Enis Sever 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Süha Abi Osman Ustanın telini yazabilir misin? Bir de ürün olarak motor vac mı kullanıyor? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Ve Osman usta manifoltu sökmeden temizliğe neden tövbeli Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 ÖM den gönderdim tamamdır. Ve Osman usta manifoltu sökmeden temizliğe neden tövbeli Etik bulmuyor Yorum bağlantısı
Ali Eren 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 2 yolu var 1) yazılımdan ( serviste söylerseniz belki yapabilirler) 2) mekanik olarak boruyu bir parça ile tıkamak Peki bu durumlar arabanın garantisini etkiler mi? Yorum bağlantısı
Erdi Sağlam 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 şu aralar bir arkadaşımın aracında turbo büyütüyoruz ve hergün megachip mehmet abinin yanındayız. daha dün CC ile ilgili görüştük ve 75 tl gibi bir rakama yapıyolar hatta 4 sene tüvde calısmıs çalışmış genç ustamız '' 75 tl ye yaparız ama adam gibi uğrasır yaparız demişti. sürekli dizellerle turbolarla uğrastığı için manifolduda çok rahat söküp temizleyeceğine eminim. eğer düşünürseniz orayla bi iletişime geçin derim. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 O motorvac sıvının geliş fiyatı 25 TL. Hadi şimdi zamlanmış olsa 30TL. Dizelinki farklı fiyatsa bilemem ama o da taş çatlasım 35TL Bu sıvıdan bulabilirmiyiz? 2-3 depoda yarım şişe atsak nasıl olur acaba? cc yaptırmaya ne gerek varki ... Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 şu aralar bir arkadaşımın aracında turbo büyütüyoruz ve hergün megachip mehmet abinin yanındayız. daha dün CC ile ilgili görüştük ve 75 tl gibi bir rakama yapıyolar hatta 4 sene tüvde calısmıs çalışmış genç ustamız '' 75 tl ye yaparız ama adam gibi uğrasır yaparız demişti. sürekli dizellerle turbolarla uğrastığı için manifolduda çok rahat söküp temizleyeceğine eminim. eğer düşünürseniz orayla bi iletişime geçin derim. Allah yardımcınız olsun. Peki bu durumlar arabanın garantisini etkiler mi? mekanik yapılan işlem etkiler düşüncesindeyim. Yani ben ford teknisyeni olsam bunu garanti dışı bırakırdım Bu sıvıdan bulabilirmiyiz? 2-3 depoda yarım şişe atsak nasıl olur acaba? cc yaptırmaya ne gerek varki ... abi CC farklı, monifold temizliği farklı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Mustafa bey, bu hale gelene dek EGR çalışıyordu değilmi? Yorum bağlantısı
Misafir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Bu resimleri sigara paketlerine basmak lazım. Sigara ciğerlerinizi böyle yapar diye. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Ohh iyiki egr yi iptal etmişim, edene kadar 3 sene falan geçmişti galiba, artık ne kadar birikme var Allah bilir. Araba daha yeni yüzbini devirdi, kapattığımda 60.000 gibi birşeydi sanırım, herhalde çok birikme olmamıştır. 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih İzgi 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Bu sıvıdan bulabilirmiyiz? 2-3 depoda yarım şişe atsak nasıl olur acaba? cc yaptırmaya ne gerek varki ... Geliş fiyatından size verecek kadar samimi ahbabınız varsa bulabilirsiniz O şekilde depoya konarak da olur fakat depodaki kirleri çözüp enjektörleri kirletmesi açısından tavsiye edilmez. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Sıvısından aramanıza gerek yok, Wurth common rail katkı kullanın rahat edin, her 10.000 de bir kullanıyorum motorun sesi bile değişiyor, sadece depodaki yakıt bitince eski halinede dönmüyor, 8000 km. kadar kullandıktan sonra hafiften ses değişimini hissediyorum, demekki en baba mazot firmasından aldığımız mazot bile bizim ülkede uydurukmuş. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 hocam manifold temizliğinin maliyeti ne oldu osman ustada ben ödeme yapmadım bir alacak verecek hesabımız vardı kendisi ile Bu işlemin bedeli için en az 100-120TL arası rakam çıkar düşüncesindeyim. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) ben ödeme yapmadım bir alacak verecek hesabımız vardı kendisi ile Bu işlemin bedeli için en az 100-120TL arası rakam çıkar düşüncesindeyim. Ben ödeme yaptım 140 tl... 5 Ocak 2012 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 A Ben ödeme yaptım 140 tl... Öğrenmiş olduk teşekkür ederiz. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) yalnız egr nin bir fonksiyonu da yanma odasındaki yanma anındaki sıcaklığın düşmesine neden olur ki bu da motorun yararına bir olaydır. zaten sadece düşük devirlerde çalışır, yüksek devirde egr devreden çıkar araç %100 temiz hava almaya başlar. Benzinli araç için 2000 devir altında egr devrededir, 2000 den sonra devreden çıkar.dizel için bu devir aralığı nedir bilmiyorum. ayrıca düşük devirlerde yani egr devredeyken gelen hava karışımının %15 i egzost gazı %85 i temiz havadır. Bu nedenle yakıt-hava oranı buna göre ayarlanır ve tüketim düşer. 5 Ocak 2012 tarihinde Tunç Tunçdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Dizelde rolantide devrededir, bunu rolantide egr borusunu tutarak anında anlarsınız 2000-2500 devir yani genel kullanım devirlerindede az da olsa devrededir, daha yüksek devir ve tam gazda kapanır, yanma odası sıcaklığını düşürür, motora faydalıdır doğru, ama oluşan kurum o faydanın mislimisli zarara sebeb olur, ayrıca araç daha az yakmaz tersine daha çok yakar, fiesta için detaylandırırsak, benim motorda lamda sensörü yoktur, bu sebeble emisyon ayarı yapılmaz, yani çıkan gazı ecu kontrol edemez, dolayısıyla egr açık kapalı farketmez, sensörlü motorlarda kapalı egr ye göre ayar olur ve yine durum farketmez yakıt düşer. Bu egr denen olay sadece havayı kirletme yüzdesini düşürmek için yapılmış bir sistem, olmadığı zaman motora zararından (hatta hiç zarar olmaz bile diyebiliriz) çok faydası var, sadece euro normları yüzünden bu sistemler var, yoksa az yaksın daha güçlü olsun diye bir durum yok. 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 emin olun egr sadece hava kirliliği için yoktur(ana görevi gaz emisyonu düşürmek olsada)..birincisi hiçbir marka çevreyi temiz tutup motorun kurumlanmasını hızlandıracak ve motorunun verimini düşürecek bir parça için yatırım yapmaz. ikincisi egr sadece çevre amaçlı yapılmış olsaydı, bütün devirler için kullanılması mantıklı olurdu. Neden sadece düşük devirde çalışıp, yüksek devirde çalışmıyor. Bu arada iptal edip etmemek aracın sahibi insiyatifindedir,ama emin olun uzun vadede zararı çıkar. 1 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) emin olun egr sadece hava kirliliği için yoktur(ana görevi gaz emisyonu düşürmek olsada)..birincisi hiçbir marka çevreyi temiz tutup motorun kurumlanmasını hızlandıracak ve motorunun verimini düşürecek bir parça için yatırım yapmaz. ikincisi egr sadece çevre amaçlı yapılmış olsaydı, bütün devirler için kullanılması mantıklı olurdu. Neden sadece düşük devirde çalışıp, yüksek devirde çalışmıyor. Bu arada iptal edip etmemek aracın sahibi insiyatifindedir,ama emin olun uzun vadede zararı çıkar. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Bu parçanın bu kadar zararlı bir nesne olarak gösterimesi yanlış. Bana göre basit bir klips in bile bir görevi vardır bu mekanik metal yğınında. Bende iptal ettirmek zorunda kaldım çünkü değiştirme uyarılar vermeye başlamıştı ve o aptal parçaya servisi 1100 tl özel serviste ise 500 tl fiyat verdiler. İstemeden hiç para vermeden bir metal plaka yardımıyla iptal ettim.100-150 tl olsaydı hiç düşünmeden takardım.... 5 Ocak 2012 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 bişey eklemeyi unutmuşum: egr nin tarihini incelerseniz , egr 1973 yılında kullanılmaya başlanmış. Bu yıllarda hiçbir ülkede egzost emisyon standartı olduğunu sanmıyorum. ayrıca bir ingiliz makalesinde turbo diesel araçlarda egr iptalinin uzun vadede turboya zarar verdiğini okumuştum. Geri basınç değişikliğinden turboya zarar veriyor gibi birşeydi, ama tam detaylı hatırlamıyorum. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Bu parçayı kullanmak zorunlu tutulduğu için takıyorlar, nette istediğiniz kadar araştırabilirsiniz, olmamasının zararları hakkında bakalım ne verilere ulaşacaksınız, tamamen çevre için üretilen bunun yanında az miktarda nox gazı oluşumunu önleyen bir parçadır, dediğiniz gibi iptal edilirse uzun vadede oluşacak (ki oluşmaz) zarar, iptal edilmediğinde oluşacak zararın yanında hiç kalır. Düşük devirde zaten sakin sakin gidiyorsunuz o yüzden devrede, güce ihtiyaç yok, yüksek devirde neden devrede değil? Çünki motor gücüne olumsuz etki yapar, temiz hava alacağına eksozt gazını silindire yollarsanız ne olur? İptal etmek elbette araç sahibine bağlı, ama iptal eden bence iyi yapıyor, o haldeyken bile dizel motor benzinliden daha az havayı kirletir, zaten bu tür aman hava kirlenmesin çevre vs. şeylerine önce abd denen ülkenin dikkat etmesi lazım, kyoto vs. antlaşmalarını imzalamayan baş ülke kendileri, yalnız beni yanlış anlamayın, elbette çevreye doğaya dikkat ederim fakat bu aletin iptalinin çevreye verdiği zarar, iptal edilmediğinde motorun canına okuması buna bağlı ek masraflar çıkan artıklar yeniden üretim bu açıdan bakıldığında hem doğaya hem ekonomiye zarar kat kat fazla tamamen para kazanmak bu arada çok çok az da olsa çevreyide koruyalım ayağına yapılmış şeyler olduğunu düşünüyorum. İptalinde ne gibi zararlar oluşacağına dair bana net bilgiler sunarmısınız, ikna olursam tekrar çalışıracağım, çünki bu durumda arabam hem daha güçlü hem daha az yakıyor ve petrol türevi mazotu daha az kullanarak esas çevreyi bu şekilde daha çok koruyorum hemde arabam daha uzun ömürlü olacağından elimdeki aracı kullanıp boşa masraf yapmıyorum, oluşan hurda dan geri dönüşümde kullanılan enerjiden artıklardan vs. kurtulmuş oluyoruz, şimdi iptal edilmediğinde ki faydalarınıda yazalım bakalım hangisi daha iyi Esas iptal edilmemesi gereken katalitik konvertör, dfp mi dpf miydi o sistem bence. 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Arızali değildi. Ama uyarı vermeye başlamıştı...Yazılımdan yapın demiştim ama yapmamışlar bende sağlama aldım. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 bişey eklemeyi unutmuşum: egr nin tarihini incelerseniz , egr 1973 yılında kullanılmaya başlanmış. Bu yıllarda hiçbir ülkede egzost emisyon standartı olduğunu sanmıyorum. ayrıca bir ingiliz makalesinde turbo diesel araçlarda egr iptalinin uzun vadede turboya zarar verdiğini okumuştum. Geri basınç değişikliğinden turboya zarar veriyor gibi birşeydi, ama tam detaylı hatırlamıyorum. geri basınçta değişiklik yapmazki bu alet, turbodan çıkan eksozt gazının bir kısmı tekrar yanma odasına yollanır, arada basınçla ilgili bir durum yok yani. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Bu parçayı kullanmak zorulu tutulduğu için takıyorlar, nette istediğiniz kadar araştırabilirsiniz, olmamasının zararları hakkında bakalım ne verilere ulaşacaksınız, tamamen çevre için üreitelen bunun yanında az miktarda nox gazı oluşumunu önleyen bir parçadır, dediğiniz gibi iptal edilirse uzun vadede oluşacak (ki oluşmaz) zarar, iptal edilmediğinde oluşacak zararın yanında hiç kalır. Düşük devirde zaten sakin sakin gidiyorsunuz o yüzden devrede, yüksek devirde neden devrede değil? Çünki motor gücüne olumsuz etki yapar, temiz hava alacağına eksozt gazını silindire yollarsanız ne olur? İptal etmek elbette araç sahibine bağlı, ama iptal eden bence iyi yapıyor, o haldeyken bile dizel motor benzinliden daha az havayı kirletir, zaten bu tür aman hava kirlenmesin çevre vs. şeylerine önce abd denen ülkenin dikkat etmesi lazım, kyoto vs. antlaşmalarını imzalamayan baş ülke kendileri, yalnız beni yanlış anlamayın, elbette çevreye doğaya dikkat ederim fakat bu aletin iptalinin çevreye verdiği zarar, iptal edilmediğinde motorun canına okuması buna bağlı ek masraflar çıkan artıklar yeniden üretim bu işe çalışanlar vs. açısından bakıldığında tamamen para kazanmak bu arada çok çok az da olsa çevreyide koruyalım ayağına yapılmış şeyler olduğunu düşünyorum. İptalinde ne gibi zararlar oluşacağına dair bana net bilgiler sunarmısınız, ikna olursam tekrar çalışıracağım, çünki bu durumda arabam hem daha güçlü hem daha az yakıyor ve petrol türevi mazotu daha az kullanarak esas çevreyi bu şekilde daha çok koruyorum hemde arabam daha uzun ömürlü olacağından elimdeki aracı kullanıp boşa masraf yapmıyorum, oluşan hurda dan geri dönüşümde kullanılan enerjiden artıklardan vs. kurtulmuş oluyoruz, şimdi iptal edilmediğinde ki faydalarınıda yazalım bakalım hangisi daha iyi İptalinde çevreye daha fazla zarar vermeyi bilmek benim için yeterde artar.. Araba ya zararı yada faydası konusunda ve bu konudada motor konusunda uzman olmayan kimse yorum yapmasa sevinirim. Avrupa birliği Abd ve Japonya gibi gelişmiş ülkelerdeki millet böyle kullanıyorsa ve otomobil firmaları bunu takıyorsa vardır bir hikmeti. Ordakiler safmı böyle kullanıyorlar. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Yoo saf değiller, kanunlar çevreyi koruyor o yüzden ama daha çok bu sistem yüzünden daha çok işleyen yedek parça üretim sektörü açısındanda düşünelim istersen, motor konusunda uzman olmamızada gerek yokki, bir kere gözle zararı görürüz (Mustafa beyin aracı) ikincisi internet var, uzman görüşleri araştırmalar elimizin altında, motor uzmanı olmaya gerek yok sanırım, haksızmıyım? Hem yazdıklarımı daha detaylı düşünürsen çalışan egr sayesinde motorun havaya verdiği zarar 1 ise, çalışıpta oluşan sonuçlar açısından bakarsan bence zarar çok daha fazla, sadece zarar gören parçaların üretimi, yada temizlenmesinde kullanılan maddeler bile kaç kat daha fazla zarar vermezmi, peki ya atıklar, şimdi bu açıdanda bakmakta fayda var diye düşünüyorum. İptalinde bunlar ya hiç yapılmaz yada, atıyorum 2 senede yapılacağına 10 senede bir yapılır. 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts