İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Mehmet Türkkanı
Kim dedi? Osman usta'ya iletelim bu mesajı hemen.

Mustafa Bey di yanlış duymadıysam ismi

Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

Mustafa bey şirket sahibidir..Araçlarla ilgili ne yapılıp yapılmayacağına ben karar veririm..Geldiğiniz zaman beni sormadınızmı?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Osman usta, mustafa bey'e de çok selam söyleyin benden ;)

Mehmet bey, bi daha osman usta ziyareti yapılacak gibi gözüküyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Türkkanı
Mustafa bey şirket sahibidir..Araçlarla ilgili ne yapılıp yapılmayacağına ben karar veririm..Geldiğiniz zaman beni sormadınızmı?

Arabayla gelmediğim için sadece bi uğriiim aşağı yukarı yapılacakları öğreniğim dedim arabayla gelince inş sorcam =)

Yorum bağlantısı
Mehmet Türkkanı
Osman usta, mustafa bey'e de çok selam söyleyin benden :lol2:

Mehmet bey, bi daha osman usta ziyareti yapılacak gibi gözüküyor.

İnşallah =)

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Bugün hazır tatil iken Carbon Clean yaptırayım dedim.Bosch Car Service deki Ustabaşı elemana talimat verip arabamla ilgilenmesini söyledi.Yaklaşık 10dk eleman mozot borusunu aradı.Hayırdır dedim yok birşey dedi.Ben dikkat ettim bütün hortumları tek tek denedi.arada marş bas diyor başka bir elemana.ve sonunda araba çalışmamaya başladı.45 dk geçti adamlar hala arabayı çalıştıramadılar.Ben ustabaşını çağırmalarını istedim.Ustabaşı gelene kadar adam sürekli deneme yaptı.Sonunda sorun anlaşıldı.motor hava yapmış.enjektörlerdeki bağlantıları gevşettiler ama nafile araba çalışmadı.Derken 1.5 saat geçti.ustabaşı geldi ve bitti mi dedi.ben hemen atıldım usta, arabayı çalıştıramadılar dedim.elemanlar fırca yedi.İçlerinden biri ford servisindeki arkadaşını aradı onun talimatıyla birşeyler yaptı ama yine boş.Ustabaşı geldi birşeyler yaptı ve araba çalıştı.Carbon cleanı da bitirdi.Ben motor kısmına bir baktım ki heryere mazot dökülmüş.yahu yazık değilmi bilmiyorsanız yapmayın kardeşim dedim.Abi valla ilk defa başıma geliyor dedi.ben motorun üstündeki mazotu temizlerim dedi.temizledikten sonra ödemeyi yapıp çıktım.10 km sonra tam eve geleceğim sırada bir baktım motor arıza lambası yanıyor.ne zaman yandı bosch servisinde mi yoksa eve giderken mi bilmiyorum saat geç olduğundan bir daha servise tekrar gidemedim.Şimdi adamlar ne yaptı da lamba yandı.ciddi bir şeymi basit mi.Ramazan nedeniyle erken kapatıyorlar mesaide başlayacak yarın.neden olabilir sizce?Ben kendim halledebilirmiyim acaba?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, bende aynen bu bilgisiz bosch servisleri yüzünden işlem yaptırmadım, bosch la alakası yok adamların, gerçi çoğu serviste böyle ama...

Motoru temizlerken soketlere falan mazot kaçırmış olmasınlar, tüm soketleri kontrol edin gerekirse kontak spreyle mazot bulaşanları temizleyin, baktınız olmuyor serviste baksınlar, aracı kullanmasanız iyi olur.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Konuyu açtıktan sonra kurumun egzostan atılması gerektiği aklıma geldi ve arabaya atlatım.Bütün viteslerde tek tek arabayı bağırtarak sürdüm yaklaşık 30 dk.Arabayı stop ettirip kontağı kapattım.Sonra bir yerde otorup çay içtim.Tekrar binip aynı şekilde sürdüm.Aracı stop ettirip kontağı açtığımda motor arıza lambasının söndüğünü gördüm.Sorun halledildi nihayet.

Herkese ilgisinden dolayı teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Murat Karahan

Evet çekişte fark oldu gaza basınca sırtımın koltuğa yapıştığını hissediyorum.Ama intercooler hortumum hala yırtık (geçici olarak tamir edildi) onu da giderirsem eminim süper olacak.İlk dizel arabam ve sürdükçe daha da zevk alıyorum.arabadan inesim gelmiyor. :D

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

EGR yada kat sensörü de olabilir.. Hallolması iyi olmuş.. Arıza lambası kadar sinir bozucu bir ikaz daha olamaz.. :lol2: Intercooler hortumu yakın bir zamana kadar (tahmin ettiğim hortum ise) 220 TL idi.. herhangi bir hortum imalatçısından 15-20 TL ye (uygun ölçülerde bulunursa-ki ben bulmuştum) temin edilebilir..

Yorum bağlantısı
Murat Karahan
(düzenlendi)
EGR yada kat sensörü de olabilir.. Hallolması iyi olmuş.. Arıza lambası kadar sinir bozucu bir ikaz daha olamaz.. :lol2: Intercooler hortumu yakın bir zamana kadar (tahmin ettiğim hortum ise) 220 TL idi.. herhangi bir hortum imalatçısından 15-20 TL ye (uygun ölçülerde bulunursa-ki ben bulmuştum) temin edilebilir..

Hortum arabanın sağ tarafında ve iki ucuna doğru kıvrımlı üstteki ucu metal boruya bağlı alttaki ucu zannedersem intercooler'a bağlı yaklaşık 34-40 cm boylarında bir hortumdu.eğer aynı ise nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim acaba?

tarihinde Murat Karahan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
Dediğim gibi lambda sensörü arızası vermiştir.

Dizel bu araba hego değildir yani arıza veren.

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu
(düzenlendi)
Dizelde lambda yok mu ?

Evet yok dedim ama Fordda rastlamadım Fordun dizel araçllarında hego yok.

tarihinde Salim ?mamo?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Serkan Sezer

Kompresyon ölçümünü nasıl yapıyorlar?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Bujiler sökülür - benzin sigortası çıkarılır

2. Basınç ölçen bir aparat vidalanır (özel ekipman)

3. Marş yapılır, değer okunur

4. Düşük ise, silindir içine 2 damla yağ damlatılır, tekrar ölçülür, değer yükselmiş ise segmanlardan, yükselmemiş ise subaplardan şüphelenilir...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tsb leri takip eden bir servis, bravo. 2009 Connect:7000 km. :)

Yorum bağlantısı
Gündüz Albayrak

İstanbul'da Avrupa yakasında CC yaptıracağımız güvenilir ve tavsiye edilir yerler nerelerdir?

Yorum bağlantısı
Remzi Erkesim

Arkadaşlar konu kirliliği olmasın diye buraya yazmak istiyorum, bende citroen c5 1.6 dizel var 2007 model, araç 30.000 de CC yapmak gerekirmi , bir önceki aracım c-max da 90 bin civarında yapmış ve olumlu geri bildirimler almıştım.

Yorum bağlantısı
Evren Ulusoy

Hiç yoktan aklıma bir de bunu soktunuz şimdi :nazar: ama sormak sitediğim birşey var.

Anladığım kadarı ile bu carbon clean denen şey motordaki kurumları temizleyip eskisine nazaran daha yeni bir motormuş gibi bir hale getiriyor, yakıt tüketimi neden artıyor ? Benim fiesta zaten 1.6 gibi yakıyor bir de bunu yaptırırsak cosworth'mü olacak ?

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

DPF'li araçlar için CC tavsiye ediliyor mu, ya da bir sakıncası olabilirmi?

ancak kardeşler bosch servisinden hiç memnun kalmadım. gayet laubali davranıyorlar. adamların ağzında sigara v.s.

Buna kızmamak lazım, zira Türk ustasının değişmez figürüdür. Sadece otomotivde değil. Örneğin ev eşyası taşıtırken adam ağzında sigara 1 kamyon eşyayı 5. kata taşımıştı :nazar:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. Dpf li motorlarda CC yapılıyor sıkıntı yok, hatta DPF tıkanınca da çaresi yine söz konusu firmada, başka bir kimyasal; ama henüz perakende olarak çalışmıyorlar ama yakındır.

2. CC sonrası tüketim, fabrika değeri üzerine artmaz, ancak ahırdan kaçan beygirler geri toplanmıştır, dolayısı ile yem tüketimi artar ama beygirler de artmış durumdadır! , aslında yanma verimi arttığı için tüketim tekrar olması gereken yere dönmüştür.

Hiç yoktan aklıma bir de bunu soktunuz şimdi :unknw: ama sormak sitediğim birşey var.

Anladığım kadarı ile bu carbon clean denen şey motordaki kurumları temizleyip eskisine nazaran daha yeni bir motormuş gibi bir hale getiriyor, yakıt tüketimi neden artıyor ? Benim fiesta zaten 1.6 gibi yakıyor bir de bunu yaptırırsak cosworth'mü olacak ?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Çağlar Bey,

Yani diyorsun ki yaptırmakta fayda var...

Benim motor 91 bin oldu, şimdi tam zamanıdır değil mi?

1. Dpf li motorlarda CC yapılıyor sıkıntı yok, hatta DPF tıkanınca da çaresi yine söz konusu firmada, başka bir kimyasal; ama henüz perakende olarak çalışmıyorlar ama yakındır.

2. CC sonrası tüketim, fabrika değeri üzerine artmaz, ancak ahırdan kaçan beygirler geri toplanmıştır, dolayısı ile yem tüketimi artar ama beygirler de artmış durumdadır! , aslında yanma verimi arttığı için tüketim tekrar olması gereken yere dönmüştür.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...