Guest Hakan Tar?m 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 evet.jandarmaydım.komando birligi ve b timleri btr timleriyle ile iç içeydim. Al benden de o kadar. Lakin en çok Bordoları severdim, subaylar bizimle yemek sırasına geçerlerdi. Komutanım buyrun öne diye davet etsek bile olurmu len geç sırana derlerdi. Karşılıklı sigara içerdik Ama bizim mıçıkırık uzmanların havasından geçilmezdi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 (düzenlendi) Al benden de o kadar. Lakin en çok Bordoları severdim, subaylar bizimle yemek sırasına geçerlerdi. Komutanım buyrun öne diye davet etsek bile olurmu len geç sırana derlerdi. Karşılıklı sigara içerdik Ama bizim mıçıkırık uzmanların havasından geçilmezdi aynen kep selamını unutmuştum diyebilirim çünki kep takmıyordum çogu zaman.alayda bile çokkk rahattım. sani'de muşta yapmış.oda iyi bilir ama yeni yaptı durumlar nasıldı emin degilim.ben çok rahattım. 29 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bordolar da seni sever miydi? Yaş 30 olunca diğerlere yaklaştıkları gibi olmuyor Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 @ Oktay: Muş güzeldi. Ben alaydaydım (hasköy çok baskın yiyince merkez'e taşımışlar) ancak bi kaç ufak disiplin durumları dışında karakol kadar rahattım valla. Arkadaşım erzurum'da olmasına rağmen 2 haftada bir çarşıları vardı... Yorum bağlantısı
Fatih Ada 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Bizim kışlayı bir ara kurtlar basmıştı.Ben deyim 1500 siz değin 5 milyon Tüm cephanemiz bitti.En sonunda kasaturalarla mücadele etmiştik.En sevindirici olanda kimsenin burnu bile kanamamıştı Hani Küçük Ağrı dağı vardır ya.Ha işte orası bu kurtları gömdüğümüz yer... Abi 50000 kere dedik bu kadar abartma diye diyimde tam olsun Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 @ Oktay: Muş güzeldi. Ben alaydaydım (hasköy çok baskın yiyince merkez'e taşımışlar) ancak bi kaç ufak disiplin durumları dışında karakol kadar rahattım valla.Arkadaşım erzurum'da olmasına rağmen 2 haftada bir çarşıları vardı... hadi ya üzüldüm şimdi halbuki sakin yerdi hasköy.demek batırmışlar orayıda.ben her gün alaydaydım çarşımıda yapardım.haftada iki defa hamadaydım.süperdi. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Öğretmen askerdim. Maraş Nurhak'a öğretmen olarak gönderildim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Tekirdağ Saray'da Yedek subay olarak askerlik yaptım.O zaman mavi renkli Mercedes A160 aracım vardı ve askeriyenin misafirhanesinde dikkat çekiyordu,Yarbaylarda brodway-siena vs varken asteğmen o araçla olunca haliyle dikkat çekiyor. Birgün alarm denetlemesinde bizim bölüğün kamyonlarını tahliye etmek gerekiyordu, alarm verilince ben koştum yakındaki bir kamyona,kamyon şans eseri Mercedes idi:) Bölük komutanı benim mercedes kamyonu aldığımı görünce durdurdu,o araçtan indirip ; " sivilde mercedes,askerde mercedes ....... gitde şu reo'yu al,mercedese burda ben binerim" diye kızmıştı Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Tekirdağ Saray'da Yedek subay olarak askerlik yaptım.O zaman mavi renkli Mercedes A160 aracım vardı ve askeriyenin misafirhanesinde dikkat çekiyordu,Yarbaylarda brodway-siena vs varken asteğmen o araçla olunca haliyle dikkat çekiyor. Birgün alarm denetlemesinde bizim bölüğün kamyonlarını tahliye etmek gerekiyordu, alarm verilince ben koştum yakındaki bir kamyona,kamyon şans eseri Mercedes idi:)Bölük komutanı benim mercedes kamyonu aldığımı görünce durdurdu,o araçtan indirip ; " sivilde mercedes,askerde mercedes ....... gitde şu reo'yu al,mercedese burda ben binerim" diye kızmıştı astegleri subaylar asla çekemezdi.bu gerçektir.yılların kıdemli başçavuşu gıcık olurdu astegmene komutanım demeye. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 hadi ya üzüldüm şimdi halbuki sakin yerdi hasköy.demek batırmışlar orayıda.ben her gün alaydaydım çarşımıda yapardım.haftada iki defa hamadaydım.süperdi. Şuan Hasköy j.komd. bölük komutanı acemiliğimdeki bölük komutanım. Devamlı gezinti pozisyonundalarl. KArışık oralar. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Şuan Hasköy j.komd. bölük komutanı acemiliğimdeki bölük komutanım. Devamlı gezinti pozisyonundalarl. KArışık oralar. Şu an Hasköy'de Yıldırım yüzbaşı var galiba. 1.90 boyunda vurdumu deviren bi tipmiş. Efsane gibi anlatıyorlardı Muş'ta. Benim başçavuşum hiç bi astek'e komutanım demezdi. Bundan önceki asteğmeni de dövüyormuş, elinden almışlar hatta Bunu da kendisi değil, askerler anlatırdı Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Şuan Hasköy j.komd. bölük komutanı acemiliğimdeki bölük komutanım. Devamlı gezinti pozisyonundalarl. KArışık oralar. hasköy ilçe olarak benim dönemimde en sakin yerdi bize baglı köyleri çok karışıktı.umarım düzelir yakın zamanda. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Jandarma mı ? Kıd.Ütğm. Namı diğer KaraMurat benim bahsettiğim kişi Has üstteğmen ortaokuldan beri harbiyede okuyan bir elemandı. 81' li idi Bana felaket bir kıyağı olmuştu Bilecik' teyken. Eğitim CD' si hazırlamıştık beraberce. Tabur komutanı ve Bileciğin en godaman rütbelisi çok beğenmişlerdi. Ona ve bana takdir belgelerini yazmışlardı Sonra bana sabah 8 gece 12 çarşı yazmıştı karamurat 13 bölüğün hepsi intikal eğitiminde ben çarşıdaydım ) Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Şu an Hasköy'de Yıldırım yüzbaşı var galiba.1.90 boyunda vurdumu deviren bi tipmiş. Efsane gibi anlatıyorlardı Muş'ta. Benim başçavuşum hiç bi astek'e komutanım demezdi. Bundan önceki asteğmeni de dövüyormuş, elinden almışlar hatta Bunu da kendisi değil, askerler anlatırdı 93 teki hasköy jandarma komutanıda kıdemli yüzbaşı idi askeri çok severdi.o vakit oda epey ünlüydü.şehit olan astsubay üst çavuş için alayı birbirine kattı alay komutanına silah dayadı.zor sakinleştirilmişti. hafta odasından dışarı çıkmadı.bütün evrakları yatagına ben götürüp imzalatmıştım. bu komutanlarımızın degerini hiçe sayan komutanları çok iyi biliyorum ama yapacak bir şey yok.olamadı.umarım bundan sonra olur. astegler askerleri çok koruduğu içinde sevilmezdi. Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 89 kilo girdim 72 kilo çıktım:))7 denetleme gördüm,cumhurbaşkanından,1, ordu komutanına kadar kim varsa geldi. bir gün tatbikatta bir dayak yedim(yediğim ilk ve son dayaktı bu arada) tam yarım saate yakın sürdü.olay şöyle cereyan etti arazideyiz 3. gün ben 100 başının habercisi ve şöförüyüm,saat 24.30 civarı halen ayaktayım yarbayda var ve orada kalacaklar rütbeliler,bende yarbayın habercisiyle sohbet ediyorum.yarbay yatacağım dedi yatağımı hazırlayın dedi 2 katlı harabe bina var orda yatıyor yarbay,ben ve engin(yarbayın habercisi)yatağı yapıyoruz gerdirme işlemleri falan çarşafa derken bir astsubayımız yatağa atladı botlarla falan hemde batak kağıdı varmış çantasında onu istedi engin hemen aman komutanım ne yapıyorsun yarbay geliyor dedi astsubayda bana dönerek getirlan kağıtları y....k dedi,benim şalter attı tabi çıktım kapıdan oralı olmadım hiç,sonra sigaram bitti ve sinirde olduğu için tabi bölüktekilerin yattığı araziye doğru yürüdüm.bir abimi vardı maşallah diye maşo derdim bitlis hizanlı,yanına geldim uyuyor kampette maşo abi kalk dedim,ne var ulum ne uldu (o ları u söylerdi) dedi dedim bu bilmem ne yaptığım bilmemne a.s yı bana böyle böyle demeden yan çadırdan bir ses kimsinlan sen dedi,bende sinirliyim ve rütbelilerin ord olmadığını düşünerek sen kimsinlan ... dedim çadıra gittim bastım tekmeyi,işte yarım saatlik randevu burada başladı)ilk olarak önüne çöktüm ve 6 tane tekme yüzümün neresine gelirse yedim,sonra sağ avucunun alt kısmıyla soldan çeneme 20 den fazla yedim komando dansı 77 tane ve ben halen ayaktayım dememi beklemeyin ,yerlerde bile değilim:))sonra beni bıraktı yattı ben arabaya gittim yattım ama uyumak nerde kafam da dinamit patladı sanki yanaklarım batıyo resmen.sabah oldu 100 başına söylediler 4 gibi alaya dönüyoruz 100 başı yanımda sadece ve ben 15 gün sonra falan abimin düğününe izin almışım yolcuyum ama yüzbaşı izin verirmi? 100 başıyı uyku tuttu man lar ve reo lar yavaş geldikleri için bende bastım arayı açtım konuşayım diye,çeşme vardı yol kenarında durdum dedim komutanım bölük geride kaldsı sizde bir yüzünüzü yıkayın isterseniz dedim olur dedi indi yüzünü yıkadı geldi ben hemen komutanım ben izine gidebilecekmiyim dedim,100 başı hayırdır ki dedi,dedim komutanım gece böyle böyle bir durum yaşandı anlattım ne olduysa,evet sabah konuştuk komutanlarınla dedi ve izine gideceksin dedi!!!!ben şoke oldum yani aparkat falan bekliyordum hani çeşme kenarı su serperler ayılırım diyorum kendi kendime:)) bana dediki ben onların yüzünden ne sıkıntılara düştüm dedi,ama sen bölüğü heryerde en iyi derecelerle temsil ettin(söylemesi ayıp 5 kez alayın gece gündüz ve el bombası atışlarında 1. si olmuştum,ayrıca eve takdir belgesi falan yollamışlardı) dedi,ben yarbayla konuştum yanlış anlaşılma olmuş dedim dedi,ve ben izne geldim,izin bitti döndüm tabi beni bekliyorlar kızgın bir şekilde,100 başı hemen beni emniyet takımına(bölükten bağımsız) yolladı disiplin ve eğitim çavuşu olarak,80 lerdeydi şafak orada bitirdim.yani 100 başının kıyağı sayesinde ne ceza aldım nede sıkıntı yaşadım ama bu dayağı ömrüm boyunca unutamam. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 93 teki hasköy jandarma komutanıda kıdemli yüzbaşı idi askeri çok severdi.o vakit oda epey ünlüydü.şehit olan astsubay üst çavuş için alayı birbirine kattı alay komutanına silah dayadı.zor sakinleştirilmişti. hafta odasından dışarı çıkmadı.bütün evrakları yatagına ben götürüp imzalatmıştım.bu komutanlarımızın degerini hiçe sayan komutanları çok iyi biliyorum ama yapacak bir şey yok.olamadı.umarım bundan sonra olur. astegler askerleri çok koruduğu içinde sevilmezdi. Valla bizde iki asteğmen vardı, biri beni hiç sevmezdi çünkü koca Muş'ta standart askeri aşıları olmayan tek kişi bendim (başçavuşum sağolsun). Alaya düşünce ama adamın eline düştüm. Hoş bi kaç kere ağzının payını verdim adama ama... Kıl herif, tipi hala gözümün önünden gitmiyor ib... Küfür ettirecek ya! Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Valla bizde iki asteğmen vardı, biri beni hiç sevmezdi çünkü koca Muş'ta standart askeri aşıları olmayan tek kişi bendim (başçavuşum sağolsun). Alaya düşünce ama adamın eline düştüm. Hoş bi kaç kere ağzının payını verdim adama ama... Kıl herif, tipi hala gözümün önünden gitmiyor ib... Küfür ettirecek ya! etme boşver. ben daha kötüsünü yaptım aslında.ama burda yazamam.yazahane komutanımız başçavuştu beni çok hırpaladı ama ben kendimi zorla kabul ettirdim.terhis günü beni tebrik etti helallik istedi.bana dayanan tek askerim sen oldun dedi.ama yazahaneyi adam ettim.bütün evraklar düzene girmişti. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Tekirdağ Saray'da Yedek subay olarak askerlik yaptım.O zaman mavi renkli Mercedes A160 aracım vardı ve askeriyenin misafirhanesinde dikkat çekiyordu,Yarbaylarda brodway-siena vs varken asteğmen o araçla olunca haliyle dikkat çekiyor. Birgün alarm denetlemesinde bizim bölüğün kamyonlarını tahliye etmek gerekiyordu, alarm verilince ben koştum yakındaki bir kamyona,kamyon şans eseri Mercedes idi:) Bölük komutanı benim mercedes kamyonu aldığımı görünce durdurdu,o araçtan indirip ; " sivilde mercedes,askerde mercedes ....... gitde şu reo'yu al,mercedese burda ben binerim" diye kızmıştı Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Yanlış bilmiyorsam Vatanını seven herkesi çok seviyorlar...Sizler yazınca kendimi zorladım bir anı bulabilecek miyim diye.Ne bileyim sanki hergün yaptıgım işleri yapıyormusum gibi geldi anı cıkaramadım...Ama birkaç şey var Bir gün otobüste gidiyorum önümde bir Yüzbaşı oturuyordu yanındaki amca asker anılarını anlatmaya başlamıştı.Zamanında askerken bir yüzbasısı varmıs dövmüş falan...Başka bir gün gene biryerlerdeyim bir rütbeliye baska biri anılarını anlatıyordu o da üsteğmen dövmüştü askerdeyken.Sanıyorum bu askerlik anısında bir asker dövmek en güzel anı gibi gelmişti bana.E ben ne ast ne de üst kimseyi dövmeyince anım da olmadı galiba...Biz vatanını sevmeyenlere Hümeyra dinletmeyi severdik Offf çok ağır cezaymış Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Umarım allah taksiratlarını affetmiştir diyelim... Binbaşım, bi fotoğraf koy resmi kıyafetlerinlede, forum asker görsün. Hatta eşini de ekle, aile boyu asker görelim. (mümkünse atış anı olmasın ) Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 29 Kasım 2010 Yazar Paylaş 29 Kasım 2010 Çok zordu benimki valla İstanbul neree , Gölcük nere . Düşünün birlikten çıkıp otobüse biniyorum bir buçuk saat sonra haremdeyim Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 sene 1982 Ağrı patnosa direk usta birliğine sürgün olarak gittim ( yoklama kaçağı olarak) 3-4 aylık askerdik peşmerge olayı patlak verdi bizi Hakariye gönderdiler askerliğin bitmesine 2-3 ay kala Ağrı patnosa döndük. o süre boyunca 2 kişilik çadırda kampette yattık. neydii o günler. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Sani beni askeri kıyafetle görmeyi unut malumun 657+926 gereği olmaz.Artı gerek de yok askerlik de bankacılık,hakimlik,avukatlık gibi bir meslek senin dediğin eskidenmiş o kıyafetin önemi itibarı azcık içindekiyle azcık da halkın sevmesiyleydi...Şimdileri konuşmayalım istersen... O ne yahu, 1583 etti, cumhuriyet'te 1923'te kurulduysa, bende 1986'da doğmuşum yane Valla Angara'yı bilemem ama doğuda bazı yerlerde asker çok seviliyor. Komutandan ere kadar ayrı bi karşılanıyordu... Çok zordu benimki valla İstanbul neree , Gölcük nere . Düşünün birlikten çıkıp otobüse biniyorum bir buçuk saat sonra haremdeyim Muş'ta Van'lı (80km) askerlik yapıyordu, batı'da askerlik yapıyorum diye takılıyordu Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 Usta birliğine bir gittim , off süper deniz kenarında . Astsubay ların tatilini geçirdiği lüx bir köy yapmış adamlar . 4 tane baş çavuş var yönetici olarak , sonra bölük çavuşu giriyor devreye , 3 ay içerisinde bölük çavuşu ben oldum . 5 sene gel takıl buralarda deseler , giderim . Çok özlüyorum Burada resimleri var Yorum bağlantısı
Recommended Posts