Ali Gürsoy 28 Ocak 2013 Yazar Paylaş 28 Ocak 2013 Bende çarşı'ya çıkınca eve geliyordum . Çok zordu askerlik çokk 3 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 4 Aralık 2014 Paylaş 4 Aralık 2014 Forumda aradim bulamadim biraz gülmek için askerde yasanmis komik anilari paylasalim dedim... Yazici oldugum icin askerde pek anim olmadi malesef... Bir kersinde kulaklari cinlasin sevdigim bir bascavus nobetci taburda bir olay oldu bizde izliyoruz birlikte... Durup dururken "Erkut oğlum askerde kalmak istermisin " dedi hayir komutanim dedim bende... İyi dedi " Dönunce soylersin bana askerde kal dediler ama ben kalmadim " diye... Bir keresinde de baska bolugun boluk komutani ile birlikte devriye ye ciktik gece muhabbet ediyoruz birden muhabbeti kesti Askerlik nedir dedi Erkut ? Bende bana gore gereksiz bisi komutanim dedim " Hayir dedi " Nedir dedim komutanim "Hareket eden herseye selam ver duran herseyi boya " dedi... 6 Yorum bağlantısı
Mustafa Çiçek 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Bir gün bastım tekmeyi girdim yüzbaşının odasına yeter artık dedim. O da haklısın dedi 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Bir gün bastım tekmeyi girdim yüzbaşının odasına yeter artık dedim. O da haklısın dedi Yavaş gireydin iyiydi. 2 Yorum bağlantısı
Ali Deniz 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 "Hareket eden herseye selam ver duran herseyi boya " Bu çok iyiymiş 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 ohoooo buraya yazmaya kalksam roman olur, 1996 sarıkamış subay ordu evi, tüm sarıkamış a selamlar. Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 5 Aralık 2014 Yazar Paylaş 5 Aralık 2014 http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/198885-maceralarla-dolu-askerlik-anılarınız-için-doğru-yerdesiniz/ Ben açmıştım zamanında . 2 Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 5 Aralık 2014 Yazar Paylaş 5 Aralık 2014 Buradan devam edebiliriz. Yanlız ne konu açtıysam baya popiler , her sene yenisi açılıyor ve sadece ben dikkat ediyorum :D 2 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Yanlız ne konu açtıysam baya popiler , her sene yenisi açılıyor ve sadece ben dikkat ediyorum :D Çok aradık, bizde hatırladık bu konunun olduğunu ama bir türlü bulamadık. Sağolasın hatırlattığın için Ali.. Yorum bağlantısı
Onur Demir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 voleybol musabakalari var. Bende yan taraftaki basket sahasinda takiliyorum. orta sahadan basket atiyorum. gaza geldim arkam donuk bir atis yapayim dedim, top elimden ciktigi an farkettimki Binbasi potanin altindan geciyor deliksiz girecegi tuttu ve kel kafali binbasinin kafaya indi direk. Ben o anda acaba nereye firar etsem diye dusunurken, o dondu bakti Bana ve Sen biliyosun bu isi bir ara mac yapalim dedi. Dedim herhalde saglam vurdu hayal goruyorum Adam o gunden sonra cok tuttu Beni, voleybol basketbol oynadik falan. Milletin korkulu ruyasi adam Benim spor arkadasim olmustu. Cok sevimli adamim vesselam 4 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Tugay karargah şube yazıcısıydım. 2. Ordu komutanı ziyarete gelecekti. Karargahtaki bütün askerleri bölüklerine gönderdiler. Karargahta asker olarak sadece ben ve çaycı kalmıştık. Yüzbaşı bana oğlum sen kapıyı kilitle şubeden çıkma diyerek bölüğe gitmişti. Tabi ben şube de bilgisayarda oyun vs. derken sıkılmaya başladım. Dedim gidip çay ocağında çay içeyim. Çay ocağına inip çayımı içtikten sonra ikinci katta ki şubeye gitmek için merdivenden çıkmaya başladım. Tam merdiven dönüşünde sancak nöbetçisi selam verdi. Anladım ki tugay komutanı aşağıya iniyor, ben geri manevra yaptığım anda bina girişindeki nöbetçi de selam verdi. Yani aşağıdan da rütbeli birisi binaya giriş yapmıştı. Ben olduğum yerde çakılı kaldım. Tugay komutanı, ordu komutanı nı karşılamak için geç kalmıştı. Neyse yukarıdan tugay komutanı, aşağıdan 2. ordu komutanı ile kolordu komutanı ve koruma vs. bunlar tam benim önümde birleştiler. Önce tokalaştılar sonra yukarı çıkmaktan vazgeçip geri döndüler. İşte ne olduysa o anda oldu. Önde 2. ordu komutanı peşinde kolordu komutanı ve sonra bizim tugay komutanı sırayla merdivenden inmeye başladılar. Tugay komutanı beni görünce yüzü asıldı. Kaş göz işareti ile ne işin var burada der gibi hareketler yaptı. İşte o anda bana bakarken adımını attığı gibi merdiven basamağını farketmedi. Olduğu gibi kolordu komutanının üstüne yuvarlandı. 2. ordu komutanı durumu farkedip kenara çekildi. Bunlar hep beraber paşalar albaylar koruma vs. bir olup merdivende aşağıya doğru yuvarlanmaya başlayınca 2. ordu komutanın sadece arkadaşlar sakin olun dediğini duydum. Bunlar yuvarlanmaya başladıkları an ben yerimden fırlayıp şubeye gidip kapıyı içeriden kilitledim. Çok korkmuştum. Bu paşa beni bulur ve bizim askerlik bitmez demiştim ama çok şükür birşey olmadı. Olay orada olduğu gibi kaldı. 7 Yorum bağlantısı
Cihan Beliceli 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Sene 2003 yer Büyükçekmece/İstanbul ilçe jandarma komutanlığı. Bölük komutanının şoförüydüm istanbulu onun sayesinde öğrendim. Gitmediğimiz yer kalmadı avrupa yakasında, bir olay için ümraniye ye bile gitmiştik. Hangi anımı anlatsam ki her gün onlarca olay. Kumburgaz,esenkent,ambarlı,beylikdüzü,kıraç,esenyurt,bahçeşehir bu karakollar hep bize bağlıydı. İstanbul genelinde her bölük alaya sabahları bir önceki günün olaylarını rapor ederler herkes 1,2 sayfayı geçmez biz 10 sayfadan aşşağı raporlama yapmazdık. Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Tugay karargah şube yazıcısıydım. 2. Ordu komutanı ziyarete gelecekti. Karargahtaki bütün askerleri bölüklerine gönderdiler. Karargahta asker olarak sadece ben ve çaycı kalmıştık. Yüzbaşı bana oğlum sen kapıyı kilitle şubeden çıkma diyerek bölüğe gitmişti. Tabi ben şube de bilgisayarda oyun vs. derken sıkılmaya başladım. Dedim gidip çay ocağında çay içeyim. Çay ocağına inip çayımı içtikten sonra ikinci katta ki şubeye gitmek için merdivenden çıkmaya başladım. Tam merdiven dönüşünde sancak nöbetçisi selam verdi. Anladım ki tugay komutanı aşağıya iniyor, ben geri manevra yaptığım anda bina girişindeki nöbetçi de selam verdi. Yani aşağıdan da rütbeli birisi binaya giriş yapmıştı. Ben olduğum yerde çakılı kaldım. Tugay komutanı, ordu komutanı nı karşılamak için geç kalmıştı. Neyse yukarıdan tugay komutanı, aşağıdan 2. ordu komutanı ile kolordu komutanı ve koruma vs. bunlar tam benim önümde birleştiler. Önce tokalaştılar sonra yukarı çıkmaktan vazgeçip geri döndüler. İşte ne olduysa o anda oldu. Önde 2. ordu komutanı peşinde kolordu komutanı ve sonra bizim tugay komutanı sırayla merdivenden inmeye başladılar. Tugay komutanı beni görünce yüzü asıldı. Kaş göz işareti ile ne işin var burada der gibi hareketler yaptı. İşte o anda bana bakarken adımını attığı gibi merdiven basamağını farketmedi. Olduğu gibi kolordu komutanının üstüne yuvarlandı. 2. ordu komutanı durumu farkedip kenara çekildi. Bunlar hep beraber paşalar albaylar koruma vs. bir olup merdivende aşağıya doğru yuvarlanmaya başlayınca 2. ordu komutanın sadece arkadaşlar sakin olun dediğini duydum. Bunlar yuvarlanmaya başladıkları an ben yerimden fırlayıp şubeye gidip kapıyı içeriden kilitledim. Çok korkmuştum. Bu paşa beni bulur ve bizim askerlik bitmez demiştim ama çok şükür birşey olmadı. Olay orada olduğu gibi kaldı. Çok sesli bir şekilde kahkaha attım şirkette, olayı bir an gözümde canlandırdım da 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Yavaş gireydin iyiydi. herif dağıtmış paşanın odayı hızını alamayıp Sen çelme taktın dimi, hadi hadi itiraf et 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 17 gün askerliği anlat anlat bitmez. 1 haftası terlik istirahati[emoji23][emoji23] ( Yürüyüşe ara vermeden terlikle yürüş ) Yorum bağlantısı
Engin Deniz 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Askerliği Alanya-Konaklı Jandarmada yaptım. O kadar olay oluyordu ki hiç sıkılmadım Bir gün Rus bir erkek turisti yakalamış bizim elemanlar. Otelde olay çıkarmış. Gece santraldeyim. Karakolun ortasında yukarıya çıkan demir merdivenler var elemanı buraya kelepçelediler. Banada bu adam sana emanet, sabah tercümanla savcı gelene kadar burda dursun dediler. Neyse adam sürekli bişeyler diyor ama anlamıyoruz ki, kimsede Rusça bilmiyor. Meğer adamın küçük abdesti gelmiş. Dayanamayınca çıkarıp karakolun ortasına bırakıverdi :D Ondan sonrada yere oturup uyudu garibim. Sabaha serbest kalmıştı. 5 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Tugay karargah şube yazıcısıydım. 2. Ordu komutanı ziyarete gelecekti. Karargahtaki bütün askerleri bölüklerine gönderdiler. Karargahta asker olarak sadece ben ve çaycı kalmıştık. Yüzbaşı bana oğlum sen kapıyı kilitle şubeden çıkma diyerek bölüğe gitmişti. Tabi ben şube de bilgisayarda oyun vs. derken sıkılmaya başladım. Dedim gidip çay ocağında çay içeyim. Çay ocağına inip çayımı içtikten sonra ikinci katta ki şubeye gitmek için merdivenden çıkmaya başladım. Tam merdiven dönüşünde sancak nöbetçisi selam verdi. Anladım ki tugay komutanı aşağıya iniyor, ben geri manevra yaptığım anda bina girişindeki nöbetçi de selam verdi. Yani aşağıdan da rütbeli birisi binaya giriş yapmıştı. Ben olduğum yerde çakılı kaldım. Tugay komutanı, ordu komutanı nı karşılamak için geç kalmıştı. Neyse yukarıdan tugay komutanı, aşağıdan 2. ordu komutanı ile kolordu komutanı ve koruma vs. bunlar tam benim önümde birleştiler. Önce tokalaştılar sonra yukarı çıkmaktan vazgeçip geri döndüler. İşte ne olduysa o anda oldu. Önde 2. ordu komutanı peşinde kolordu komutanı ve sonra bizim tugay komutanı sırayla merdivenden inmeye başladılar. Tugay komutanı beni görünce yüzü asıldı. Kaş göz işareti ile ne işin var burada der gibi hareketler yaptı. İşte o anda bana bakarken adımını attığı gibi merdiven basamağını farketmedi. Olduğu gibi kolordu komutanının üstüne yuvarlandı. 2. ordu komutanı durumu farkedip kenara çekildi. Bunlar hep beraber paşalar albaylar koruma vs. bir olup merdivende aşağıya doğru yuvarlanmaya başlayınca 2. ordu komutanın sadece arkadaşlar sakin olun dediğini duydum. Bunlar yuvarlanmaya başladıkları an ben yerimden fırlayıp şubeye gidip kapıyı içeriden kilitledim. Çok korkmuştum. Bu paşa beni bulur ve bizim askerlik bitmez demiştim ama çok şükür birşey olmadı. Olay orada olduğu gibi kaldı. Yıldızlar kaymış abi dilek tutsaydın :D 5 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 17 gün askerliği anlat anlat bitmez. 1 haftası terlik istirahati[emoji23][emoji23] ( Yürüyüşe ara vermeden terlikle yürüş ) ben de 1 gün az yapmışsın hocam ,haksızlık var. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Öztürk2 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 herif dağıtmış paşanın odayı hızını alamayıp Sen çelme taktın dimi, hadi hadi itiraf et Ah be abi, bırak çelme takmayı, gözünü kırpsan parçalar adamı. Paşa bir gün üsteğmenin yanından geçerken üst teğmen tebessüm etmiş. Disiplinsiz Asker diye bağırmıştı ki dahası da var. Paşayı görünce aklımızdan neler neler geçiyordu ah bir bilsen. Çelme ne ki? Yıldızlar kaymış abi dilek tutsaydın :D Yıldızlar kaydı tabi, Bizim paşanın devreleri korgeneral iken bizim ki tuğgeneraldi. Çok sevilen biriymiş demek ki 1 Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 17 gün askerliği anlat anlat bitmez. 1 haftası terlik istirahati[emoji23][emoji23] ( Yürüyüşe ara vermeden terlikle yürüş ) Sanırım bundan Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Sanırım bundan Aynen. Sen bilmen. Kilodan muaf olduğun için [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] 3 çift lazım bul gönder Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Aynen. Sen bilmen. Kilodan muaf olduğun için [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] 3 çift lazım bul gönder Özel dolabımda senin için saklıyorum,bize gelince sana giydireceğim Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Yeni yerler görmesini sevdiğimden, askerliğimi doğuda yapmak istiyordum. Çünkü terör olaylarından dolayı sivilde gidemem diye düşünüyordum. Sıraya geçtik, kura çekiyoruz. Kars, Siirt, Van.. derken benden önceki çocuk çekti, hakkari çıktı. Oldu bu iş derken, ben çektim Ankara dikimevi, şehrin içi, dikimevi metrosunun dibi. Hava atıyorum diye düşünmeyin, çünkü gerçekten üzülmüştüm. Türkiye'de ve avrupada onlarca şehir ve ülke gördükten sonra görmediğim sadece doğu kalmıştı ve askerlik te bunun için bir fırsattı, olmadı. Dikimevinde beni askeriyenin eczanesine verdiler. Sıkıntıdan patlayacağım. Öğle araları spor salonuna ve saunaya takılmaya başladım. Birz vücut yaptım. Baktım olmayacak, laptop aldım, need for speed most wanted oyununu 2 defa bitirdim. Koca sene vatanım için verimsiz bir şekilde geçti. Doğuyu göremedim ya, hala içimde derttir. Dikimevi mi ? HGK mı ? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Aralık 2014 Paylaş 5 Aralık 2014 Doğrudur, Harita Genel Komutanlığı. Harita mühendisi olup, askerliğini burada yapan asteğmenlerin teskeresi gelince, kalmak için dilekçe verip sivil hayata dönmek istemedikleri yer Hangi yıllar ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts