İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Bende Haritacıyım. 2001-2010 yılları arasında ordaydım. Şimdi Erdek'te Kamptayım. Temmuzda nasipse gene geri dönüyorum HGK'ya... Emekli olana kadar :)

Yorum bağlantısı
Caner Kırmacı

85/4 tertip ankara gölbaşında askerlik gibi bişeyler yapan var mı?

Yorum bağlantısı

Demek sen de arazisin hocam  :D

2004-2005 yılında oradaydım ben. Dispanserin eczanesinde. 

Az gitmedim araziye :), fakat seni hiç hatırlamıyorum valla :D . Revire pek işim düşmezdi gerçi. Erhan Bnb. mı vardı baştabip ?

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Askerlik yaptığım memlekette ikamet ediyorum şu an. Benim durumumda olan başka arkadaş var mı acaba?

Yorum bağlantısı
Ali Eren

Ben :)

Ben 2006'da kısa dönem yapmıştım. İki sene önce de tayin istedim buraya. İlk zamanlar tuhaf geliyordu tugayın yanından geçmek ama alıştım şimdi [emoji4]
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Askerlik hiç hatırlamak istemediğim. Oğlumu bile göndermeyecegi m bir kurum. Benim iyi anım yok. Günde 18 saat ayakta olup botu bile çıkarmaya gücüm olmadan yattigim bir yer Askeriye. Ve bu yoğunluğa dayanamadı vücudum. Kanser hastası oldum. askerligimin bitmesine 29 gün kala öldü diye hastaneye bırakıldım. 4 sene oldu ve aklıma askerlik geldiğinde üzülüyorum orda askerlik yapan gencecik çocuklara. Allah yardımcıları olsun.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Olcay Eyüboğlu
(düzenlendi)

Kocaeli kandıra var mı?

Köseköy olma mı? tarihinde Olcay Eyüboğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Ben başlayım mı anlatmaya.? :D  :D  :D  :D

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Ben başlayım mı anlatmaya.? :D:D:D:D

Senin odanın da kapısını kırıp giren ne askerler vardır demi abi :D
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Senin odanın da kapısını kırıp giren ne askerler vardır demi abi :D

Sence??  :elisopali:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Bizim askerlik bitmez abi :D

16 yıldır bitmedi. :D

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

İskenderun 1.deniz er eğitim alayı.Yeni alay komutanı tayinle geldi.Kafasına göre her gün bir bölüğe ziyaret yapıyor.22 askerin bulunduğu idari bölüğüz.Bir koridordan oluşuyor.Koridorda yazıhaneler ve koridorun sonu yatakhane.68 yatak var öğlen oldumu hepimiz uykuya.Albay ogün bize ziyarete gelmiş yüzbaşı gezdiriyor.Şurası burası derken yatakhanenin önüne geldiler,biz içeriye girmesinler diye dua ederken bizim yüzbaşı albayı ısrarla yatakhaneye soktu.Adam bir baktı bize, döndü  yüzbaşım bu çocuklar niye yatıyor.Yüzbaşı kem küm.Buna müsaade etmeyelim yüzbaşım dedi döndü gitti.Ama yüzbaşı dönüp gitmedi :)

Yorum bağlantısı
Emre Demir

Kimse de anlatmamış günlerce intikalleri aralıksız sadece 5 er dakika dinlenmeler ile yol almayı

Pusuya yakalanmaları ,badinin kollarında şehit olmasını , çağırılan helikopterin güvenlik gerekçesiyle gelmeyişini komutanın yaralanıp kendinden çok askerini düşünmesini.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel

Kimse de anlatmamış günlerce intikalleri aralıksız sadece 5 er dakika dinlenmeler ile yol almayı

Pusuya yakalanmaları ,badinin kollarında şehit olmasını , çağırılan helikopterin güvenlik gerekçesiyle gelmeyişini komutanın yaralanıp kendinden çok askerini düşünmesini.

Tebrik ediyorum sizi. asıl konuşulması gereken askerlik.[emoji17]
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

İskenderun 1.deniz er eğitim alayı.Yeni alay komutanı tayinle geldi.Kafasına göre her gün bir bölüğe ziyaret yapıyor.22 askerin bulunduğu idari bölüğüz.Bir koridordan oluşuyor.Koridorda yazıhaneler ve koridorun sonu yatakhane.68 yatak var öğlen oldumu hepimiz uykuya.Albay ogün bize ziyarete gelmiş yüzbaşı gezdiriyor.Şurası burası derken yatakhanenin önüne geldiler,biz içeriye girmesinler diye dua ederken bizim yüzbaşı albayı ısrarla yatakhaneye soktu.Adam bir baktı bize, döndü yüzbaşım bu çocuklar niye yatıyor.Yüzbaşı kem küm.Buna müsaade etmeyelim yüzbaşım dedi döndü gitti.Ama yüzbaşı dönüp gitmedi :)

? [emoji41]
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

1 ocaktan sonra dinleyeceğimiz anılar :)

"Şubede bekliyoruz bi türlü numaratör ilerlemiyor neyse sıra geldi vurdum paraları veznenin üstüne. Çağırın o müdür buraya gelecek diye inledi ortalık. Müdür gelince de dedim ki insanı parasıyla rezil ediyorsunuz. Aldım dekontumu bitirdim askerliği."

