İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Miili takımda oynadı diye az yapacak zannetti herhalde askerliği...

Sormayın her pazartesi tugay iştimasına katılırdı amma :biggrin: bende odada oturur onları izlerdim.ama reklam yapmadım vedata. :biggrin:

Acemi birliğim bilecik merkez 5. bölük. Şuan belki benim hazırlamış olduğum sesli ve görsel g3 piyade tüfeği tanıdım görseli halen acemilere eğitimde gösteriliyordur :D Öhüm öhüm havamı da atayım yani :rofl:

Tugay komutanından ve tabur komutanından takdirlerim mevcut :p

O zamanki tugay komutanı şuan ergenokandan içerde aman dikkat et :biggrin:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Miili takımda oynadı diye az yapacak zannetti herhalde askerliği...

Komutanım, sizde de az çektirmemiş bi konuşma tarzı hissettim sanki.

Yanlış anlamayın ama, forumda müthiş bir binbaşı tanıdık, şimdide çok çok iyi bir yüzbaşı tanıyoruz. Burası aile ortamı olduğu için açıkça söyleme ihtiyacı hissettim, sanki onlardaki sıcaklığı sizde göremedim gibi geldi.

Belkide yazıda vurgu olmadığından içinizdeki sıcaklığı göremiyorum, eğerki böyleyse sizden çok özür dilerim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel

Sani hocam özür dileyecek bir durum yok kesinlikle.Yazıda vurgu olmadığındandır.Mesleğe ilk başladığım askerlerimin bir kısmı ile halen görüşmekteyim (çektirme konusuna açıklık getirmiştir diye düşünüyorum)

Birde forumda yeniyim daha zamanla dahada kaynaşacağıma inanıyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Bir anı da ben anlatayım :) askerde gece bir köyün üzerindeki tepelerde termal kamerayla gözetleme yapmış sabah gün doğumuyla birlikte timler halinde köye girip ev araması yapacaktık. ben timimle birlikte bir evin kapısına geldim. kapıyı çaldım . İçerden sesler geldi ama kapıyı açmadılar. Askerim daha sert şekilde kapıyı çaldı yine kapı açılmadı. Biz tabi huylandık eller tetikte sertçe tekrar çaldık. Daha sonra evin erkeği kapıyı açtı . Ben çıkıştım tabi adama neden kapıyı geç açıyorsun evde yabancı biri mi var diye. Adam "gusura bakma gomutan garının üzerindeydim" dedi :D Tabi bir an birşey diyemedim. tamam toparlanın ev araması yapacağız hazır olunca haber ver dedim. Bu arada her ihtimale karşı evin çevresinde emniyet alıp bekledim ve daha sonrasında ev aramamı yapıp çıktım evden :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

:D :D

Adam o durumdan toparlanırken size saydığı küfürleri bir düşündümde :D :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bize şube müdürü Binbaşı ara sıra takdir belgesi verir bir kopyasını da ailelerimize postayla gönderirdi...Bizim şubenin aklıevvel çavuşu sonuncuya hava olsun diye hizmete özel yerine gizli mi kişiye özel mi ne basmış...Kendi ailesine gidecek olana tabi çok şükür...Neyse bulundukları ilçe jandarmadan bir astsubay bir kaç er amcayı tarlada çalışırken bulmuşlar...Nedir bu diye sormuş amca, valla demişler pek iyi bir haber olmayabilir...Yazık amca az kalsın yığılıp gidiyormuş...Neyse ki zarfı açıp takdir belgesini görünce rahatlamışlar...Tabi sonra askerdeki oğlanı arayıp paylamak da onlara kalmış...Güler misin ağlar mısın durumu yani bir yerde...:)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

.

Diyarbakırın devegeçidi denilen bir yerinde iri iri askerlerin komando olduğu , nah avcum kadar burunlu heriflerin talim yaptığı bir yere atandık ya, ben sandım ki tamam verecekler elime ak47 yi tarayacam ortalığı..

Tabur içinde yapılan alt yapı inşaatının sorumlu subayı olduk...nam-i diğer kanalizasyon :)

2001 sıcağı, deve bayıltan diye manşet atmıştı gazeteler. Zaten devegeçitindeyim, bayılan bayılana...

işçilerin başında dururken arada bi büyük komutanlar gelir bağırıp çağırır küfür eder, rahatlar sonra tamam mı yavrum evladım der "baba" şevkati gösterir..

Peki babacığım anlamında emredersiniz komutanım diye cevap verir eski taaas eski hamam devam .

O büyük içtimalarda " hepimiz büyük bir ailenin ferdiyiz" sözüne niye gülümsendiğini o zaman anlamıştım :)

Her neyse, taze asteğmenim bekliyorum 2 tane büyük komutan geldi.koşup gidecem ama birisine selam vermem lazım ama kime?

koşarken baktım ikisininde yakası kırmızı ama birisinin omzunda yıldızlar gırla.. 4- 5 tane var öbüründe 1 tane. sağ dan yürüyen mi soldan giden mi daha rütbeli olur ne biliyim ? herifler otokar jeeple gelmiş ..

Yıldızı çok olana selam verdim ben....O adam kurmay başkanıymış..1 adım geri yaptı ve öbür adamı işaret etti...Tugay komutanını yani..

"Sen beni adam yerine koymuyormusun lan" ile başlayan görüşmemiz, takriben 56 yıl gibi sürdü.... Tüm cinsel sorunlarını psikolog kullanmadan halletti.

Ama asıl sorun sonra başladı.. Bu süper ikili gidince ben haylı bitkin düşüp bir keyif sigarası yaktım. Ortalığa da baktım kimse yok, ortalık zaten tarla orada düz olan sadece " el arabası" vardı. önüde hafif meyilli olur ya, yatak gibi geldi şerefsizim oraya yattım. yanımdaki askere de tembih ettim " olum bak biri gelince uyandır ben bi dinleniyim" diye..

Ama o kurmay başkanı geri gelmiş. gelincede asker kıpırdayamamış benide uyur görmüş.

yanında benim bağlı olduğum tabur komutanı ve bölük komutanı. 3 tane dev gibi adam ve benim erim ile benim uykudan uyanmamı beklemişler. ben el arabasında onlar başucumda. ..

Ağzımdan salyalar akarken ( hava 40-45 derece falan ) uyandım ve 3 ünü yanımda gördüm...

Hayatımın bu dönemindei müteakip 3 -4 saat "karanlık evre" olarak adlandırıyorum.. :)

Çünkü tugay binasına gittik hepimiz.. herkes sırayla fırça yiyor en son bana geliyor bana sadece bakış atılıyor kimse bana kızmıyor. sadece bakış..

İşin ciddiyetini şöyle izah edeyim,

Askerliğe başladığınızda hani tonla kağıt imzalarsınız ya , salak salak cümleler vardır içinde.

Mesela : banyoda yıkanırken sabunu düşürmeyeceğim.- imza atarsınız

sonraki madde: yere düşen sabunun üzerine basmayacağım.- imza...

Böyle 300 400 tane madde vardır tek tek imza atılan.

O maddelere 1 tane de ben eklettim . Son 12 senedir herkes oraya imza atıyor hala...

Tüm Türkiye çapında tebligat oldu :

- El Arabasında Uyumayacağım ....:))

imza atan atana :) :)

tarihinde Caner Kardeşseven tarafından düzenlendi
  • Beğen 14
Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan
(düzenlendi)

.

Diyarbakırın devegeçidi denilen bir yerinde iri iri askerlerin komando olduğu , nah avcum kadar burunlu heriflerin talim yaptığı bir yere atandık ya, ben sandım ki tamam verecekler elime ak47 yi tarayacam ortalığı..

