İçeriğe Yönlendir

Motordan Gelen Hırıltı Sesi

Ali Dursun

Recommended Posts

Ali Dursun

selamlar...Benim problemim şöyle ;1999 model ford focus aracım boşta veya viteste farketmez 2000-3000 devir arasında hırıltılı sesler geliyo motordan.Sadece 2000 ve 3000 devir arasında yapıyo bu sesi anlamadım gitti.Ustaya gösterdim yatak sesi olabilir diyo..lütfen bi fikir verirseniz sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Seddar Zorbey

benzer olay bendede var 1. ve 2. viteste 2000deviri geçip vites yükseltmezsem hır hır yapıyor gibi ama araç vites istiyor diyorum takmıyorum... 3 iteste sorun yok sorun olacaını sanmıyorum...

Yorum bağlantısı
Seddar Zorbey

benim 2001 sadece viteste yapıyor. bide durmuş vaziyette debriyaja basınca sanki dönen bişey sesi kesiliyor. debriyajı bırakınca gene geliyor. ama zor duyulacak nitelikte

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
benim 2001 sadece viteste yapıyor. bide durmuş vaziyette debriyaja basınca sanki dönen bişey sesi kesiliyor. debriyajı bırakınca gene geliyor. ama zor duyulacak nitelikte

Bilya sesi geliyor sizden...Baskı balata değişirken bilya ya değişmedi yada sonradan arızalandı.

selamlar...Benim problemim şöyle ;1999 model ford focus aracım boşta veya viteste farketmez 2000-3000 devir arasında hırıltılı sesler geliyo motordan.Sadece 2000 ve 3000 devir arasında yapıyo bu sesi anlamadım gitti.Ustaya gösterdim yatak sesi olabilir diyo..lütfen bi fikir verirseniz sevinirim..Şimdiden çok teşekkürler..
benzer olay bendede var 1. ve 2. viteste 2000deviri geçip vites yükseltmezsem hır hır yapıyor gibi ama araç vites istiyor diyorum takmıyorum... 3 iteste sorun yok sorun olacaını sanmıyorum...

Bu ses egzos manifoltundaki yırtıktan geliyor olabilir...Hırıldamalar daha çok bu sebepten duyulur.Gaza az bastığınızda daha fazla duyarsınız.Bence egzos manifoltunuzu kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

yatak sesi o şekilde olmaz muhtemelen v kayışı avare bilyasında sıkıntı vardır. emin olmak için v kayışı sökük şekilde araç çalıştırılarak ses kontrolü yapılmalıdır.

Yorum bağlantısı
Seddar Zorbey

ali beyin açtığı başlık sayesinde bende aracımdaki sorundan haberdar oldum malesef.. dün gece yazmıştım sabah daha dikkatle dinledim ve araç itestede boştada 2000 deviri geçince tekleme gibi hır hır ediyor. devir ibresi 2 birim arasında inip çıkıyor. vss yi hala değiştirmedim önceleri benzer durumu sadece hız göstergesi sıfıra indiğinde yapıyordu.. umarım vss değişimi bu sorunuda halleder...

Bilya sesi geliyor sizden...Baskı balata değişirken bilya ya değişmedi yada sonradan arızalandı.

aynı problem eski doğan slxtede vardı ayhan bey bahsettiğiniz plakalardan demişlerdi şanzuman inmesi gerekior dediler uğraşmamıştım... doğan da yaşadığım sıkıntının aynısı focusta... valla hayalkırıklığına uğradım Ayhan abi...

Yorum bağlantısı
Ali Dursun

yaşar ustam benim dikkatimi çeken konu şu neden sadece 2000-3000 devir arası yapıyo..motorda bi sorun olsa hep yapar öyle değil mi..bugün iyice dikkat ettim 2600-2800 civarında bu hırıltı sesi duyuluyo diğer devirlerde sorun yok..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...