İçeriğe Yönlendir

Tartışmasız Lider Ford!


O.Yücel Çetin

Recommended Posts

O.Yücel Çetin

2010 yılında Türkiye'nin 63 ilinde en çok satan otomotiv markası olan Ford, Avrupa'da hem satış hem de karlılıkta bütün kıtayı geride bırakarak, birinci oldu. Ford, Türkiye otomotiv pazarında yüzde 15.7'lik pazar payına ulaştı ve bu rakam Amerikalı şirketin Avrupa'daki en yüksek pazar payı oldu.

Ford'u en çok zorlayanlar;

Eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel'in 'Verdiysem ben verdim. Bir dahaki sefere Çankaya'nın bahçesini de veririm' dediği Ford Otosan'ın Gölcük fabrikası yeni bir rekora imza attı. Amerikalı şirketin Avrupa'da en büyük 5 ülkesinden biri konumuna yükselen Türkiye'de, Ford Otosan 63 ildeki taşıt aracı satışlarında birinci oldu. 63 ilde en çok satan otomobil markası olan Ford'u en çok Fiat, Renault, Volkswagen markaları zorladı.

9. kez lider;

Bu yıl 630 milyon dolarlık yatırıma başlayan Ford Otosan, 2010 yılı rakamlarıyla mutlu oldu. Şirket, Gölcük tesislerindeki üretimin verdiği güçle Avrupa'da üçüncü kez peş peşe en karlı ülke olurken, 2010 itibarıyla İngiltere pazarını geride bırakarak, ilk kez pazar payında Avrupa kıtası birinciliğini yakaladı. Türkiye'de tarihi satış rekorunun kırıldığı 2010'da yüzde 15.7 pazar payıyla dokuzuncu kez liderliğe ulaşan şirket, böylece Avrupa'nın da en başarılı Ford operasyonu oldu.

Detaylar Burada

ve burada

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bir de, Satmamaya özel özen göstermeseler, demek neler olacak ...

Yorum bağlantısı
Serkan Armahan
Bir de, Satmamaya özel özen göstermeseler, demek neler olacak ...

+1

Binek araçta özel bir gayretleri var. Kamyon veya transit almaya kalksak acaba nasıl olur tutumları :D

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Araç satmaya hevesli olmadıkları konusunda bende hem fikirim. Başarılarını ise, ticari araçları ve genel olarak finansal çözümlerinde görüyorum.

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

2010 da biz iki tane aldık, artışa katkımız oldu galiba ufaktan, çağlar abinin dediği gibi birde satmak için gayret gösterseler ne olacak acaba?

şöyle bir düşündüm bu birincilik hayrımıza mı acaba diye, az satılsa hem satıştaki tavır ve davranışlar hemde ülkemize getirdikleri araç ve motor/donanım seçeneklerinde bir değişiklik olur muydu?

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Doğru söylemek gerekirse benim arabayı aldığım satış temsilcisi arkadaş işini çok güzel yapıyor..Ne dediyse onu yaptı, telefonda olsun yanında gittiğimde olsun karşılaması, ikramı her şeyi yerindeydi...Araba şu tarihten önce gelmez baştan söyleyim dedi..Tamam dedim, dediği gün geldi araba...Ben memnundum ancak önceki arabayı aldığım kişi umarım bu işi bırakmıştır...

Yorum bağlantısı
Gökhan Karabulut

tebrikler ford bizde bunun bir parçası olduk ama bakalım doğrumu yaptık

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Bende satış temsilcimden memnun kalmıştım,yada bana isimlerini vermiyim ama gittiğim 3 vw bayisindeki satış temsilcilerinden sonra melek gibi gelmiş olabilir, yoksa ahım şahımda bişey yapmadı adam yani,ilgilendi,bilgilendirdi sattı,daha ne yapacaksa :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...