Yiğit Hakan Ünlü 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Merhabalar; Havalı arka süspansiyonla ilgili birşeyler sormak istiyorum..Aracı örnek veriyorum eğimli bir yere park ettiğimde, aracı istop ettiğim zaman bir müddet çalışıyor sonra susuyor.Yada bindiğimde çalıştırmadan kontağı çevirdiğimde çalıştırmadan hemen önce biraz çalışıyor sonra susuyor.Uzun yolda giderken arkada yük olsun olmasın 10-15 dk.gittikten sonra arıza lambası yanıyor.Bende arkada bulunan düğmesinden aç-kapa yapıyorum sönüyor,bir müddet sonra tekrar yanıyor.Uzun mesafe yolculuklarımız bu şekilde oluyor.Kısa mesafede bir şey yok yanmıyor.Ama 10-15 dk kullandıktan sonra yanıyor.Altına eğildim baktım yağ kaçırıyomu diye bişey yok.Devamlıda hava basmıyor kompürasör.Araç durduğunda sol arka aşağıda çalışınca kompürasör hava basıyor normal olup yükseliyor hava basmayı kesiyor.Özelliklede lastik vede balata değişimlerinde arac lifte alındığında düğmesinden kapatmıştım.Birde uzun kullanımlarda aracın hızı 10-20 km.arasında bir yereBu konularad park ederken hareket halinde direksiyonu sağa yada sola çevirdiğim zaman ön tekerleklerden yağsız kalmış gibi ses yapıyor.Ön takımda bulunan glasörlüklere yağ bastırdım belki yağsız kalmıştır diye.Sorun hala devam ediyor.Soğuk yada sıcak fark etmiyor.Bu konularda ne yapmam gerekiyor.? Selamlar, saygılar Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Kontağı kapatınca, aracı sola yatırıyor... Kontağı açınca düzeltiyormuş.. Bunu iniş binişi kolaylaştırmak için yapıyormuş.. Hakan Tarım söylemişti.. Diğerleri sorun.. Arıza koduna bakmak lazım... Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 29 Kasım 2010 Yazar Paylaş 29 Kasım 2010 Kontağı kapatınca, aracı sola yatırıyor... Kontağı açınca düzeltiyormuş.. Bunu iniş binişi kolaylaştırmak için yapıyormuş.. Hakan Tarım söylemişti.. Diğerleri sorun.. Arıza koduna bakmak lazım... Cevabınız için teşekkür ederim.Evet kolaylık oluyor özelliklede benim gibi kısa boylular için.Sorun giderken arıza lambası yanıyor. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 (düzenlendi) Abi ben binmek kolay oluyor dedim Onun için demedim ki Park pozisyonuna alıyormuş araç kendini Çağlar abim söylemişti. Hafif sola yatık durması doğalmış, yolda giderken de yola göre eğime göre, arkaya yük atarsanız ağırlığa göre arkayı komple indirip kaldırıyor o sistem. Ve herşey otomatik olarak yapıyor. On durumunda durması lazım her daim. OFF pozisyonuna sadece araç lifte kaldırılırken lastik mastik değiştirilirken alınmalı!... 29 Kasım 2010 tarihinde Hakan Tar?m tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Abi ben binmek kolay oluyor dedim Onun için demedim ki Park pozisyonuna alıyormuş araç kendini Çağlar abim söylemişti. Hımm.. ben öyle anlamışım... Ama aynı şey sayılır Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 1. Bagajdaki düğmeyi lift vs. harici hiçbir zaman kapamayın 2. Motor çalışır durumda 4 sütun lifte alın (normal yolda gider gibi lastikleden kaldıran lift, düğme ile oynamayın), yukarıda motor çalışır durumda beklesin, içinde de bir şoför, arka amortisör gurubunun oraya duman üfleyin (en kolayı sigara tabii) hortumlarda hava kaçağı var ise zaten görülecek 3. Hava kaçağı yok ise, IDS e bağlanıp kontrol edilecek 4. PArk halinde sola az yatık durur, ama kolay inip-binmeyi anlamadım, Emmi nin durumu Muğla gezisinden sonra devamlı aynı..... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 4. PArk halinde sola az yatık durur, ama kolay inip-binmeyi anlamadım, Emmi nin durumu Muğla gezisinden sonra devamlı aynı..... İngiliz forumlarını okumak lazım... Park edince hangi tarafa çöküyor, bakmak lazım... Muğla'nın suçu yok Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 1. Bagajdaki düğmeyi lift vs. harici hiçbir zaman kapamayın2. Motor çalışır durumda 4 sütun lifte alın (normal yolda gider gibi lastikleden kaldıran lift, düğme ile oynamayın), yukarıda motor çalışır durumda beklesin, içinde de bir şoför, arka amortisör gurubunun oraya duman üfleyin (en kolayı sigara tabii) hortumlarda hava kaçağı var ise zaten görülecek 3. Hava kaçağı yok ise, IDS e bağlanıp kontrol edilecek 4. PArk halinde sola az yatık durur, ama kolay inip-binmeyi anlamadım, Emmi nin durumu Muğla gezisinden sonra devamlı aynı..... mondeo mk1 mk2 de km göstergesinde süspansiyon işareti var.kitapcıktada geçiyor.el freninin yanındaki bozuk para kısmınada bu özelliği on off yapması için düğme konuyor. mondidekide aynı görevimi yapıyor.yoksa farklımı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Mondeodaki , sertlik ayarlıydı, elektriksel olarak sert-yumuşak oluyordu, çok az sayıda geldi, arka camında silecek olan sedan kasasında vardı bu özellik, 2.el bir adet alacaktım, bir abimiz alacak diye çekildim, O da almamıştı, bana da haber vermemişti.... Explorerde ki arkalar yüksekliği ayarlar, 1 ton yükle, yükseklik aynı kalır. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 (düzenlendi) anladım çağlar usta sağolasın bende merak edip bakmıştım iyice düğme için el freni kısmında tesisatı yok göremedim.km göstergesindeki uçlar boşta kalıyor.ayrı bir soket giriyor.emniyet kemeri ikazı,dizel ısıtıcı ikazı ve süspansiyon ikazı uçlarının soketi ayrı verilmiş.takılacak sokette yok ayrıca göremedim.ön çerçeveyi toplarken aklımda tekrar bakacağım. ebayda mondiye göre bu elektrikli amartisörlerden var ama tuzluya geliyor. 29 Kasım 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 29 Kasım 2010 Yazar Paylaş 29 Kasım 2010 Çağlar bey cevabınız için teşekkür ederim.Önlerden gelen ses için ne yapmalıyım? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2010 Paylaş 29 Kasım 2010 Viraj demiri askılarını değiştirin (ucuzdur Ranger ile aynı parçadır) altını bir güzel yıkatın, birçok sesin gitmiş olması lazım, direksiyon pompası sesi değil dimi? Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 Hayır pompa sesi değil.Tam ifade etmek gerekirse hareket halinde hızım 10-20 km arası sağa yada sola dönerken dönüş anında ön tekerleklerden geliyor pompadan gelen ses değil.Ön takımda bulunan glasörlüklere yağda bastık rot kafalarına ama gene değişen birşey olmadı.Yağsız kalmış tahta tekerleklerden gelen ses gibi. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Ben ful rot takımını değiştirmiştim, bir daha bir daha uğraştırmasın diye. Tüm sesler kayboldu. Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü 30 Kasım 2010 Yazar Paylaş 30 Kasım 2010 Ben ful rot takımını değiştirmiştim, bir daha bir daha uğraştırmasın diye. Tüm sesler kayboldu. Hakan bey teşekkürler .Son çare onu yapıcaz sanıırm. Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 30 Kasım 2010 Paylaş 30 Kasım 2010 Hakan bey teşekkürler .Son çare onu yapıcaz sanıırm. Lakin amerikadan falan getirtmenizi tavsiye ederim. Türkiye içinde fiyatlar oldukça uçuk. Benim arabanın başlığında mevcut bilgiler var. Lazım olursa bakarsınız... Yorum bağlantısı
Emre Olgum 3 Nisan 2011 Paylaş 3 Nisan 2011 Hayır pompa sesi değil.Tam ifade etmek gerekirse hareket halinde hızım 10-20 km arası sağa yada sola dönerken dönüş anında ön tekerleklerden geliyor pompadan gelen ses değil.