Tabur içinde yapılan alt yapı inşaatının sorumlu subayı olduk...nam-i diğer kanalizasyon :)

2001 sıcağı, deve bayıltan diye manşet atmıştı gazeteler. Zaten devegeçitindeyim, bayılan bayılana...

işçilerin başında dururken arada bi büyük komutanlar gelir bağırıp çağırır küfür eder, rahatlar sonra tamam mı yavrum evladım der "baba" şevkati gösterir..

Peki babacığım anlamında emredersiniz komutanım diye cevap verir eski taaas eski hamam devam .

O büyük içtimalarda " hepimiz büyük bir ailenin ferdiyiz" sözüne niye gülümsendiğini o zaman anlamıştım :)

Her neyse, taze asteğmenim bekliyorum 2 tane büyük komutan geldi.koşup gidecem ama birisine selam vermem lazım ama kime?

koşarken baktım ikisininde yakası kırmızı ama birisinin omzunda yıldızlar gırla.. 4- 5 tane var öbüründe 1 tane. sağ dan yürüyen mi soldan giden mi daha rütbeli olur ne biliyim ? herifler otokar jeeple gelmiş ..

Yıldızı çok olana selam verdim ben....O adam kurmay başkanıymış..1 adım geri yaptı ve öbür adamı işaret etti...Tugay komutanını yani..

"Sen beni adam yerine koymuyormusun lan" ile başlayan görüşmemiz, takriben 56 yıl gibi sürdü.... Tüm cinsel sorunlarını psikolog kullanmadan halletti.

Ama asıl sorun sonra başladı.. Bu süper ikili gidince ben haylı bitkin düşüp bir keyif sigarası yaktım. Ortalığa da baktım kimse yok, ortalık zaten tarla orada düz olan sadece " el arabası" vardı. önüde hafif meyilli olur ya, yatak gibi geldi şerefsizim oraya yattım. yanımdaki askere de tembih ettim " olum bak biri gelince uyandır ben bi dinleniyim" diye..

Ama o kurmay başkanı geri gelmiş. gelincede asker kıpırdayamamış benide uyur görmüş.

yanında benim bağlı olduğum tabur komutanı ve bölük komutanı. 3 tane dev gibi adam ve benim erim ile benim uykudan uyanmamı beklemişler. ben el arabasında onlar başucumda. ..

Ağzımdan salyalar akarken ( hava 40-45 derece falan ) uyandım ve 3 ünü yanımda gördüm...

Hayatımın bu dönemindei müteakip 3 -4 saat "karanlık evre" olarak adlandırıyorum.. :)

Çünkü tugay binasına gittik hepimiz.. herkes sırayla fırça yiyor en son bana geliyor bana sadece bakış atılıyor kimse bana kızmıyor. sadece bakış..

Askerliğe başladığınızda hani tonla kağıt imzalarsınız ya , salak salak cümleler vardır içinde.

O maddelere 1 tane de ben eklettim . Son 12 senedir herkes oraya imza atıyor hala...

- El Arabasında Uyumayacağım .... :))

Abi inan o salakça cümleler maddeler sizin gibi hep bir yaşanmışlığın eseri. Kesin askerin biri o prize elini sokmuştur. Oraya eklenmiştir Prize elimi sokmayacağım. Burnuma kalem sokmayacağım :) Her madde bir yaşanmışlık. Şimdi başka imzalayanlar da sizin yaşanmış maddenizi saçma sapan madde olarak yorumluyor :) ilginç dimi :)

Ha abi yazmayı unutmuşum bu arada o asker sizi bilerek uyandırmamıştır.

tarihinde Feti Ercan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Misafir

O aptalca denilen imzaları mahkemede hakim ilk olarak soruyor "bu askere siz bunu imzalattınız mı?" diye. Askerlik o kadar sıkıcı bir hal başlıyori bi yerden sonra keşke hiç asker olmasa diyorsunuz. Kendi çocuğunuzla onlar kadar ilgilenemiyorsunuz bazen.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

.

