Mehmet Ozyurek 23 Ocak 2011 Paylaş 23 Ocak 2011 Abdullah Bey, önce sonra silindir kompresyonları ölçülmedi mi.. ? Yorum bağlantısı
Abdullah Koç 24 Ocak 2011 Paylaş 24 Ocak 2011 Abdullah Bey, önce sonra silindir kompresyonları ölçülmedi mi.. ? Merhaba Mehmet Bey, Malesef yapılmadı. Gitmeden bir kaç gün önce aklımdaydı fakat, gittiğim gün unutmuşum. Kompresyon uygulaması Carbon Clean uygulaması kapsamındamı yoksa ekstra olarak mı istemek gerekiyordu ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Ocak 2011 Paylaş 24 Ocak 2011 Farklı yerlerde de yaptırabilirdiniz.. Neyse, önemli değil.. Güle güle kullanın aracınızı.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ocak 2011 Paylaş 24 Ocak 2011 Genelde 80 TL kdv fiyatı vardır, farklı işletmeler, adetli alım yaparak maliyeti aşağı çekebiliyor. Atmosferik benzinlide, buji değişiminin getireceği sonuç iyidir, zaten başka fazla masrafı da yoktur, İlave parça satışı teklifi, pazarlama yoludur bu da ayrı konu. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 (düzenlendi) Diğer başlığada yazdım ama esas yeri burası, burayada yazayım: Vallahi CC nin motorvac sitesindeki belgelerinede baktım, kompresyon artışı vs. olduğu yazıyor, tam yük nokta testinde ortalama %13 emisyon düşüşü görülmüş, yani işe yarıyor, aksini söylemiyorum CC faydalıdır, ama Wurth de koruyucu olarak iyi. HFRR Test DIN ISO 12156 bu testlerden geçmiş, anladığım kadarıyla HFRR ve 12156 testleri ve CEC F-06 T-94 testindende iyi sonuçlar alınmış. HFFR (kükürt içeriği ve aşınma testiymiş) kolay anlaşılması ve benim anladığım, testlerde 10ppm kükürtlü mazotla yapılan deneme ile bu katkı konulduktan sonra yapılan testlerde kükürtün verdiği zararlar yarıya inmiş, bunun sonucunda pompa enjektör gibi yakıt sistemleri 10ppm mazotla 300.000km rahat dayanırken bu menzil nerdeyse 2 katına çıkmış oluyormuş, yani düzenli kullanımda sistemler üzerinde çok iyi bir koruyuculuğu var. Kısaca şöyle: Wurth Common Rail katkı, yakıt sistemleri ve yanma odasında kükürtten dolayı oluşabilecek aşınma ya karşı çok iyi koruma sağlayan ve bu etkisi sayesinde de kurum oluşumunu çok az seviyelere çeken bir ürün. Zaten oluşmuş kurumları temizlemekte ise çok iyi değil ama düzenli kullanımda etkisi olur mutlaka. Carbon Clean e gelirsek, bu madde ise motorda ve yakıt sisteminde oluşmuş olan tortu ve kurumları söken temizleyen bu sayede emisyonu düşüren temizleyici bir ürün. Sonuç: Bana göre bu şartlarda, aracınız yeniyse düzenli olarak wurth kullanırsanız, kurum oluşumu minimumda kalır, kükürtün pompa enjeksiyon sistemlerine verdiği zararı çok çok az seviyelere (600.000km dayanma gibi minimum) indirebilirsiniz. Amaa, aracınızı 70.000km.