İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Çağlar Bayur

İds bağlama ücreti sabittir, 200 TL isteyeni Ford a şikayet edin, yeni yazılımlarda nelerin geldiğini, merak edip birazcık okusunlar (baş teknisyenler) müşteriyi bilgilendirmek için maaş alıyorlar, hafta sonu balık tutmak için değil.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ömer Mıcık

Merhaba arkadaşlar eğer orjinal ise ;) 100 binde olan lpg li araçımı dün carbon clean yaptırdım. İşlem 1 saat kadar sürdü. İşlem bittikten sonra bir süre benzin vede devirli kullanmamı söylediler. İlk izlenimlerim araçın devirlenmesinde oldu eskisinden daha istekliydi. İkinci gözlemlediğim ise rolanti en alttaki çizgide duruyordu yani 400-500 sanırım. Neyse bir süre sonra 800 de sabitlendi. Tabi önceden rolanti sensörünü değiştirdiğim halde 1200 devirlerde çalışan rolantime göre beni sevindirdi. Ama bu sabah beni üzdü aracı çalıştırdığımda direk stop etti. Stop etmemesi için ayağımı gazda tutarak kalktım 400 metre kadar gittikten sonra ışıklarda durdum stop etmedi. Gene en alttaki çizgide duruyordu. 4-5 km sonra iş yerime yaklaştığımda gene ışıklarda durdum 800 devirde sabit işyerime geldiğimde stop etmeden önçe eskiden 1300 devirlerde kalırdı ama bu sefer 800 de sabitti. Yani motor ısınınca normale dönüyor şimdilik beni sevindirdi bu carbon clean olayı ama sizlere sormak istediğim asıl konu ise rolanti hep bu şekilde mi kalacak değerli arkadaşlarım sabahları bu soğuk motorda stop etmeyi nasıl çözebiliriz aracımın tüm bakımları yapılı ateşleme sistemi yeni motocraft marka hepsi rolanti motoru değişti, boğaz temizlendi, maf sensörü temizlendi, yağı suyu tüm filitreleri değişti. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rölantiyi kontrol eden ayrı bir parçadır, bu tip düzensizlikler var ise buna bakmalı.

Yorum bağlantısı
Hasan Kerik

Selamlar,

aracım 163.000 de , şu an şanzıman yapılıyor. Bitince bende CC yaptıracağım. Ancak 165.000 dede bakıma sokacağım. yağı filtreleri falan değişecek.

Öncelikle , CC yi bakımdan önce mi, sonra mı yaptırmalıyım ?

birde Cağlar Bey, kadosandaki Teknik Dizeli önermiştiniz. Halen bu öneri mi geçerli, yoksa başka bir yeri daha önerdiniz de ben kaçırdım mı ?

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık
Rölantiyi kontrol eden ayrı bir parçadır, bu tip düzensizlikler var ise buna bakmalı.

Rolanti sensörü denen parçayı diyorsunuz sanırım o parçayı yeni değişdirdim. Değişdirdiğimde 1200 devirden aşşağı düşmüyordu. Carbon clear den sonra düzensizlik başladı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kadosan Teknik Dizel, oldukça iyidir, distribütöre de 100mt. fiziksel mesafede :yes: ; CC sonrası 100-150km kullanın, bu düzensizlik devam ediyor ise, kompresyon ölçümü yaptırın, inatçı bir tabaka olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Mahmut Yıldız

Benim aracıma 135.000'de cc yapılmış. Şu an 232.000'de. Benim yaptırmamda bir sakınca olur mu? Araç lpg'li ve yağ eksiltmiyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Fosil yakıt kullanan her motora her km de yapılır, hele ki diesel yakıtlı motora, yağ değişimi gibi şart. 1.777.777.777 km de olsa , yaştan dolayı zararı yok, faydası az olabilir, inatçı kurum kalabilir, 3-5000km sonra tekrar yapılır, o kurumlar da gider. Mekan tavsiyesi için, distribütörü arayıp sorun, forumun selamını söyleyin.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu ürün, depoda su var ise, bunu atıyor, bunu yaparken suyun yakıt ile birleşmesini sağlıyor vs. çok detaylı bakmadığım bir üründü, şahsen depoya-yağ karterine inen ürünü sevmem. Kurum giderici etkisi olduğunu sanmam, firmaya gidince buna bakacağım ama.

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Bu konuda iyi yöndeki görüşler halen geçerlimidir? 177.000 KM'de hiç CC yapılmamış bir aracım var, motordan tüketim ve performans olarak bir şikayetim olmamakla birlikte artı yönde bir fayda görebilirmiyim, yada en azından parçaların ömrüne bir katkısı olurmu bundan sonrası için.

Bursa'da güvenle CC yaptırabileceğim yer önerebilecek varmıdır acaba.

Mustafa abi benim aracıma 124.000 de iken yaptırdım benden önce hiç yapılmamıştı ben yaptırdıktan sonra performansta hafif artma oldu. yakıt cogaldı ama bende :good1: km önemli degil yaptırabilirsin ama temiz düzgün yer bulmak lazım

Bu ürün, depoda su var ise, bunu atıyor, bunu yaparken suyun yakıt ile birleşmesini sağlıyor vs. çok detaylı bakmadığım bir üründü, şahsen depoya-yağ karterine inen ürünü sevmem. Kurum giderici etkisi olduğunu sanmam, firmaya gidince buna bakacağım ama.

Çağlar abi ben daha önce würth mazot katkısı kullanmıştım ondan sonra carbon clean ve motor silk bor katmıştık yaga.