- El Arabasında Uyumayacağım .... :))

anlatımınız çok akıcı ve sürükleyici, elinizin kalem tuttuğu belli...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Anlatım süper :) Okurken gülmekten kırıldım. Tabi o anlarda acı bir duygu oluşturuyor fakat anı olmaya başladıkça da komikleşiyor :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu

Nereden çıktı bu askerlik muhabbeti arkadaş :blush: hatıratı okudukça ense köküm kızarmaya,kaval kemiklerim sızlamaya başladı :punish: şimdi düşünüyorumda ben ne çok dayak yemiştim o emir subayından yahu :elisopali: aklıma geldikçe rahmet okuyorum gelmişine geçmişine :coffee:

Benim üniversitedeki hocam subayını tokatlamış. Subay bir daha emir verememiş bizim hocaya, gördüğü yerde kaçıyormuş resmen. Bizim hocamızda çok asabi gerçekten :D

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

O aptalca denilen imzaları mahkemede hakim ilk olarak soruyor "bu askere siz bunu imzalattınız mı?" diye. Askerlik o kadar sıkıcı bir hal başlıyori bi yerden sonra keşke hiç asker olmasa diyorsunuz. Kendi çocuğunuzla onlar kadar ilgilenemiyorsunuz bazen.

+1 zaten iş yükünün yüzde 90'nı asker.

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven
(düzenlendi)

Buraya taşınmış :( paylaşmak istediğimi burda kim okursa... buraya taşımakla sanki ben konuyu açana yorum yapmış gibi oluyorum ki, alakası yok.taşındığı zaten söylenmiyor, nezaketen dahi, ona alıştım.

tarihinde Caner Kardeşseven tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Eee.. başlık hazır.. hadi bakalım herkes askerlikle ilgili komik bi anısını anlatsın :D

Not: Çavuşa kafa vurdum, teğmene hadi len dedim tarzı anılara inanılmayacaktır... :p

E biz yaptık....nolcek :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Buraya taşınmış :( paylaşmak istediğimi burda kim okursa... buraya taşımakla sanki ben konuyu açana yorum yapmış gibi oluyorum ki, alakası yok.taşındığı zaten söylenmiyor, nezaketen dahi, ona alıştım.

7 sayfa 140 mesaj en az 100 tanesi askerlik anısı...

Herkesin anısı kendine özeldir.. Senin düşündüğün gibi yapılsaydı, şu anda sadece askerlik anısı olarak 100 tane konu olacaktı..

Yorum bağlantısı
Caner Kardeşseven

7 sayfa 140 mesaj en az 100 tanesi askerlik anısı...

Herkesin anısı kendine özeldir.. Senin düşündüğün gibi yapılsaydı, şu anda sadece askerlik anısı olarak 100 tane konu olacaktı..

Doğrudur, vazgeçtim zaten. Öneriler kısmına bıunu yazdım ama sonra moderatör arkadaşlar söyleyine uyandım caydım bundan. Haklısın tamam.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Ozan Yurtsever

1 ay sonra askerden geleli tam 1 yıl olacak. sayfayı okuyunca aklıma geldi. malum meslekten dolayı samsun acemilik oradan rdm amiri olarak yedek subaydım askerde. .

Tugaya katıldım dediler ki tugay komutanı tuğgeneral seni ona arza götürecez. revirde abim gibi sevdiğim(hala görüşürüz) dr üstteğmenle gittik. ama suç onda baştan uyarmadı beni. samsunda da çok birşey öğretmediler bize. . :)

nese çaldık kapıyı girdik tekmil falan zorla verdim kısık sesle. hayatımda ilk defa böyle bir rütbeli görüyorum. nereden bileyim nasıl davranılır

- hoş geldin asteğmenim dedi

- hoş bulduk teşekkür ederim dedim

- nasılsın?

teşekürler iyim siz nasılsınız dedim bende :)

meslek okul falan sordu cevapladım ama bizim üsteğmen renkten renge giriyor, anlamadım ben olayı.

