Ali Toprak 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 Termostat değişince motor harareti çok yükseliyor Ama üzerinde 2 delik bulunan termostatı takınca termostat açıyor 104 derecede fan devreye giriyor 99 derecede fan devreden çıkıyor.Herşey normal gibi ama yeni termostatta problemler başlıyor. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 29 Aralık 2010 Paylaş 29 Aralık 2010 ben ısrarla antifirizi seyreltin diyorum... bir deneyin, kaybedecek neyiniz var kı? 2000-3000 tl gitmiş zaten..... olan 4 lt antifirize olur.... ben geçen yıl bi işlemi yaparak benzer bir sıkıntıdan kurtulmuştum. geçenlerde kontrol ettim ve lpg bağlantısındaki bir kaçaktan su eksiltmiş, genleşme kabı neredeyse boşalmıştı. eksilen sıvının tamamını antifirizle tamamladım ve rampalarda hararet ibresi yine kırmızıya doğru tırmanışa geçti... ama önemi yok benim için çözümü biliyorum, şehir içi kullandığım için bu şekilde kullanmaya devam ediyorum şimdilik. bir ara seyreltirim tekrar.... Yorum bağlantısı
Ali Toprak 29 Aralık 2010 Yazar Paylaş 29 Aralık 2010 Antifiriz -15 derece yaptım zaten. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 2 Ocak 2011 Yazar Paylaş 2 Ocak 2011 Bugün aracı uzun yolda denedim takribi 45 km.Hararet 97ile 100 derece arasında idi.Bir ara 104 ü grdü ama 1 saniye içinde 97'e düştü hava sıcaklığı 10 derece idi.Arcın harareti normal mi?teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 2 Ocak 2011 Paylaş 2 Ocak 2011 arabayı değiştirtecek size bu hararet ama bence de antifiriz seyreltmeyi deneyin bence Antifreeze seyreltilmiş zaten. Radyatör kontrolü yapıldı mı acaba? Yorum bağlantısı
Ali Toprak 2 Ocak 2011 Yazar Paylaş 2 Ocak 2011 Radyatör valeo marka ''0'' değiştirildi.Yani hararet fazlamı?Normal olması gereken sıcaklık kaç derece?Ne yapacağımı şaşırdım.Siteden öğrendiğim kadarı ile fan devreye 104 derecede giriyor.termostatın üzerinde 82-97 derece yazıyor.yani 97 dereceye kadar termostat açmıyor.aracın normal çalışma sıcaklığı 97 derecemi olması gerekir. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 4 Ocak 2011 Yazar Paylaş 4 Ocak 2011 Bu gün servise gittim 2 delikli termostat için hararetin fazla olduğunu söylediler.Perşembe günü arabayı tekrar bırakıcam.Arıza aramaya devam edecekler.hala anlamış değilim neden?....... Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 5 Ocak 2011 Paylaş 5 Ocak 2011 Bugün aracı uzun yolda denedim takribi 45 km.Hararet 97ile 100 derece arasında idi.Bir ara 104 ü grdü ama 1 saniye içinde 97'e düştü hava sıcaklığı 10 derece idi.Arcın harareti normal mi?teşekkür ederim. Bence normal, benim aracımda da uzun yolda hep bu değerleri görüyorum, sanırım 104 dereceden sonra fan açıyor, 104 dereceyi geçmedikçe sorun yok.. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 6 Ocak 2011 Yazar Paylaş 6 Ocak 2011 Kış günü delik termostatla 100 derece normal olduğunu var sayalım.Yaz günü 40 derece sıcaklıkta hararetin yükselmesinden korkuyorum.Deliksiz termostatla neden hararet yapıyor.Eğer ford motorlarında böyle bir sıkıntı varsa şimdiye kadar neden çözüm bulunamadı. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 Kış günü delik termostatla 100 derece normal olduğunu var sayalım.Yaz günü 40 derece sıcaklıkta hararetin yükselmesinden korkuyorum.Deliksiz termostatla neden hararet yapıyor.Eğer ford motorlarında böyle bir sıkıntı varsa şimdiye kadar neden çözüm bulunamadı. 94 derece ve üstünde termostatın delik olup olmamasının bir önemi yok.. Çünkü termostat zaten açık olacak... Yorum bağlantısı
