Bülent Civan 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 konu başlığına uyması için buraya yazıyorum 2006 model tourneo connect 75 lik aracımda oluşan sorun şu araç seyir halinde iken ilk kez garip bir sorunla karşılaştım 90 km hız ve 2.5 devirde iken gösterge panelinden önce tı tıttıtıtıtıtıtıtıtıtı şeklinde devamlı ses geldi saat sıfırlandı,teyp sıfırlandı ve tabiki code istedi aracımı emniyetle sağa çektim durduğu yerde bile km 90-devir 2.5 durumundaydı ve ön tavan lambası göz kırpıyordu gündüz saatlerinde olan bir olay far kapalı ancak sanki park lambası yanıyor gibi gösterge paneli ışıklıydı ve tı tıttıtıtıtıtıtıtıtıtı şeklinde devamlı ses geliyordu 3 dk devam etti sonra normale döndü fakat hergün yine aynı sorun zamansız aralıklarla tekrar ediyor. bu durumu fotoğraf makinamın kamerası ile görüntüledim önce kilometreciye sonra akücüye gittim çözemediler daha sonra izmirde özel ford servisine gittim bilgisayara bağladılar onlarda anlamadı bir başka bilgisayarda daha bakmamız lazım dendi iş yoğunluğundan 2 gün sonraya randevu verdiler sonuç ne yapmalıyım böyle bir durumda araca binmeye devammı etmeli yoksa? arızasını çözemeyen servisemi götürmeli teşekkür ederim şimdiden ilginize Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 Önce, aracın seyir halinde olduğu detayına dikkat etmemişim.. Eğer seyir halinde ve araç çalışmıyorken bunlar olsaydı % 100 akü idi.. Araç seyir halinde aküyü söksen yine yapmaz bunları.. Bir şekilde elektrik kesiliyor, ama bunun sebebi akü yada şarj dinamosu değildir.. Yorum bağlantısı
Bülent Civan 31 Ocak 2011 Yazar Paylaş 31 Ocak 2011 malesef serviste aynı arıza olmayınca ustalarda şaşırdı ne yapacağını şimdi aynı arıza 20 gün sonra yine başladı ama farklı gösterge panelindeki kilometre göstergesi----------- görünüyor ve cam sileceği ilk tıklamadaki otomatikte çalışmıyor diğerhızlı daha hızlı konumu çalışıyor arka cam sileceğide hiç çalışmıyor ama su fışkırtıyor, önceden teypde sıfırlıyordu code istiyordu şimdi teyp normal son zamanlarda bu------ tıtıtıtıtı sesi 30 dk ya ulaştı sonra kendisi kesiyor kontağı kapasanda açsanda ses gitmiyor servisten servise farklı yorumlar var isim vermeden yazayım 1. servis akünüz değişecek dedi akücüye gittim kardeşim sabahları çalışmada sorun varmı yok kontak devamlı basıyormu evet ozaman aküyle ne alakası olabilir ben istemezmiyim akü satmayı dedi buyrun.... 2.servis gösterge panelindeki cihaz değişecek ama garanti veremem dedi... aracım 2006 ford connect tourneo Yorum bağlantısı
Misafir 16 Mart 2011 Paylaş 16 Mart 2011 gösterge bu şekilde görünüyor motor kontrol ünitesi büyük ihtimal servise kontrol ünitesi demeleri için baskı yapın taksınlar bitane adapte etsınler birde oyle kullanın Yorum bağlantısı
Selcuk Özkaya 26 Kasım 2013 Paylaş 26 Kasım 2013 slm mrb usta bu sorunu nasıl hallettin aynı sıkıntı bendede var herkes farklı yorum yapıyor Yorum bağlantısı
Bülent Civan 1 Aralık 2013 Yazar Paylaş 1 Aralık 2013 servislerde sorun ASLA çözülmedi kafayı çalıştırıp kaza yapmış araçlar hurdaya veriliyor izmirde 2. sanayiye gittim ve aracıma uyan gösterge panelini aldım DÜNYA VARMIŞ YANİ SORUN BİTTİ Yorum bağlantısı
Selcuk Özkaya 15 Aralık 2013 Paylaş 15 Aralık 2013 eyvallah ustam tşk ettim yani bende paneli değiştiricem tamiri olmuyormu baktırdınızmı hiç.. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 16 Aralık 2013 Paylaş 16 Aralık 2013 tam ben yazacaktım ki sorun değişimle çözülmüş.arkadaşımın aracında da aynı sorunlar vardı hatta oda 2006 modeldi,onunda gösterge paneli değişerek sorun çözüldü.sanırım 2006 cıkış lı araçlarda bu gösterge sorunu kronik. Perte çıkan aracım 2006 modeldi 6-7 ay kullana bildik böyle bir sorunla karşılaşmadık. Şuanki aracım 2007 model 2006 yılında üretilmiş 6. ayda üretilmiş. Şuana kadar böyle bir sorun yaşamadım. İnternettede çok sayıda Connect kullanıcısıyla konuşuyorum böyle bir sorun yaşayana denk gelmedim. Kronik bir sorun demek yanlış olur 1-2 kişinin başına aynı şey geldi diye. Yorum bağlantısı
Selcuk Özkaya 17 Aralık 2013 Paylaş 17 Aralık 2013 valla ugur kardeşim bende duydum böyle bi sorun oldugunu 2006 üretimlerinde böyle bi sorun olduğunu vede başıma geldi sorunu burda çözdüm gösterge panelinin değişeceğini ve şuan gösterge panelini söktüm elimde incelemekteyim adanada var bi gösterge oda 350 tl istiyor ne kadar güvenilir bilemiyorum Yorum bağlantısı
Reşat Aslan 16 Ekim 2014 Paylaş 16 Ekim 2014 şimdi aynı sorun benim 2006 conette te var .arac 70 bin km ikinci el gösterge lazımmm kronik sorun bencede kac model göstergeler bakmalıyım .daha kimselere göstermedim Yorum bağlantısı
Reşat Aslan 10 Nisan 2015 Paylaş 10 Nisan 2015 afyonkarahisarda dek geldi panel değişti sorun gitti Yorum bağlantısı
Recommended Posts