- çay içer misiniz dedi olur siz bilirsiniz falan dedim bende çaylar geldi.:D

-her hafta bana arza geleceksin sorunlu personelle ilgili sürekli iletişimde olacağız senle dedi.

- olur gelirim falan dedim üsteğmene sordu bişyeler gayet nizami emredersiniz sağolun falan diyor o ama ben uyanamadım daha.

- var mı sorun her hafta görüşecez gerçi ama dedi.

- yok hayır dedim dedim bende. tamam çıkabilirsiniz dedi

sağolun iyi çalışmalar dedim çıktım. (çıkarken el sallamışım herhalde ama hatırlamıyorum bizim üsteğmen abartıyor olabilir :))

Abartmıyorum aramızdaki konuşma buydu. çıktık kapıdan bizim üsteğmene seslendi gel bir dakika diye. gitti bizimki çıktı renk kıpkırmızı. bana bakıyor ters ters.

komutan demiş ki içerde:

-olum bu ne lan demiş adamla 20 dakikadır konuşuyorum ne bir komutanım ne bir emredersiniz lafı çıktı ağzından şuna yol yordam öğret öyle çıkar karşıma demiş. :)

tabi sonra bunu özellikle son iyi çalışmalar lafımı tüm rütbelilere anlattı bizimki abartarak dalga geçerek çok güldük sonra halime. belki o el sallamayı da o ekledi hatırlamıyorum ben. 1 yıl boyunca beni gören her subay astsubay iyi çalışmalar deyip el salladı bana. epey geyiği döndü bu konuşmanın. daha sonraki arzlarda bir kaç pot daha kırdım ama komutanım sağolsun çok anlayışlıydı hiç rencide etmedi beni. . .:D

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Benzeri bende her sabah aynı dakikada bir generale elden geçenin istihbarat raporları götürüyoruz 50 km mesafeden. Ben şoförüm yanıma bir astsubay alıyorum. Bir gün dalmışım otoparka sigara içiyorum kep yok kolda bileklik tel örğünün diğer tarafından general seslendi nasılsın diye bende sağ olun komutanım sizi sormalı dedim sabahın ilk ışıklarıyla :) her halde hoşuna gitti 6 aydan fazla bir süre raporları alırken astsubay esas duruşta generalin yanında ben tel örğünün diğer tarafında muhabbet ediyorduk :) naber nasılsın vs. :) Astsubaylarım kafayı yiyordu nereden bu samimiyet diye kendi aralarında akrabam olduğu söylentisi çıkmıştı zira hala adını dahi bilmem :D ama çok sempatik babacan bir komutandı...

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Benzeri bende her sabah aynı dakikada bir generale elden geçenin istihbarat raporları götürüyoruz 50 km mesafeden. Ben şoförüm yanıma bir astsubay alıyorum. Bir gün dalmışım otoparka sigara içiyorum kep yok kolda bileklik tel örğünün diğer tarafından general seslendi nasılsın diye bende sağ olun komutanım sizi sormalı dedim sabahın ilk ışıklarıyla :) her halde hoşuna gitti 6 aydan fazla bir süre raporları alırken astsubay esas duruşta generalin yanında ben tel örğünün diğer tarafında muhabbet ediyorduk :) naber nasılsın vs. :) Astsubaylarım kafayı yiyordu nereden bu samimiyet diye kendi aralarında akrabam olduğu söylentisi çıkmıştı zira hala adını dahi bilmem :D ama çok sempatik babacan bir komutandı...

Kafayı yiyecek bir durum yok. Meraklısı vardır ama pek çoğuda meraklı değildir paşayla sohbet etmeye. Çok da lazım değil. Astsubay profosyoneldir. Asker 15 ay yada 6 ay yapar çeker gider esas duruşa da 1 kere dur dersin durmazsa kimse uğraşmaz başka karakola sürerler gider türlü türlü asker var hangi birisiyle uğraşacaksın. Ama astsubay bu işten ekmek kazanıyor onun esas duruş da durması çok doğaldır. Bu arada siz yanınıza bir astsubay alıp gitmiyorsunuzdur Assubay yanına şoför alıp gider, o astsubay kim bilir kaç tane asker görmüştür. Nelere şahit olmuştur. General askerle konuştu diye kafayı yiyecekse ohoo çokdan çıldırması lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Kafayı yiyecek bir durum yok. Meraklısı vardır ama pek çoğuda meraklı değildir paşayla sohbet etmeye. Çok da lazım değil. Astsubay profosyoneldir. Asker 15 ay yada 6 ay yapar çeker gider esas duruşa da 1 kere dur dersin durmazsa kimse uğraşmaz başka karakola sürerler gider türlü türlü asker var hangi birisiyle uğraşacaksın. Ama astsubay bu işten ekmek kazanıyor onun esas duruş da durması çok doğaldır. Bu arada siz yanınıza bir astsubay alıp gitmiyorsunuzdur Assubay yanına şoför alıp gider, o astsubay kim bilir kaç tane asker görmüştür. Nelere şahit olmuştur. General askerle konuştu diye kafayı yiyecekse ohoo çokdan çıldırması lazım.

Öncelikle haklısınız astsubay alıyorum yanlış olmuş. Olay şöyle ben göreve şoför olarak çıkıyorum astsubaylarım müteferrik nöbetçisi olur. Nöbetçi komutanıma ulaşılamıyorsa ben ilk gördüğüm veya kolay ulaşabileceğim bir astsubayımdan yardım istiyorum. Marketten eşofmanlarıyla alış veriş yapan astsubayımla benim üzerimde capri ile göreve çıktığım zamanda olmuştur. Genel mevzularımız ve araç görevi acil olduğundan araç komutanı bulamayıp yanımda normal er ile çıkmışlığım çoktur. Beni ararlar evrak nizamiyede derler ben komutanımı bulup çıkardım.

Kafayı yeme mevzusu illaki işin espirisi ama bizim sohbet 6 ay her sabah samimi bir şekilde olunca çok dikkat çekti. Her sabah farklı astsubaylar ile gidiyordum. Zaman zaman kendi generalimize de şoförlük yaptım ne yapmam gerektiğini iyi bilirim. Ama diğer generalim ile ilk başta boş bulunup öyle konuştum hoşuna gitti. Ertesi gün nasılsın dediğinde avazım çıktığı kadar sağol diye bağırdım kızdı bana :) halhatır sordu. Bir iki sefer bende astsubayımla generalin yanına gittim astsubayıma asker selamı verdikten sonra benim elimi sıktı :) hasta olup gitmediğim zaman hemen beni sormuş nerede diye.

Yorum bağlantısı
Guest Feti Ercan

Öncelikle haklısınız astsubay alıyorum yanlış olmuş. Olay şöyle ben göreve şoför olarak çıkıyorum astsubaylarım müteferrik nöbetçisi olur. Nöbetçi komutanıma ulaşılamıyorsa ben ilk gördüğüm veya kolay ulaşabileceğim bir astsubayımdan yardım istiyorum. Marketten eşofmanlarıyla alış veriş yapan astsubayımla benim üzerimde capri ile göreve çıktığım zamanda olmuştur. Genel mevzularımız ve araç görevi acil olduğundan araç komutanı bulamayıp yanımda normal er ile çıkmışlığım çoktur. Beni ararlar evrak nizamiyede derler ben komutanımı bulup çıkardım.

Kafayı yeme mevzusu illaki işin espirisi ama bizim sohbet 6 ay her sabah samimi bir şekilde olunca çok dikkat çekti. Her sabah farklı astsubaylar ile gidiyordum. Zaman zaman kendi generalimize de şoförlük yaptım ne yapmam gerektiğini iyi bilirim. Ama diğer generalim ile ilk başta boş bulunup öyle konuştum hoşuna gitti. Ertesi gün nasılsın dediğinde avazım çıktığı kadar sağol diye bağırdım kızdı bana :) halhatır sordu. Bir iki sefer bende astsubayımla generalin yanına gittim astsubayıma asker selamı verdikten sonra benim elimi sıktı :) hasta olup gitmediğim zaman hemen beni sormuş nerede diye.

Her türlü insan askere geliyor. Şimdi general ile konuşmak mı daha havalı yoksa iş adamı Adnan POLAT lamıı? Buraya dün bir asker geldi kısa dönem çocuk Adnan POLAT'ın özel kalemi. 5 bin tl maaş alıyor :) şimdi siz general olsanız assubaylamı konuşursunuz yoksa bu adamla mı? Yani bir asker general ile rahatça konuşur asker dışarıda çok forslu bir iş yapıyor olabilir. Belki sivilde görse yüzümüze bakmaz ama askere gelmiş işte. Yani şahsen ben hiç gocunmam. Asker general ile konuşabilir ama astsubay konuşamaz. Bu doğaldır. C.Savcısı bizim amirimiz istese tek kalemde en rütbeli askeri personeli bile içeri atar. Ama oda askerlik yapıyor işte. Sen gelde şimdi bu adama esas duruşa geç de :)

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Demir

Her türlü insan askere geliyor. Şimdi general ile konuşmak mı daha havalı yoksa iş adamı Adnan POLAT lamıı? Buraya dün bir asker geldi kısa dönem çocuk Adnan POLAT'ın özel kalemi. 5 bin tl maaş alıyor :) şimdi siz general olsanız assubaylamı konuşursunuz yoksa bu adamla mı? Yani bir asker general ile rahatça konuşur asker dışarıda çok forslu bir iş yapıyor olabilir. Belki sivilde görse yüzümüze bakmaz ama askere gelmiş işte. Yani şahsen ben hiç gocunmam. Asker general ile konuşabilir ama astsubay konuşamaz. Bu doğaldır. C.Savcısı bizim amirimiz istese tek kalemde en rütbeli askeri personeli bile içeri atar. Ama oda askerlik yapıyor işte. Sen gelde şimdi bu adama esas duruşa geç de :)

Hocam zaten benim meselemde general ile konuşmam değil, o komutanımın benimle sivildeki gibi konuşması ve astsubaylarımın buna karşı espirili tavırları :) beni mutlu etmişti onu paylaştım. Yeri geldi albayım beni evinde yemeğe davet etti yeri geldi fırça yedim bunlar doğal ama beni tanımayan bir generalin bana sürekli babacan davranması farklı geldi. Kendi generalime 3m mesafeden avazım çıktığınca bağırıp tekmil verdim dönüp bakmadı bile bunu anlatsam anı olmazdı zaten. Güzel anı olduğu düşündüm paylaştım sadece. Valla bilseydim böyle bir polemik çıkacak bırak burada anlatmazdım. Pişman ettin :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Askerliğimi yaparken KD C.Savcısı vardı benimle beraber. Acemiyiz, kim bilirki adam hepinizin üstü. Bi bakıyorum, sürekli komutanlarla sohbette, sürekli ayrı bir hal hatır soruluyor.

Ancak bir gün, bir dakika dahi hiç bir askere terbiyesizlik yaptığını görmedim. Bölük ne ceza aldıysa o da aynısını alırdı. Şınavsa şınav, istikametse istikamet. Bir kere bile ben yapmam demedi. Her komutan gördüğünde mutlaka esas duruşunu gösterir, selamını verir, gerektiğinde tekmil verirdi. Hala konuşurum kendisi ile. Şimdi Çanakkale'deymiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...