İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Bana hep önyargılı adamlar denk geldi :) Kayserili olduğumu öğrenince hemen ayırırlardı beni,neden ben komutanım dediğimde,sen kayserilisin şimdi bir uyanıklık yaparsın derlerdi.bende ne alaka derdim ama boşa :D

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Çapraza hiç çıkmadım yazıcı olunca :D ama nöbetçi çavuşluk tuttum 2 veya 3 kere :D

Bende yazıcıydım. :p Sürgüne gönderdiler beni. :p Ahmet Abiler bilir. Diyarbakır'da Askeri lojmanlarda nöbet tutuyordum. :p Artık akıllandım yahu. :p

Nöbetçi çavuşluğu yattığım yerde tutuyordum be. :p Sevsinler. :D :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Bana hep önyargılı adamlar denk geldi :) Kayserili olduğumu öğrenince hemen ayırırlardı beni,neden ben komutanım dediğimde,sen kayserilisin şimdi bir uyanıklık yaparsın derlerdi.bende ne alaka derdim ama boşa :D

Genelde ön yargı var askeriye bizim komutanlarda ne olursa olsun güvenmezlerdi hatta dedim ya adamlar bayılmış hala numara yapıyorlar sizi yakarım diyordu :D

Bende yazıcıydım. :p Sürgüne gönderdiler beni. :p Ahmet Abiler bilir. Diyarbakır'da Askeri lojmanlarda nöbet tutuyordum. :p Artık akıllandım yahu. :p

Nöbetçi çavuşluğu yattığım yerde tutuyordum be. :p Sevsinler. :D :D

Bende öyle tuttum koğuşçuya diyordum bir numara olursa haber ver diye zaten içtimayıda benim devreler hazırlıyordu :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Bizden alt devreler kava ettiler diye komutan cezayı bize kesmişti. Askerliğimin son 1 haftasını traktör romörkü arkasında çöp toplamakla geçirdim :)

Yorum bağlantısı

Bingöl orduevinde piyanisttim ben...

Bi eğlencede Ethem Erdağ, Hilmi Özkök'ünde bulunduğu en yüksek rütbeler vardı.

Yemek müziğinin arından konuşma yapacaklardı bi kaç üst rütbeli...

Telsiz mikrofona pil almaya diye çarşıya çıkmıştım Orda takıl burda muhabbet derken unutmuştum :D

Aklıma gelincede çoğu yer kapanmıştı Ee bingöl :D

Eski pilleri tek tek denedim bi tanesi çalışıyordu Onu taktım...

Yemek müziği sırasındada açık kalmış kapatmamışım mikrofonu...

Mikserdende ses çıkışını kapattığımdan herhangi bi uğultuda gelmiyor haliyle...

Konuşma başlayacaktıki mikrofunu istedkilerinde Kırımzı ışığın yanıp söndüğünü görünce Yüzüm acayip bi hal aldığını farketmiştim :)

Mikrofonuda emir subayı alıp gitmişti artık :)

Konuşmalarda ara ara kesiklikler cızırtılar olunca herkes bana bakıyordu bende mikseri karıştıyordum suç anfideymiş gibi :)

Bittikten sonra konuşmalar Ordu evi müdürü(albay) bu geceyi kurtaramazsan askerliğini yakarım demişti :)

Tsm'den girip efkarlandırıp, Oyun havalarından çıkıp oynatınca, Hilmi Özkök üstün başarı plaketi verilmesini emretmiş bana ;)

bu sayede yırtmıştım :)

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Bir tane de rahmetli babamın anısını anlatayım, nur içinde yatsın, bize anlatırken bile o günkü gibi gülmekten kasılır yerlere yatardı.
İstanbul'da yanılmıyorsam Ayazağa'da yapmıştı ustalık dönemini.

Bunların bir arkadaşı varmış, çok derin bir uykusu var hani top atsan uyanmaz deyimine birebir uyan  :)
Bir sabah ranzası ile beraber 1 km ötedeki ormanlık alana kadar taşımışlar (yuh yani amcam taşırken bile uyanmamış  :D ) ormanda bir çalının önüne ranzayı koymuşlar ve çalının arkasında gizlenip beklemişler başlamaya
havada hafif hafif yağmur çiseliyormuş, çiseledikçe bu yorganı yüzüne çekiyormuş, ayak ucundan iyice yorganı çekmişler. 
Amca uyanıp yataktan doğrulmuş, yaklaşık 5 dakika etrafı öylece süzmüş ( ormanın içinde in cin top oynuyor, kuş sesleri, tertemiz hava  :D herhalde cennet  :D )
Sonra birden vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy diye bağırıp koşmaya başlamış, babamlarda peşinden yakalamak için  :D
amcam kaçıyor arkasından 6 tane postallı adam RAP TAP RAP TAP  :D 
zor yakalamışlar, tokat mokat derken adam bir haftada kendine gelememiş.

- daha sonra anlatırken de, öldümde cennete gittim sandım, sonra arkamdan RAP TUP diye sesleri duyunca zebaniler geliyor sandım demiş  :D 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı

Bingölde köy karakolunda posta olarak usta birliğimi yaparken,ilçeden komutanlarımız yemeğe geldi.lahmacunlar pişti,ayranlar servis edildi,salatalar hazırlandı.neyse yemekler bir güzel yenildi ben bir oraya bir buraya koşturuyorum.benden başkasıda girmiyor yanlarına resmen ecel terleri döküyor 10 tane komutana yemek yetiştiriyorum,biri ayran ver biri lahmacun ve biri salata nerde kaldı der,şükür yemekleri bitirdik sohbete başladılar.içlerinden biri teğmen di sanırım bana kürdan getir dedi.hemen koştum mutfağa kürdan yok deli gibi dönüyorum karakolda kürdan arıyorum.gidip yokta diyemezdim resmen tutuştum :biggrin: sonra mutfaktan aldım bıcağı direk odunluğa kürdan yapmaya :D ince ince kıydım odundan çay tabağına peçete koyarak güzelce dizdim odun kürdanları :biggrin: ve götürdüm uzattım buyrun komtanım dedim. :biggrin: bir kürdana baktı bir bana baktı :) bu ne asker dalgamı geçiyorsun dedi,o an başımdan kaynar sular foşşşşşşş diye inmeye hazırlanırken :) bir anda ilçe jandarma komutanı yüzbaşımız araya girerek teğmene bastı fırçayı :biggrin: Dağ başında bunu bulduğuna şükret ne kızıyorsun adama dedi :) Hay ağzından bal aksın emi dedim içimden :D :D :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Askerlik gibisi varmı yaa, bak yine gidesim geldi, süründürüyorlar vs. ama yinede güzel be kardeşim, eee genlerde var tabii, asker milletiz ya :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Askerlik gibisi varmı yaa, bak yine gidesim geldi, süründürüyorlar vs. ama yinede güzel be kardeşim, eee genlerde var tabii, asker milletiz ya :D :D

Böyle diyenlere 1 doz bizim bölük komutanından tavsiye ediyorum :D Anlatılmaz yaşanır yok böyle bir adam :D Karısının bile bıktığı diğer komutanların eşlerine idare ediverin dediği bir tipti o kadar söyleyeyim :D :D

Yorum bağlantısı

Acemi birliğinde bot nöbetim vardı 01.00 - 03.00. -- 11,00-01,00 nöbetçisi geldi beni uyandırdı nöbetin var kalk diye. Tamam dedim o ilerleyince alt katta yatan badi me seslendim Hikmet nöbetin var diye. Tamam abi dedi ve kalktı :D 1-3 ü o tuttu. Sabah anlaşıldı tabi, biri diyor ki "bana nöbet gelmeyecekti nasıl geldi" tabi bende ses yok.

Hakkını helal et Erzurum Pasinler'li Hikmet kardeşim. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

30 gün yani :D yoksa Burdur da mı :D

30 gün Malatyada :)

Ben dersem inanırmısın abiiii.... ;)

İnanırım...:D

Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

nasıl yani, ya Yengemi.? :wub:;)

Abi kızımı 1 yaşında bırakıp gitiim...Hanım aklıma bile gelmiyordu... :fiuw:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Böcek

Bir anı da benden;

Usta birliğindeyiz üst devreler koğuşa su basılacak dediler,takım çavuşu geldi ve 'Su basılacak,bas!' diye bağırdı.Bu ne iştir diye sorduk.Dediler ki burada alt devreler sabah akşam koğuşları temizler,temizleriz dedik ama ne temizlik.Koğuşa kovalarla su taşıyoruz.Suları döktük deterjanla yerleri köpürttük koğuş oldu göl.Daha sonra suları çekpaslarla çekip kürekle kovaya tekrar doldurduk.Daha sonra da bide temiz suyla yıkadık yerleri.Suları çeke çeke canımız çıktı,yerler ıslak kalmayacakmış,yerleri birde kuruttuk.Bu işi sabah kalktan önce akşamda yemekten sonra ta ki alt devremiz gelip de onlara devredinceye kadar devam ettik.Ne günler di be... :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Çarşı izinine çıkma sırası ayda bir ya geliyor ya gelmiyor,daha önceki iki çarşı izinimde tabur komutanı tarafından iptal edildiği için :angry: ne yapıp ne edip çarşıya çıkacağım.Çarşıya çıkanları servis otobüsü en uzak bölükten alıp tabura getiriyor ve tabur komutanının kontrolünden sonra çarşıya çıkılıyor.Benim bölüğüm tabura gelmeden önceki bölük ama kaldığımız takım taburu geçtikten sonra yani servis yolu üzerinde.Arabayı durdurdum ve çarşıya çıktım o arada tabur komutanının emri ile S3 kısım amiri ile (yüzbaşı) çalışıyorum.Görevim desinatörlük kolordu denetlemesi hazırlıkları yapılıyor.

Tabur komutanı bana görev vermek için bölük komutanını arıyor telsiz ile bölük komutanı çarşıya çıktığımı söylüyor tabur komutanı avazı çıktığı kadar bağırıyor kim izin verdi bu E.oğlueş...e şimdi şeytan çık çarşıya bul kulağından tut sürükleye sürükleye tabura getir diye isyan ediyor.Akşam yine takımın önünde yarı yolda indin takıma girdim bütün herkes,Çavuşum kendine yer beğen tabur komutanı böyle böyle dedi dediler.Benim etekler zil çalıyor sabah mecbur gittik karşısına selam kısa künye daha elimi yanıma indirmeden küfürün bini bin para zılgıtı yedik.durumu izah etmek gibi bir seçenekte olmadığı için daha sonraki 2 çarşı izinide iptal oldu tabii.

-Yine bir gün;Takım çavuşluğu,elektrikçilik ve desinatörlük yaptığım için bir de gece nöbet tuttuğumdan benim mesai 8:00-8:30 gibi başlıyor,takımın banyo camı yola bakıyor saat 8:00 civarı bende sakal traşı olmak için sabunu bolca köpürtmüş yüzüme sürüyorum araba sesi geldi camdan bakma gafletinde bulundum :shok: birde ne göreyim sersiv otobüsünün camından bölük komutanı bana bakıyor :blush: hemen apar topar traşımı oldum kestirme yoldan bölüğe ve direk yazıhaneye girdim beş dakka sonra bölük komutanı geldi.o memur bey hoş geldiniz sizin mesai kaçta başlıyor sen zahmet etme ben birdahakine jipimi gönderir seni aldırırım dedi.Utancımdan yerin dibine girdim.Beni severdi de yırttım yoksa başkası olsa vay haline.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

İlk atış taliminde G3 e ayar yapmak için 25 metreden üç köşe teşkil atışlarına gittik.

6 kişi yollara yattık ben en baştaydım. atış bitti kağıtlarımızı aldık geldik.

6. yoldaki arkadaşın kağıdı tertemizdi (hiç vuramamış) Üst teğmen başladı söylenmeye hay senin gözüne hay senin eline derken

5. yoldaki arkadaş geldi kağıdında 6 tane delik var :D :D :D

6. yoldaki arkadaş yan yatmış gördüğüne atmış :D :D :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Alper Gazezoğlu

kısa dönem gittim çok fazla olmasada bir iki tane anı vardır elbet :), bizim bölüğü diktiler meydana ot çöp işleri var malum :) başımızdaki yüzbaşı üniversite mezunları bir tarafa lise ve altı mezunları bir tarafa ayrılsın diye emir verdi ayrıldık , onlara yaprak tırmığı verdi çimlerin üzerini temizlesinler diye , bize de iki tekerli motorsuz gayette basit tırmığa benzer bir alet verdi müthiş teknolojik birşey sanki ! hangi aleti alırsanız alın otların üzerinde yapılan hareket belli (ileri ve geri) başka birşey yok şimdi o yüzbaşı neden ayırdı bizi de böyle birşey yaptı , mantığını çözen ...:) işte askerlik ne diyeceğiz ki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

225 kişinin 45 kişilik 4. takımındayız Ankara Mamak MEBS deyiz daha ikinci gün, etüd salonuna geçtik. Bölük komutanı geldi

- İnşaat mühendisi kimler var dedi.

- 8 kişiyi götürdü, duvara panoları çakmışlar :D

- 20 dk sonra geldi elektrik mühendisi kimler var dedi

- 11 kişiyi götürdü, hoparlör sisteminin kablolarını çekmişler :D

- 10 dk geçti geçmedi, ingilizceci kimler var dedi, 4 kişiyi götürdü

- askeri döküman çevirisi yapmışlar.

- En sonda gelip bilgisayar mühendisi kimler var dedi, kimse el kaldırmadı :D (14 kişiydik)

Yüzbaşı:

- Ulan bana listeyi açtırtmayın en az 10 tane bilgisayarcı var burada!

- 2 kişi el kaldırdı, onları götürdü, Nöbet programı yazdılar :D :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Abi kızımı 1 yaşında bırakıp gitiim...Hanım aklıma bile gelmiyordu... :fiuw:

benim kızım 1,5 yaşındaydı ve ben 18 ay yaptım :(

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alper Gazezoğlu

bir tane daha , bir gün bulunduğum tugayın 2 nolu nizamiyesinde nizamiye çavuşuyum adımız tankçı ama inzibat yaptılar ben ve 2 er toplam 3 kişi orada sabahtan akşama kadar değişimsiz şekilde bekliyoruz, bulunduğumuz yer tugayın yerleşim alanına 8-10 km uzaklıkta in cin maç yapıyor :) neyse bizden 7-8 km ileride bir alanda sebebi bilinmeyen bir yangın çıkıyor 4-5 metrekare kuru otluk alan yanıyor sonra sönüyor, askeriz ya zekası bol bir kurmay binbaşı nasıl kurmay oldu bilemiyorum bizi yazın sıcağında esas duruşta bekletip 3 saat boyunca sorguluyor yani yangınla hiç ama hiç alakası olmayan ( 7 km ilerisi) görev yeri sabit olan 3 kişiyi neden sorgularsın arkadaş amaç ne.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Terzi varmı dediler çıktım öne,aldılar götürdüler saz kılıfı tamir ettirdiler. :D

Ben muş'ta yaptım askerliğimi. Terzimiz ise van'lıydı. Adam dalga geçiyordu "batı'da yapıyorum askerliğimi" diye :)

En çok güldüğüm olay ise,

Uzman Jandarma komutanımız kanser sebebi ile testislerinden birini aldırmıştı. Alayda bilmeyen yoktu. Adam sevilirdi ama çok disiplinliydi. HErşey kitabına göre olduğundan onun olduğu günler diken üstündeydik. Ben ki onun emrinde odasında olmama rağmen doğru düzgün sohbet bile edemezdim.

Neyse, bir gün içtima sırasında nöbetçi çavuş düzgün verdi içtimayı, komutan tebrik etti falan. Ardından çavuş şimdi hatırlayamadığım zor bir şeyler istedi. Komutanın cevabı "olmaz, yaptıramam" oldu. Çavuşun cevabı ise "Komutanıııım, bu alaydaki tek ta.aklı adam sizsiziniz, sizden başka kimse yaptıramaz" dedi. Orada yıkıldık, gözümden yaşlar falan geliyordu. Gülemiyorum tabi, o ayrı :D

• Beğen 9
Yorum bağlantısı

Ben gayet dürüst bir terzi idim,elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışırdım.fakat tim komutanı beni zorla rüşvete zorladı,gelenden 1 paket marlboro kendinede ne istersen aldır yoksa seni fena yaparım dediydi :D bende asker ocağında ne aldırım tabiki 500 ml süt istiyordum :D 3 ay acemilikte 65 kilo gittim 72 kilo geldim :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel
(düzenlendi)

Ya bizdeki anılar...

Kaldı 16 yıl....(yeni emeklilik yasası )

tarihinde Ahmet Buğrak Gözel tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ya bizdeki anılar...

Kaldı 16 yıl....(yeni emeklilik yasası )

Sizin taraftan anı dinlemek bambaşka.

Biz komutanlara anlatamıyorduk ama onların bize anlattıklarından çok gülüyorduk :)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bende de ani cok ama anlatmasi uzun surer bosverin siz :p

Benim hiç anım yok, boş boş yaptım geldim.. :fiuw:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...