Lokman Ceritlioğlu 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 bugün nihayet yetkili servis olan Gazianteplikardeşler de Carbon Clean yaptırdım, arabada müthiş güç artışı oldu Güç artışı turbo hortumu delikmiş onuda değiştirdim baya faydası oldu. normalde 100 tl dedikleri carbon cleani 75 tl ye yaptırdım bizim fordclubtr üyelerinede aynı fiyattan yapacakları yönünde söz aldım arkadaşlar. eğerki yaptırmak isteyen olursa yedekparça yöneticisi Erdal beye fordclubtr den ve benim ismimi verirlerse fiyatı ona göre indirecekler. burdan Erdal beye ve Mehmet ustaya teşekkürlerimi iletiyorum yaklaşık 1 saat sürdü. yalnız marka farklıydı gibi geldi kullandıkları markanın üzerinde cod vardı bu kodu cihaza uzaktan kumandayla girdiler cihaz ondan sonra çalıştı ayrıntılı resimler var makinayı arabada unuttum alınca eklerim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Resimleri çok merak ettim doğrusu, CC nin yan etkisini de keşfettik, yırtık turbo hortumları görülebiliyor , uzun yolda o yırtık büyüseydi, yanmıştın, boş yere masraf çıkacaktı. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Resimleri çok merak ettim doğrusu, CC nin yan etkisini de keşfettik, yırtık turbo hortumları görülebiliyor , uzun yolda o yırtık büyüseydi, yanmıştın, boş yere masraf çıkacaktı. Hiç sorma ya ucuz yırttık desem 110 tl ye işi hallettik. resimler burda : http://www.otoclubturkiye.com/forum/Duenden-Bu...60&start=60 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Değişik bir markaymış ama Carbon Clean değil. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 çok başarılı olduğunu söylediler bilemiyorum artık. karbon tekniki aradım bana merterde adres verdiler fiyat olarakta 90 tl deyince servise odaklandım. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 G.anteplideki CC değil sistem clean.CC adı var birazda işe yaradığıda görülüyor.Sistem cleanı o zamanlardada sıcak bakmıyordum şimdide.En iyisi CC. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 Ford , servislere gerekli bilgiyi geçti, tabii eldeki stoklarını eritecekler, piyasa şartıdır. Yorum bağlantısı
Emre Okur 15 Temmuz 2010 Paylaş 15 Temmuz 2010 Değişik bir markaymış ama Carbon Clean değil. aracımda kullandıkları motorvac marka idi. Yorum bağlantısı
Yiğit Saraç 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Ben bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. 2005 model 106.000 km de 1.4 TDCİ Fusion aracım var. Carbon Clean Yaptırmam aracıma bir zarar verir mi ? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 CC sonrası yakıtınız artacak, çünkü motordaki ivmelenmeden dolayı ayağınızı gazdan hiç çekmek istemeyeceksiniz Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Ben bu konu hakkında bilgiye ihtiyacım var. 2005 model 106.000 km de 1.4 TDCİ Fusion aracım var. Carbon Clean Yaptırmam aracıma bir zarar verir mi ? konuyu baştan itibaren okuyabilirseniz sani beyin yorumunun geçerliligini anlarsınız diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Biçici 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 iyi günler 1 hafta önce 150 bin bakımı yaptırdım antep ford servisinde CC yapılabilir mi diye sorduğumda km nin fazla olduğunu ve problem çıkabileceğini söylediler. Forumda okuyorum sorun olmaz deniyor ama arada kaldım sizce ne yapmalıyım. Yorum bağlantısı
Misafir 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 iyi günler 1 hafta önce 150 bin bakımı yaptırdım antep ford servisinde CC yapılabilir mi diye sorduğumda km nin fazla olduğunu ve problem çıkabileceğini söylediler. Forumda okuyorum sorun olmaz deniyor ama arada kaldım sizce ne yapmalıyım. forumu okuduysanı bu km de yaptıran arkadaşlarımız var onların yorumlarını dikkatle okuyun bence. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 Elemanlara bu sistem yeni olduğu için, "abi sen yaptıktan sonra oldu" gibi laflardan korktukları için kaçmışlardır. 13 yaşında 100bin km deki aracıma yapmıştım, hiç öyle ivmelendiğini hatırlamıyorum... Osman ustanın "bi şey olursa buradayım" lafı ile verdiği güveni her usta veremiyor... Yorum bağlantısı
Cihan Toparlak 19 Temmuz 2010 Paylaş 19 Temmuz 2010 bunu her servis yaparmı eskişehirdeki potansiyeli nedir. bunu becerebilecek usta varmıdır. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) bunu her servis yaparmı eskişehirdeki potansiyeli nedir. bunu becerebilecek usta varmıdır. çaglar bey ford servislerinin cc yi artık standard prosedüre aldıgını yazmıştı.servistekiler muhakkak egitimi almışlarki prosedüre girmiş. normaldede sadece bosch servislerinde var bu yerler tecrübeli sayıolır bence uzun zamandır yaptıklarına göre. birde başka bir isimde başka versiyon var o türedi dikkat edin. 20 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğit Saraç 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Oktay Bey Ankara Otokoç Başteknisyeni Ahmet Usta Ford Servislerinde bu uygulamanın standart prosedürde yapılmadığını ve bu uygulamayı tavsiye etmediklerini belirtti. Bunun yerine araclara yakıt katkısı şeklinde uygulamaları yaptıklarını belirtti. Yorum bağlantısı
Yiğit Saraç 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 106.000 km CC uygulaması yapılması sonucunda serviste ki usta motorun kompresyonunun düşümüne neden olabileceğini söyledi ? Motor kompresyonunun düşümü ne gibi bi zarara yol açar ? Ayrıca CC uygulaması yapan Bosch Servisi 100.000 km üzeri araçlara tavsiye etmediklerini söylediler ? Bu durumda risk alıp CC yaptırmalı mıyım ? Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 Oktay Bey Ankara Otokoç Başteknisyeni Ahmet Usta Ford Servislerinde bu uygulamanın standart prosedürde yapılmadığını ve bu uygulamayı tavsiye etmediklerini belirtti. Bunun yerine araclara yakıt katkısı şeklinde uygulamaları yaptıklarını belirtti. Hadi burdan yak şimdi. Çağlar abi nerdesin şu olaya bir el at.Bazı ford servisleri bu konu hakkında farklı görüş beyan ediyorlarmış.Bence tamamıyla yeni bir uygulama olduğu için çok seslilik var. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) çaglar beyin 78.iletisine binaen yazdım bu ileti okunursa diye arkadaşımız sorusuna yanıt bulsun diye yazmıştım.konu içerigindeki yorumlar incelenirse bence sorular yerini çözüme bırakacaktır. benim aracım 207.000 de ve ustam tatilden dönsün haftaya olur sanırım yaptıracagım kesinlikle kompresyon ölçümünü önce ve sonrasında yapılması kaydıyla.106 ve sonrası konusuna defaatle yanıt verilmiş yorumlarda ötesi berisi oldugunu sanmıyorum.teşfik olsun diye yazmıyorum bunuda övmek içinde yazmıyorum. 20 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Biçici 20 Temmuz 2010 Paylaş 20 Temmuz 2010 (düzenlendi) keşke antep de garantili yapan bir yer olsada bizde gönül rahatlılığı ile yaptırabilsek biraz daha bekleyelim bakalım bakımdan yeni çıktı. Bazı yerler yaptırdıktan sonra yağı değiştirmek lazım diyor. Oktay bey özellikle sizin sonuçlarınızı bekliyorum inşallah problem çıkmaz . Bende rahat rahat yaptırırım 20 Temmuz 2010 tarihinde Hasan H tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yiğit Saraç 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Carbon clean uygulaması için aracınızın uygulama kilometresi geçmiş durumdadır .Standartlarda 50.000 km ve periyodlarında uygulama yapıldığında etkili sonuç verir. Km'nin 106.000 de olması araçtaki kurumun çok fazla olduğunu gösterir. Dizel araçlar sıkıştırma ile çalıştığı için kurumlaşma benzinliye göre daha fazla olur. Carbon Clean uygulaması yapıldığında araçtaki kurumların fazla olması,kurumların kalıp halinde çıkıp subap aralarına kaçmasına neden olur. Ayrıca önceden kurumun kapattığı motor içerindeki yaraların ( hararettten dolayı çatlama vs.. gibi) açılması gibi sorunlar doğurur. Bu sebepten aracınıza Carbon Clean uygulamasını önermiyoruz. ****** BOSCH Car Service Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 Carbon clean uygulaması için aracınızın uygulama kilometresi geçmiş durumdadır .Standartlarda 50.000 km ve periyodlarında uygulama yapıldığında etkili sonuç verir. Km'nin 106.000 de olması araçtaki kurumun çok fazla olduğunu gösterir. Dizel araçlar sıkıştırma ile çalıştığıiçin kurumlaşma benzinliye göre daha fazla olur. Carbon Clean uygulaması yapıldığında araçtaki kurumların fazla olması,kurumların kalıp halinde çıkıp subap aralarına kaçmasına neden olur. Ayrıca önceden kurumun kapattığı motor içerindeki yaraların ( hararettten dolayı çatlama vs.. gibi) açılması gibi sorunlar doğurur. Bu sebepten aracınıza Carbon Clean uygulamasını önermiyoruz. ****** BOSCH Car Service Böyle bir şey söz konusu değil.100 bini geçen araçlar da da gönül rahatlığıyla CC yapılabilir.Ancak elbetteki 50 bin km deki bir araca uygulandığında ki kadar performans elde edilemez.100 bin km den CC yapıldığında 25-30 bin km sonra tekrarı fayda sağlayacaktır.Ben aracıma CC yaptırdığımda bariz şekilde farkı hissetmiştim.Kompresyon oranları da artmıştı.Kurumlar zaten çözülerek egzostan atılıyor.İçeri de kalması söz konusu değil.Ancak söylendiği gibi tek riskli yanı daha önce kurum ile kaplanmış yaralı kısımlar varsa buralar temizlendiğinde subaplar kaçırmaya başlayabilir.Burada önemli olan şudur : Aracınız kanser bunu görmezden mi gelirsiniz? yoksa CC yaptırarak bunu ortaya mı çıkartırsınız? CC aracınız için sağlık sertfikasıdır.CC yi sorunsuz geçtiyseniz aracınızın motoru iyi durumda demektir.Ben ölmüş bir motorla dolaşacağıma CC yaptırıp ne var ne yok görmeyi tercih ettim.Çok şükür sağlıklı bir motorum var Bosch Car servislerin hepsi bu konuda bilgili değiller bunu da söylemekte fayda var... keşke antep de garantili yapan bir yer olsada bizde gönül rahatlılığı ile yaptırabilsek biraz daha bekleyelim bakalım bakımdan yeni çıktı. Bazı yerler yaptırdıktan sonra yağı değiştirmek lazım diyor. Oktay bey özellikle sizin sonuçlarınızı bekliyorum inşallah problem çıkmaz . Bende rahat rahat yaptırırım Yağ değiştirmeye kesinlikle gerek yok... Yorum bağlantısı
Misafir 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 yag degişimine gerek olmadıgını çaglar bey yorumunda açıkca izah etmiştir önceki iletilerde mevcuttur. Yorum bağlantısı
Kemalettin Karatum 21 Temmuz 2010 Paylaş 21 Temmuz 2010 (düzenlendi) Bu konuda forumda yazılan mesajların tamamını takip ettim. Şahsi yorumum: Evet yağ değişimine gerek yoktur. Ancak En iyisi yağ değişim zamanına kadar beklemek (nasıl olsa binlerce kilometredir beklemişsiniz. 3-5 bin kilometre daha bekleyebilirsiniz) böylece kafada kuşku oluşmasını engellemek en güzelidir. Ben bu şekil yapacağım... 21 Temmuz 2010 tarihinde Kemalettin Karatum tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts