İçeriğe Yönlendir

4x4 Hı Ve 4x4 Low Konumları


Yiğit Hakan Ünlü

Recommended Posts

Yiğit Hakan Ünlü

Merhabalar;

Dün akşam ilk olarak 4X4 hi ve 4X4 low konumlarını uzunca bir süre test etme imkanım oldu.Fakat bir kaç sorum olucak;

Daha önce Çağlar Bey'in talimatları doğrultusunda nasıl konum değiştireleceğini öğrenmiştim.Aynen söylendiği gibi yaptım.4X4 hi vede 4X4 Low konumlarına geçişlerde yada viteslerin geçişlerinde bir sorun yok.Fakat 4X4 Low konumunda sağa yada sola dönerken direksiyon vibrasyon yapmaya başliyor kasılıyor sanki aracın bir parçası kopacakmış gibi oluyor.4X4 Hi konumunda ise yukarıda bahsettiğim vibrasyon vede kasılma daha az ama bu konumda da var.Sanki demir bir silindir asfalt da gidermiş gibi ses yapıyor.Arkadaşlarımın Tahoe vede Cherokee'ni denedim sürekli 4X4 araçlar hiçbiri benimki gibi değil.Sıkıntı ön difransiyeldemi yada şanzımandamı(yanlış biliyor olabilirim) yda bilyeler,akislerdemi yada Explorer'ın bu davranışı normal mi?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.Daha önce bir radyatör sorunum vardı.Burada bahsetmiştim.Türkiye de sıfır parçaya 650 dolar, kulanılmışına 300 tl istemişlerdi.Mustafa abinin yardımıyla Almanyadan radyatör,şanzıman ördeği(adı böyleymiş) ve contası,benzin filitresi kargo dahil 130 euro'geldi.Kargo dün akşam teslim edildi.Tekrar teşekkürler Mustafa abi.

Selamlar.....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

4x4 Low konumunda, alttan neler koptu da, insek baksak benzeri sesler çıkar. Normaldir, Tahoe-Şeroki de falan olmaması da normaldir :s , ama onların kaldığı yerde siz yola daha yeni başlarsınız.

Low da, son dişli oranı da değişir, son hızınız 80km/h keri aşamaz, devir biter, 4 lastik birebir birbiri ile aynı dönmek üzere kitlenir, dümdüz giderken tık ses çıkmaz, sa-sol yapınca kütürtüler başlar, zaten 4x4Low a alma zamanı: herkes yolda kalmış siz 4x4High ile, 10 dak. gitmişsiniz sonra yolda kalmışsınız ise dir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

Yigit kardes bu tip denemeleri yumusak ve kaygan zeminlerde yapmani öneririm :)

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Zaten çamurda 4X4 low konumuna aldım.Sanırım araba ikiye ayrıldı.Zaten 4X4 Hı konumunda kullandım.Oldukça çamurlu bir yolda tırmanış yaptık.Bu aşama da hı konumunda sağa yada sola döndürdüğümde direksiyonu hafif kasması vede vibrasyon normal diyorsunuz.Low konumuna meraktan aldım farkı ne olacak diye.Çok farkı varmış.O zaman low vede hı konumlarında vibrasyon vede kasması aracın doğal davranışı endişelenecek bir durum yok.Cevaplarınız içi teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Mustafa abi;

Cumartesi radyatörü değiştiriyorum birde arka tekerlekleri dediğin gibi yükselticez.Peki makaslara bir yaprak daha koysak bir zararı olurmu?Makascı aracın dengesi bozulur gezer dedi.Tavsiye etmedi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

Yigit ,bence makaslarda bi degisiklige gitmeden önce askilari bi degistir..arti süspansiyon körügündeki mekanizmada 1-2 santimlik bi degisiklik yaptigin taktirde hosnut kalacagin bi sonuc elde edeceksin :good1:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Arkayı nasıl yükselteceksiniz? Otomatik yükseklik ayarı yapaan havalı amortisör bağlantıları mı değişecek?

Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas

Resimdeki siyah renkli uzun cubugu (körügün hizasindaki)1-4 cm kisaltildiginda sistem aracin 0 düzeyini tekrar buldugunda arka kisminin yapilan degisiklik kadar kalktigini göreceksiniz...Tabi bu kücük degisiklik sonucunda far ayarimizi tekrar bi baktirmakta fayda var...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fake kaldırma :) , ancak bunu yapınca amortisör devamlı kursunun son toleransında çalışacaktır bilginize.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Yiğit Hakan Ünlü

merhabalar;

Kış geldi diye araçı 4X4 konumunda kullanıyordum.Bugün işe gelirken bir anda gösterge tablosundaki 4X4 hı ve 4X4 low ışıkları yanıp sönmeye başladı.Sonra hepten söndü.Ama ara ara yanıp sönüyor .4X4 ışığı yanmıyor ama araç 4X4 konumunda.Vitesi "R" konumuna alıp geri geri giderken sağa yada sola direksiyonu çevirdiğimde araç sanki bişeye takılmış gibi zorlanıyor zor ilerliyor."D" konumuna alıp düz gittiğimde bir sıkıntım yok.Fakat sağa yada sola dönerken önlerden demir demire sürtüyormuş gibi ses çıkarıyor.Ama dört çekerden çıkarttığımda araçı yukarıda bahsettiğim sıkıntıların hiç birini yaşamıyorum.Bu konuda ne yapmam gerekiyor.Dün viraj demir lastiklerini değiştirdik.Difransiyeldemi,akislerdemi sorun?Herkese selamlar..*

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yanıp sönmesi, arıza algılamasıdır, Transfer kutusu yağı hiç değişti mi?

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Transfer kutusu yağı hiç değişmedi.Fakat dün ön arka difransiyel vede adını tam bilmiyorum tam araçın ortasında bulunan yerin(ön vede arkaya giden şaftlar buna bağlanıyor)yağını vede şanzımanın yağını kontrol ettiler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Transfer kutusun yağını, arıza olsun olmasın kesin değişin.

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Ne tip yağ koymam gerekiyor.Birde kaç lt.? Yada şanzıman için konulan ATF III uygun olurmu?

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Can bey merhabalar;

Evet 4x4 konumlarında sağ yada sol yapmıyorum.Sorun gösterge tablosundaki ışıkların yanıp sönmesiydi.Az önce tekrar denedik sorun yok.4x4 konumuna aldığımda gösterge tablosundaki ışık yandı araç 4x4 konumunda.Şimdilik sorun yok gibi ama Çağlar bey'in dediği gibi transfer kutusuna bir baktırmak gerekiyor sanıırm.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Ben de varım transfer kutusunu revize ederken herşeyini öğrendim :) ne lazım ne sorunu varmış arkadaşın hemen çözelim :nazar:

Yorum bağlantısı
Yiğit Hakan Ünlü

Herkese teşekkür ederim.Şimdilik araçda bir sorun yok gibi. Çağlar bey vede Çağlar beyin yönlendirmesiyle Osman ustayla görüştüm.Dün gösterge tablosunun ışıkları değişmişti.O esnada orta konsoluda söktüler.4x4 düğmesinin vede bağlı olduğu modülün fişlerini kontrol etmem söylendi ilk etapta.Kontrol sonrası bir müddet 4x4 konumunda kullandık şimdilik birşey yok.Ama uzun vade de transfer kutusuna baktıracağım o zaman tekrar yardımlarınızı bekliyorum herkese teşekkür ederim.Selamlar..*

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

Revize işleminde mutlaka beni bul adaşcım, küçük bir sorunu bulmak için 4-5 kez açtık kapadık bendekini. Oldukça iyi bilgiler dökümanlar var elimde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...