Çağlar Bayur 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 CC yapmadan öncei kompresyonu ölçtürün, 10-11 ler çıkacaktır (performans azalmışsa), CC sonrası 12-15 ler çıkar, belgeli temizlik ispatı. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 CC yapmadan öncei kompresyonu ölçtürün, 10-11 ler çıkacaktır (performans azalmışsa), CC sonrası 12-15 ler çıkar, belgeli temizlik ispatı. çekiş azalmasının sorunu katın dolu olması ise genede 10-11 gibi değerler çıkarmı Çağlar abi kompresyon ölçümünde? Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 uraz bosch serviste yaptırdım. herhangi bir bosch servise gidebilirsiniz. kompresyon ölçümü için ayrıca para istiyorlar, bence direk CC yaptırın. paranız cebinizde kalsın. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Kat ın durum tespiti maalesef yok, kompresyon sadece yanma odasınının durum tespitidir. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Katalitik Konvertör gözeneklerinin dolması,erimesi v.b gibi nedenlerden egzost çıkışı rahat olamayacağı için ani gaza cevap verememe geri tepme,zorlanma kaçınılmazdır. Yine Katalitik arızası nedeni ile aşırı geri basınç nedeni ile Egzost Spiral hortumununda kaçırması ve Lambda sensörünün gazı tam analiz edememe durumu nedeni ile gaza geç tepki ani ivmelenme de gecikme sorunları ihtimaller arasındadır. 250-300 TL fiyatlara sıfır Üniversal Katalitik Konvertörler var iptal ile uğraşmayın.. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Katalitik Konvertör gözeneklerinin dolması,erimesi v.b gibi nedenlerden egzost çıkışı rahat olamayacağı için ani gaza cevap verememe geri tepme,zorlanma kaçınılmazdır.Yine Katalitik arızası nedeni ile aşırı geri basınç nedeni ile Egzost Spiral hortumununda kaçırması ve Lambda sensörünün gazı tam analiz edememe durumu nedeni ile gaza geç tepki ani ivmelenme de gecikme sorunları ihtimaller arasındadır. 250-300 TL fiyatlara sıfır Üniversal Katalitik Konvertörler var iptal ile uğraşmayın.. eski aracımda ( megane) kat. kon. içindeki yapılar parçalanıp egsozu tıkamıştı. araç 30-40km nin üzerine çıkmıyor, stop edince de kolay kolay çalışmıyordu. biraz zorlayınca da boğulup kalıyordu. bence sizin kat. konv. ile ilgili sıkıntınız yok. bi CC yaptırın içiniz rahat etsin bence. Yorum bağlantısı
Erkan Yancar 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Valla aracı yeni aldıysanız, km si 20 30000 binlere geldiğinde ve her 20-30000 de bir wurth kullanın, başka bişeye gerek kalmaz, tamam cc firması süper diyor ama bir okadarda zarar veriyor diyen servis var, her nekadar test sonuçlarıda olsa bu derece yoğun olarak bir maddenin motorda yakılması beni şüphelendiriyor, ben her 15 yada 20000 km de bir wurth temizleyici kullanıyorum, araba hala 0 km gibi hızlanıyor ses yok seda yok, aynı km de birçok fiestayla karşılaştırdım, ses bariz az, diğerleri takır takır çalışıyor, bence şöyle yapılmalı, 100.000 130.000 km lere kadar hiç yapılmadıysa bir seferde kurumların büyük kısmı gitsin diyorsanız zaten cc yaptırın, cc tam olarak bunları sökemez ama olsun, bukadar km yapılmışsa tam temizlik için anca motor açılmalıdır, siz bu km lerdeyseniz 1 kez cc yaptırın, daha sonra 20.000 de bir wurth kullanın cillop gibi olur, gerçi wurth üde 20lt yakıt varken kullanın aynı şey, yada makinesine bağlatın, ama ford servisleri makineyi önermiyordu depoya atmayı daha uygun buluyorlar bu arada. ali benim ustamda tavsiye etmiyor.daha sonra ciddi motor arızası yapıyor diyor.kafam çok karışık sanırım würth koyacam Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Otomobildeki sıvılara, karışım yaparken, ustanız hangi test raporlarını incelemiş acaba? Bu arada ciddi arıza yaptırıyor dediği ürün, şampuan ile aynı kategoridedir, yani elini temizlerken de kullanabilir. Bu bir test değildir, sadece düşünmeye sevktir. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Manifolttaki çatlağın kaynakla tamirini yaptırın, benim araçta aynı işlem yapıldı, ekstra olarak orta ve son susturucuda yenilendi. Yapılan işlemler sonucunda performans bariz olarak arttı. Şöyle ki; Tam dolu depoyla yakıt uyarı ışığını yanıncaya dek şehiriçinde toplam 500-530 km yaparken, menzilim 600-630 km civarına yükseldi. Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Benimde 45bin bakım zamanım geliyor ve bende bu sırada yağ değişim zamanında cc yaptırmak istiyorum ayrıca turbo temizliğide düşünüyorum.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Haziran 2010 Paylaş 22 Haziran 2010 Turbo temizliği , nasıl bir şey? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 turbo temizliği değilde turbo bakımı var. O da arızalı turbolarda oluyor yanlış değilsem. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 Kat iptali yapılırsa yakıt artmaz.. Peki bir ilgisi yok. Artar diyenler üst devirlerdeki performans artışına bağlı olarak daha fazla gaza bastıkları için olabilir. Yalnız iptali durumunda çevre kirliliği kaçınılmaz. Yorum bağlantısı
Fatih Bayram 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 CC yapmadan öncei kompresyonu ölçtürün, 10-11 ler çıkacaktır (performans azalmışsa), CC sonrası 12-15 ler çıkar, belgeli temizlik ispatı. Çağlar bey cc yaptırmanın ve kompresyon ölçtürmenin fiyatları aşağı yukarı ne kadar acaba? 10-11 ler ne anlama geliyor,normali kaçtır? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 alt devirde geri basınç kaybı ve daha fazla devir istemesinden dolayı tüketim atışı felan filan Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 uraz bosch serviste yaptırdım. herhangi bir bosch servise gidebilirsiniz.kompresyon ölçümü için ayrıca para istiyorlar, bence direk CC yaptırın. paranız cebinizde kalsın. bu servisi tavsiye edermisiniz yani Erhan bey?müşteri memnuniyeti açısından. Manifolttaki çatlağın kaynakla tamirini yaptırın, benim araçta aynı işlem yapıldı, ekstra olarak orta ve son susturucuda yenilendi. Yapılan işlemler sonucunda performans bariz olarak arttı. Şöyle ki; Tam dolu depoyla yakıt uyarı ışığını yanıncaya dek şehiriçinde toplam 500-530 km yaparken, menzilim 600-630 km civarına yükseldi. yapılan işlemler nekadara mal oldu Ahmet bey?birde orta ve son susturucu için hangi markayı tercih ettiniz? Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 23 Haziran 2010 Paylaş 23 Haziran 2010 yapılan işlemler nekadara mal oldu Ahmet bey?birde orta ve son susturucu için hangi markayı tercih ettiniz? Manifolt sökme-takma, kaynak, susturucular komple 230 TL'ye mal oldu. Susturucular, 2 yıl garantili Ağar diye bir marka. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 bu servisi tavsiye edermisiniz yani Erhan bey?müşteri memnuniyeti açısından.yapılan işlemler nekadara mal oldu Ahmet bey?birde orta ve son susturucu için hangi markayı tercih ettiniz? kardeşler bosch servis ile uraz birbirlerine çok yakın. uraz iyidir, kardeşler sadece dizel araçlarla ilgilendiği için bizim araçları tanımıyor. kardeşlerden uzak durun. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 Ekonomik olsun diye çok düşük devirlerde kullanmayın. Ekonomik çok düşük devirde değil sürüştedir. Gaza bastığınızda daha yakıt iyi yanamayıp daha fazla kurum oluşuyor. Daha fazla karbon birikiyor. Biz 1000 000 km ye yaklaşan 1.9 bir dizel motorda o zamana kadar hiç karbon temizliği yaptırmamıştık. Hiç problemde yoktu. Karob temizliği ciddi bir problem olsaydı 1 milyon km'ye yaklaşan motorda kat kat belli ederdi. 6000 devir çeviren bir motorun niye sadece 1000 devir aralığını kullanıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Melih Uyar 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 turbo temizliği şöyle birşey zamanla oluşan kurum turbonun eksoz bölümünde wastgate in piminin önünü tıkıyor ve wastgate tam açılmıyor onu temizliyor ve performans düzeliyor Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 Ekonomik olsun diye çok düşük devirlerde kullanmayın. Ekonomik çok düşük devirde değil sürüştedir. Gaza bastığınızda daha yakıt iyi yanamayıp daha fazla kurum oluşuyor. Daha fazla karbon birikiyor.Biz 1000 000 km ye yaklaşan 1.9 bir dizel motorda o zamana kadar hiç karbon temizliği yaptırmamıştık. Hiç problemde yoktu. Karob temizliği ciddi bir problem olsaydı 1 milyon km'ye yaklaşan motorda kat kat belli ederdi. 6000 devir çeviren bir motorun niye sadece 1000 devir aralığını kullanıyorsunuz. ben askerde iken kardeşim 1500-2000 devir aralığında kullanmış arabayı.gitmeden önce gayet iyi idi performansı.geldiğimde ise hayal kırıklığına uğradım.sizin bu açıklamanızdan nedenini anlıyorum.demek öncelikli cc yaptırmam gerek sonra duruma göre egzosada el atmak gerekebilir. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 (düzenlendi) würth common rail mazot katkısı alıp yakıta katın. Otoban veya müsait bir yolda 2500-3500 devir aralığında hızlanma yavaşlama yapın. Hafif yokuş olursa daha iyi olur. Ama gaza çok fazla basmayın, hızlanma tepkisi vermemeye başladığı anda gaz pedalına daha fazla basmayın. Gazı yedire yedire hızlanın. Seyrek seyrek yüksek devirdeyken dip gaz yapın. Çok fazla hız yapmanıza gerek yok, 3. veya 4. viteste 3500 devirde uzun bir yokuş tırmansanızda olur. Zaten bunun hemen sonrasında düz yolda gaz tepkilerinin değiştiğini çok rahat hissedeceksiniz. Okadar kısa sürede karbondan çok aşırı kurum birikmiştir. Dizel motoru nekadar düşük devirde cansız kullanırsanız okadar cansızlaşır. Düşük devirde cansız kullanıp gaza çok basmaktansa biraz daha devirli kulanıp gaza daha az basıp torku daha net hissedersiniz. Yakıtta düşer motorda canlanır. Bu şekilde aşağı yukarı 30 km kadar kullanmanız gerekiyor. 24 Haziran 2010 tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 würth common rail mazot katkısı alıp yakıta katın. Otoban veya müsait bir yolda 2500-3500 devir aralığında hızlanma yavaşlama yapın. Hafif yokuş olursa daha iyi olur. Ama gaza çok fazla basmayın, hızlanma tepkisi vermemeye başladığı anda gaz pedalına daha fazla basmayın. Gazı yedire yedire hızlanın. Seyrek seyrek yüksek devirdeyken dip gaz yapın. Çok fazla hız yapmanıza gerek yok, 3. veya 4. viteste 3500 devirde uzun bir yokuş tırmansanızda olur. Zaten bunun hemen sonrasında düz yolda gaz tepkilerinin değiştiğini çok rahat hissedeceksiniz. Okadar kısa sürede karbondan çok aşırı kurum birikmiştir. Dizel motoru nekadar düşük devirde cansız kullanırsanız okadar cansızlaşır. Düşük devirde cansız kullanıp gaza çok basmaktansa biraz daha devirli kulanıp gaza daha az basıp torku daha net hissedersiniz. Yakıtta düşer motorda canlanır. Bu şekilde aşağı yukarı 30 km kadar kullanmanız gerekiyor. Ayhan bey benzinli araç için de varmı böyle bir katkı?benim aracım benzinli motor(lpgli)... Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 Ayhan bey benzinli araç için de varmı böyle bir katkı?benim aracım benzinli motor(lpgli)... Benzinli araba düşük devirden dizel kadar etkilenmez. Dizelde çok daha fazla kurum oluşur. Dizelin performansını düşürmekte kolay, canlandırmakta kolay. Benzinde performans düştüyse başka sebeplerden olma ihtimali daha yüksek. Yorum bağlantısı
Özdemir Erten 24 Haziran 2010 Paylaş 24 Haziran 2010 Benzinli araba düşük devirden dizel kadar etkilenmez. Dizelde çok daha fazla kurum oluşur. Dizelin performansını düşürmekte kolay, canlandırmakta kolay. Benzinde performans düştüyse başka sebeplerden olma ihtimali daha yüksek. cc ile başlamak gerek işlemlere herhalde. Yorum bağlantısı
Recommended Posts