Ön takımda bulunan glasörlüklere yağda bastık rot kafalarına ama gene değişen birşey olmadı.Yağsız kalmış tahta tekerleklerden gelen ses gibi. arkadaşlar yiğit beyin dediği ses benden de geliyor rot başları ile rot kollarını değiştirdim ama bu ses yine geliyor aracı hareket halinde yada dururken yapayım farketmiyor direksiyonu tam sağ ve tam sol yaptığımda kağnı arabasındaki tekerleklerin dönmesi gibi ses çıkarıyor goor goor diye ve bu ses çıkarken araç acayip şekilde titriyor o kadar yüksek bir ses ve herkes dönüp bakıyor bu ses ne diye sorun ne olabilir Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 (düzenlendi) Emre kardes o ses cikarken milletin bakislarini kisa süre önce bizzat kendim de yasadim...resimdeki(sari ok isaretli) parcalarin icersine siringayla gres yagi enjekte ettikten sonra ses mes kalmaz ...bende en azindan öyle oldu..bizim araclarda o parcalari yaglama memeleri yok,o yüzden yenisi sart gibi..ama idarelik olsun dersen;gösterdigim parcalari kücük bi tornavida ucuyla delip icine bas gres yagini derim Sayet yapacak olursan deligi arka tarafa gelecek sekilde yap ki; önden gelen su etkilemesin 4 Nisan 2011 tarihinde Mustafa Mermertas tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Olgum 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 çok sağol mustafa ağbi dediğini hemen yapacağım ama tam olarak hangi parçalar olduğunu göremedim eğer zahmet olmazsa biraz da şeklini şemalini tarif eder misin yanlış parçaları delmeyelim bir de deldikten sonra içinde akacak sıvı bir akışkan yok dimi delip gres yağını bastıktan sonra deliği tekrar kapatalım mı gres yağı akmasın diye Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 Emre kardes ,yastigin icine basacagin yag (delikten) bi miktar disariya cikacaktir hatta bazi yerlerinden tasacaktir bile..ama sorun degil ne kadar icinde kalirsa o kadar iyi ve uzun süre ses yapmaz..bu parcalarin fabrika cikisi icersinde yag bulunmakta fakat zamanla o kadar azalirki bu ses olusur..yani sürtünme bu sesi cikartir..Islemi yaptiktan sonra aracin gidisatindaki farki hem akustik hemde görsel anlamda hissedeceksin eger degistiricem dersen yan sanayiide bu parcalarin memeli olanlari var onlardan tak..resimler asagida Bu parcalar yere en yakin olan yastiklar diye ifade etsem ,gidecegin usta ya her iki resmi göster o anlayacaktir neleri kasttettigimi Yorum bağlantısı
Emre Olgum 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 eyvallah mustafa ağbi çok sağol ya ağbi allaha şükür araçla ilgili bir sorun kalmadı ama şu amortisör olayını hala çözemedim öyle takıldı kaldı ne aşağı iniyor ne yukarı çıkıyor her fırsat bulduğumda bakıyorum şükür ne yağ kaçırıyor ne de hava kaçırıyor arıza ışığı da yanmıyor ama sizinkiler gibi çalışma sesi ve cızırtı yok arkasına 100 kg dan fazla yükte koyduk alçaldı ama kalkmadı konfor olarak da iyi arkası çok güzel esniyor bakalım onu da bulacağız inşallah Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 Emre kardes buradan diyebilecegim anca;yükseklik sensörünü bizikla ,biraz körügü bastir takilma sözkonusuda olabilir..Hakan Tarim kardesin dedigi gibi TR de ustalar araci kaldirirlarken Kompresörü kapatmadiklarindan arka aks saliyor kendini ...bu durumda körügün icindeki baglanti yerinden süpheleniyorum ben acikcasi.. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 doğru söylüyorsun mustafa ağbi tam görmeden bişey diyemezsin ama benim hoşuma gitmeyen olay aracı aldığımda arkası çok yüksekti ve ben öyle gördüm alıştım sonra 1 hafta geçti arkası indi 8-10 cm kadar şimdi yüksek halini gördüğüm için alçak hali hoşuma gitmiyor belki alçak halde alsaydım aracı o kadar takmayacaktım kafaya ama dediğim gibi alçak oluşunun haricinde herhangi bir sorun yok Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 Emre kardes,resimde ki parcaya bi bak derim (aracinda)hatta plastik cubugu cikartarak ta bi dene derim..kompresörün calisip calismadigini anlamak icin.. Yorum bağlantısı
Emre Olgum 4 Nisan 2011 Paylaş 4 Nisan 2011 bu gösterdiğin plastik parça pozisyoner çubuğuna bağlı olan plastik parça mı mustafa ağbi sonra tekrar takması kolay mı yani evin bahçasinde mi yoksa bir tamircide mi yapayım Yorum bağlantısı
Recommended Posts