İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Eee.. başlık hazır.. hadi bakalım herkes askerlikle ilgili komik bi anısını anlatsın :D

Not: Çavuşa kafa vurdum, teğmene hadi len dedim tarzı anılara inanılmayacaktır... :p

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

AHahahha uiylemakyluimekaymluik yluimeka :))))))))))) offffffffffffff koptummmmmmmmmmmmmmm :))))))))))))

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Bilgisayar mühendisi sordular, eski bilgisayarları taşıttılar. Elektronik mühendisi sordular, kontrol kalemi tamir ettirdiler.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Emmi senden bekliyoruz :D :D :friends:

Ben anı oluşturacak kadar yapmadım yaa :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Vurdum kapıya girdim içeri, bana bak dedim komutan, bi kere o eli indir. :D

İndirdimi :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Ben helikopterden helikoptere atlarken havada şarjör değiştirmiş adamım... :D :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Biz 30 kişilik tabldot, çatal, kaşık ve bardakla 180 kişi yemek yemeye çalıştık. Sabak bardak bulup çay içmek bir yana kaşık bulsak çayı tabldota koydurup kaşıkla içecektik. Neyse ki 1 hafta sonra düzeldi.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Askerde yedek subaydım, o sıra parlak mavi mercedes A160 aracım vardı ve misafirhanede vs dikkat çekiyordum. Tabur komutanı megane, yarbaylar palio vs kullanıyorlardı .. Birgün alarm denetlemesinde araçları toplanma bölgesine götürme tatbikatı yapıyorken ben atladım mercedes unimog'a, tam toplanma bölgesine doğru yola koyuldum ki, arkamdan yarbay yetişti willys jiple, "in mercedesten, sivilde mercedes, burda mercedes , mercedeslemi doğdun lem " diye epey bi fırça atmıştı bana :)

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
(düzenlendi)

Askerde takım komutanı olarak yetiştirildiğimiz için emir komuta alma ile ilgili konuları arazide eğitimde görüyorduk, bir takıma veya mangaya emir komuta etmeden önce misalen 10. manga emir komuta bende rahat, hazırol gibi kelimelerle giriş yapıyorduk.

O sırada MEBS Eğitim merkezi Komutanı (şimdiki jandarma genel komutanı Org. Bekir Kalyoncu) tümgeneral paşa tesadüfen bizim eğitime geldi, bizim bir arkadaşa:

-asteğmen adayım, birr çök hareketini yap bakalım dedi.

Bizim arkadaş ilk defa paşa görmenin heyecanıyla.

- 5680 Volkan Öz...... emir komutam kendimde, çök! diyip çöktü, bütün bölük gülme ile gülmeme arasında patlama noktasındaydık ki paşa son noktayı koydu.

- iyi ki atış taliminde gelmedim :)

bütün bölük koptuk :D

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı

manisa batı kışla nizamiyeden içeri girdik. girişte iğnemizi olduk sıra beden ölçüleri alınan alana geldi . ölçüyü yapan askerle ayak üstü bi diyaloğ yaşadık. sonuçta 43 gelen ayak numarama - toprağım sana 44 yazıyım ayağın rahat etsin.

ordan çıktık botların teslim edileceği yere geldik.ordada ayak üstü bi muhabbetten sonra- vay şerefsiz 44 yazmış ben sana 45 veriyim ayağın rahat etsin.

sonuç ertesi gün bütün bölük ya 41 ya 45 bot giyiyodu ....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Eee.. başlık hazır.. hadi bakalım herkes askerlikle ilgili komik bi anısını anlatsın :D

Not: Çavuşa kafa vurdum, teğmene hadi len dedim tarzı anılara inanılmayacaktır... :p

Ben dersem inanırmısın abiiii.... ;)

Yorum bağlantısı

Biz 30 kişilik tabldot, çatal, kaşık ve bardakla 180 kişi yemek yemeye çalıştık. Sabak bardak bulup çay içmek bir yana kaşık bulsak çayı tabldota koydurup kaşıkla içecektik. Neyse ki 1 hafta sonra düzeldi.

Bizde de böyle idi hatta yemekhaneden kaşık araklamıştım parkamın cebinde gezdiriyordum.ne sabah ne akşam çatal kaşık bulamıyorduk.izine gelirken parkamın cebinde kaşığıda getirmişim :biggrin: hala durur o anılarla dolu kaşık annemde :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Kaşığı' da bu yüzden bulamadın sanırım, düşünsene bütün birlik aynı şeyi yaptı ise :D

manisa batı kışla nizamiyeden içeri girdik. girişte iğnemizi olduk sıra beden ölçüleri alınan alana geldi . ölçüyü yapan askerle ayak üstü bi diyaloğ yaşadık. sonuçta 43 gelen ayak numarama - toprağım sana 44 yazıyım ayağın rahat etsin.

ordan çıktık botların teslim edileceği yere geldik.ordada ayak üstü bi muhabbetten sonra- vay şerefsiz 44 yazmış ben sana 45 veriyim ayağın rahat etsin.

sonuç ertesi gün bütün bölük ya 41 ya 45 bot giyiyodu ....

Aşı' dan sonra istikamet tepe, ot yolunucak, yol diyip ısırgana sürmediler yani, hemde o yeni elbiselerinle, Amasya' da dakka bir gol bir yapmışlardı bize :D

dedim ya bende anı çoook diye. bu da unutamadığım anılarımdan biridir.

malum, askerlik yapanlar iyi bilir. Askerde biri bir hata yaparsa cezasını hep birlikte çekersiniz. tertibim Bolu’lu Ali çavuş yüzünden 8 çavuş arkadaş nöbet cezası aldık. Her gece 4 saat nöbet, 2 saat yol+2 saatde dere boyu. Kuru derenin derinliği 3 mt kadar var. gündüz İzmir’in sıcağında takıma eğitim yaptır, sonra gece dersi yap, üstüne birde gece 4 saat nöbete git. geceleri 1 saat ya uyuyoruz, ya da ayakta uyuyoruz. 3 üncü gün bir arkadaş dereye uçtu,kol kırık, kafa göz dağıldı. Bir diğer arkadaş uyku sersemi nöbetçi çavuşuna ateş etti. Allah'tan isabet ettiremedi de arkadaş canını zor kurtardı. ben halisünasyonlar görmeye başladım ve ağaçların dalları sallandıkca “Dur” ihtarı çekmeye başladım. Kazara birini vururum diye korkumdan, dolu jarjörü çıkartıp kütüklüğe koyuyordum, boş olanı takıyordum.

Efendime söyleyeyim, 3.ncü gün 3-5 nöbetine geldik, bir süre sonra dayanamayıp avcı boy çukuruna girip yattık, tabii biz uyurken nöbet bitmiş, nbt.çvş. arkadaş geldi bizi değiştirdi ve hep birlikte doldur boşalta gidiyoruz. Ha gidiyoruz gitmesine de nb.çvş. arkadaşımız sayesinde tabii. o da ite kalka, bir kaç adım atıp ayakta uyuya uyuya yaklaşık 1 km. yolu yürüyerek doldur boşalta zor bela geldik. Haa; geldik gelmesine de O’ da ne? boşalta bileceğimiz bir G3 silahımız bile yok. meğer avcı boy çukurunda unutmamışmıyız. :D

Gitti kep... durumu olmuş sanırım :D :D

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Ben Tugay komutanının koruması olarak görev yaptığım içindir ki kızımı özlemem dışında bir problem yaşamadım. :yes:

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Askerliğimin son haftasıydı eşyaları teslim ettik arkadaşla gazinoda oturuyorduk nöbetçi çavuş geldi 3 dakikaya içtima dedi telaşlı telaşlı baktım durum normal değil arkadaşa hiç kıpırdama var bunda bir şey dedim biraz oturduk sonra içimize sinmedi içtima alanını duvar arkasından izlemeye kadar verdik teğmen bütün bölüğü yerler yatırmış sürünen mi arasın yuvarlanan mı arasın bayılanlar bir tarafta baktık durum vahim nasıl çıksak ki piyasaya diye düşünürken bizim bölükten 4-5 kişinin ranzayı içtima alanına taşıdığını gördüm hemen bir ucundan yapışıp sanki onu taşımada görevlendirilmiş gibi arkadaşla tuttuk sonra bayılanların başına çöktük :D Teğmen arkamızdan bağırıyordu numara yapıyorlarsa sizi yakarım :D iyi yırtmıştık o gün :p

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Tahir senden de böyle bir anı beklenirdi zaten :D :D :D

tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bir de yeni gelen asteğmenleri keklemiştim askerliğimin sonuna kadar onların girdiği hiç bir eğitime katılmamıştım.Bir yazıcıydım bol bol yemek ısmarlatıyordum onlara :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Son 100 günüm kala günde 8 saat nöbet tutmuştum. :p Çavuş olmama rağmen. :p Uslu durmayı hiç beceremedim. :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Çapraza hiç çıkmadım yazıcı olunca :D ama nöbetçi çavuşluk tuttum 2 veya 3 kere :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...