Ersen Tapan 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Manisa da acemi birliğinde 1.80 boylarında biri vardı bizim bölükte ; gözlerim çok az görüyor dizlerim tutmuyor yardım olmadan yürüyemiyorum diye kendini 20 gün taşıttı bize.. Bir gece tuvalete kalktığımda yardımsız çok rahat yürüdüğünü gördüğümde ; önce sopayı yedi benden ; sonra yalvardı söyleme kimseye diye ; sabaha kadar zor bekledim direk anlattım gerekli yerlere.. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 5 tane kısa dönem bizi bir karakola gönderdiler. İlk görevimiz de ilaç içerek intihar eden birinin başında nöbet tutmaktı. 2'şer saatlik nöbetlerle adamın her adımını izliyorduk. Tuvalate gitse bile gidiyorduk. Hem de 24 saat. Tabi 2 gün sonra adamın öyle olmadığını anladık ve nöbet bitti. 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Ajlan Usta askere er olarak gitmiş astsubay olarak dönmüş 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Ajlan ustamdır yapar Ajlan Usta askere er olarak gitmiş astsubay olarak dönmüş Manisa da acemi birliğinde 1.80 boylarında biri vardı bizim bölükte ; gözlerim çok az görüyor dizlerim tutmuyor yardım olmadan yürüyemiyorum diye kendini 20 gün taşıttı bize.. Bir gece tuvalete kalktığımda yardımsız çok rahat yürüdüğünü gördüğümde ; önce sopayı yedi benden ; sonra yalvardı söyleme kimseye diye ; sabaha kadar zor bekledim direk anlattım gerekli yerlere.. eh işte bunların yüzünden bize inanmıyorlar. Lakin !! Aç dizini bir bakayım dese, ki 10 saniye sürmez davul gibi şişliği görecekti. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Acemi birliğindeki ilk yada ikinci içtimamızdı. Bölük komutanımız kd yüzbaşı sabah dizdi bizi ve "GÜNAYDIN ASKER" diye bağırdı. Aradan bir ses "GÜNAYDIN" ve derin bir sessizlik. Komutanın dediği direk şu. Kim ulan o ökü. çıksın şuraya Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Ersel abi nerde ya, ondan da dinlemek lazım Yorum bağlantısı
Emre Gülşen 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Ajlan Usta askere er olarak gitmiş astsubay olarak dönmüş Ajlan Abi yeniçeri olarak yapmadı mı askerliği yav 2 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Ajlan Abi yeniçeri olarak yapmadı mı askerliği yav Yanlışın var atlı sipahi olarak yapmış 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 (düzenlendi) Ajlan ustamdır yapar eh işte bunların yüzünden bize inanmıyorlar. Lakin !! Aç dizini bir bakayım dese, ki 10 saniye sürmez davul gibi şişliği görecekti. Aynen öyle neleri var bir bilseniz 13 yıldır kimlerle uğraştık ...Yeni bir tartışma konusu değil niyetim ama içimizde herkesde bir olmuyor.İyiye denk gelmemişsin. 15 Haziran 2012 tarihinde Ahmet Buğrak Gözel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Acemi birliğimizde PKK' lıyı yakalayıp dövüp rütbelilere teslim etmiştik. 5 saat çök pozisyonunda durma cezası aldık. Anı çok bende. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 (düzenlendi) Hocam anladığım kadarıyla senin askerliğin kötü geçmiş ama burada sanki bana bir sitem gibi yazmanızı anlayamadım. 15 Haziran 2012 tarihinde Ahmet Buğrak Gözel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Hocam anladığım kadarıyla senin askerliğin kötü geçmiş ama burada sanki bana bir sitem gibi yazmanızı anlayamadım. Estafirullah, mesleğinizi bile bilmiyorum sizin. 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Acemi birliğimizde PKK' lıyı yakalayıp dövüp rütbelilere teslim etmiştik. 5 saat çök pozisyonunda durma cezası aldık. Anı çok bende. Ondan değildir o Haketmişsindir sen Senin bu konuda işin ne ya Hiç mençıstır, Arif falan deme yemezler Bekleme yapma ticari. Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Pek ondanmış gibi yazmamış ama abi. Du bakalım, açıklar belki Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 5 saat çök olayından sonra zabaaa kadar da tutanakları ben yazdım uleynnnnnnnnn Fe klavye bilem bir ben vardım, peah... 2 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Sadık abi, böyle bir anı bende de var ama daha sakin geçmiş. Muş'un Nisan ayında neredeyse her gün yağmur var. Dışarıda gök gürlüyor, deli gibi yağıyor. Tam kulübemin önünde bir Megane1 durdu. O durunca silahıma sarıldım. 