Motor silk dizel yakıt katkısı almıştım.

http://www.ereyon.com.tr/urun/motorsilk-10...isi-090299.aspx

evde duruyor depoya katmadım koyayımmı sizce? yoksa koymıyammı carbon clean yaptıralı 2000km felan oldu.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kokteyl olmuş :s

İlandan alıntı:

Ürün Özellikleri :

DİZEL KATKISI

Motor Silk Dizel Yakıtı Katkı Maddesi, düşük kükürtlü dizel yakıtları için katkı maddesi olarak formüle edilmiştir ( Kükürt, 500 ppm’den 15 ppm’e azaltılır ). Bu ürün, düşük kükürtlü dizel yakıtı için, son derece düşük sürtünme filminin mikro yüzeyini oluşturan ve aktif kimyasal işlemden kaynaklanan iyice geliştirilmiş yağlayıcıdır. Yakıtın yanma verimliliğini artırır, enjektör ve pompa aşınmasını azaltır, daha az emisyon ve yakıt tüketimini sağlar. Sürtünme katsayısı % 0,01 olan kalıcı Borik Oksit yüzeyi ile enjektörleri ve pompaları korumak için tasarlanmıştır.

1. kükürtü 15ppm e azaltırmış :s , zaten eurodizel 10ppm

2. yağlayıcımış, yanma verimini nasıl artıyor anlamadım? Diesel de bir yağ

3. Bor bunda da devreye girmiş

:s Vallahi bununla ne yapılır ben bilmem. Her derde deva.

Yorum bağlantısı
Gürbüz Koçoğlu

Carbon Clean markalı ilaçların yanında birde sytem clean diye bir marka varmış.Bir kaç yerde carbon clean (orjinali) ,sytem clean (yerli üretim) bulunduğum yerde carbon clean marka ilaçlar yok.Sytem Clean yaptırmlımıyım sizce ?

Yorum bağlantısı
Sinan Yalçın Durmuş
Kokteyl olmuş :unsure:

İlandan alıntı:

Ürün Özellikleri :

DİZEL KATKISI

Motor Silk Dizel Yakıtı Katkı Maddesi, düşük kükürtlü dizel yakıtları için katkı maddesi olarak formüle edilmiştir ( Kükürt, 500 ppm’den 15 ppm’e azaltılır ). Bu ürün, düşük kükürtlü dizel yakıtı için, son derece düşük sürtünme filminin mikro yüzeyini oluşturan ve aktif kimyasal işlemden kaynaklanan iyice geliştirilmiş yağlayıcıdır. Yakıtın yanma verimliliğini artırır, enjektör ve pompa aşınmasını azaltır, daha az emisyon ve yakıt tüketimini sağlar. Sürtünme katsayısı % 0,01 olan kalıcı Borik Oksit yüzeyi ile enjektörleri ve pompaları korumak için tasarlanmıştır.

1. kükürtü 15ppm e azaltırmış :) , zaten eurodizel 10ppm

2. yağlayıcımış, yanma verimini nasıl artıyor anlamadım? Diesel de bir yağ

3. Bor bunda da devreye girmiş

:s Vallahi bununla ne yapılır ben bilmem. Her derde deva.

Vallahi Çağlar abi aldım bende katmadım öle duruyor unuttum evde=))

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İki gün evvel karbonteknik e mail attım, giden gelen bi cevap yok valla...

Yorum bağlantısı
Beni dün eğitim sorumlusu Şenol Bey aradı ve Bursa'da ve tüm Türkiyede artık Ford araçlar için yetkili servislere gidebileceğimizi söyledi. Şimdilik Bursa'da sadece Arkas'ın makine aldığını ve işleme başladığını, diğerlerininde bu zorunluluk kapsamında geçişlerini tamamlayacaklarını bildirdi.

Arkas'tan randevu aldım 60+KDV bedel ile 2 saat gibi bir sürede işlemi tamamlayacaklarını bildirdiler. Depomdaki Bor katkılı mazotun bitmesini bekliyorum. Bitirince hemen gidip yaptıracağım.

Fiyat oldukça iyi gibi.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

60TL nefis bir fiyat, o depoyu bitirin, bir depo daha bitirin, 2 kimyasalın tepkimesinden her zaman kaçının.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

Yazmıştım bir yerlere? Ürün açıklamasında yazan:'' yakıt sistemi performansını maksimize eder. Yakıt sistemindeki korozyonu önler'' Açıklama kısmını distribütörü yazmış hepsiburada ya yollamış, ben ürün açıklamasına takıldım: ''enjektör temizleyici'' , bunu site yazmış.

Bu ürün, depoda su veya benzeri koroziv madde var ise, bunun yanarak atılmasını sağlıyor, kurum temizliği yapma özelliği yok, açıklamada da zaten bu yönde bir yazı yok , ben olsam bu ürünü internete vermezdim, ayrı bir konu.

Yorum bağlantısı
Abdullah Koç

Merhaba,

Kounuyu tekrardan devam ettirdiğim için özür dilerim. Ben foruma yeni üye olduğum için bazı bilgilere yeni yeni ulaşabiliyorum :D

Burada okduklarımdan kararla aracıma carbon clean yaptırmaya karar verdim. Kartal Oto Sanayide bulunan Bosch Car Service 'i aradım ve fiyat aldım. 100 TL olduğu ilettiler. Bu fiyat anladığım kadarıyla yaklaşık olarak piyasa fiyatlarına yakın.

Sizden Anadolu yakasında bu işi güvenle yaptırabileceğim bir servis bilgisi rica ediyorum.

Sevgiyle Kalın,

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Buraya da yazmakta fayda görüyorum. Seyrantepe Bosch Reform Serviste çok uygun fiyata yaptırdım. 100km sonra ilk farkettiğim sanki daha atak gibi geliyor. Bakalım :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Distribütörü arayın, selam söyleyin, Kadosan Sanayi içindeki Teknik Dizel BOsch servisini önerir belki :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...