İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Ersen Tapan
Carbon Clean'ın merkez ofisini ar.adım ve Bursa'da bu işi yaptıracak yer için akıl danıştım,

Aracımın kilometresini sordular, 186.000'de olduğunu ve hiç yapılmadığını söyleyince sakın yaptırmayın, lakin enjektör ömrü 150.000 km ve bunun üzerinde yapılacak işlemde çok yüksek ihtimalle başınıza iş açarsınız dediler.

Önerileri,

enjektör değişimi yapacaksanız eğer, eski enjektörler ile CC yaptırın ve enjektör dışı kısımları iyice temizlensin, sonrasında yeni enjektörlerinizi taktırın ve bu an itibarıyla 40.000 de bir düzenli yaptırabilirsiniz, oldu.

Bir gün enjektörlere bir şey olursa bu yolla değişime giderim artık.

Bursa'da nereyi önerdiler abi?

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
(düzenlendi)

Hyunda servisi de yapmak istemiyordu, bir şey olursa sorumluluk kabul etmeyiz dediler, imza istediler ben de kortup yaptırmadım.

tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Carbon Clean'ın merkez ofisini ar.adım ve Bursa'da bu işi yaptıracak yer için akıl danıştım,

Aracımın kilometresini sordular, 186.000'de olduğunu ve hiç yapılmadığını söyleyince sakın yaptırmayın, lakin enjektör ömrü 150.000 km ve bunun üzerinde yapılacak işlemde çok yüksek ihtimalle başınıza iş açarsınız dediler.

Önerileri,

enjektör değişimi yapacaksanız eğer, eski enjektörler ile CC yaptırın ve enjektör dışı kısımları iyice temizlensin, sonrasında yeni enjektörlerinizi taktırın ve bu an itibarıyla 40.000 de bir düzenli yaptırabilirsiniz, oldu.

Bir gün enjektörlere bir şey olursa bu yolla değişime giderim artık.

Merkez derken kiminle konuştun acaba?

Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m

arkadaşlar yağ eksilten araçlara carbon clear uygulanır mı.motora herhangi bir zarar verir mi.

5000 km de 1 lt yağ eksiltiyor..

Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m

ayrıca şunu sormak istiyorum şuan komple motor yaptırsam fiyatı tahminen kaça patlar,bilgisi olan varsa paylaşsın..teşekürler..

Yorum bağlantısı
İsmet Oruç
ayrıca şunu sormak istiyorum şuan komple motor yaptırsam fiyatı tahminen kaça patlar,bilgisi olan varsa paylaşsın..teşekürler..

1.600 - 2.200 fiyat aralığında Ankara'da yapılıyor. % 70 motor yenileme demek daha doğru olur

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Würth yada carbon clean markasının bir depo kullanımlık olan katkılarından düzenli 10,000 de bir kullandım. Euro dizel haricinde aracıma mazot hiç konulmamış olmasına vede şikayetim olmamasına rağmen 95,000 de Bosch servislerin birinde Cc yaptırdım tam 1 saat sürdü. Bosch taki arkadaşlar ideal temizleme için 1 saat makinada takılı olması gerektiği konusunda uyardılar.30-45 dakka yapan yerlerde var ama en doğrusu 60 dakikalık işlemmiş. Aynı bosch serviste 1,000 km sonra würth motor yıkama katkısını eski yağa koyarak 15 dakka rölantide çalıştırdıktan sonra yağ ve yağ filtresi değişimide yapıldı. Bu işlemlerden sonra bir fark oldu ama öyle aman aman oldu dersem yalan söylemiş olurum. Servis sahibi ile yaptığım konuşmada devamlı aynı 2 bayiden mazot almamın ve aracımı uzun yolda vede kullanma alışkanlıklarımın doğru olması neticesinde araç içi kurum oluşmasını azaltmış olacağını söyledi.

CC nin araç içini herhengi bir şekilde bozması gibi bir durum söz konusu değil. Çok aşırı kurumlanmış daha doğrusu kurum katmanı oluşturmuş yerleride ilk günkü gibi temizlemesinide beklemeyin.Şu anda Türkiyede satılan mazot ve içindeki katkılar ile oldukça kalite yükselmiş olup artık 10,000 de bir katkı koymaya gerek kalmadığını düşünüyorum. Ama belirli aralıklarla CC ye devam edilmesi kullanıcıların keyfine kalmış. Enjektörlerin temizlik yada değişimini 50,000 km uzatsa o bile çok km yapanlar için faydalı alacaktır

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Ali Emre Arslan

Arkadaşlar biliyorsunuz 173 k km de bordo bir mondeo aldık kardeşime pazartesi alım -satım işleri hal olacak.Aracı bu gün kısa süre test ettim arabanın çekişinde benim ki ile kıyaslandığında azda olsa hissedilir bir düşüş var ve carbon clean olayını düşünüyorum.Ama bosch bornova servisinde 100 k ve 150 k sonrası araçlarda pek verimli olmayacağını ve yapmak ve yaptırmamak tamamen size ait bir risktir dediler bu iş benim kafamı kurcaladı şimdi yıllarca bu şekilde kullanılmış ve daha önce cc yapılmamış bir araca gerçekten ne zararı var anlamadım subaplarda boşluk olur aşınma yerleri o şekle girmiştir artık gibi olaylar gerçekmidir yaptrıdık diyelim ne gibi arızalar çıkar yada çıkmazmı?Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Eray Eski

aracim 200.000 km de carbon clean yakit katkisi kullandim hic bi zararini gormedim. faydasi ise sabahlari ilk calistirmada zor calisan aracim normal calisiyor. ayrica 2 mondeonun performansini kiyaslarken suna dikkat edin Ali bey. 99-2000 yilinda uretilen mondeolar siyah motor. (focus 2000 cc motoru ).. bu motor daha performansli. 97- 98 yillarindaki mondeo motorlari ise siyah motora gore biraz hantal kaliyor. iki motoruda test ettim...

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Enis Sever

Focus Titanium dizel aracım 88.000 km ye yaklaştı. En son 60.000 de yaptırmıştım. İlk defa manifoldu temizleteceğim. Bu iş için maslak olcayto bosch servisten 150 TL (manifolld temizliği+carbon clean) fiyat verdiler (Bilgiyi carbonclean Türkiye sitessinden aldım. Biraz pahalı geldi ama bu işi yapan yer kaliteliyse paraya kıyılabilir. Alternatif yer önerilerine de açığım. Bir de carbon clean ve manifold temizliği için tam 90.000 km bakımını yaptıracağım gün mü yaptırsam ? Bu soruyu tüketimde daha iyi verim almak için sordum. Başta çok değerli abilerimiz olmak üzere herkesin yorumlarını bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu işten sonra egr yi iptal ettirmeyi unutmayın, bir daha manifolt temizlemene gerek kalmasın.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

150tl ucuz bir rakam geldi bana. Eğer maifold sökülüp yapılıyorsa. Eğer sökülmeden kimyevi maddeler ile temizlenecek ise ben olsam yaptırmazdım

Yorum bağlantısı
Enis Sever

Araba'ya 60.000 km civarında chip tuning yaptırdığımda egr iptal edilmişti.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Manifold temizliğini, sökerek mi yapacaklar? yoksa sökmeden dışardan özel hortumlu sprey ile mi? Sökerek yapacaklar ise rakam bedava, sökmeden sprey ile ise, pahalı. Vesile ile ile Olcayto çok iyi bir Bosch Servistir.

Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce
(düzenlendi)

Olcayto oto da 3 ay önce carbon clean yaptırmıştım 80 tl ye. Manifold temizliği sokülerek yapılıyorsa kalan kısmı için çok hesaplı.

tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Varol Güner

affınıza sığınarak egr nedir ve neden iptal ediyoruz?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

EGR ekzost gazı geri dönüşüm sistemi demek, yani çıkan gazın bir kısmını belli devir aralığında tekrardan yanma odasına verip tekrardan yakarak nox gazlarını azaltıp havayı daha az kirletme amaçlı yapılmış fakat kurum oluşumuna sebeb olan ve emme manifoltunu tıkayan bir sistemdir, basitçe iptal edilir ve araba temiz hava alır, havayıda kapalıyken bile çok az kirletir, araba az daha ekonomik ve güçlü olur, ömrü uzar.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Enis Sever

Az önce olcayto bosch servis ile görüştüm manifold temizliğini spreyle yapıyorlarmış. Manifold temizliği 50 TL ama carbon clean neden 100 TL onu çözemedim. Mantıken manifoldu temizlemek daha zordur. Halbuki enjektörlere 4 adet hortum bağlayıp ilaç vermek daha kolay acaba ilaç isminin motorvac olmasından mı kaynaklı? Bu işlemi bu servis kadar iyi yapan ve manifoldu sökerek temizleyen bir yer önerebilir misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi

O motorvac sıvının geliş fiyatı 25 TL. Hadi şimdi zamlanmış olsa 30TL. Dizelinki farklı fiyatsa bilemem ama o da taş çatlasım 35TL :)

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Az önce olcayto bosch servis ile görüştüm manifold temizliğini spreyle yapıyorlarmış. Manifold temizliği 50 TL ama carbon clean neden 100 TL onu çözemedim. Mantıken manifoldu temizlemek daha zordur. Halbuki enjektörlere 4 adet hortum bağlayıp ilaç vermek daha kolay acaba ilaç isminin motorvac olmasından mı kaynaklı? Bu işlemi bu servis kadar iyi yapan ve manifoldu sökerek temizleyen bir yer önerebilir misiniz?

2. sokakta Osman usta tabiki ;) Geçen hafta yaptırdım.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/index.php?/topic/217294-yeni-makinem-focus-sport-coupe/page__view__findpost__p__1294860

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

manifolda sıkılan da motorvac ürünüdür. Osman , sökerek yapıyor, tdci motorda, sökmeden manifold temizliğine tövbeli, yapmaz :rofl:

Yorum bağlantısı
Ali Eren

EGR ekzost gazı geri dönüşüm sistemi demek, yani çıkan gazın bir kısmını belli devir aralığında tekrardan yanma odasına verip tekrardan yakarak nox gazlarını azaltıp havayı daha az kirletme amaçlı yapılmış fakat kurum oluşumuna sebeb olan ve emme manifoltunu tıkayan bir sistemdir, basitçe iptal edilir ve araba temiz hava alır, havayıda kapalıyken bile çok az kirletir, araba az daha ekonomik ve güçlü olur, ömrü uzar.

Benim araba garantide daha 2,5 yılı var. Egr'yi iptal ettirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim sizce?

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Benim araba garantide daha 2,5 yılı var. Egr'yi iptal ettirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim sizce?

2 yolu var

1) yazılımdan ( serviste söylerseniz belki yapabilirler)

2) mekanik olarak boruyu bir parça ile tıkamak

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...