- 100.000km. (bu mesafeler kullanım tarzına göre değişir) olana dek hiçbir koruyucu ürün kullanmadıysanız, mutlaka kurum artık vs. gibi şeyler motorda birikmiştir, böyle durumlarda sadece Wurth kullanıyım tertemiz olsun derseniz, iş zor, wurth zararlı oluşumları engeller ama oluşmuş kurumları temizlemekte biraz zayıf kalıyor. (sadece kurumu temizlemekte zayıf kalır, pompa enjektörü çok iyi temziler, koyunca etkisi anlaşılır, 3-4 depo doldursanızda aynı etki devam ediyor) Bu durumda yapılması gereken; aracınızı uzun km ler boyunca hiç bu tür bir korumaya almadıysanız oluşan kurumları vs. temizlemek için CC mutlaka yapılmalı, işe yarıyan bir ürün, daha sonrasındada düzenli olarak 10.000km. de bir, Wurth katkı kullanırsanız aracınız çok uzun kilmetreler boyunca CC işleminden sonra nasıl temizse o temizlikte kalır, yani bir daha CC yapmanıza gerek kalmaz, ha olmaz derseniz, kompresyon testi yaparsınız sonuç çıkar. Ama aracı yeni aldınız daha, fazla kullanmadınız, bu durumda Wurth düzenli kullanımda bu tür karbon oluşumunu önlediğinden, kurum oluşumuda çok az olduğundan, kompresyon düşmez( kurumun yüzünden olan düşüşlerde) aracınız hep temiz kalır, CC ye de gerek duymazsınız. Bana göre kesin sonuç: 1-Carbon Clean temizleyici bir üründür ve çok işe yarar. 2-Wurth Common Rail katkı ise çok iyi bir koruyucu üründür, kurum temizleme özelliği CC ye göre biraz daha az olabilir ama enjektör ve pompa sistemi ile yakıt yollarını çok iyi temizler, kurum oluşumunu çok azaltır ve kükürtün zararlarından aracınızı sürekli korur, ve ucuzdur. Aracınız çok kilometre yaptıysa ve siz hiçbirşey yapmadıysanız CC yaptırarak motoru cillop hale getirin, sonrasında 10.000km yada biraz daha fazla km lerde düzenli Wurth kullanarak zaten temiz olan motorunuzu aynı temizlikte KORUYUN. CC yapmaya gerek kalmasın. Ben böyle düşünüyorum ve bana maliyeti 20 tl. yılda 1 kez bana yetiyor. Hiç yaptırmadıysanız ve çok Km. olduysa CC yapın temizlensin, sonrasında Wurth kullanın sürekli temiz kalsın. 27 Ocak 2011 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Bir farkları var, birisi depoya katılıyor, diğeri dışarıdan cihaz ile yanma odasına yollanıyor. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Bir farkları var, birisi depoya katılıyor, diğeri dışarıdan cihaz ile yanma odasına yollanıyor. Wurth' ü kastediyorsan; cihazla yanma odasına değil, mazot pompasına yollanıyor ordan gidiyor diğeride depodan itibaren daha düşük yoğunlukta aynı yere gidiyor ve istenilirse CC ile 1e1 aynı şekildede kullanılabiliyor. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 ostimde bazı bosch servisleri bu ürüne dönmüşler. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ocak 2011 Paylaş 27 Ocak 2011 Daha fazlası da dönecek... AMma müşteri dese ki, kullandığın ürünün şişe ve kapağını istiyorum, o zaman kavga çıkartırlar Yorum bağlantısı
Alptekin Doğan 1 Şubat 2011 Paylaş 1 Şubat 2011 (düzenlendi) Daha fazlası da dönecek... AMma müşteri dese ki, kullandığın ürünün şişe ve kapağını istiyorum, o zaman kavga çıkartırlar Çağlar bey dün misafir olarak geldiğim balıkesir de bosch serviste(köydeş) araç bakımı ve CC yaptırdım..Aracım 2008 c-max. 52.000 km de.. bakım da mazot filtresinide değiştirdim. bakım yaptırana kampanya varmış polen filtresinden ücret almadılar. toplam bakım için 220 TL + 65 TL CC ücreti ödedim.yağ fiyatı:80 tl ---mazot filtresi:80 tl(araçtan çıkan markanın aynısını taktılar)--- hava ve yağ filtresi:20TL ve 40 tl işçilik aldılar.CC yaparken WÜRTH marka kullandılar.yaparken