İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Ersen Tapan
Kimsenin askerlik anısı yok galiba :unknw::flowers:

Anı çokda anlatırsam yer yerinden oynar :D:unknw:

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Neee 12 saat mi... Seni kesin çözemediler ve de karar veremediler .Ama büyük olasılıkla askerliğini general olarak yapacaksın... Sana uygun kadro arıyorlar... :D:unknw:

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
(düzenlendi)

Çaycı devremdi , hatta en samimi arkadaşımdı . İnanırmısınız bilmem ama . Tekelin bütün sıvı mamulleri çay ocağında olurdu . Ah ah nerde o eski günler :D:unknw:

tarihinde Ali G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Karaca
(düzenlendi)

Askere 98 kg gittim, 5,5 ay sonra geldiğimde 69 kiloydum. Hatırladığım, askerlik boyunca hep nöbet tuttuğum, üst aradığım, tören yürüyüşü yaptığım, uykulu olduğumdu.

Ha, bir de hep yarı açtım :D

tarihinde Fatih Karaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Eeee sınavada girdin artık resmen askersin... Şimdi söyleyebilirim ...Hayırlı teskereler ...

Bak ne diyeceğim ... dikkaayyyytttt... :unknw::D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
E o yerden iyi anı mı var be :unknw:

Bunu mesleğe ilk girdiğimde, o dönem 25 yıllık olan kıdemlimiz de söylemişti :flowers:

Sen ot-mot da almışındır :unknw:

Yok valla abi şaka bir yana , ağzıma sürmedim.

Birde o yerin en güzel yönü , alt devreyken çavuş olmam oldu . 70 askerin başında komutanlardan sonra bendim :D

Yorum bağlantısı
Fatih Karaca
Ben de 115'ten 90'a insem yeter.

Zırhlı Birlikler tavsiye ederim :D

Hem eve de yakın olur.

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Ben aslında Başkent Üniversitesi jandarma karakolunu istiyorum. Evime 3-4 km :D

Abi gel istanbula , akşamları takılırız . Emre felan gelir alırız seni , çok güzel kebapçılar var burada :unknw:

Yorum bağlantısı

hakan üstad tekmil vermeyi ögren şimdiden ama sen yüksek sesle tekmil verirken kesin komutana bir şeyler olur zannımca. :unknw::tap2::D

:flowers::D:unknw::D

Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy
Mecidiyeköy'de ikinci şubenin orda yapacam. Akşamları çıkıp çupra mupra çalarım :D

Yok be, sesim o kadar gür değil ya.

Bu aralar mezgit moda abi :unknw: Hem hafta sonları Çağlar abi , istesen verir. Senden mi esirgiycek :flowers:

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Kırklareli Vize'deydim.

Hem flamacıydım, Hem Transit pikabım vardı, Hem 15T trasitim vardı, hem 12lik transitim vardı, hem Uzun ambulans transiti arada kitliyorlardı, hem çift kabin transit pikap kitlediler sonra ben yeter diyip başkasına kitledim. Garaj çavuşuydum. Araçlardan 2sini (pikapları) 0km Kocaeli'nden aldım geldim. Habire İstanbul, Çorlu falan göreve giderdim. Hergün çarşıdaydım araçla. Bildiğiniz kilitleme ve görev adamıydım :)

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

erzurum mareşal çakmak asker hastanesi- psikiyatri kliniğinde 4,5-5 ayın geçti. numara yapıp hava değişimi, askerlikten muaf olmaya çalışanı mı ararsın, gerçekten şizofrenini mi, o zamana kadar kaçıp 40 yaşında yakalananı mı, madde bağımlısı nı mı, intihara teşebbüslüsünü mü? hangisini anlatayım.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

88/3 Ankara Gölbaşı (usta birliği)

Dede diye hitap ettiğim bir albay sakın askerlik anısı diye anlatma yaşadıklarını sen askerlikmi yaptın zibidi derdi

nöbet yok, silah yok, içtima yok. ilk haftadan son güne kadar sadece araba kullandım 1 yılda 100.000 kmden fazla yol yaptım

1 adet pert LandRover 110 (o aracı perte cıkarmasaydım cok can yanacaktı tahminimce)

1 adet LandRover motor yakma (benimle alakası yok ben ilk gün bu motur bitik dedim inanmadılar)

1 adet organize suç çetesi yakalama (üstün sürüş tekniklerim :) ve şans sayesinde)(jandarma 5 aydır kovalıyormuş ben 5 dkda yakaladım)

4 ayda landla bu kadar maceradan sonra 2008 reno kangoo verdiler ödül olarak

acil bir görev esnasında araç limitlerini mecburi zorlarken turbo borusunu patlatmıştım son haftamda

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Askerliğimin son günü (Doğan güneş ) teskeremi almışım elime ( sarı zarfta ) sivilleri giymişim kantinde dolanıyorum ..

O gün yeni tertipler gelmişti haliyle onlarda sivil.. Birtanesi geldi yanıma merahaba dedi.. Bende o sarı zarftan yok nerden verdiler onu almamız gerekiyomu dedi bende alıcaksın tabi dedim.. Ne varki içinde dedi bilmem bakmadım dedim :)

Sonra açtım içindekini çıkardım çocuk teskereyi görünce yanımdan bir gidişi vardı sinirli sinirli anlatamam :good1::D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Askerliğimin son günü (Doğan güneş ) teskeremi almışım elime ( sarı zarfta ) sivilleri giymişim kantinde dolanıyorum ..

O gün yeni tertipler gelmişti haliyle onlarda sivil.. Birtanesi geldi yanıma merahaba dedi.. Bende o sarı zarftan yok nerden verdiler onu almamız gerekiyomu dedi bende alıcaksın tabi dedim.. Ne varki içinde dedi bilmem bakmadım dedim :)

Sonra açtım içindekini çıkardım çocuk teskereyi görünce yanımdan bir gidişi vardı sinirli sinirli anlatamam :good1::p

Tipik, tecavüze uğramış, ne olduuğunu hala anlayamamış ve durumdan zevk alamayan ilk gün tipi işte :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlla ki verecekler elimize.... sarı zarfı ;)

Bu konuda ne işin var, daha postalını bile kitlememişken, kışştt

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlla ki verecekler elimize.... sarı zarfı :(

Bir şemsiye olması lazım abi, hissettin mi :D

Bu konuda ne işin var, daha postalını bile kitlememişken, kışştt

:)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Son 40-45 günüm. Bir sabah alaya çıkan merdivenlerin halısını söküyorlar. Geceleri don olduğunda oraya basarak inip çıksın diye askerler, halı yapmışlar. Bende söken arkadaşı tanıyorum, dalga geçiyorum. Biri kayıp kafasını kırar, kaseyi çizerse, senden bilirim diye.

Akşam çarşıdan dönüyorum. O hafta emir geldi, haftasonunda bile içtimalar kamuflajlı olacak. Biraz geç döndüm, çıktım hemen giyindim. Botumu daha adam gibi bağlamadan merdivenlerin başına geldim. (sonradan saydım 12 basamak varmış.) Uzaktan arkadaş bağırdı "hadi sani komtan geldi" "tamam tamam geliyorum!" dememle ilk adımımı atıyorum. O adımla beraber 12 basamağı tek topukla, son 3 basamağı kaseyle, yere inişi de sırt üstü yapıyorum.

Sırtımı vurduğumdan ciğerlere oksijen girmiyor. Nefes alamıyorum. Yerde uzanırken hafif kafamı doğrultuyorum, oh ayaklarım oynuyor. Felç olmadım. Tahminimce 2-3dk boyunca boğazı kesilen hayvan gibi nefes almaya çalışıyorum. Sonra 3 kişi koluma giriyor, önce revire gidiyorum. Olmuyor, sırtım belim durmuyor ağrısı. Zaten bel fıtığı da var, kesin bi şey oldu...

Ambulans geliyor askeri. İçine nöbetçi astsb. la ve muhafızlarla biniyoruz. 3dk. da devlet hastanesi. Hemen röntgen falan. Allah'tan kırık çıkık yok. Ama ağrı inanılmaz derecede.

Hastane'de 2 gün istihirat veriyorlar.

Pazartesi sabaha hemen nöbet kilitliyorlar. Çocuğa yazma etme diyorum, çocuk bana, ben ona kıl, yazıyor. Bak akşamkini sil, ona çıkmayacağım diyorum. Görüşürüz diyor.

Asteğmenle kavgalıyım. Sabah nöbetinden sonra yanına gidiyorum. Kavga gürültü 3 gün daha istihirat alıyorum.

Tabi işin bir de ev kısmı var. Anneme düştüm yatıyorum desem, o da düşecek!. Askerden döndüğüm hafta söylüyorum. O anki tepkisini bile unutamam...

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan

Kıbrıs güzelyurtta askerdim. bölüğün silah takımında havan bölümüne ileri gözetleyici için seçtiler beni, birgün teğmen eğitimde MG3 ü anlatıyordu diğer arkadaşlardan bir guruba bende merak ettim ve biraz yaklaşıp seyretmeye başladım. Dikkatini çekmişim teğmenin ve beni çağırdı yanına sordu merakmı ettin diye evet komutanım dedim sen hangi silahı kullanıyon dedi, G3 komutanım dedim güzel dedi. bak şimdi senin G3 Böyle ateş eder dedi ve bir sağ eli ile birde sol eli ile yüzüme ufak ufak birkaç tokat attı. bu G3 Dedi. sonra iki eli ile öyle bir saydırdıki yüzüme feleğim şaştı. buda MG3 dedi..Çok iyi anlatmış ki hiç unutmuyorum.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Çarşıdayım, internet cafe'de annemle yazışıyorum.

bi şey anlatıyordum kadıncağıza, o sırada iki inzibat yaklaştı önüme. Ben monitöre bakıyorum, aramızda geçen sohbet:

iz: kimlik?

ben: (elimle yazmaya devam ederken ona bakıyorum)

iz: asker misiniz?

ben: hala aynıyım.

iz: subay'sınız galiba.

ben: hala iplemiyorum elemanları

iz: subaysınız subay, kusura bakmayın (kaçıyorlar :) )

ben: gelin lan, kimliğimi gösterecem.

iz: yok yok gerek yok, biz anladık.

ben arada gülmemek için çok zor tutuyorum kendimi.

o sırada yanımdakine yöneldiler, kimlik vardı ama künye çıkmayınca götürdüler çocuğu :D

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Alper Keskin2

Yer: Süleyman ÖNDER Kışlası İzmir Gaziemir

Askeriye önünde ev yemekleri yapan bir yeri tarif eden tabela :)

Bana çok komik geldi. Umarım forum kurallarına aykırı bir durum yoktur :unsure2:

7x4rx.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Keskin2

Bu ana her yerde var demekki,istanbulda da bir sürü ana var. :)

Erzincan'da da buldum bi tane :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...