Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Bu parçayı kullanmak zorunlu tutulduğu için takıyorlar, nette istediğiniz kadar araştırabilirsiniz, olmamasının zararları hakkında bakalım ne verilere ulaşacaksınız, tamamen çevre için üretilen bunun yanında az miktarda nox gazı oluşumunu önleyen bir parçadır, dediğiniz gibi iptal edilirse uzun vadede oluşacak (ki oluşmaz) zarar, iptal edilmediğinde oluşacak zararın yanında hiç kalır. Düşük devirde zaten sakin sakin gidiyorsunuz o yüzden devrede, güce ihtiyaç yok, yüksek devirde neden devrede değil? Çünki motor gücüne olumsuz etki yapar, temiz hava alacağına eksozt gazını silindire yollarsanız ne olur? İptal etmek elbette araç sahibine bağlı, ama iptal eden bence iyi yapıyor, o haldeyken bile dizel motor benzinliden daha az havayı kirletir, zaten bu tür aman hava kirlenmesin çevre vs. şeylerine önce abd denen ülkenin dikkat etmesi lazım, kyoto vs. antlaşmalarını imzalamayan baş ülke kendileri, yalnız beni yanlış anlamayın, elbette çevreye doğaya dikkat ederim fakat bu aletin iptalinin çevreye verdiği zarar, iptal edilmediğinde motorun canına okuması buna bağlı ek masraflar çıkan artıklar yeniden üretim bu açıdan bakıldığında hem doğaya hem ekonomiye zarar kat kat fazla tamamen para kazanmak bu arada çok çok az da olsa çevreyide koruyalım ayağına yapılmış şeyler olduğunu düşünüyorum. İptalinde ne gibi zararlar oluşacağına dair bana net bilgiler sunarmısınız, ikna olursam tekrar çalışıracağım, çünki bu durumda arabam hem daha güçlü hem daha az yakıyor ve petrol türevi mazotu daha az kullanarak esas çevreyi bu şekilde daha çok koruyorum hemde arabam daha uzun ömürlü olacağından elimdeki aracı kullanıp boşa masraf yapmıyorum, oluşan hurda dan geri dönüşümde kullanılan enerjiden artıklardan vs. kurtulmuş oluyoruz, şimdi iptal edilmediğinde ki faydalarınıda yazalım bakalım hangisi daha iyi Esas iptal edilmemesi gereken katalitik konvertör, dfp mi dpf miydi o sistem bence. cevabı basit. İçerde közlenen alev düşürülür iyi bir patlama yada yanma gerçekleşmez performans düşer. içeriye yukarda denildiği oranlar gerçek ise 10birim temiz ve soğuk hava gireceğine, 8.5 birim soğuk ve temiz oksjien girer 1.5 birim ise oksijeni az sıcak hava girer Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 egr iptali egzoz çıkış sıcaklığını yükseltir. hem az yakma hem de havayı kirletmeme ile ilgilidir. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) egr iptali egzoz çıkış sıcaklığını yükseltir. hem az yakma hem de havayı kirletmeme ile ilgilidir. Diit diiit yetersiz veriii Az yakmayı hangi yöde etkiler: -daha az yakarsan: ekonomiye katkın olur, petrol rezervi az da olsa daha çok dayanır, cüzdanın daha az boşalır vee uzar gider -daha çok yakar dersen: yukardakilerin tersi olur çevreyede zararın daha fazla olur, daha çok petrol çıkarmak gerekir vs. Havayı daha az kirletirsin: - evet iptal etmez isen çok çok az daha temiz ekzost gazı oluşur - hayır iptal edersen, çok çok az daha kirli ekzost gazı olur, ama dolaylı etkileri düşünürsen yaptığın minnacık hava temizliği için oluşan zarardan motora aldığın yeni parçalar, bunların daha çok üretiminden doğan hava kirliği, doğal kaynakların daha çok harcanması vs... hangi seçenekler doğrudur? 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 birincisi ilk bu sistemi kullanan firma 1973 yılında Amerikan Chrysler, .kaldı ki bu firma egzost normu için bu aleti üretmedi . İkincisi egr iptalini zamanında bende yaptım, pozitif etkisini gördüm mü ? evet gördüm araç düşük devrilerde daha diri idi. ancak bir süre sonra fakir karışım arızası verdi ve tekrar devreye aldım.