Ali Toprak 6 Ocak 2011 Yazar Paylaş 6 Ocak 2011 Deliksiz termostatlarda 120 dereceyi göstergeden görüyoruz.Arızalı olması ihtimaline karşılık tam 3 tane termostat değiştirildi.Delikli termostatta 120 dereceyi görmüyoruz.Anlayamıyorum!!!!? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 Motordan gücü kesince motoru gereğinden fazla soğutuyorsunuz, bu sebeple ısınma süresi uzuyor. Sonuç: Aracınız muhtemelen bozuk, sağlıklı bir otomobilin normal şartlarda 120 dereceye çıkmaması gerekir... Bence termostat delmek yerine sorunun üstüne gidilmeli. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 Motordan gücü kesince motoru gereğinden fazla soğutuyorsunuz, bu sebeple ısınma süresi uzuyor. Sonuç: Aracınız muhtemelen bozuk, sağlıklı bir otomobilin normal şartlarda 120 dereceye çıkmaması gerekir... Bence termostat delmek yerine sorunun üstüne gidilmeli. Araçta değişmeyen malzeme kalmadı.motor dahi yapıldı.arıza bulunamıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Araçta değişmeyen malzeme kalmadı.motor dahi yapıldı.arıza bulunamıyor. Radyatör kontrol edildi mi. ? Devirdaim değiştimi.. ? Lpg bağlantıları doğru mu, kontrol edildi mi. ? Yorum bağlantısı
Mehmet Arslantaş 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Arkadaşlar aynı araç ve aynı arıza bendede var konu açmıştım biliyorsunuz.kısa mesafede hiç sorun yok ama 50 km kadar gidince yokuş çıkınca hararet birden sona dayanıyor hemen stop edip motora bakıyorum sorun gözükmüyordu hemde sık sık yapıyordu artık beni bunaltmıştı antifirizi incelttim araba düzeldi ama arada yine yapmaya başladı. ama eskisi kadar çok sık yapmıyor. demekki sorun tam çözülmemiş..Ali toprak kardeşimin sonucunu merakla bekliyorum. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 (düzenlendi) Radyatör(valeo), devirdaim(bugatti) yenisi ile değşitirildi.aracımda lpg yok hiç takılmadı.Antifiriz -18 derece'ye ayarlandı.Servise 3 kere gittim sonuç yok salı günü aracı bırakıcam artık arıza giderilene kadar almayacam.Aracın lazerle hararetini ölçtürdüm.Motordam radyatöre giden boru 93 derece radyatör 87 derece radyatörden motora giden hortum 82 derece motor bloğu 85 derece CHT nin olduğu yer 108 derece.Şöyle bir arıza olabilir mi? CHT nin herhangi birnedenden dolayı aşırı ısınması yanlış ölçmeye neden olurmu? 7 Ocak 2011 tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Toprak 11 Ocak 2011 Yazar Paylaş 11 Ocak 2011 Bir sorum olacak; termostat kapağına gelen 2 tane giriş var.Geniş olan radyatöre ince olan kalorüfere gidiyor.(zannedersem)İnce olan girişe takılan hortumun içinde valf gibi bir şey varmı.Bugün onu söktük.İçindekini parçlayarak çıkardık.Belki çalışıyordu,biz bozduk.Belki o görev yapmıyordu.Bu malzemenin ne işe yaradığını bilen varmı.Formdaki ustaların yardımını bekliyorum.teşekkürler. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 11 Ocak 2011 Paylaş 11 Ocak 2011 Ali bey öncelikle geçmiş olsun.İnanın tüm sayfaları tek tek okudum en az sizin kadar üzüldüm.Moral bozmak gibi olmasın bence boşuna motor yaptırdınız gibi geliyor bana.Sizinki gibi ani hararet yükselmesi düşmesi problemim vardı.Benimki tamamen motorda bulunan hava yüzünden oluyormuş.Kaç defa hava aldırdım sonuç aynı.En sonunda kolları sıvadım kendim aldım açtığım konularda var nasıl yaptığım. Sizin hararet kırmızıya dayandığında motor su kaynatıyormuydu.eğer kaynatmıyorsa kesin hava problemi.Bu işlerde ustanın çok önemi var.Benim fanın 1. kademesi çalışmıyormuş , makineye bağlatıp ısıyı dijital olarak takip ettiğimizde 118 lere kadar çıkıyordu.Aracı bıraktığım şahsiyet hemen termostatı delmiş. Tabi ben aracı aldığımda ibre herzamankinden geç ortaya gelmeye başladı , rampa aşağı inerkende aşağılara düşmeye başladı.Ben durumu fark ettim termostatı yenisi ile değiştirdim , ve fanı başka bir ustada tamir ettirdim. Bana göre hararet ibresi ortada sabit ise sıcaklığın 97-104 aralığında durması normal.Çünkü bizim araçlarda ısı müşürü denilen parça suya temas etmiyor , sıcaklığı silindir kapağından alıyor.Yani sizin gördüğünüz ısı suyun ısısı değil kapağın ısısı. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Soutma-Svs...916#entry918916 bu linki inceleyin yapabiliyorsanız yapın.Ayrıca ısı müşürü değişmedi ise onuda değiştirin. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 11 Ocak 2011 Yazar Paylaş 11 Ocak 2011 Araç şu an derviste ilk fırsatta deniyecem.Servisteki ustanın dediğine göre hava var ve sistem bu havayı bir şekilde atamıyor.Bu gün usta termostat kapağından radyatöre giden borunun içinden tel parçaları çıkardı(kopardı)(ince boru).Ne işe yaradığını bilmediğini söyledi.Fokurdama işi benim motordada var genleşme kabına kabarcıklar geliyor.İnşallah çözecez. Yorum bağlantısı
Ali Toprak 12 Ocak 2011 Yazar Paylaş 12 Ocak 2011 (düzenlendi) Problem çözüldü.İlk önce 60 derecelik termostat takıldı hararet normal ama kalorüferi açınca hararet 100 ile 107 derece arasına çıkıyordu.Bunu engellemek için 2001 yılında yayınlanan TSB ye benzer olarak motordan radyatöre giden hortuma dirsekten önce sanayide yaptırdığımız ''T'' takıldı.Daha sonra termostat kapağından kalorüfere giden boruya ilk takılan ''T'' ye 15 cm uzaklıkta bir''T'' daha yapıldı ve bu iki''T'' birbirine bypass edildi.sonuç aracı ne kadar zorlarsak zorlayalım hararet 93 dereceyi geçmedi.Nedene gelince termostat kapağında 2 adet giriş var.Bir tanesi büyük;radyatöre giden, diğeri küçük (kalorüfere giden) termostat yeterli derecede ısndığında açılmak istiyor fakat kalorüfer sisteminden gelen soğuk su termostatı kapatmak istiyor bu nedenle termostat sağlıksız çalışıyorve motor soğutma suyu devir daimi tam gerçekleştiremiyor.Motorun daha sağlıklı çalışması için 74 derecelik termostat bulmam gerekiyor.Mutluyum!!!! (bu gibi sorunu olan arkadaşlara yardımcı olmayı çok isterim) 12 Ocak 2011 tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Toprak 14 Ocak 2011 Yazar Paylaş 14 Ocak 2011 (düzenlendi) cumartesi günü resim eklemeye çalışırım. 14 Ocak 2011 tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Toprak 15 Ocak 2011 Yazar Paylaş 15 Ocak 2011 (düzenlendi) Resimler inşallah yararlı olur http://img602.imageshack.us/i/modifiye.jpg/ 15 Ocak 2011 tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Toprak 15 Ocak 2011 Yazar Paylaş 15 Ocak 2011 (düzenlendi) yapılan işlem bu bu işlem sayesine motordan gelen sıcak su ile açılmaya çalışan termostatın kalorüfer hattından gelen soğuk suyla kapanmasını önlemek. 15 Ocak 2011 tarihinde Ali Toprak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Toprak 15 Ocak 2011 Yazar Paylaş 15 Ocak 2011 Motor boşu boşuna yapılmadı yağ yakma problemi vardı 2 nolu pistonda küçülme ve piston yatağında ovalleşme vardı.Daha önceden yaşanan aşırı hararet sonucu olduğunu düşünüyoruz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts