Engin Özarı 13 Ocak 2011 Yazar Paylaş 13 Ocak 2011 Abi cevap için teşekkür ederim. Fakat öyle bir donanım var mıydı ya ? Ben konuyu ilk okuduğumda SW sandığım için viraj ile ilgili soru sormuştum. Bu megane bana çok değişik geldi. Direksiyon göbeği, kapı tutma yerleri (iç) , farlar falan coupeye göre çok değişik. Ayrıca çok yüksek araç abi ya... Ama güle güle kullan güzel motordur. Ha bu arada 105 lik mi 110luk mu ? Bilgehan 105 'lik Yorum bağlantısı
Selçuk Özmen 13 Ocak 2011 Paylaş 13 Ocak 2011 hayırlı olsun, kazasız belasız inşallah... Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 25 Nisan 2012 Paylaş 25 Nisan 2012 (düzenlendi) Bilgehan 105 'lik Hort! Engin bey, 1 sene sonra ne var ne yok? Neler tecrübe ettiniz? 25 Nisan 2012 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Garanti'den neler değişti ? Engin abi bile doğru yolu buldu, bizim emmi daha bulamadı. Dci candır, sani korkma ver çoşkuyu. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 26 Nisan 2012 Paylaş 26 Nisan 2012 Garanti'den neler değişti ? Engin abi bile doğru yolu buldu, bizim emmi daha bulamadı. Dci candır, sani korkma ver çoşkuyu. Bende sol amortisör ve her iki amortisörün körükleri değişti. Kapı fitilleri silikon spreylendi, tavan silikon spreylendi. Vereceğim coşkuyu Yorum bağlantısı
Engin Özarı 28 Nisan 2012 Yazar Paylaş 28 Nisan 2012 Hort! Engin bey, 1 sene sonra ne var ne yok? Neler tecrübe ettiniz? 1 sene, 5 ay'lık kullanım sonucu; Türkiyede, bu şartlarda benzinli araç kullanmak (affınıza sığınarak) enayilik Ne olursa olsun, şehir içinde dur kalk pozisyonundaki kullanım yakıyor. Ama benzinden çok daha az. Kışın dizel motor, kısa mesafede, nominal değerlerden fazla yakıyor. Çünkü ısınma süresi, uzun oluyor Hareret ne kadar, orta seviyesinde olsa dahi, blok ve piston ısınmaları benzinliye göre uzun zaman alıyor. Uzun mesafelerde kullanmak avantajlı. Atmosferik motora göre turbo beslemeli motorun performansı hissediliyor. Tork değerleri belirgin düzeyde tat veriyor. Dizeli yüksek devirde kullanmak avantajsız. Belirli turbo devri sonrası motor devir olarak sabit devirde kalıyor. Buda Türkiye yol şartlarında yeterli seviyede 3000 devir sonrası çıkmamak gerek, Dizel motoru kullanmak için belirli bir takım kurallara uymak, motor ve turbo ömür ve performansı açısından gerekli, 1- Motor yağı ısınmadan 2000 devir üzerine çıkmamak gerekirki, bununda hararet göstergesinin kımıldamasından anlaşılabilir. 2-Uzun yol sonrası turbo devrinin düşmesi için stop öncesi 1 dk kadar çalıştırılmalı.3- dizelde öncelikle yağ seviye ve bakımına yani değişimine dikkat edilmeli. Megane 3 olarak değerlendirildiğinde, Türkiye şartlarına uygun araba, Kapı fitillerinde kapı sürtme sesihafifde olsa kronik bir sorun olmakla beraber, sevis çözüyor. Ses sistemi çok başarılı değil. Yol tutuşu Fordu aratmıyor. Turbonun tepki süresi başarılı, Bakım maliyeti yıllık 400 Tl civarında. Uzun yolda ortalama 4.7 litre /100 km sakin ve çok yumuşak kullanımlarda 3.8 lt alınabiliyor. Çok uzun ve kilolu insanlar için ön ve arka oturumlar avantajlı değil. Bagaj boyutu versiyonlarına göre iyi. Gündüz farı var Ama yerli üretimlerde ampul olmasına rağmen yok. Fluenceler ile aynı tesisat olduğu için yanmıyor. Servisler , aracın donanım ve arızaları hakkında yeni yeni bilgi sahibi olmaya başlıyor. Eğitim sürecleri biraz gecikmiş olmasına rağmen, sorun çözebiliyorlar. Sis farı var ama , çok etkin değil. Global kapanma gibi kapanınca camları kumandadan kapatma seçeneği yok. Benle bloutoth telefon bağlanma özelliği var. Nokıa C7 telefonumla rahat bağlanabiliyorum. Araç viteste iken çalışmıyor. Vitesi boşa alınız uyarısı veriyor. Kapı açık kaldığında sesli ve bilgi ekranında uyarıyor . Akü seviye durumu , , yağ seviyesi, hararet bilgileri, bakım zamanı, fıskiye su seviye düşüklüğü gibi bilgileri verebiliyor. Otomatil klima biraz karmasık ve kumanda düğmeleri küçük, Büyük parmaklı insanların dikkat etmeleri gerekiyor. Süspansiyon , ne çok yumuşak nede çok sert. lastikler 205x55x17 1.80 boy ve 85 kilo üstü insanları için tavsiye edilmez. Arkadada rahat oturamaz. Almak isteyenlere değerini kaybetmeyen marka olması avantajıyla öneririm. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Çok sevindim memnun kalmanıza, şimdi kaç km de? Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Engin abi: Şu an üretilen fluence ve megane 3'lerde global kapatma eklenmiş. Gündüz farının olayını anlamadım soruşturdum, hat var ampül var ecu desteklemiyor dediler. Ehil bir elektrikçi devamlı açık şeklinde yapabiliyor. Sani'ye de dedim belki ithal ecu takılırsa deneme amaçlı çalışabilir mi ? Memnun kaldı isen gerisi teferruattır. Oho engin abi ne yaptın sen yaff, biz benzinli clio ile 30 bin yaptık 10 ayda düşünüyorumda dizel olsa heralde 45 bin garanti hiç binmiyormuşsun. Dip not sıkıştırayım, Engin abi'nin aracında olan usb girişi, en üst vers. da yoktur. Renault saçmalıklarından biri dişi erkek aux girişi vardır. USB girişini servisten 215tl'ye temin ettiğinizde direk tak kullan uygulayıp orj şekilde kullanabiliyorsunuz. Kuzenimin dinamik'e yaptık, Ankara'da bir kardeşime de yardımcı oldum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Komik ama 6890 km de, Engin bey, gerçi araç daha az yakmaya başlamamıştır belki ama bu km'de yakıt ortalamanız nedir? Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 (düzenlendi) Güle güle kullanın. ama pek kullanamışsınız sanırım. Edit:Konuyu görünce hiç tarihe bakmadım açıkçası. :D Arabayı eskitmişsiniz, biz yeni hayırlı olsun diyoruz. 28 Nisan 2012 tarihinde Mehmet Pınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Engin bey, gerçi araç daha az yakmaya başlamamıştır belki ama bu km'de yakıt ortalamanız nedir? Sani max 6LT 85'Düz vites ile ben dip gaz 6.5 yakıyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Önceki sahibinden aldığımdaki depoyu yeni bitirdim, şimdi Full'den aldım (önceki shell gtl'miş) bakalım ne olacak. GTL için çok yakıyor ama iyi gidiyor diyorlardı. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 28 Nisan 2012 Yazar Paylaş 28 Nisan 2012 Engin bey, gerçi araç daha az yakmaya başlamamıştır belki ama bu km'de yakıt ortalamanız nedir? Şehir içi kendi testime göre 70.7 km'de 4.7 litre yaktı Tam dolu depoya, 70.7 km yol yaptım. Aynı yerden aynı pompadan, 4.7 litre aldı. Yorum bağlantısı
Misafir 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Kuruş olarak düz hesap 20 kuruş, LT olarak 100'km de dediğimiz değerlere geliyor diyebiliriz. Maşallah abi yakmamış koklamış. Yorum bağlantısı
Engin Özarı 6 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2012 http://img24.imageshack.us/img24/9108/sdc10835b.jpg http://img844.imageshack.us/img844/9444/sdc10836w.jpg http://img232.imageshack.us/img232/7641/sdc10837e.jpg Arkadaşlar, Bu benim arabanın Torpido gözündeki torpido soğutma kanalı. Bunun ne işe yaradığını yeni öğrendim . Biraz geç oldu ama sanırım bir buz dolabı vazifesini görmez. Havalar sıcakladı. Klimayı çalıştırmaya başladık. Uzun yola çıkınca torpido soğutma peformansını deneyeceğim. Buda klima konsolu http://img543.imageshack.us/img543/6564/sdc10838a.jpg Yorum bağlantısı
Engin Özarı 6 Mayıs 2012 Yazar Paylaş 6 Mayıs 2012 Megan2lerdede torpido soğutma vardı ama kapağı yoktu,megane3e taktıkları iyi olmuş.Buz dolabı gibi olmaz demeyin uzun şehirler arası yolculuklarda gayet yeterli soğutuyor Soğutulmuş bir su şişesini soğuk olarak kalmasını sağlasın yeter bana Yorum bağlantısı
Engin Özarı 24 Ekim 2012 Yazar Paylaş 24 Ekim 2012 10 gündür Garajda Yatan arabamı çıkartarak Bayram temizliği yaptım. Bayramda hizmete hazırdır. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Renk çok güzel.. Jantlar da yakışmış gibi görünüyor.. Daha önce görmemiştik galiba bu arabayı.. Güle güle kullanın, kazasız belasız inşallah.. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ekim 2012 Paylaş 24 Ekim 2012 Maşallah. Rengi ne güzel, çok az var Türkiye'de Yorum bağlantısı
Recommended Posts