İçeriğe Yönlendir

Debriyaja Basmadan Vites Degisiyor Ne Gibi Bi Sorun Olabilir

Uğur Çınar

Recommended Posts

Uğur Çınar

normalde debriyaja basmadan bosa atıyo du şimdi iyicene sapıttı araba triptronik gibi vites degiştiriyorum debriyaja basmada arabam su an 102 000 de baskı balata yapıyo olabilirmi yoksa debriyaj alt merkez de olabilirmi ?

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Baskı bitse geçerken sorun olması lazım rahat geçmesi başka bir nedendendir.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

normal bir durum. vitese geçerken ses yapmıyorsa problem olmaz ancak geçerken ses yaparsa vites dişlileri zarar görebilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Devir-hızı tam ayarlarsanız, debriyaja basmadan , vites değiştirip, 1000km gidersiniz, arada orantı kaçarsa, çekici ile yola devam edersiniz.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

ATIYO OLUYO ların sonuna lütfen R leri ekleyelim de, Türkçe'miz katlolmasın değil mi?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Ben debriyaj balatası kırık araba ile önce Seyrantepe sanayi civarında epey dolandım. Sonra da Vatan caddesine kadar gittim. Vitesi yükseltirken sorun yok. Ama düşürmek ve ışıklarda kalkmak sorun oluyordu. Işıklarda aracın motorunu durdurup vitesi bire alıyordum, ışık yanınca vurdurarak kaldırıyordum sonra devam. Tabi bu arada marş dişlisini de yedim :shok: , Vatan caddesindeki son ışıklarda araba çok zor çalıştı, marş motoru tamirine 50 lira para verdim.

Ama vitesin kendiliğinden boşa atması debriyajdan ziyade başka bir sorun bence.

:)

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
Ben debriyaj balatası kırık araba ile önce Seyrantepe sanayi civarında epey dolandım. Sonra da Vatan caddesine kadar gittim. Vitesi yükseltirken sorun yok. Ama düşürmek ve ışıklarda kalkmak sorun oluyordu. Işıklarda aracın motorunu durdurup vitesi bire alıyordum, ışık yanınca vurdurarak kaldırıyordum sonra devam. Tabi bu arada marş dişlisini de yedim :flowers: , Vatan caddesindeki son ışıklarda araba çok zor çalıştı, marş motoru tamirine 50 lira para verdim.

Ama vitesin kendiliğinden boşa atması debriyajdan ziyade başka bir sorun bence.

çok güzel şeyler yapmışsın aferin sana. :learn::yess:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

ne güzel bedavadan tiptronik aracınız olmuş :flowers:

enteresan bi sorun nasıl oluyorda geçiyorki?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Tahminimce baskı ve balatanın yapısından dolayı,tam tersi de olabilirdi büyük ihtimalle :)

hani bi usta sistem yapmıştıya şahine otomatik yaptım diye haberlere çıkmıştı :) connect kendiliğinden bu sistemi geliştirmiş :)

Yorum bağlantısı
Yavuz Gencay
ATIYO OLUYO ların sonuna lütfen R leri ekleyelim de, Türkçe'miz katlolmasın değil mi?

bence bu uyarıyı ozel mj ıle yapsanız daha hoş olur herkezin içinde... ?? aslında herkezin içnde olmasıda sorunda değilde uyarma şekliniz biraz iğneleyici bunun benzerini foruma ilk kayıt olup konu actıgımda banada yapmıştınız ...

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar
:) enteresan bi olay bazen de kalkarken de tabiri caizse minibüslerin tıtretirley ya pnu gibi titriyo usta arabayı gordu dun baskı balata bitik demişti ama debriyaj kacirmıyor bazen guzel oluyu istanbul trafigindede aama yol da kalırız diye korkuyorum bi sefer gaz pedalı yuzunden yolda kalmıstım insan korkuyor
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tam anlamadım, viteste giderken kendiliğinden boşa mı atıyor?

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

yok caglar abi vites bosa atmıyorum normal debriyaja basar gibi vites degiştirebiliyosun debriyaja basmadan bazen kalkarken de tıtrıyor

Yorum bağlantısı
Aydoğan Munanoğlu

Özellikle dizel araçlarda halk dilinde tatlı devir diye tabir edilen 3000 devir civarında debriyaja basmadan vites değiştirilebiliyor. Bende baya denedim bu olayı, özellikle 3000 devirde iken 3. vitesten 4. vitese yumuşak bir vites değiştirme ile çok rahat giriyor, ama vites küçültme olmuyor, yada ben yapamadım, ama bu olay sizin araçta her viteste her devirde debriyaja basar gibi oluyor ise bir sorun var demektir.

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

devir olayını hic takıp etmedim bi ara ona da bakarım

Yorum bağlantısı
Murat Dere
bence bu uyarıyı ozel mj ıle yapsanız daha hoş olur herkezin içinde... ?? aslında herkezin içnde olmasıda sorunda değilde uyarma şekliniz biraz iğneleyici bunun benzerini foruma ilk kayıt olup konu actıgımda banada yapmıştınız ...

Demek ki bu davranışımız kişiye özel değilmiş. Ayrıca özel mesajla yapıldığında sadece bir kişiye söylersin, böyle yapınca herkes (herkes değil) görmüş olur. Türkçe'deki yanlışlar için özel bir bölümümüz bile var. Peki kim okuyor orayı? Hemen hemen hiç kimse. Yoksa hala bu kadar hata yapılmazdı. Burası Türkçe'nin düzgün konuşulması için çabalayan bir forum. En büyük kurallarımızdan biri. Dolayısıyla hakaret etmeden, küçümsemeden, alay etmeden herkesin içinde bu tür uyarıların yapılmasında sakınca yok. Sani'nin yaptığında yanlışlık yok yani. :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yavuz bey, size uyarıyı yapmama rağmen görüldüğü üzere düzelen pek bir şey olmamış.

Forumumuzda en çok dikkat ettiğimiz şey Türkçe'miz. Bu sebeple size de tekrardan rica ediyorum. Lütfen düzeltelim yazımızı.

Arkadaşlar, bu tip uyarılar özellikle herkes görebilsin diye özel mesaj yoluyla yapılmıyor. Kimse gücenmesin, alınmasın lütfen...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...