1dk bekledim, adamda inmiyor içeriden. En sonunda çıktım kulubeden, elim tetikte bağırıyorum. Adam indi arabadan. Çek arabanı diyorum. Abi benzin bitti. Bana ne dedim, it arabayı. Olmaz molmaz deyince silahı çevirmeye başladım. Bi baktım eli ayağı dolandı, itmeye başladı. Sonra bağırdım, "hemen karşıdan benzin al, doldur ve çek arabanı" bidon midon o yağmurda iyi ıslandı adam... Nöbetteki diğer bir olayım ise; bir pazar, hava çok güzel. Camdan dışarı bakıyorum kulübede. Sivil biri girdi. Ben ona bakıyorum, o bana bakıyor. Kulübenin içindeyiz. "Kimsin" dedim. "Sen nasıl sorarsın lan, asıl sen kimsin" dedi. Baktım olacak gibi değil, direkt silahı çevirdim adamın üstüne ama jeton düşmeye başladı. "Kimsiniz"... Bunun üstüne silahı görünce hafiften ses inceldi "Jandarma Komanda Uzman Çavuş ...." Sonra ben de tekmil verdim. NEyse, parola ile işareti sordu. Şansa bir önceki günü vermişler bana. "Bu değil ulan" dedi. "Bende bu var komutanım, kabul ederseniz valla" dedim. "Dalga mı geçiyon lan?" dedi, yok valla deyip aradım nöbetçi amirliği. Doğruyu alıp söyledikten sonra gönderdim uzman'ı 2 Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Estafirullah, mesleğinizi bile bilmiyorum sizin. Kusura bakma o zaman ben yanlış anladım.Bahsi geçen mesleğin içinde olunca... Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Kusura bakma o zaman ben yanlış anladım.Bahsi geçen mesleğin içinde olunca... Asıl siz kusura bakmayın, güvenlik yazınca )) Neyse 2 diz ömrü hayatım boyunca anı'dır bende Güzel günlerimiz geçmedi mi geçti o da tek acemi birliğimizdeki bölük komutanımızla idi. Benden 2 yaş küçüktü, aynen şöyle derdi. Lan üçkağıtçı Tarım. Yine çökmüşsün idari işlere Diz olayım doğru çıktğından itibaren bana üçkağıtçı derdi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Bir dizde ben yedim .Atroskopi oldum ben yüksekovada çalışırken. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Hakan, dizlerine kimse inanmazken, sen kimseye göstermemiş miydin? Yorum bağlantısı
Misafir 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Acemi birliğim bilecik 2.tugayda yeni askerleriz,başımıza usta er verdiler.bir baktık galatasaraylı vedat inceeefe geldi o zamanlar birinin kulağını ıssırmış maçlardan ceza almıştı,ha bire afralar tafralar bir sabah mıntıka yapıyoruz vedat çıktı anfiye artis artis bağırıyor.len ben milli takımda top oynamış adamım buralar tertemiz olacak.ne bu şimdi reklama ne gerek vardı Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Hakan, dizlerine kimse inanmazken, sen kimseye göstermemiş miydin? Sanicim; derler ya çürük çarık postası, aha işte oraya aldılar beni ilk. Dizimdeki sorunu söyleyince. Ama 1 hafta dayandı dizim. Sonra pert. Son demlerine kadar sıktım kendimi ama patlayınca durum derdimi anlatamadım kimseye. O uzmana atıyor uzman astsubaya astsubay bölük astsubayına derken ben kasti olarak içtimaya çıkmadım. Baktım daha beter olacak bacağı kaybedeceğim kangren falan. İşte ozaman ilgilenildim. Normalde atroskopi olacaktım. Ama Eskişehir askeri hava hastanesindeki sağlık subayı "Oğlum ben sana yatış veririm, ameliyatını olursun, hava değişimini alırsın ama sonra tekrar acemi birliğine döneceksin yemin etmemiş askersin dedi. Acemi birliğinde nasıl olsa ameliyat olmuşsun diye eğitime alırlarsa hapı yutarsın bu sefer dikiş tutmaz dizin dedi. Nasıl olsa bedeni faaliyetten muaf raporun var. Böyle idare ettir usta birliğindeyken sevkini iste daha iyi iyileşirsin dedi" Ben de emredersiniz komutanım siz bu işin uzmanısınız en iyisini siz bilirsiniz dedim. Ama gelgelelim diyarbakır askeri hava hastanesinde zerre kadar ilgi göremedik. Benden daha beter bir piyade dağcı komando çocuk vardı. Onu bile birşey olmaz sana diye geri yollamışlardı E sonra benim öteki diz de pert oldu 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Buğrak Gözel 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Miili takımda oynadı diye az yapacak zannetti herhalde askerliği... 1 Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tarım 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Acemi birliğim bilecik 2.tugayda yeni askerleriz,başımıza usta er verdiler.bir baktık galatasaraylı vedat inceeefe geldi o zamanlar birinin kulağını ıssırmış maçlardan ceza almıştı,ha bire afralar tafralar bir sabah mıntıka yapıyoruz vedat çıktı anfiye artis artis bağırıyor.len ben milli takımda top oynamış adamım buralar tertemiz olacak.ne bu şimdi reklama ne gerek vardı Acemi birliğim bilecik merkez 5. bölük. Şuan belki benim hazırlamış olduğum sesli ve görsel g3 piyade tüfeği tanıdım görseli halen acemilere eğitimde gösteriliyordur Öhüm öhüm havamı da atayım yani Tugay komutanından ve tabur komutanından takdirlerim mevcut 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 15 Haziran 2012 Paylaş 15 Haziran 2012 Hakan, dizlerine kimse inanmazken, sen kimseye göstermemiş miydin? Tahir askeri hastaneye gider asteğmen sorar; -neyin var -dizim böyle böyle komutanım -bilgisayarlardan anlar mısın? -evet komutanım -tamam gel şu adamı sıkıca tut (o sırada sedyede oturan askeri gösteriyor) -emredersiniz komutanım Ben adamı tutuyorum canlı canlı yanlış kaynayan parmağı kütürt kırdı tekrar Neyse tuttum bir şeyler yaptı sardı falan sıra bana geldi 10 gün spor istirati bu kadar 10 gün sonunda dizim sakatlanmanın eşiğinden döndü ara ara devam eden ağrı künye oldu artık bana. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts