kenarında Yüzme havuzlu,restorantlı,barlı Subay Astsubay Sosyal Tesisinde yazıcı olarak askerlik yaptım.Tek odalı küçük küçük moteller vardı. Yazın 3 ay kamp dönemlerinde işler kışın 20-25 askerle incin top atardı. Bütün sorumlulukları anahtarları falan bende olurdu. Gizlice Paşa'nın lüks moteline girip sıcacık banyomu yapar yumuşacık bornozlarında kurulanırdım. Bir yakalansam askerliğim bitmezdi galiba, ne günlerdi. :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Karadeniz kenarında Yüzme havuzlu,restorantlı,barlı Subay Astsubay Sosyal Tesisinde yazıcı olarak askerlik yaptım.Tek odalı küçük küçük moteller vardı. Yazın 3 ay kamp dönemlerinde işler kışın 20-25 askerle incin top atardı. Bütün sorumlulukları anahtarları falan bende olurdu. Gizlice Paşa'nın lüks moteline girip sıcacık banyomu yapar yumuşacık bornozlarında kurulanırdım. Bir yakalansam askerliğim bitmezdi galiba, ne günlerdi. :D

Paşa buralarda olmasın sakın :p

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Bigün elkopterden elkoptere atlıyorum. Çarcör değişmem gerekti :p

Oda birşeymi biz f16 dan f16 ya atlardık zamanında pehh :D

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
Paşa buralarda olmasın sakın :p

Şu an Silivri'de dinleniyor galiba. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Askerde gördüğüm tek zorluk, yemekhanenin uzaklığı idi :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ama o da kotu etkilemis abi seni, kilo alamamissin :p.

Askerde çok kilo verdim zaten.. :p

Malatya şoför okulunda askerlik yapan yok mu hiç.. Bilen bilir uzaklığını :D

Yediğin de yemek olsa. Orda ağaçlardan birşeyler alsan yeterdi be :p

Allah'tan kantin yakındı :p

Yorum bağlantısı
Engin Deniz

Antalya İl Jandarmaya çıktı askerliğim.Nasıl sevindim Isparta'ya yakın diye. Ama koca alayda 90 kişiye yer bulamadıkları için bizi Akseki ilçesine sürdürler. Bilenler biler ilçe Konya'ya daha yakın, dağın başı. Mayıs ayında kar yağdı o nebze.

Neyse Akseki karakolunda ilk gün ranzalarımızı kendimiz birleştirerek kaldık. Ama elimizde alet edavat olmadığı için elimizle sıkmıştık, gece 2 ranza yıkıldı, yatan arkadaşlar pestil oldu :D

Ama güzeldi eğitim yaptırmayı bilmedikleri için bütün günümüz yürüyerek geçti, çoğu zaman karakoldan uzaklaşarak çayırlarda oturduk. Zevkli idi. :p

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Birgün 2-4 nöbetinde 2.35 civarıydı. Bir baktım karşımdaki tepede hareketlilik gördüm, hemen telsizle komando hazır kıtadan gece görüşü istedim. Sağolsun çocuklar 3-4 kişi geldiler. Baktık bir sürü kafa bir sürü ayak. Aha dedik, mermileri ağzına verdik :D Sonra nöbetçi astsb.Çvş.' ye telsizden çağrı attık. Rütbelimiz 5 dakika sonra! gelebildi... Görünen şey ise 3000 civarı küçük baş hayvandı. Rütbelimiz sağolsun birşey olmaz dedi çıktı, biz üsteledik. Komutanım bunun içine bir tabur asker sıkıştırılır niye sallıyorsunuz gibisinden. Sonra bastık düdüğe çobanını uyarmak için, ki orada akşam 8 den sonra normal sivillerin bile geçişi yasak!. Baktık tınladığı yok. Nasıl olsa bize atış serbest :p Çektik ikişer üçer mermi havaya :p Tüm sürü tepeye doğru geri koşuşturmaya başladı. Allahtan içinde herhangi bir pislik çıkmadı. Yoksa 2 rpg bizi haşat ederdi :p

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Harbiye Askeri Müze'de tatil pardon askerliğimi yaptım.(1992)Müzenin santrali Netaş Marka rölebi zımbırtıydı.Santrali yaktım.Aselsan TBX 1000 santral kurduk.Müzedeki 2.ci ayımda müzenin iç baheçesine nöbet tutarken iç duvarlara eteş ettim.1 ay Gülsuyunda yatırdılar delidir diye :p .Bir dahada terhiz olana kadar tek başıma iken silah vermediler.Sadece Godamanlar gelince Ayazağa'da keskin nişan atışlarında verdiler.Ordu evinin telefon hatlarını,müzenin telefon hatlarını komple yeniledim(8 ay sürdü).İsmail Hakkı Karadayı 1.Ordu komutanı idi.Selimiye kışlasındaki ofisindeki tablolara aydınlatma yaptım.Kendi eliyle kahve ikram etmişti.Çok baba adamdı.

Ama iyi para kazandım. Subay'ların Tv radyolarını tamir ediyordum :D

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

aradan yıllar geçti anlatmamda mahzur yok ama biraz mide bulandırıcı.olanda var.

teslim olduğum ilk gün botumu yatağın üzerine koydum diye çavuştan tokat yedim ve sadece o.

3 nokta atışında 1 hafta komutanımın silahımı tamir etmesini bekledim tepesinde.73modeldi tüfeğim.sonunda 3 noktada tam isabet olunca komutan alnımdan öpmüştü.1km koşularında fena çuvalladım.

inşaat vardı ondan kaçmak için üst devre buldum ankaralı kaçırdı beni.onu hep minnetle anıyorum.çanakkale it durmaz tepesi çok suğuktu ağustos sıcağının geceleri kış soğunu aratmazdı.

askere 57 kilo ile gittim 57 kilo ile geldim.şoför eğitimini bilecik sögütte yaptım.her sabah ormanın içinde mıntıka temizliği yapıyorduk.sonrasında vak vak yürüşü.genelinde çok rahhattım.

93 teki otobüs ile asker kaçırılma olayından 1.gün önce oradan gittim.1 gün sonra gitse idim şu an aranızda olmayacaktım sanırım.bunu asla unutamıyorum.

erken terhisin şanslısıyım izin kullanmama ve uçak ile gitme bahaneleriyle 13.5 ay yaptım.tezkere kağıdını 4 nüsha orjinal yaparak 1 nüshası bendedir.saklıyorum.çok gizli belğeler elimden geçiyordu komutana sunmak için bunlara göz atabiliyordum.

en kötü şakam devreme oldu zarfın var deyip içinde ölü fare koyarak vermek olmuştu.3 aydır mektup bekliyordu garibim.kankaydık ama.

en gıcıklığımı karakol komutanı olan başçavuşa yaptım.bizlere çok kötü davranırdı.özel beklediği bir zarfı 1.5 ay sakladım sonra verdim.

umarım aramızda subay olan varsa kızmayacaktır. :blush:

saymakla bitmezzzz.

muş ta yazıcıydım hasköy karakolunda bağlı olan köylere olay sonrası çok giderdim.kötü anılarım çok fazla.önemli olanlar.

1 gece öncesi karakolunda eğlence yaparken müzik sistemini kurduğum karakol komutanımızı ertesi gün çatışmada kaybettik.bazı geceler bundan dolayı bağırarak uyanırım.

bir üvey babanın kızını alıkoyması sebebiyle kızın karakola kaçması ve konuyla ben uğraştım mahkemelere ben götürdüm.babasını tutuklattığımızda alay kafesine ben soktum ve içerde temiz benzettik.

en önemlisi ve asla unutamıyorum yazarken bile tüylerim dim dik hala.

orman gibi bir yerde kadın cesedi bulmuştuk.çıplaktı ve 80 küsür kurşun deliği vardı.manzara dehşet vericiydi.ifgal edilmiş.edenler ise yakın akrabası çıkmıştı.alay kafesinde bende dahil hepsinin üzerinden geçtik.

6 terörist cansız olarak karakolumuza teslim edilmişti defterlerini ben tutmuştum.jandarma karakol komutanımız bu teröristleri yere yatırttı ve bütün ilçeyi hoparlör yardımı ile çagırttı ve teşhir edildi.sonrasında çok ciddi konuşma yaptı.

bahtsızımki sadece çarşı kavgasında silahlı gittim.kullanmak nasip olmadı.1 defada bulanık ilçesine çatışmaya gittim ama geç kaldık.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik
(düzenlendi)

Santral ile ilgili küçük bir anım var, Kamp'a yazıcı olarak başladım, hurda bir bilgisayar,dosya dolabı, kocaman bir telsiz ve yeni yapılmış duvara montajlanmış büyük bir santral panosu, ortasınada A4 de yazılmış yapıştırılmış kocaman "DEMET"yazıyor yazı hergün gözüme batıyor yırtıp atacağım hatta benden önce terhis olan bir yazıcı varmış manitasının ismini yazıp oraya yapıştırmış diye saydırıp duruyorum. Birde her akşam Sıhhiye okul Komutanlığından arayıp yoklama almak için çocuk "Ben Derman iyi akşamlar Demet ile mi görüşüyorum" diyor ben deli oluyorum bana neden Demet diyor bu bilmem ne çocuğu diye onada içimden saydırıp duruyorum.

Meğer o demet bizim kampın santralin koduymuş, Sahra Sıhhiye Okulun "DERMAN" bilmem nerenin "DEVA" bizim kampında " DEMET"miş. :blush:

tarihinde Sadettin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Askerde gördüğüm tek zorluk, yemekhanenin uzaklığı idi :blush:

Biz yemekhanenin yerini untmuştuk;

Besin kaynağımız baklava, yaş pasta, pizza, hamburger, pide ve patates kızartmasıydı :D

İçecek olarakta AOÇ nin nar ve üzüm suyu :p

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Hangi oteldi :D

Özel kuvvetler kantin depo ve pastahane sorumlusuydum :p

24 saat sıcak suda vardı banyolarda.. :blush:

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
@Oktay abi : Gözünü sevdimin güneydoğu jandarmalığı demi ? :blush:

evet.jandarmaydım.komando birligi ve b timleri btr timleriyle ile iç içeydim.

askerlikten ayrı ama askerlik gibi yaşadım.

hakkari belediyesine seslendirme sistemi vermiştik 1 hafta kaldım.sevgili polis arkadaşlarımızın yataklarında yatmak ve yemeklerini yemek kısmet oldu. belediye tarafından a timleri eskortluğunda getirildim.1 hafta boyunca sürekli silah sesleri vardı.belediye elektirikcisi muhteşemdi her şeye koşuşturuyordu.futbol sahasına kurdum dev sistemi ve hakkarideki kenar evlerdeki vatandaşları kapılara çıkarmayı başarmıştım ses ayarıyla.elektrikci arkadaş orada futbol oyunlarında anlatımcıymış.sesi harikaydı tam mikrofonikti verdim mikrofonu sanal maç anlattırdım.çogunu kürtce anlatmıştı tabi.halkın kapıya çıkmasındaki rolü büyüktü tabi.gidiş ve dönüşte van üzerinden uçakla olmuştu.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...