egzozdan bir miktar siyah renkte bi sıvı attı.bundan sonra CC yi kaç km olunca yaptırmalıyım? bakım fiyatı iyimi? yani mazot filtresi değişmese işçilik dahil 140 TL ye geliyor. mazot filtresini de 30 binden önce değiştirmezsin dedi usta.mazot temiz olursa 30 bin km de mi değiştirmeliyim..sizin ve tecrübeli arkadaşların görüşlerini alabilirmiyim??Bundan kendimde würth marka katkı alıp kullanmayı düşünüyorum.kaç depoda bir kullanılması uygundur?Birde araç kullanımı le ilgilili olarakta aracı sakın baygın kullanma dedi gerekirse ara sıra 4000- 4500 devire kadar bile çık dedi.araç kurum bağlamasın dedi.ve adamlar buna turbo koymuş tork koymuş dedi arabayı uyutma dedi.en fazla 100 km de yarım litre oynar dedi.sizin görüşleriniz nedir bu yorumlar karşısında?? Teşekkürler 1 Şubat 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Şubat 2011 Paylaş 1 Şubat 2011 Würth in test raporunu görmedim, genelde 20.000km de bir yaptırın derim. Yorum bağlantısı
Alptekin Doğan 2 Şubat 2011 Paylaş 2 Şubat 2011 Würth in test raporunu görmedim, genelde 20.000km de bir yaptırın derim. peki bakım fiyatları nasıl üstad? Yorum bağlantısı
Mehmet Turnacıoğlu 14 Şubat 2011 Paylaş 14 Şubat 2011 ford servisine sordum cc sonrası subaplarda kaçak olabilir dediler(yani sorumluluk kabul etmiyo gibiler). bu ne demek? Ayrıca aracın bakım zamanı geldi. cc yi bakımdan öncemi yaptırmalı sonramı. fark edermi? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2011 Paylaş 15 Şubat 2011 ford servisine sordum cc sonrası subaplarda kaçak olabilir dediler(yani sorumluluk kabul etmiyo gibiler). bu ne demek? Ayrıca aracın bakım zamanı geldi. cc yi bakımdan öncemi yaptırmalı sonramı. fark edermi? Aynı servise, aynı kişiye, Ford Otosan Motorvac ürünü için nasıl bir bilgilendirme mesajı yollamış sorun, bilmiyorsa okusun öğrensin, prensip olarak işkembeye dayalı bilginin müşteriye sunulmasına aşırı hisliyim Vesile ile, subaptaki çelik malzeme, saç kremi ile ovalayınca eriyorsa birşey diyemem tabii Yorum bağlantısı
Barış Güler 15 Şubat 2011 Paylaş 15 Şubat 2011 4 gün önce 55 bindeki dizel aracıma cc yaptım.araç 1 saat rölantide çalıştırıldı.Performans olarak önceki halinden çok bir farkı yok.İşlem yapılırken egzostan siyah kurum falan da atmadı.Yanlız aracı durmak üzereyken boşa atıp frene bastığımda devirde düşme oluyordu, bir de 4-5c viteslerde araç devirlenirken (1800-1900 devirlerde) motorda çok az bir titreme ve uğuldama oluyordu.bu sorunlar şu an ki gözlemime göre düzeldi. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 (düzenlendi) Babamın aracı Hyunda Getz dizel geçenlerde bir, iki defa çalışırken zorlanmış.Motor soğukken değil!( Normalde ilk marşta hemen basardı, ikinci kerede çalışmış) Ancak aracı denedim gayet iyi gidiyor.Ben kurumdan şüphelendim, carbon clean yaptırsak mı? 26 Şubat 2011 tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 (düzenlendi) Bugün getz dizel için carbon clean fiyatı sordum. Bosch servisi 65 lira dedi, ama adam pek bana güven vermedi, daha önce adını duymadığım bir katkı kullancağını söyledi. İstersen depona koyalım, makineye bağlamaya gerek yok dedi ,50 liraya gazlamaya çalıştı. Sonra ben de Hyundai yetkili servise gittim, orada carbon clean marka katkı varmış fiyatı da 65 liraymış. Bana uygun geldi, ama araç km de dediler 102 bin deyince; olmaz km çok fazla ben riske girmem , bir şey olursa karışmam dedi. Ben de riske giremedim. Arka silecek süpürgesi aldım ben de (10 lira.) Orjinal Hyundai silecek inalımaz dayanıklı 3 yıl falan dayanmıştı ön silecekler. 