İçeriğe Yönlendir

Maceralarla Dolu Askerlik Anılarınız İçin Doğru Yerdesiniz

Ali Gürsoy

Recommended Posts

Furkan Avcı
(düzenlendi)

Ooooo aklıma öyle bir tanesi geldi ki az bir şey müstehcenlik var ama çok iyiydi.

Yine Mamak'ta bizim Bölük komutanı İsmail yüzbaşı bizi konferans salonuna götürdü. Orada askeri görgü kuralları ile ilgili bilgi alacaktık.

Neyse Topçu bir yarbay çıktı sahneye, en önde de bizim yüzbaşı oturuyor.

Topçu Yarbay çok esprili şen bir adamdı, neyse bir kaç bir şey anlattıktan sonra:

- Lan s**tir edin bunları, yarın öbür gün takım komutanı olacaksınız, size tek öğüdüm:

üstünüze verecekmiş gibi astınıza s***cekmiş gibi bakacaksınız.

(bomba geliyor)

Yarbay: öyle değil mi ismail!!!! :D

Salonda yaklaşık 10 dk güldük :D :D :D

tarihinde Furkan Avcı tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

İnzibattım. Bir akşam sivil bir uzman çavuşun elinden tesbihini almaya çalıştım. :D :D :D Ortalıkta sallıyordu. Hiç acımam öyle bir sürü tespih topladım. :D Sonra vermek istemediği için birde kafa tuttu diye nöb. Astsubaya götürdüm. :D :D Birde Astsubay azarladı tam oldu. :D :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İlk atış taliminde G3 e ayar yapmak için 25 metreden üç köşe teşkil atışlarına gittik.

6 kişi yollara yattık ben en baştaydım. atış bitti kağıtlarımızı aldık geldik.

6. yoldaki arkadaşın kağıdı tertemizdi (hiç vuramamış) Üst teğmen başladı söylenmeye hay senin gözüne hay senin eline derken

5. yoldaki arkadaş geldi kağıdında 6 tane delik var :D :D :D

6. yoldaki arkadaş yan yatmış gördüğüne atmış :D :D :D

Bir atış hatırasıda benden 400 mt AMT ile atış grubundaydım 3 kişiyiz 2 silah var 3 hedef var arkadaş attı yerine ben geçtim ama silahı kendi hefefime ayarlamayı unutmuşum 6 tane atışımı yaptım kalkınca çark etti :D Neyse komutan gitti hedefe Allah tan 2 mizde 12 de sıfır çekmişisiz silahın sıfırlamasına atmıştık suçu yırtmıştık :D :D :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Teskereyi aldım bingölden elazığ merkeze geldim,uçak yarına bulabildiğim için 1 gün gezme vaktim oldu elazığda,arkadaşlarla anlaştık bir bara gittik gündüz vakti,oturuyoruz ortam süper o anda yanımıza inzibat geldi :) beyler askermisizin dedi evet dedik,o zaman dışarı alalım sizi dedi.bende evet askerdik ama bu sabah bitti dedik :D inzibat bayağı bozulmuştu :D :D :D

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Ben muş'ta yaptım askerliğimi. Terzimiz ise van'lıydı. Adam dalga geçiyordu "batı'da yapıyorum askerliğimi" diye :)

En çok güldüğüm olay ise,

Uzman Jandarma komutanımız kanser sebebi ile testislerinden birini aldırmıştı. Alayda bilmeyen yoktu. Adam sevilirdi ama çok disiplinliydi. HErşey kitabına göre olduğundan onun olduğu günler diken üstündeydik. Ben ki onun emrinde odasında olmama rağmen doğru düzgün sohbet bile edemezdim.

Neyse, bir gün içtima sırasında nöbetçi çavuş düzgün verdi içtimayı, komutan tebrik etti falan. Ardından çavuş şimdi hatırlayamadığım zor bir şeyler istedi. Komutanın cevabı "olmaz, yaptıramam" oldu. Çavuşun cevabı ise "Komutanıııım, bu alaydaki tek ta.aklı adam sizsiziniz, sizden başka kimse yaptıramaz" dedi. Orada yıkıldık, gözümden yaşlar falan geliyordu. Gülemiyorum tabi, o ayrı :D

Bizde de bir Urfalı vardı ve o da tek ta.aklıydı. Ameliyat sonrası nöbete falan gitmediğinden gece çenesi hiç durmuyor. Hem millet uyuyamıyor hem de yenilere lakap takıyordu. Birgün buna tek ta.ak dedim, adı öyle kaldı.

