İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Emre Okur

ve sonunda karbon temizleme yaptırmış bulunmaktayım.aracım artık daha az titrek hareketleniyor :)

en bariz faydası yokuşlarda kendini gösteriyor.düşük devirde bile gayet makul bi çekişle yol alabiliyorum.tork değerlerim kendine geldi diyebilirim..

70bin km benzinle,10bin km lpg ile yapmış bir araçta faydasını gördüm diyebilirim sonuç olarak..

Yorum bağlantısı
Sedat Can
ve sonunda karbon temizleme yaptırmış bulunmaktayım.aracım artık daha az titrek hareketleniyor :blush:

en bariz faydası yokuşlarda kendini gösteriyor.düşük devirde bile gayet makul bi çekişle yol alabiliyorum.tork değerlerim kendine geldi diyebilirim..

70bin km benzinle,10bin km lpg ile yapmış bir araçta faydasını gördüm diyebilirim sonuç olarak..

Emre bey, yaptırdığınız yer ve fiyat hakkında bilgi verirmisiniz?

Yorum bağlantısı
Emre Okur

Atılgan rize yetkili ford servisinde yaptırdım.

kampanya varmış 50 lira karşılığında yaptılar.

Yorum bağlantısı
Özdemir Erten
Atılgan rize yetkili ford servisinde yaptırdım.

kampanya varmış 50 lira karşılığında yaptılar.

Ankara'da da varmı acaba kampanya yapan yer.Forumda çoğu Ankaralı arkadaş yaptırmak istiyor sanırsam.Acaba toplu halde gidip yaptırsakmı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Artık, Ford vasıtalarında, ana bakımlarda (30.000km periyodunda) Carbon Clean periyodik bakıma dahil edildi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Artık, Ford vasıtalarında, ana bakımlarda (30.000km periyodunda) Carbon Clean periyodik bakıma dahil edildi.

:D

Vaaay demek istiyorum. Diyorum, vaaay.

Güzel haber, ne ürün kullanıyorlar? Carbon Clean'mi?

Yorum bağlantısı
Yusuf Celebi

Çağlar bey bu bahsettiğniz yeni bir uygulama mı?aracım iki ay önce 30.000 bakımına girdi ama bu uygulamayı yapmadılar.Birde sorum olacak CC'cen sonra ayrıca Bor Power kullansak artı ve eksileri?.Anladığım kadarıyla ikisi farklı amaçlarda ve farklı yerlerde kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yeni bir uygulama, mesaj tarihim gibi yeni. Carbon clean zaten bir marka, Selpak gibi özdeşleşmiş, Motorvacfirmasının ürünü yani. Bu tip ürünleri incelerken; takip edilebilir laboratuvar test raporu var ise ciddiye alınması, motor sağlığı açısından şarttır.

:shok:

Vaaay demek istiyorum. Diyorum, vaaay.

Güzel haber, ne ürün kullanıyorlar? Carbon Clean'mi?

Çağlar bey bu bahsettiğniz yeni bir uygulama mı?aracım iki ay önce 30.000 bakımına girdi ama bu uygulamayı yapmadılar.Birde sorum olacak CC'cen sonra ayrıca Bor Power kullansak artı ve eksileri?.Anladığım kadarıyla ikisi farklı amaçlarda ve farklı yerlerde kullanılıyor.
Yorum bağlantısı
Gökhan Uçak

Acaba carbon clean sonrası motordan sökülen partiküller nereden atılıyor dışarı. Yağ ile bilrlikte değişimde mi atılıyor yoksa egzost sisteminden mi eğer egzostdan atılıyorsa bu seferde kat. tıkama ihtimali olmuyor mu? aracım 107000 de ve 90000 de enjktör temizlettim ama carbon clean yaptırmadım. Acaba yaptırmalı mıyım?

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
Acaba carbon clean sonrası motordan sökülen partiküller nereden atılıyor dışarı. Yağ ile bilrlikte değişimde mi atılıyor yoksa egzost sisteminden mi eğer egzostdan atılıyorsa bu seferde kat. tıkama ihtimali olmuyor mu? aracım 107000 de ve 90000 de enjktör temizlettim ama carbon clean yaptırmadım. Acaba yaptırmalı mıyım?

+1

Bu hem kat tıkanma ihtimali hem de yağ kanallarında birikmiyor mu bu partiküller? Ben de merak ediyorum bunu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

CC nin yağ ile hiçbir ilgisi yok, yanma odasına giren kimyasal, yüksek sıcaklık ile birleşince egzosun ucundan çıkana kadar her nerede kurum var ise söküyor alıyor, katı tıkamıyor, hatta onu da az da olsa temizliyor.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2
(düzenlendi)

Peki çağlar abi, cc'den sonra yağ değişimi neden yapılıyor? Benim bildiğim kadarıyla partiküller yağın içine geliyor. İçinde partikül olan yağ ise dolaşım yaparken yağ kanallarında o partiküllerin kalma ihtimali yok mu?

tarihinde Cihan Yeti?ken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

bugün serviste bende sordum CC den sonra yağ değiştirmeye gerek varmı diye gerek yok dediler yetkili serviste 100 tl ye yapıyorlar bilginiz olsun.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
bugün serviste bende sordum CC den sonra yağ değiştirmeye gerek varmı diye gerek yok dediler yetkili serviste 100 tl ye yapıyorlar bilginiz olsun.

Çağlar abi bu konuyu iyi biliyor hatta cc sonrası yağ değişim prosedürü oldğunu söylüyordu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

CC sonrası-öncesi yağ değişim prosedürü yoktur :) ? CC ile yağ hiçbir yerde birleşmiyor, nasıl ki yakıt ile yağ birleşmiyor, karışmıyorsa. Egzos gaz yolunu takip ediyor.

Serbest piyasa tabii ama 100TL duyduğum en yüksek rakam.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

O zaman motoru bitik araçlarda cc yapınca yağ değiştirmek lazım gibi geldi. Hatta o tarz araçlarda kompresyon kaybına bile yol açabilir. Doğru mu yorumladım?

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Çağlar Perşembe günü yola çıkıcam yağ değişimine 4000 km var yola çıkmadan yaptırsam ve Bosh servisleri bunun için uygunmudur bana yakın bir yer var orda yaptırayımmı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yaptır tabii, hem de uzun yolda iyice temizlenir, CC sonrası 100-150 km devam ediyor temizlik.

motoru bitik derken? yağ yakıyor, hararet tavana vuruyorsa zaten rektifiyeye gider, istesen, otomobili hediye etsen, tilki kovalasan bile, CC işlemi kompresyonu düşüremez.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Diesel için Kadosan da teknik diesel i tanırım, avrupa yakasında bilmiyorum, karbonteknikten sorabilirsin.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

çok teşekkür ettim, yarın araştırıp yaptırayım hazır olsun.

Bahçelievlere yakın bir yer bulamadım Karbontekniğin sayfasındaki şubeler bölümüde açılmadı. en kötü ihtimal bosh car servisi galiba.

Yorum bağlantısı
İnan Karacan
(düzenlendi)

Carbon temizliği nasıl bir işlem? Ne işe yarıyor? Faydaları nelerdir? Ücreti nekadar tutar? Bu tür bilgileri bilen biri varsa hepsini madde madde yazarsa daha sağlıklı olur.

tarihinde ?nan Karacan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Motorun yakıt hattı devre dışı bırakılır

2. Özel makinasına yakıt+temizlik sıvısı konulur

3. İşlem prosedürü yaklaşık 45. dak sürer

4. Yakıt hattı tekkrar eski haline getirilir

5. Temizlik yola çıkıldığında 100-150 km devam eder.

Ford ana bakımlarında periyodik olarak yapılmaya başlanmıştır (30.000km). Carbon Clean bir marka ismidir. 80 TL civarına fiyatı vardır.

Daha da fazlası için: http://www.otoclubturkiye.com/forum/Carbon-Cle...il-t186435.html

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Ford ana bakımlarında periyodik olarak yapılmaya başlanmıştır (30.000km). Carbon Clean bir marka ismidir. 80 TL civarına fiyatı vardır.

Daha da fazlası için: http://www.otoclubturkiye.com/forum/Carbon-Cle...il-t186435.html

Güzel bilgiler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
İnan Karacan

Teşekkürler Çağlar bey. Güzel olmuş elinize sağlık. Yağ değiştirme zamanı gelince mutlaka yaptıracağım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...