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Osman Ozturk

Yüzbaşı dönüp gitmeyince bize de  dayağımızı afiyetle yemek kaldı Mehmet Hocam

Yorum bağlantısı
Ramazan Çetin

120 kisilik kogusta nobetci onbasiydim 23:30 01:30 nobetine kalkacak erlerin yanina gitmeden bi alt ranzada karanlikta oturmus yine nisanlimla mesajlasirken birden bi el telefonumu tuttu tam cek ulan elini diycekken kafami kaldirip baktim kid bscvs astb umit .tabi akabinde 3 hafta carsiya cikamadim ki teskereye 3 hafta vardi :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Acemilikte karakolda yatakhane ile soyunma odamız (dolaplarımız) yanyana idi. Dolaplarmızın arkasında ise hep kilitli olan bi kapı vardı. Eğitim bitmiş kıyafetleri çıkarıp dinleneceğiz. Biri başladı komutanlara sövmeye. Ben de durur muyum hiç Başçavuş öyle yaptı ağzımıza ..., böyle yaptı ağzımıza...., sonra gazımı alamadım, yeni mezun uzman jandarma'ya da giydirmeye devam: Zaten ne biliyor ki, ne söylense onu yapıyor vs derken, nasıl bi hararetle konuşuyorsam o kilit açılmış. Kapı açılmış, komutan ensemde. Biri el attı enseye. "Noluyor lan" diye döndüm. Allah razı olsun, komutanın suratını görünce suratım nası renk değiştirdiyse, adam ayrı güldü, uzman ayrı güldü, ben yerin dibindeyim. Dövse içim yanmmayacak ha :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Acemilikte karakolda yatakhane ile soyunma odamız (dolaplarımız) yanyana idi. Dolaplarmızın arkasında ise hep kilitli olan bi kapı vardı. Eğitim bitmiş kıyafetleri çıkarıp dinleneceğiz. Biri başladı komutanlara sövmeye. Ben de durur muyum hiç Başçavuş öyle yaptı ağzımıza ..., böyle yaptı ağzımıza...., sonra gazımı alamadım, yeni mezun uzman jandarma'ya da giydirmeye devam: Zaten ne biliyor ki, ne söylense onu yapıyor vs derken, nasıl bi hararetle konuşuyorsam o kilit açılmış. Kapı açılmış, komutan ensemde. Biri el attı enseye. "Noluyor lan" diye döndüm. Allah razı olsun, komutanın suratını görünce suratım nası renk değiştirdiyse, adam ayrı güldü, uzman ayrı güldü, ben yerin dibindeyim. Dövse içim yanmmayacak ha :D

O korku askerlik boyunca yetmiştir Sani
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Osman Bilgin
(düzenlendi)

Kocaeli Seymen Tank taburundaydım 2002 de o zamanlar oraya ya torpilliler ya da hükümlü yada askerliğini baya baya uzatan sorunlu askerler gelirdi kısacası çiftlikdi, iş güç olmayınca çok maceralar oluyordu ya ben birini anlatayım; 

Nizamiye Çavuşuydum akşam 8 sabah 8. bir gece otuturuyorum nizamiyenin içinde arkayı gösteren kocaman bir dikiz aynası var, yukardan aşağı gelen ana yolu gösteriyor bir de tali yol ayrımı var ama kullanılmıyor sokak lambası bile yok. gece 2 gibi aynada bir karaltı farkettim döndüm bakıyorum bir insan elinde kocaman valiz gibi bir şeyle o yola girdi, kalktım bakıyorum bağırdım bir iki falan durmadı devam etti.. asker kaçıyor dersem tabur alanın onda birini kullanıyoruz diğer kısımları serbest at koştur, tank çıkar istersen (abartı oldu ama öyle) burada ne işi var diyorum, karanlık bir şeyde göremiyorum derken koştum o yolun başına kadar ilerde o karaltı yürümeye devam ediyordu bağırdım "dur kimdir o" diye, durdu ama cevap da vermiyor ben bir daha bağırdım tık yok ne ses veriyor ne de hareket ediyor.. zifiri karanlık ağaçlık falan bende yanına gitmeye tırsıyorum, üzerimde ne silah ne kasatura hiç bir şey yok belki palaska bile yoktu neyse ben sokak lambasına yakın o karanlıkta öle bekliyoruz sonra bir daha bağırdım "gel buraya ışığa gel" diye geldi.. yeni gelen askerlerden biri yalın ayak, pijamaları ile, elinde battaniyesi falan.. ne yapıyorsun bu ne hal dedim bilmem ne abi üşümüş de ona battaniye götürüyorum diyor ama uykusunda geziyormuş:=) geldiği yol inanılmaz ama yatakhaneden çık merdivenlerden in sağa sola dön kuyu falan vardı bir de ona düşmemiş iyiki öyle böyle yaklaşık 200 m yürümüş.. acıdım da ben askerdeyken kısalmıştı askerlik iki dönem bir den terhis olunca asker azaldı nöbetler çoğaldı bu garibimde yeni zaten bol nöbet.. neyse götürdüm koğuşa git yat dedim, nöbetçi subayı buldum kelimeler tam böyle olmasada kısaca bak adam geziyor dikkat et, seninde başın belaya girer vs.  böyle bir şeyler  olmuştu, çok şeyler oldu 5 ay yaptım ama kitap olmasa da bir dergi çıkar heralde:=)

kısacık bir şey daha; oturuyoruz paatt bir silah sesi ne oldu falan, yalova yolu üzerindeydik karşımızda da kızlar yurdu vardı, asker hava atıyor yurda nişan alıyor kurma kolu çekiyor safım şarjörü çıkarınca mermi de çıktı sanıyor, yurda doğru tetik düşürüyor, Allahtan 100 m kadar mesafeden 5 katlı koca yurdu vuramıyor :=)

tarihinde Osman Bilgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk

Oda birşeymi biz f16 dan f16 ya atlardık zamanında pehh :biggrin:

Asıl oda bişeymi abi. Biz F16 dan D16 ya atlarken havada şarjör değişirdik[emoji23][emoji12]
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...