İlk yaptığım zaman beni de çok heyecanlandırdı ancak yakıt tüketimi olarak hiçbir artısını göremedim.Zaten performans olarakta bana hiçbir katkısı yoktu. Üçüncüsü çevre hariç ne işe yaradığı (olumlu veya olumsuz) konularını aşağıdan okuyabilirsiniz. Reduced throttling losses. The addition of inert exhaust gas into the intake system means that for a given power output, the throttle plate must be opened further, resulting in increased inlet manifold pressure and reduced throttling losses. Reduced heat rejection. Lowered peak combustion temperatures not only reduces NOx formation, it also reduces the loss of thermal energy to combustion chamber surfaces, leaving more available for conversion to mechanical work during the expansion stroke. Reduced chemical dissociation. The lower peak temperatures result in more of the released energy remaining as sensible energy near TDC, rather than being bound up (early in the expansion stroke) in the dissociation of combustion products. This effect is minor compared to the first two. It also decreases the efficiency of gasoline engines via at least one more mechanism: Reduced specific heat ratio. A lean intake charge has a higher specific heat ratio than an EGR mixture. A reduction of specific heat ratio reduces the amount of energy that can be extracted by the piston. EGR is typically not employed at high loads because it would reduce peak power output. This is because it reduces the intake charge density. EGR is also omitted at idle (low-speed, zero load) because it would cause unstable combustion, resulting in rough idle. The EGR valve also cools the exhaust valves and makes them last far longer (a very important benefit under light cruise conditions).[citation needed] Since the EGR system recirculates a portion of exhaust gases, over time the valve can become clogged with carbon deposits that prevent it from operating properly. Clogged EGR valves can sometimes be cleaned, but replacement is necessary if the valve is faulty. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Bu parçayı kullanmak zorunlu tutulduğu için takıyorlar, nette istediğiniz kadar araştırabilirsiniz, olmamasının zararları hakkında bakalım ne verilere ulaşacaksınız, tamamen çevre için üretilen bunun yanında az miktarda nox gazı oluşumunu önleyen bir parçadır, dediğiniz gibi iptal edilirse uzun vadede oluşacak (ki oluşmaz) zarar, iptal edilmediğinde oluşacak zararın yanında hiç kalır. Düşük devirde zaten sakin sakin gidiyorsunuz o yüzden devrede, güce ihtiyaç yok, yüksek devirde neden devrede değil? Çünki motor gücüne olumsuz etki yapar, temiz hava alacağına eksozt gazını silindire yollarsanız ne olur? İptal etmek elbette araç sahibine bağlı, ama iptal eden bence iyi yapıyor, o haldeyken bile dizel motor benzinliden daha az havayı kirletir, zaten bu tür aman hava kirlenmesin çevre vs. şeylerine önce abd denen ülkenin dikkat etmesi lazım, kyoto vs. antlaşmalarını imzalamayan baş ülke kendileri, yalnız beni yanlış anlamayın, elbette çevreye doğaya dikkat ederim fakat bu aletin iptalinin çevreye verdiği zarar, iptal edilmediğinde motorun canına okuması buna bağlı ek masraflar çıkan artıklar yeniden üretim bu açıdan bakıldığında hem doğaya hem ekonomiye zarar kat kat fazla tamamen para kazanmak bu arada çok çok az da olsa çevreyide koruyalım ayağına yapılmış şeyler olduğunu düşünüyorum. İptalinde ne gibi zararlar oluşacağına dair bana net bilgiler sunarmısınız, ikna olursam tekrar çalışıracağım, çünki bu durumda arabam hem daha güçlü hem daha az yakıyor ve petrol türevi mazotu daha az kullanarak esas çevreyi bu şekilde daha çok koruyorum hemde arabam daha uzun ömürlü olacağından elimdeki aracı kullanıp boşa masraf yapmıyorum, oluşan hurda dan geri dönüşümde kullanılan enerjiden artıklardan vs. kurtulmuş oluyoruz, şimdi iptal edilmediğinde ki faydalarınıda yazalım bakalım hangisi daha iyi Esas iptal edilmemesi gereken katalitik konvertör, dfp mi dpf miydi o sistem bence. Ali bey, Benim sizi egr yi iptal edip etmemeniz konusunda ikna etmek gibi bir kaygım yok. Araç sizin, para sizin, keyif sizin. Siz öyle düşünüyorsunuz ben böyle düşünüyorum, siz benim için düşüncenizden vazgeçmezsiniz ben sizin için. Onun için tartışmanın bir esprisi yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Her tür biligiye açığız elbette, belkide yanlış biliyorumdur, neyse konuya dönelim, senin arabada emisyona göre ayar yapan sistem, lambda sensörü vs. var, o yüzden zengin karışım uyarısı olmuştur, benim motorda böyle bir dert yok, iptalinde yakıtım azaldı, daha seri oldu (artısını göremedim dedin ama düşük devirde daha atak olduda dedin) motorumun ömrü uzadı, zaten motoru zorlamam bana çok faydası oldu, iptal etmeseydim motora zararları ortada, herşeyi bırak sadece parça değişiminin maliyeti bile yeterde artar zaten. Ali bey, Benim sizi egr yi iptal edip etmemeniz konusunda ikna etmek gibi bir kaygım yok. Araç sizin, para sizin, keyif sizin. Siz öyle düşünüyorsunuz ben böyle düşünüyorum, siz benim için düşüncenizden vazgeçmezsiniz ben sizin için. Onun için tartışmanın bir esprisi yok. İkna etmek gibi düşüncem yok zaten Sadece düşündüklerimi bildiklerimi yazıyorum, elbette iptal etmem diyebilirsin, benim dediğim şu: iptal ettim motorumu korudum, iptal etmeseydim, daha güçsüz, daha çok yakan, daha kısa ömürlü bir motorum olacaktı, hem bu şekilde egr nin çevreye sağladığı küçücük faydadan misliyle daha fazla zarar verecek şeylerin önüne geçtiğime inanıyorum. Yukarda yazan şeylerde doğru, ama yazmayan şeyler kısmınıda araştırmak lazım bence. Ha birde size demiyorum alınmayın, egr yi kapattın çevreyi düşünmüyormusun diyenler oluyor, evet kapattım çünki; dolaylı yoldan zararların daha çok olduğunu gördüm ve onu engelledim, motoru ve cebimide korudum. 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Gümüşdağ 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 EGR'yi şimdi bende iptal ettirmeyi düşünmeye başladım. Çevreyi değil birazda cebimizi koruyalım. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Her tür biligiye açığız elbette, belkide yanlış biliyorumdur, neyse konuya dönelim, senin arabada emisyona göre ayar yapan sistem, lambda sensörü vs. var, o yüzden zengin karışım uyarısı olmuştur, benim motorda böyle bir dert yok, iptalinde yakıtım azaldı, daha seri oldu (artısını göremedim dedin ama düşük devirde daha atak olduda dedin) motorumun ömrü uzadı, zaten motoru zorlamam bana çok faydası oldu, iptal etmeseydim motora zararları ortada, herşeyi bırak sadece parça değişiminin maliyeti bile yeterde artar zaten. Ali bey, Siz böyle mutluysanız ve inanıyorsanız bana veya bir başkasına yorum yapmak düşmez.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 egr yanmayı soğutur. turboya ve valflere faydalıdır. nokta. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Ali bey,Siz böyle mutluysanız ve inanıyorsanız bana veya bir başkasına yorum yapmak düşmez.. Estağfurullah Tunç bey, yorum yapın neden yapmayacaksınız, belki bilmediğim birşey öğrenirim, başka bir fikir daha akla ilme yatkın olabilir, düşüncem tamamen değişebilir, öyle sabit fikirli olmamak lazım, şimdi birisi net bilgi verir anında egr yi açarım, nede olsa minicik bir tıpayı çıkarmamla çalışmaya başlar durumda egr yanmayı soğutur. turboya ve valflere faydalıdır. nokta. Kurum oluşturur, valflere ve manifolta komple motora zararlıdır, güç kaybı olur, yakıt artar, virgül, 9 Nisan 2014 tarihinde Hakan Erken tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 egr yanmayı soğutur. turboya ve valflere faydalıdır. nokta. Turbo ? yanmayı soğuturken performans ı düşer motorun ? Emme kısmını kurum içinde bırakır faydasınıda bilmek lazım.Benim egr den gelen manifolt'a bağlandığı nokta Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 İyi de Süha o motrun içi değil borunun içi. motorun içinde birikmez ki o? Benim yazdıklarım yukarda vikipedya alıntısında var. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 nasıl? virgül? Böyle Turbo ? yanmayı soğuturken performans ı düşer motorun ? Emme kısmını kurum içinde bırakır faydasınıda bilmek lazım. Benim egr den gelen manifolt'a bağlandığı nokta Böyle Emme manifoltunda siboblarda ve enjektör uçlarında piston kafalarında birikme başlar, sonu kötüdür acaip pahalıdır, çevreye verdiği zarar ultra seviyededir. Yorum bağlantısı
Tunç Tunçdemir 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Estağfurullah Tunç bey, yorum yapın neden yapmayacaksınız, belki bilmediğim birşey öğrenirim, başka bir fikir daha akla ilme yatkın olabilir, düüncem tamamen değişebilir, öyle sabit fikirli olmamak lazım, şimdi birisi net bilgi verir anında egr yi açarım, nede olsa minicik bir tıpayı çıkarmamla çalışmaya başlar durumda Ali bey, Yurtdışı kaynakları incelerseniz, egr nin ne amaçla piyasaya çıktığını zarar ve yararlarını açık net görürsünüz.Türk kaynaklarında bu tarz bilgileri bulmanız gerçekten zor. Türk kaynaklarında sadece yoruma dayalı bilgiler mevcut. Zaten benim yukarıda yapıştırdığım alıntı olumlu ve olumsuz her şeyi anlatıyor. Olumsuz tarafı: kurumlanmaya sebep verir , düşük devir verim kaybı vardır. Olumlu tarafı : Yanma sıcaklığını düşürdüğü için Subap, piston, sekman, egzost vs motor elemanlarının ömrünü uzatır.Burda yanma sıcaklığındaki düşüş 150-200 C civarında hatrı sayılır bir rakamdır. Birde söyle düşünün bence, neden süperspor sınıfı dediğimiz otomobillerde posche,mclaren,corvette vs egr sistemi var, hemde egr nin verim düşürdüğü bilinmesine ve kaynaklarda yazmasına rağmen. Yani egzost gazı emisyonunu geliştirilmiş katalizör veya filtrelerle çözemiyorlar mı? Yorum bağlantısı
Ali Eren 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Garantisi devam eden araç için ne yapılabilir. Servis elemanları yapmaz herhalde. Ben dışarıda yaptırsam mekanik iptal. Servise girince garantide sorun çıkarırlar. Ama bu fotoğrafları gördükçe içim acıdı. Araba daha 9000 km'de. 2,5 yıl garantisi var daha. Ne yapılabilir bu durumda tavsiyeleriniz nelerdir? Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Ali bey, Yurtdışı kaynakları incelerseniz, egr nin ne amaçla piyasaya çıktığını zarar ve yararlarını açık net görürsünüz.Türk kaynaklarında bu tarz bilgileri bulmanız gerçekten zor. Türk kaynaklarında sadece yoruma dayalı bilgiler mevcut. Zaten benim yukarıda yapıştırdığım alıntı olumlu ve olumsuz her şeyi anlatıyor. Olumsuz tarafı: kurumlanmaya sebep verir , düşük devir verim kaybı vardır. Olumlu tarafı : Yanma sıcaklığını düşürdüğü için Subap, piston, sekman, egzost vs motor elemanlarının ömrünü uzatır.Burda yanma sıcaklığındaki düşüş 150-200 C civarında hatrı sayılır bir rakamdır. Birde söyle düşünün bence, neden süperspor sınıfı dediğimiz otomobillerde posche,mclaren,corvette vs egr sistemi var, hemde egr nin verim düşürdüğü bilinmesine ve kaynaklarda yazmasına rağmen. Yani egzost gazı emisyonunu geliştirilmiş katalizör veya filtrelerle çözemiyorlar mı? Süper spor arabalarda performanslı kullanım için gaza dokunduğunuz an sistem kapanıyor, havayı kirletme masal oluyor, zaten yaktığı yakıt miktarına bakarsak bu iş kökten fiyasko. Zaten faydasından değil kanun yüzünden koyuyorlar. Yabancı forumlarada baktım, senin dediğin tarzda var benim dediğimde, şimdi birde şöyle bakalım, diyorsunki "Olumlu tarafı : Yanma sıcaklığını düşürdüğü için Subap, piston, sekman, egzost vs motor elemanlarının ömrünü uzatır" bende diyorumki "Subap, piston, sekman, egzost vs motor elemanlarının tamamına kurum hücum edeceğinden faydası yalan olur" örneğide çok var, en basiti Mustafa beyin aracı. "Yani egzost gazı emisyonunu geliştirilmiş katalizör veya filtrelerle çözemiyorlar mı?" çözüyorlar, bunların motora zararıda yok sanırım, zaten bunların çalışmasından yanayım. Spor arabalarda olması dediğim gibi tamamen göz boyama ve kanun yüzünden, bu arabalar deli gibi yakar bu sistemler bu arbalarda çokmu işe yarıyor acaba. İşin özeti: -adamlar bir taşla iki kuş vuruyor, bunu koyarak havayı az kirlettik diyorlar, çevrecilerden kurtuluyorlar ama ek maliyet çıkıyor -ek maliyet çıkıyor ama motor ayvayı yiyeceğinden oluşan masraflar yedek parça işçilik vs. hem çevre yalan oluyor hem de bu firmalar daha beter para kazanıyor, olanda bize oluyor 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar egr iptal edilsede edilmesede manifold yine kurumlanacaktır bunu aklınızdan çıkarmayın.Sadece motordan çıkıp manifolddan geçerek egzost sistemine giderken yanan gazları beğenmezse egr bir miktarını, motor sıcaklığında bir problem görürse yine bir miktarını, yüksek irtifalara çıkıldıkça motorun ilave havaya ihtiyaç duyması halinde yine bir miktarını geri yollayarak işlevlerini yerine getirimekle yükümlü olan bir parçadır. Siz iptal etsenizde etmesenizde o resimdeki olan kurumlar 10-15,000 km gecikmelide olsa olacaktır. Erzurum gibi bir yerde yaşıyor olsaydım irtifadan dolayı yada çok devirli kullanıyor olsaydım Suha gibi, veya iptal edince emisyon artışından dolayı ilave 200 tl bir vergi ödeme durumunda kalsaydım yada 150 tl civarında bir değeri olsaydı ben iptal etmezdim açıkçası. 5 Ocak 2012 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Garantisi devam eden araç için ne yapılabilir. Servis elemanları yapmaz herhalde. Ben dışarıda yaptırsam mekanik iptal. Servise girince garantide sorun çıkarırlar. Ama bu fotoğrafları gördükçe içim acıdı. Araba daha 9000 km'de. 2,5 yıl garantisi var daha. Ne yapılabilir bu durumda tavsiyeleriniz nelerdir? Yapabileceğiniz en iyi şey şu anda dert ve tasaya mahal vermeden aracınızı keyifle kullanmaktır.Bu km de araç tertemizdir. Benim aracım 160 bin km de dertsiz tasasız fakat daima kontrol altında kullanıyorum. Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Garantisi devam eden araç için ne yapılabilir. Servis elemanları yapmaz herhalde. Ben dışarıda yaptırsam mekanik iptal. Servise girince garantide sorun çıkarırlar. Ama bu fotoğrafları gördükçe içim acıdı. Araba daha 9000 km'de. 2,5 yıl garantisi var daha. Ne yapılabilir bu durumda tavsiyeleriniz nelerdir? Ali kardeşim sen hiç bunlara kafanı takma öğretmenler işi gereği en doğrusunu yapmaları ve gelecek nesillerede temiz bir çevrede yaşamaları için bu doğruları öğretmek vazifelerinden biridir bana göre.90-100,000 km ye kadar çalışmasının hiç bir zararı yok faydası ise çok. 140 tl ye 140,000 civarında 2-3 saatte yapılan temizlik ile o resimlerdeki yerler pırıl pırıl oluyorlar. Benimkine 98,000 kmde temizlik bile gerekmezdi ama benim kaşıntım olduğu için yaptırdım. 5 Ocak 2012 tarihinde M.Fatih Yüce tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) Arkadaşlar egr iptal edilsede edilmesede manfold yine kurumlanacaktır bunu aklınızdan çıkarmayın.Sadece motordan çıkıp manifolddan geçerek egzost sistemine giderken yanan gazları beğenmezse egr bir miktarını, motor sıcaklığında bir problem görürse yine bir miktarını, yüksek irtifalara çıkıldıkça motorun ilave havaya ihtiyaç duyması halinde yine bir miktarını geri yollayarak işlevlerini yerine getirimekle yükümlü olan bir parçadır. Siz iptal etsenizde etmesenizde o resimdeki olan kurumlar 10-15,000 km gecikmelide olsa olacaktır. Erzurum gibi bir yerde yaşıyor olsaydım irtifadan dolayı yada çok devirli kullanıyor olsaydım Suha gibi, veya iptal edince emisyon artışından dolayı ilave 200 tl bir vergi ödeme durumunda kalsaydım yada 150 tl civarında bir değeri olsaydı ben iptal etmezdim açıkçası. Tamam güzel de, 10-15 bin km sonra olacağını nerden öğrendiniz, tamam elbette oluşur itirazım yok, ama bu km ler bence çook kısa, bizim motorda bu kurum olşusaydı çoktaaaan yeni motor almış olurduk, ayrıca ihtiyaca göre egr ayarı emisyonu ölçen motorlarda kısmen doğru, mesele bizim 1.4 tdci de alakası yok, belli devirde belli seviyede açılacak diye bir liste var sistem ona uyuyor, kapattım motor uyduğunu sanıyor garibim 140 tl ye 140,000 civarında 2-3 saatte yapılan temizlik ile o resimlerdeki yerler pırıl pırıl oluyorlar. Bak bu mantıklı işte yalnız silindirler sübablar falanda temizleniyorsa... 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Tamam güzel de, 10-15 bin km sonra olacağını nerden öğrendiniz, tamam elbette oluşur itirazım yok, ama bu km ler bence çook kısa, bizim motorda bu kurum olşusaydı çoktaaaan yeni motor almış olurduk, ayrıca ihtiyaca göre egr ayarı emisyonu ölçen motorlarda kısmen doğru, mesele bizim 1.4 tdci de alakası yok, belli devirde belli seviyede açılacak diye bir liste var sistem ona uyuyor, kapattım motor uyduğunu sanıyor garibim Bu konuda artık bir şeyler yazmak abes ile iştigal etmek olur. Bak bu mantıklı işte yalnız silindirler sübablar falanda temizleniyorsa... Bunlar içinde sizin için bir sorun yok çünkü Würth kullandığınız için.Kullanmıyanlar düşünsün. Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Egr kesinlikle iptal edilmesi gereken bir parça. Çok yazıp çizmek istemiyorum daha önce bakım kısmında egr ile başlıkta çok detaylı konuşmuştum. Yanma odası sıcaklığını düşürmek için eksozdan yanmış işe yaramaz havayı belli oranda motora vererek motor içi yanma sıcaklığı düşürülüp zararlı gazların( NOx) oluşumunu azaltmak. Ayhan Şentürk arkadaşımızın foruma koyduğu bir makelede ise çevre için ne %5 lerde artan gaz miktarını engellediği bilimsel olarakta ölçülmüştü. Ancak zararlarının yararında %5lik fark bence önemsiz. Çevreciyiz dizel kullanıyoruz zaten. Egr iptali ile yaşanılacak olumsuzluk daha yüksek motorda sıcaklıkların oluşmasının motor ısının artmasına sebep olmasına neden oluyor olabilir. Ancak deneyimsel olarak diyebilirimki soğutma sistemi tdcilerde gayet başarılı bir değişiklik olmuyor. 1.5 senedir egr iptal ve arabamda yaptığım orjinal dışı tek değişiklik o kesinlikle yapılması gereken birşey. Çok faydasını gördüm.Yakın zamana kadar Renonun araçlarının hepsinde bu parça iptal edili geliyordu bilginize... Geçen konuşmalardan dolayı bu yazıyı yazma gereği duydum. Yapıp yapmamak kişinin elinde kişinin kararında. Müzakereye gerek yok isteyen yapsın, istemeyen yapmasın. Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. EGR sistemi kapatılmış bir TDCI nin neden emme manifold kısmı kurumlanır diyorsunuz ? 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 (düzenlendi) züper wurth, hem egr kapalı, hem wurth = kurum oluşumu 400.000km . bulur artık, ee o zamana arabayı değişirim artık Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. EGR sistemi kapatılmış bir TDCI nin neden emme manifold kısmı kurumlanır diyorsunuz ? Bir dakika yahu, bunu nasıl gözden kaçırdım ben Eee hadi bakalım, buna ne diyeceksiniz bakalım, sizi gidi egr ciler siziiii 5 Ocak 2012 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 5 Ocak 2012 Paylaş 5 Ocak 2012 Düşünüyorum düşünüyorum bulamıyorum. EGR sistemi kapatılmış bir TDCI nin neden emme manifold kısmı kurumlanır diyorsunuz ? 1- Düşünen derviş muradına erermiş. Bu atasozü senin için 2-Öfke ile kalkan zarar ile oturumuş.Buda benim için Haklısın emme manifoldu ile bir bağlantısı yok kirlenme konusundaki yazılarımı tekzip ediyorum... 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts