Mehmet Atlihan 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 merhaba arkadaslar bir türlü alisamadim focusun vites araligina sizlerde de oluyomu ikinci vitese gecerken cogunlukla dek getiremiyorum bazen ikikere yapmak zorunda kaliyorum nasil bir cözüm önerirsiniz 117 bin km de disel Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Ocak 2011 Paylaş 6 Ocak 2011 Mustafa Karabulut yazdı: Çağlar Abi konu ile alakalı olduğu için soruyorum, benim MUS 2009 model benzinli ve aldığım günden beri geri vitese zor geçiyor, gacır gucur dişli sesi çıkıyor,debriyajı bırakmaya başlarken tam yarı basılı iken vitese hafif güç uyguladığımda yerine tak diye oturuyor. servise götürdüm bir kaç kere ve benzinli modellere bu sorunun kronik olduğunu söylediler, aslı astarı var mı ? Ford un en iyi olduğu yerden biri de, şanzımanıdır , yok böyle garç-gurç??? Yorum bağlantısı
Okay Çetinkaya 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 motor soğukken bazen 2.vites zorlanıyo gibi ama genelde bi sorun yok ayrıca vitesler diğer markalara göre daha yakın birbirine yani sağa sola çok fazla çekmiyosunuz bence rahat ve vites geçişini hissetmek de güzel spor bi hava veriyo Yorum bağlantısı
İhsan Yargıcı 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 iki gündür aynı sorun bende de hasıl oldu. arac ısınana kadar birinci vitesten kolay ayrılmıyor.soğuk havalardan mı acaba ? Yorum bağlantısı
İbrahim Fındıklı 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Mustafa Karabulut yazdı: Çağlar Abi konu ile alakalı olduğu için soruyorum, benim MUS 2009 model benzinli ve aldığım günden beri geri vitese zor geçiyor, gacır gucur dişli sesi çıkıyor,debriyajı bırakmaya başlarken tam yarı basılı iken vitese hafif güç uyguladığımda yerine tak diye oturuyor. servise götürdüm bir kaç kere ve benzinli modellere bu sorunun kronik olduğunu söylediler, aslı astarı var mı ? Öyle bir kronik sorun bende yok. Bence kronik değil... Yorum bağlantısı
Ahmet Topcu 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 focusların vitesleri toyota yada wv gurubunu aksine kemikli bir yapısı var alışmayanlar için biraz zor olabiliyor ancak alıştıkdan sonra tek parmakla dahi değiştirebilirsin sizin araçda sorun var sanki bir arkadaşımın aracındada 5 den 2 ye vitesin atılması suretiyle sanşıman dişlilerinin bir kaçında eğilme olmuş ardından vites geçişlerinde çok sorun yaşamıştı Yorum bağlantısı
Gökhan Güdük 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Bende de bazen vitese geçmiş gibi oluyor fakat bir bakıyorum ki sıyırma sesi var tam girmemiş tekrar vitese takıyorum. Ama sık olan birşey değil. Yorum bağlantısı
Mehmet Atlihan 7 Ocak 2011 Yazar Paylaş 7 Ocak 2011 Çağlar Bayur yazdı: 4. viteste de zorluk var mı? baska hic bir viteste zorluk yasamadim sadece ikiye takarken oluyo ses cikarmada olmuyo bazen tam sola cekip takiyorum yine oluyo geciyo vitese ama lakirt diye gecmiyo sanki yeri tam sol deyil diye düsünüyorum biraz dördüncü vitese yakin cekiyorum dek gelirse süper ama bazen zor oluyor acaba yag vs zamanimi geldi hic de anlamam 118 bin km de belki sorunun yok ben alisamadim 6 vites kullandim iki seneden fazla Yorum bağlantısı
Turkay Enez 7 Ocak 2011 Paylaş 7 Ocak 2011 Daha önce değişmediyse, "debriyaj balatası" ömrünü tamamlıyor olabilir... Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 vesile ile şanzıman yağı periyodik olarak değişirmi yada değişmeli mi? Çağlar abi selamlar :lol2: Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan 9 Ocak 2011 Paylaş 9 Ocak 2011 ben de de oluyor bazen geri v itese oturmuyor, geri lambası yanıyor ama oturmuyor, 3-4 yapıp öyle deniyorum. Yorum bağlantısı
Ali Önal 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 merhabalar benim de aracım fitesi zor geçiyor acaba neden olabilir ne tür masraf acar birde vitesdeyken boşta gibi sanki vites cok boşluk var bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Nisan 2012 Paylaş 27 Nisan 2012 Her vites, her zaman zor mu geçiyor.. ? Yorum bağlantısı
Ali Önal 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Mehmet Özyürek yazdı: Her vites, her zaman zor mu geçiyor.. ? evet abi ger geçişler sert sanki bişi var bırde fitesde vites kolunda boşluk var boştaymış gibi ote beri oynuyor ne bileyim fiestamda uzun yol gidince artık zor geçmeye başlardı bu da aynı abi zor geçiyor debriyaja sonun kadar basıyorum ne bileyim anlamadım Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Nisan 2012 Paylaş 28 Nisan 2012 Ben 4 sene F1 kasa focus kullandım bu vites geçmeme durumunu hiç yaşamadım.Geri vites de bazen sıkıntı olurdu.Bana sorarsanız öncelikle şanzuman yağını bir değiştirin düzelme olabilir.Birde vites kolunun orada palstik bir kısım var.Yayın geçtiği bir kısım.Eğer orası kırılmışsa yada kırılmaya yakın emanet şekilde duruyorsa vites te geçişler zorlanıyor.2 yi 4 ü falan birbirine karıştırıyorsunuz.Hemen kol yerine gitmiyor.Ayrıca vites kolu boştayken bile sağa sola daha çok yatıyor.Orta kısımda çakılı kalmıyor.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Önal 29 Nisan 2012 Paylaş 29 Nisan 2012 Ayhan Onaran yazdı: Ben 4 sene F1 kasa focus kullandım bu vites geçmeme durumunu hiç yaşamadım.Geri vites de bazen sıkıntı olurdu.Bana sorarsanız öncelikle şanzuman yağını bir değiştirin düzelme olabilir.Birde vites kolunun orada palstik bir kısım var.Yayın geçtiği bir kısım.Eğer orası kırılmışsa yada kırılmaya yakın emanet şekilde duruyorsa vites te geçişler zorlanıyor.2 yi 4 ü falan birbirine karıştırıyorsunuz.Hemen kol yerine gitmiyor.Ayrıca vites kolu boştayken bile sağa sola daha çok yatıyor.Orta kısımda çakılı kalmıyor.. aynı benim tarifim gibi ustama gittim dün hepsini anlattım arabayı bırakacagım bakacaklar verdiginiz bilgiler için çok teşekkürler Yorum bağlantısı
Hasan Yılmaz Konya 30 Nisan 2012 Paylaş 30 Nisan 2012 benim f2 de de benze bir sorun yaşamıştım. sanayiye götürdüm sıkıntı yok normal belki ön aksa taraflardan çamur filan yapışmıştır deyip salladılar. bende kafayı taktım ve sorunu çözdüm. eğer sizin sorunda aynıysa çözümü kolay. 1. vites körüğünü söküp ordaki birikmiş kıl tüy vs varsa temizleyin ve sprey gres ile içerdeki parçaları hafif yağlayın 2. (asıl sorun) motor kaputunun açın. akün altında zemine doğru çekice benzer metal bir parça var elle hareket ettirebiliyorsunuz. bu parça direk vitese bağlı. ve işin garibi aküden ıkan ve motora foğru giden yaklaşık 1cm kalınlığında bir kablo tam bu metalin üzerinden sürtünerek geçiyor. bu kabloyu plastik cırt ile hava filtresinin alt tarafına asıp sabitlerseniz eğer başka bir sorun yoksa viteslerin yağ gibi geçtiğini göreceksiniz. ayrıca kışın bu kablo sertleştiği zaman geçmeme sorunu dahada büyüyor. saygılar. Yorum bağlantısı
Ali Önal 1 Mayıs 2012 Paylaş 1 Mayıs 2012 bugun servisdeydim ustam bakt vites dibi degişmesi gerekiyormuş şimdilik idare ediyorum cok zorlarsa degişdirecegiz Yorum bağlantısı
A.Halim Çoktu 6 Mayıs 2012 Paylaş 6 Mayıs 2012 Geri vitese geçerken önce vites kolunu sağa doğru bekletin vitesin daha sonra çok rahat geçeceğini göreceksiniz.Bir başka yöntem başka bir vitese attıktan sonra geri vitese takın.Saygılar.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts