İçeriğe Yönlendir

Carbon Clean

Nuri Başer

Recommended Posts

Enez Güner

merhabalar forumda arattım ama başlı başına açıklayıcı bi başlk bulamadım şimdi f1 1.6 aracıma motor yaptırddım ancak enjektörlere falan hiç bakılmadı die biliyorum yaptırsaö nasıl bi faydası olur benm araçta birinci vites haricinde basınca kafa koltuk başlıgına vurmuyor. Yaptırıpta faydasını gören arkadaşlar görüşlerini yazarsa sevinirim ve uygulama süresi ve yaklaşık ucreti nedir..

Yorum bağlantısı
Akif Eren

Carbon Clean işlemini ilk olarak aracıma 50.000 km de uygulattım neler değişti.

1. Motor sesinde azalma.(motor yumuşak çalışmaya başladı)

2. Gaz pedalında tepkimenin artması ile birlikte devrin hızlı artması

Aracıma chip yapıldıktan sonra 20 bin km de bir yaptırıyorum.

Yorum bağlantısı
Canberk Eken

Ankara'da cc işlemi için güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz?bu aralar ben de düşünüyorum.bir de araç 125 bin kmde umarım çok geç kalınmamıştır?

Yorum bağlantısı
Akif Eren

Ankara'da cc işlemi için güvenilir bir yer tavsiye edebilir misiniz?bu aralar ben de düşünüyorum.bir de araç 125 bin kmde umarım çok geç kalınmamıştır?

Ankarada herhangi bir Fiat bayisinde yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Deniz Bunğ

Arkadaşlar merhaba

Form'un konularında devamlı carbon clean yaptırım faydası var diye konuşmalara rastlıyorum,öğrenmek istiyorum ne olduğunu ve faydasını

teşekkür ederim...

Yorum bağlantısı
Emin Önal

Kısaca araçların enjektörlerinde, yakıt sisteminde ve egzoz supaplarında biriken kurumlar ve diğer kirletici maddeler temizlenerek egzozdan çıkan çevreye ve insan sağlığına zararlı gazları içeren duman miktarının azalması sağlamak diyebiliriz.

Detayları ve uygulatan arkadaşların yorumları diğer konuda mevcut..

Yorum bağlantısı
Deniz Bunğ

Şİmdi ben bu carbon clean aracıma yaptırmayı düşünüyorum.Burdaki ford servis bu işlemi yaptığını 75+Kdv fiyatı olduğunu ve aracın yağ filtresi ve yağı değişmesi gerekiyor dedi bu işlemi yapmadan ki; benim filtrelerim ve yağlarım yeni değişti bunları değiştirmem gerekiyormu gerçekten ve fiyat sizce nasıl

tşk

Yorum bağlantısı
Muhsin Küçüktuna

Çağlar bey, faydasının olacağına inanıyorum ancak muhtemel olabilecek zarar/zararlarını da gözardı etmemek gerek. 153000 km' deki aracıma CC yaptırmam uygun olur mu acaba? bu günlerde aracımda performans düşüklüğü gözlüyorum ve bu CC konusunu ciddi ciddi düşünmeye başladım. Bu arada arkadaşlar bu km' de aracına CC yaptıran varsa sonucu hakkında bilgi verebilirmisiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Şahsen atmosferik V6 mondeo ma ilk olarak 200.000km de yaptırmıştım, bugün olsa yine yaptırırım. Şampuan bazlı bir ürün, çekinmeye hiç gerek yok, hele ki atmosferik benzinli de.....

Benim hatırladığım en yüksek km de Mustafa yaptırmıştı, 50 km tekledi az sarsılı o kadar, normaldir, bu da aşırı kuruma işarettir, yani gereklidir.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Şahsen atmosferik V6 mondeo ma ilk olarak 200.000km de yaptırmıştım, bugün olsa yine yaptırırım. Şampuan bazlı bir ürün, çekinmeye hiç gerek yok, hele ki atmosferik benzinli de.....

Benim hatırladığım en yüksek km de Mustafa yaptırmıştı, 50 km tekledi az sarsılı o kadar, normaldir, bu da aşırı kuruma işarettir, yani gereklidir.

142km de denemiştik :D

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Merhabalar 2000 model 113.000 Km de ama ben alallı 2 yıl oldu aldığımda 94.000 de ve çok hor kullanılmış bir biçimdeydi kmsine fazla güvenmiyorum, aldıktan sonra komple motor yaptırdım ve yaklaşık 5-6 ay oncede egzozu değiştirdim. Carbon clean yaptırsam faydası olurmu hiç bir fikrim yok sizin fikirlerinizi bekliyorum. Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Motor yapıldıktan sonra kaç km kullandınız ?

Sürüş stiliniz nasıldır.. ?

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Motor yapılalı 7.000 km oldu ilk yağ değişimini 1.000km de yaptım usta mobilin katkılı yağından koydu herhangi bir sıkıntı yok yağda eksiltmiyor 10.000 km sonra tekrar değiştiririz dedi ama ben mayıs ortasında falan giderim değiştirmeye yaza çıkmadan.

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Gerekli cc işleminin yerini tutacak bi çalışma motor yapılırken yapılmışmıdır sizce benim bi bilgim yokta cc tam olarak nerelere hitap ediyor.

ve birde cartel havalandırma sibobu nerde son 2 gundur araçı sadece bi kaç defa çalıştırdım sürekli rolanti 2000 devirde başlıyor debraja basınca hop 1ede500 lere doğru düşüyor anlamadım birşey sorun nerede

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gerekli cc işleminin yerini tutacak bi çalışma motor yapılırken yapılmışmıdır sizce benim bi bilgim yokta cc tam olarak nerelere hitap ediyor.

Yapılmıştır... Öncelikli hedef subaplardır... Rektefiye sırasında da subaplar ya değişmiş ya da temizlenmiştir..

ve birde cartel havalandırma sibobu nerde son 2 gundur araçı sadece bi kaç defa çalıştırdım sürekli rolanti 2000 devirde başlıyor debraja basınca hop 1ede500 lere doğru düşüyor anlamadım birşey sorun nerede

Hortumun bloğa girdiği yerde...

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Mehmet bey çok teşekkür ederim. Subaplar değişti sıkıntı yok o zaman.

Kusra bakmayın ama dediğiniz yeri çıkartamadım, tam olarak motorun neresinde ve hangi hortumların bloğa girdiği yerde?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kusra bakmayın ama dediğiniz yeri çıkartamadım, tam olarak motorun neresinde ve hangi hortumların bloğa girdiği yerde?

Parmak kalınlığında sert siyah hortumlara bakın... 1,6 motoru çok iyi bilmediğim için tarif edemiyorum..

Yorum bağlantısı
Enez Güner

Öyle bir hortum emme manifoldunda 1ile2 nolu pistonlara giden aradanve 3-4 nolu pistonlara giden aradan çıkıp bir T ile ikisi birleştirilip emme manifoldunun alt ve ust girişlerinin arasından bloga giriyor metal gibi birşey var bu mudur acaba

Yorum bağlantısı
Enez Güner

3puuj.jpg

Şimdi resimde görülen parçayı söktüm temizledim tekrar taktım ama kartel havalandırma sübabı bu mudur? :)

Yorum bağlantısı
  • 5 hafta sonra...
Sezgin Yılmaz

Merhabalar.Kuzenimin 2005 model dizel focus collection aracı var. 176.000' km de Carbon clean yaptırmayı düşünüyoruz fikir verebilicek olan varmı ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Öz

Arkadaşlar aracım 107 binde benzinli sizce Carbon Clean yaptırmalımıyım?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...