İlk günlerde silah verilince esas duruşu gösterdiler. Silah da keleş. Benim boy 1,82 olmasına rağmen arpacığın altından tutunca ve dik durunca silah yere değmiyordu. Sordum, sen de arpacığın üstünden tut dediler. Gittiğimiz yer eğitim birliği olmadığı için eğitime hergün başka biri gelirdi ve hergün aynı olay olurdu.

-Hişt gözlüklü, o öyle tutulmaz.

-Komutanım öyle tutunca yere değmiyor, ondan böyle tutuyorum.

-Yok sen alttan tut, doğrusu o.

Baktım anlatamıyorum, ben de uzatmadan alttan tutuyordum ve silah yere değsin diye yana eğiliyordum. Sonra beni eğik dururken görünce "niye eğik duruyon" diye soruyorlardı. Ben de siz böyle tut dediniz ondan diyordum.

Bu olay 2-3 güne bir yaşanıyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım

Midyat ilçe jandarmada usta birliğimi yaptım. Orada gömlek çıkar emri vardır sıcaklar başladığında. Bende normal jandarma kamuflajı yoktu. Rütbelilerin giydiklerinden almıştım kendi paramla. Neyse bir gün odadan çıktım sigara içimeye gidiyorum. Baktım karşımızdaki cezaevi askerleri atış talimine gelmişler bir bakayım dedim. Yürüyorum. Açık gazinonun önünden geçerken birden bir sesle irkildim. Dikkattttttt !!!!! 60 70 asker ayağa kalkmış hazırol pozisyonundalar. Bir tane önlerinde çavuş bana cephe selamı veriyor :D Tırstım birden :p E 29 yaşında askere gidilirse olacağı bu. Kep yok, rütbe ile alakalı birşey yok :p Len dedim nooluyoruz? Komutanım atış sıramızın gelmesini bekliyoruz !!!. Tamam oturun diye bağırdım, çavuşları otur !!!!! tüm askerler pattt oturdular. Sonra yanlarına gittim. Beni rahatta dinleyin dedim.

Sonra kopuş: Len ben yazıcıyım rütbeli falan değilim dedim. Tüm gariplerim nasıl güldüler anlatamam :rofl:

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Aha benim durum yaş 28 kafa kel olunca çömler komutan zannedip duruyordu :D :D

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Ben gayet dürüst bir terzi idim,elimden geldiğince herkese yardım etmeye çalışırdım.fakat tim komutanı beni zorla rüşvete zorladı,gelenden 1 paket marlboro kendinede ne istersen aldır yoksa seni fena yaparım dediydi :D bende asker ocağında ne aldırım tabiki 500 ml süt istiyordum :D 3 ay acemilikte 65 kilo gittim 72 kilo geldim :D

hakan abi sen gene 65 gidip 72 gelmişin ben 78 gidip 100 geldim :D :D :D :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Acemi birliğinde yemin töreni provasından dönüyoruz tugay iştima alanından,bölük o gün tugay komutanından aferin almış her kesin keyfi yerinde (Amasya'da 22.alayda yaptım acemi birliğimi) yaklaşık 3 km gibi mesafede bizim tabur bölgesi ile iştima alanı. Akşam olmuş artık herkes bitmiş durumda ama keyifler yerinde tabur bölgesine yaklaştık nöbetçi çavuş (Kandralı Zeynel çavuş) adi adım komutu verdi açık gazinonun önünden geçiyoruz müzik son ses Burcu Gündeş ablamız bangır bangır çile bülbülüm'ü söylüyor herkes içinde eşlik ederek giderken meşhur nakarat kısmında herkes birden Allah diye bir bağırdı (ben dahil) gayri ihtiyari 120 tane adam aynı anda tabur bölgesi yıkıldı.Zeynel çavuş bölüğü durdurdu birden ve yat komutu geldi sürün dedi aha dedim.b..k yedik. yaklaşık 600-700 mt. sürünerek gidecektik. birden kalk komutu ile ayağa kaltık bu gün aferini aldınız yoksa ben size yapacağımı bilirdim dedi o gün kurtulduk.

• Beğen 5
Yorum bağlantısı

:shok: :shok: :shok: Uğur sen ne yaptın yahu :D :D

85 gidip 70 gelenlerdenim :p

Ortamla alakalı sanırım :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

:shok: :shok: :shok: Uğur sen ne yaptın yahu :D :D

Ortamla alakalı sanırım :)

15 ay yatınca :D sonu bu oluyo :D :D :D

Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Hamamda takunya ile gezerken kayıp düşmeyeceğime,

Binanın damına çıkmayacağıma, çıkarsam da düşmeyeceğime imza attım başlarken :D

5 km teçhizatlı koşu sonrası 200m atışında iki atış tam isabet, üçüncü de gözlüğümün camı fırladı ve hedef ortadan kayboldu. 3. atışım 50 metre sonra yerde bir toz bulutu yaratıp patlayınca komutan bağırdı

"kim o hayvan lan"

"emredin komutanım"

:D

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
:shok: :shok: :shok: Uğur sen ne yaptın yahu :D :D Ortamla alakalı sanırım :)
15 ay yatınca :D sonu bu oluyo :D :D :D

15 ay yatamayınca :p böyle oluyor :) Yazıcılık nöbet erliği hizmet muhafızlık angarya işleri bol olunca asker de az olunca eriyor insan :p

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

yok hakan abi ben acemi birliğinde eğitim bile yapmadım usta birliğine gidince zaten 14 ay bi depo da oturdum angarya iş boldu bizdede :D :D

Yorum bağlantısı
Onur Kılıç

Ben muş'ta yaptım askerliğimi. Terzimiz ise van'lıydı. Adam dalga geçiyordu "batı'da yapıyorum askerliğimi" diye :)

En çok güldüğüm olay ise,

Uzman Jandarma komutanımız kanser sebebi ile testislerinden birini aldırmıştı. Alayda bilmeyen yoktu. Adam sevilirdi ama çok disiplinliydi. HErşey kitabına göre olduğundan onun olduğu günler diken üstündeydik. Ben ki onun emrinde odasında olmama rağmen doğru düzgün sohbet bile edemezdim.

Neyse, bir gün içtima sırasında nöbetçi çavuş düzgün verdi içtimayı, komutan tebrik etti falan. Ardından çavuş şimdi hatırlayamadığım zor bir şeyler istedi. Komutanın cevabı "olmaz, yaptıramam" oldu. Çavuşun cevabı ise "Komutanıııım, bu alaydaki tek ta.aklı adam sizsiziniz, sizden başka kimse yaptıramaz" dedi. Orada yıkıldık, gözümden yaşlar falan geliyordu. Gülemiyorum tabi, o ayrı :D

bu süperdi karnım ağrıdı :D:D:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Onur Kılıç

kardeşim 125 gittim dağıtımda 98 geldim teskere zamanı 127 geldim :D:D sende gördün yani :D:D:D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Hele HG'lerden hep uzak duracaksın.

Öğretmen sormuş;

-Hacim nedir?

Cevap;

-Hacdan gelenlere hacim denir. Nasıl hacim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Bizim karargah bölüğünün şoförleri karşımızda bulunan cezaevinin duvar inşaatına kum demir falan taşıyıvermişler hayrına...Mahkumlarda bir yandan duvarı yapıyorlar...Son seferde reoyu durduramamış şoför...Duvarın yapılan kısmını yıkmış kaçmış...Bir kaç gün baskın bekledik ama gelmediler... :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

15 ay yatamayınca :p böyle oluyor :) Yazıcılık nöbet erliği hizmet muhafızlık angarya işleri bol olunca asker de az olunca eriyor insan :p

Anladım hakan,neyseki sayılı gün bitiyor işte :biggrin:

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım
(düzenlendi)

yok hakan abi ben acemi birliğinde eğitim bile yapmadım usta birliğine gidince zaten 14 ay bi depo da oturdum angarya iş boldu bizdede :D :D

Acemi birliğimin 1. haftası sonrası sağ dizimdeki problem feci büyümüştü rütbeli insanlara!! söylediğim halde inanmamışlardı ve yürüyemez duruma gelmiştim. 4 gün revirin açılmasını beklemiş kastı olarak içtimaya bile çıkmamıştım (yürüyemediğim için). Revir açıldıktan sonra sağlık yüzbaşısından kavgayı yemiştim niye bu hale kadar beklediniz diye. Birşey diyememiştim adama. Hemen Eskişehir askeri hava hastanesine sevk artı olarak BEDENSEL FAALİYETLERDEN MUAF raporu yazmıştı bana. AHa bu bedensel faaliyetten muaf raporu midyatta tınlanmadı ve kömür taşımaya kadar herbir .oku yaptık. Kömür taşımaz raporum yokmuş!!!... Sonra sol dizim de aynı vaziyete geldi. Ve şuan 2 dizim de ayakta kaldığım zaman şişme yapıyar. Atroskopi mecbur. İkisine birden. Onun içindir ki Askeriyeyi hayatta sevmem. Kimse de sevdiremez bana...

Ek : Bu da bir anı işte...

tarihinde Hakan Tarım tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...