İçeriğe Yönlendir

Mercedes A 150

Bilgin Aksoy

Recommended Posts

Bilgin Aksoy

Arkadaşlar emektar focusu sattım geçen hafta. Aslında araba almayacaktım :D . Ama bu kısa süre bile zor geçince etrafıma bakmaya başladım. Mercedes A 150 süper donanımı ve kalitesiyle (en azından bana göre) gözüme çarptı. Daha önce kullanmadığım için eğer biliyorsanız yardımlarınıza, bilgilerinize ihtiyacım var. Araç nasıldır, yakıt, bakım, sağlamlık vs.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

2004 senesinde 1998 model A160 almıştım,1.6 102 Hp motoruyla performans beklentilerini karşılamıyordu. Yakıt tüketimi de o boyutlara göre bence fazlaydı,11 LT/100 km ortalamasıyla. Yol tutuşu da bence vasattı. Test etme imkanınız var ise deneyip o şekilde alın,içinize sinmez ise hiç niyetlenmeyin.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Benim baldızda var.Sadece şehiriçinde çok pratik gerisi boş.Ancak bayan için olabilir diyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bencede uzak durun, ilk çıkan modelleri bariz takla atma problemliydi, o yüzden geri çağrılımıştı sanrım, tam emin değilim, 2004 sonrası modellere esp uydurarak kurtardılar, yalnız dengesiz oldukları bir gerçek, o paraya yazık merso bu modelde çuvalladı, top gear testlerine falan bakın donanıma aldanmayın, kısaca alınmaz anlayacağınız.

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

ben mercedes te çalışıyorum.Kullanan kişilerden araç hakkında hep olumlu yorumlar duydum.Ve kesinlikle kolay kolay arızalanan bir araç değil sapasağlam bir araç.benim hiçbir fikrim yok aklımda kalan sadece birkeresinde sıcak bir yaz gününde klimayı 1.devirde açtığımda 5dk.dayanamayıp kapatın şunu ya dedim böyle birşey görmedim bizim arabaların klimaları mercedesin yanında havalandırma gibi kalıyor.

Yorum bağlantısı
Bilgin Aksoy

Aracın takla atmasıyla ilgili durumu biliyorum. avrupada 150 araç takla atınca adamlar bir sürü aracı geri çağırmış. ama o modeller ilk çıktığında sonra 2 kez kasa yenilenmiş ve esp vb. donanımlarla yol tutuşu artırılmış. diyorlar tabi gerçek nedir yarın bir binip test imkanı olacak inşallah.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

bence mecedesin şimdiye kadarki en büyük tasarım hatalarından biri. mercedes sağlamlığı elbette vardır ancak bence tasarımı başarısız.

Mercedes-Benz_C169_A150.JPG

Yorum bağlantısı
Engin Uzun
Arkadaşlar emektar focusu sattım geçen hafta. Aslında araba almayacaktım :D . Ama bu kısa süre bile zor geçince etrafıma bakmaya başladım. Mercedes A 150 süper donanımı ve kalitesiyle (en azından bana göre) gözüme çarptı. Daha önce kullanmadığım için eğer biliyorsanız yardımlarınıza, bilgilerinize ihtiyacım var. Araç nasıldır, yakıt, bakım, sağlamlık vs.

Aractan ne beklediğiniz A150 de bence cok önemli.Eger genelde sehir içi, arada da sehir dısında sakin kullanımdan yanaysanız hiçbir sorun cıkarmaz (performans olarak).Bu araca üstünde ki motor nerdeyse 'cuk' oturmustur.Aynı motor B150 de de var,onda biraz sıkıntılı ama.

Yakıt olayına gelince benim sehir içi/sehir dısı karısık ortalamam 8 lt/100 km. yaklasık bi 10,000 km lik ortalama bu.Uzun yola cıktıgımda sakin kullandıgımda 6,2 lt degerleri gördüm.Arac her anlamda dolu idi.

Donanıma gelirsek, avangarde denilen dolusunu alırsanız son derece memnun olursunuz.Hersey var.Yok virajda devrilmiş takla atmıs gibi eski efsaneleride bence dinlemeyin.Artık onlar bitti :)Cogu (sınıfında ki) arabanın alamayacagı virajları bununla alırsınız.

Fiyat kazanc oranına bakarsanız, 30,000 TL gibi rakamlardan baslar (sanırım) yukarı cıkar.w169 kasalar.O fiyata gidip mesela corsa-fiesta alacagınıza A150 cok cok daha fazla o parayı hakeder.

Kötü yanı ise satmak istediğiniz de de araca alısmıs olur, satarsam ne alırım diye düşünür durursunuz :D)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...