5 Mart 2011 tarihinde Evren Erak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 Ya da sonsuza kadar sussun , açıkçası motor yıkatmak daha riskli bir işlemdir, yani göz kararacaksa o işlemde kararmalı. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 Bugün getz dizel için carbon clean fiyatı sordum. Bosch servisi 65 lira dedi, ama adam pek bana güven vermedi, daha önce adını duymadığım bir katkı kullancağını söyledi. İstersen depona koyalım, makineye bağlamaya gerek yok dedi ,50 liraya gazlamaya çalıştı. Sonra ben de Hyundai yetkili servise gittim, orada carbon clean marka katkı varmış fiyatı da 65 liraymış. Bana uygun geldi, ama araç km de dediler 102 bin deyince; olmaz km çok fazla ben riske girmem , bir şey olursa karışmam dedi. Ben de riske giremedim. Arka silecek süpürgesi aldım ben de (10 lira.) Orjinal Hyundai silecek inalımaz dayanıklı 3 yıl falan dayanmıştı ön silecekler. At bir wurth korkmana gerek kalmasın, ama CC yapınca birşey olacağını sanmam, ancak çok km yapmış sibobları ileri derecede kurumlu vs. araçta elbet kayıplar olacaktır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 İsterse 1.000.000km olsun, en kötüsünden gidelim: işlem sonrası rölantide motor teklemeye başlar, ustalar da genelde bundan korkar , korkudan stop ederler, sorun aramaya başlarlar. Bu içerdeki kurumun felaket derecesinde olduğunu gösterir, 50-100km kullanım sonrası tamamen düzelir ki forumda ki bir otomobilde de aynısı oldu, bu olmuşsa, 3000 km sonra bir daha CC yapılmalı ki, motor tam kendine gelebilsin, yazık ona.... Yorum bağlantısı
Emre Aytan 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 Bende geçtiğimiz cumartesi için yaptıracaktım ama yetişemedim. Berner marka bir enjektör temizleme katkısıyla 1.5 saat süren işlem ile yapıyorlarmış. 60 tl fiyat aldım. Eğer yapabilirsem önümüzdeki haftasonu kısmetse. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 (düzenlendi) silindirleri cc öncesi sonrası ölçtürün. 7 Mart 2011 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 Arıza arızadır, gizlenmez, uzun eşşek, yakar top benzeri oyunları yoktur , Piyasada gözlemlediklerimiz (maalesef): 1. Mamül kapaklarını geri toplayıp 3-5 TL ödeyen pazarlamacı ürünleri 2. Koli siparişi ile Lcd ikram eden pazarlamacı ürünleri 3. İnanılmaz karlar bırakan pazarlamacı ürünleri 4. Radikal kullanımı ile , uygulayana-satana kolaylık getiren pazarlamacı ürünleri ustacıklar tarafından tercih edilir, şahsen ne işe yaradığını, yarayıp yaramadığı umrunda olmadığını belirten yetkili servis müdürne-danışmana-teknisyene-ustaya sık rastladım, hatta diğerlerine az rastladım diyelim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts