İçeriğe Yönlendir

2011 Focus Için Xenon Seçimi Hakkında

Sefer İstemi

Recommended Posts

Sefer İstemi

Merhabalar ,

Arabamın kısa uzun ve sislerine xenon taktırmayı düşünüyorum. Aracın elektrik donanımında herhangi bir sorun yaratır mı ? Hangi ürün veya ürünleri önerirsiniz ? :nazar:

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Eğer xenonunuzda balastlar kalitesiz olursa yüksek akım ürettiği ve manyetik sinyal yaydıkları için zararlı olabilir.

100 lirayada xenon kit var 500 lirayada.

İdeal güvenli olanları 300 TL civarı.

Philips, hella gibi kaliteli markaları tercih edebilirsiniz. Aydınlatma performansı istiyorsanız 4300 kelvin alın. Eğer biraz havalı olsun diyorsanız maximum 6000 kelvin alın. 6000 kelvin daha beyazdır. 6000 üstü ışık rengi maviye doğru döner ve yağmurlu havalarda ve kış şartlarında pek fazla aydınlatmazlar.

Herşeyden önce farlarınızın mercekli olması gerekiyor. Aksi halde karşı tarafı çok fazla rahatsız edersiniz. Güvenliklerini riske atarsınız ve çok fazla sellektör yaparlar.

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Amacın her türlü hava şartında yolu daha iyi görmekse, sislere DOKUNMA, kısalara max 6000 k lık bir set (mercekli olmak şartıyla), uzunlara da halogen Osram Nb al tak... Hem gör hem de görül...

Amacın: arabanın güzel görünmesi ise, sislere 10000k xenon, kısalara 12000 k xenon, uzunlara 12000 xenon tak gitsin. Bu seçenekte karşıdaki araçlardan küfür yemeyi de göze almalısın...

Merhabalar ,

Arabamın kısa uzun ve sislerine xenon taktırmayı düşünüyorum. Aracın elektrik donanımında herhangi bir sorun yaratır mı ? Hangi ürün veya ürünleri önerirsiniz ? :nazar:

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
, sislere 10000k xenon, kısalara 12000 k xenon, uzunlara 12000 xenon tak gitsin.

sisteme fazla yüklenmiş olunmaz mı ? bence sakıncalı...

Yorum bağlantısı
Misafir

Kelvin değerini watt ile karıştırmayın. K yükselse de çektiği güç aynıdır. Yani zarar verme ihtimali 6000k ile aynıdır. Turkay bey açık net açıklamış. Önemli olan görsellik mi işlevsellik mi? İkisi bir arada olacaksa en güzeli Oem bir-xenon fardır.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

uzun ve kısalarda aynı anda xenon olması (bir-xenon değil ayrı kitler) zarar verirmi gerçekten? merak ediyorum,uzunlara taktırmayı düşünüyorum bende ama kafam karıştı zararı olurmu olmazmı tam netleştirmem lazım?

Yorum bağlantısı
Misafir
uzun ve kısalarda aynı anda xenon olması (bir-xenon değil ayrı kitler) zarar verirmi gerçekten? merak ediyorum,uzunlara taktırmayı düşünüyorum bende ama kafam karıştı zararı olurmu olmazmı tam netleştirmem lazım?

İkinci kit yani uzun olan devamlı yanmadığından ısınmamış olacak ve sellektör attığınızda canına okur. Yani anlık açılıp kapanma bu kitlerin ömrünü çok kısalttığı gibi, performans vermez. Anlık çok elektrik çekebilir zararı olabilir. Yaptığınız sağlıklı bir işlem olmaz. En azından kısa mercekli far, uzunlara da performansı güzel bir ampül olabilir.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
İkinci kit yani uzun olan devamlı yanmadığından ısınmamış olacak ve sellektör attığınızda canına okur. Yani anlık açılıp kapanma bu kitlerin ömrünü çok kısalttığı gibi, performans vermez. Anlık çok elektrik çekebilir zararı olabilir. Yaptığınız sağlıklı bir işlem olmaz. En azından kısa mercekli far, uzunlara da performansı güzel bir ampül olabilir.

bmw nin uzunlarda kullandığı far çok etkili geçen gün arkamdan bir x6 sellektör yaptı arkada şimşek çakıyo zannettim :blink: uzunlarda acaba onlar hangi tür ampül kullanıyolar veya onlarınki gibi bir ampül benim fiestaya tavsiyeniz ne olur ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
bmw nin uzunlarda kullandığı far çok etkili geçen gün arkamdan bir x6 sellektör yaptı arkada şimşek çakıyo zannettim :blink: uzunlarda acaba onlar hangi tür ampül kullanıyolar veya onlarınki gibi bir ampül benim fiestaya tavsiyeniz ne olur ?

Büyük ihtimal ile %99 oem ekipman bir-xenon fardır. Aracınız için oem'i yoksa el işçiliği yapılıp mercek takılabilir. Şahsen değer mi derseniz gerek yok. Sonuçta her zaman uzunlara ihtiyacımız olmuyor. Ampül olarak ostram nightbraker kullanan arkadaşlarımız memnun. Bu konu ile ilgili en kesin bilgiyi www.geceucusu.com'da bulabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Büyük ihtimal ile %99 oem ekipman bir-xenon fardır. Aracınız için oem'i yoksa el işçiliği yapılıp mercek takılabilir. Şahsen değer mi derseniz gerek yok. Sonuçta her zaman uzunlara ihtiyacımız olmuyor. Ampül olarak ostram nightbraker kullanan arkadaşlarımız memnun. Bu konu ile ilgili en kesin bilgiyi www.geceucusu.com'da bulabilirsiniz.

burak bey ne yaptınız nerdeyse 1 aydır kafamı kurcalayan bir şeyi yeniden alevlendirdiniz... şaka bir yana bu gün xenonmercek.com firması ile mailleştik sağ olsunlar vakit ayırıp cevap ve bilgi verdiler ama uzunlara yapmayın gerek yok diyolar onlarda osram NB tavsiye ettiler ama benimde tam olarak istediğim o bmw lerdeki gibi bir ışuma geçen gün 2009 model 3.20 d ye baktım merceksizdi acaba aynı şey onlarda da varmı... bide bilen arkadaşlar bu konuda bana bir yardımcı olsalar yani bu ışımayı hangi ampülde alabilirm ? artık mercekten vageçtim çünkü...

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
burak bey ne yaptınız nerdeyse 1 aydır kafamı kurcalayan bir şeyi yeniden alevlendirdiniz... şaka bir yana bu gün xenonmercek.com firması ile mailleştik sağ olsunlar vakit ayırıp cevap ve bilgi verdiler ama uzunlara yapmayın gerek yok diyolar onlarda osram NB tavsiye ettiler ama benimde tam olarak istediğim o bmw lerdeki gibi bir ışuma geçen gün 2009 model 3.20 d ye baktım merceksizdi acaba aynı şey onlarda da varmı... bide bilen arkadaşlar bu konuda bana bir yardımcı olsalar yani bu ışımayı hangi ampülde alabilirm ? artık mercekten vageçtim çünkü...

benim kısalar mercekli adaptif xenon,uzunlar halojen.. uzunlara xenon takılırmı takılmazmı bunun merakındayım,forumda servet abi falan yapma diyolar ama kafama takıldı bir kere :blink:

x6 bir-xenondue muhtemelen ama kısa xenon uzunları normal olanlarda çok etkili sellektör yapıyor bmw lerde,bende senin gibi sellektörüm kuvvetli olsun diyorum bakalım bulacağız bir çözüm..

bu arada xenonmercek cumartesi günleri açıkmıymış? bugün bende baktım aynı sitedeki ürünlere :good1:

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Şimşek gibi ışıma istiyorsan, bir--xenon mercek takacaksın... Hem kısa hem uzunda aynı xenon ampulu kullanıyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

bu arada sen direkt olarak bir-xenon uygulaması yaptırıp istediğin performansı alabilirsin,benim adaptif far özelliğim bozulmasın diye ben bir-xenon a çeviremiyorum yoksa uzunlara xenonla falan uğraşmam..

Yorum bağlantısı
Misafir

Neden bmw'ye takıldınız bilmiyorum. Ama araca göre donanımı değişiyor. Her bmw oem bir-xenon'lu değildir. Bu donanım opsiyoneldir. Bildiğim kadarıyla oem mercekli far olduğu sürece bir-xenon aydınlatması belli bir modelden sonra var.

Fatih bey: Uzunlara xenon kit takarak verim alamassınız. Xenon ampülünün tam performans verebilmesi için, açılıp ısınması gerekir. Siz bunu uzunlarla yapmak için devamlı uzunlarınızı açık tutmalısınız. Sellektör attığınızda ise, sisteme anlık yüklenme olacaktır. Sonuç itibari ile bir-xenon istiyorsanız, aracınız F2 oem far takmalısınız. bir-xenon ve adaptif far özelliği bir arada bulunmamaktadır. Kit takıp istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz, akabinde aracınıza zarar verebilirsiniz. Siz uzunları düşünüyorsunuz ben kendi aracım için sadece kısaları oem mercekli far arıyorum. Bana göre uzunlar çok aşırı gerekli değil.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Neden bmw'ye takıldınız bilmiyorum. Ama araca göre donanımı değişiyor. Her bmw oem bir-xenon'lu değildir. Bu donanım opsiyoneldir. Bildiğim kadarıyla oem mercekli far olduğu sürece bir-xenon aydınlatması belli bir modelden sonra var.

Fatih bey: Uzunlara xenon kit takarak verim alamassınız. Xenon ampülünün tam performans verebilmesi için, açılıp ısınması gerekir. Siz bunu uzunlarla yapmak için devamlı uzunlarınızı açık tutmalısınız. Sellektör attığınızda ise, sisteme anlık yüklenme olacaktır. Sonuç itibari ile bir-xenon istiyorsanız, aracınız F2 oem far takmalısınız. bir-xenon ve adaptif far özelliği bir arada bulunmamaktadır. Kit takıp istediğiniz sonuca ulaşamayabilirsiniz, akabinde aracınıza zarar verebilirsiniz. Siz uzunları düşünüyorsunuz ben kendi aracım için sadece kısaları oem mercekli far arıyorum. Bana göre uzunlar çok aşırı gerekli değil.

Benim adaptif mercekli olduğu için kısalarda problem yok xenon gayet iyi ama saçma sapan performans ampülü diye satılan para tuzakları yerine daha verimli olması için uzunlara xenon düşündüm yada adaptif özelliğini bozmayacak bir-xenon.. bakalım araştırmalarm devam ediyo :lol2: bu arada soruyorum ama xenondan anlamıyo diilim,hani bazen birinin gaz vermesine ihtiyacın olurya o durumdayım :D

Yorum bağlantısı
Misafir
Benim adaptif mercekli olduğu için kısalarda problem yok xenon gayet iyi ama saçma sapan performans ampülü diye satılan para tuzakları yerine daha verimli olması için uzunlara xenon düşündüm yada adaptif özelliğini bozmayacak bir-xenon.. bakalım araştırmalarm devam ediyo :lol2: bu arada soruyorum ama xenondan anlamıyo diilim,hani bazen birinin gaz vermesine ihtiyacın olurya o durumdayım :D

Açık söyliyim, ben normal fara kit takan ve ne kadar ayarlı olursa olsun gözümü alan kişilere iyi selamlarımı iletiyorum. Ne kadar ayarda yapılsa farın yapısı uygun olmadığından göz alıyor. Aksini isteyen idda edebilir. Fatih bey, son sözüm araç sizin para sizin, ve tercih de sizin siz bilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
benim kısalar mercekli adaptif xenon,uzunlar halojen.. uzunlara xenon takılırmı takılmazmı bunun merakındayım,forumda servet abi falan yapma diyolar ama kafama takıldı bir kere :nazar:

x6 bir-xenondue muhtemelen ama kısa xenon uzunları normal olanlarda çok etkili sellektör yapıyor bmw lerde,bende senin gibi sellektörüm kuvvetli olsun diyorum bakalım bulacağız bir çözüm..

bu arada xenonmercek cumartesi günleri açıkmıymış? bugün bende baktım aynı sitedeki ürünlere :nazar:

bu konu için görüştüğüm kişiler geceuçuşu ekibinden ilker kemal bey ve xenonmercek firması oldu ikisininde verdiği cevap hemen hemen aynıydı önce ilker kemal beyin yazdığını şimdi size aynen iletiyorum... bu benim 2010 fiesta titanyum x paket için söylenenler...

Merhabalar Erkut Bey.elimden geldiğince iyi işler çıkarmaya gayret ediyorum.

Şu ankı farlarınız Hella marka ve h7 ampül kullanıyor.Uzunlar ise h1 ampül.

Uzunları ayrıca mercek olan çok az araç vardır(eski vw touareg,, vwphantehon,,saab 9-3 bazı modelleri,,cadillac cts ,,bentley continental)

ve bu araçlarında uzunları xenon değildir,halojen ampüldür.Çünki xenonun belli bir ısınma süresi olduğu için selektörde ani ışıma veremez .Ve uzunlara xenon takmakta hem tesisata çok yük bindirir hemde verim alınamaz.Ama dersenizki ben uzunlara mercek istiyorum,valeonun ürettiği uzun merceğini çıkma bir fara montaj çalışması yaparım,olurmu olmazmı size bildiririm.Bu işin malıyetide 400 lira olucatır.montaj 2 gün sürer.

Yapılacak diğer işlem farınızdaki h7 merceği söküp d2s bir-xenon mercek takmaktır.Böylece kısa merceğinden aynı zamanda uzun ışık elde edebilirsiniz.

Bu işin maliyeti 250 liradır, montaj süresi 1 gündür.

İyi aksamlar.

xzenınmercek firması...

Erkut bey öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürler.

Normalde uzun merceği diye bir mercek yoktur. Sitede vs gördüğünüz bütün mercekler kısa merceğidir. Uzun merceği eski dönemde bir kaç araçta kullanılıp geçmiştir bulmak mümkün değildir. Ayrıca olsa bile zaten kesip birçme gibi işlemler yapmadan takmak tabiki imkansızdır. Farın açılıp uzun bölümünün kesiplip buraya takılması gerekir. Zaten mercek olsa bile uzun aydınlatmasında birşey değişmez çünkü zaten bir çizgi yoktur. Bu sebeple zaten uzun merceği hiçbir araçta kullanılmaz.

Tavsiyem performanslı bir halojen ampul takmanızdan yana olur. Eğer renk önemli değil derseniz osramın nightbreaker ürününü tavsiye ederim. Benim sürekli sattığım ve çok memnun olunan bir üründür.

saygılar

ikisinide buraya yazdım bir nceleyin derim arkadaşlar...

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Bende Hala kararsızım aracımın kısa farları mercekli uzunlar normal bana da bir marka söylerseniz teşekkür ederim. Sadece kısalara taktırcam yukardaki açıklamalara göre

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Bende Hala kararsızım aracımın kısa farları mercekli uzunlar normal bana da bir marka söylerseniz teşekkür ederim. Sadece kısalara taktırcam yukardaki açıklamalara göre

phılıps 6000 k fiyat 350-400 arasıdır ama kalitelidir... :fiuw:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
phılıps 6000 k fiyat 350-400 arasıdır ama kalitelidir... :fiuw:

350-400 liraya 4 çift xenon kit alırsınız.. oem olmadıktan sonra bence philips diye şartlanmayın.. aracınızda sorunsuz çalışacak biyer bulun alın..

bu arada anlamadığım millet hem kısa hem uzun sisle geziyo birşey yokta neden uzunada sis takalım dediğimizde tesisata yük biniyor anlamadım?

bence burada ticari kaygı sözkonusu..

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
350-400 liraya 4 çift xenon kit alırsınız.. oem olmadıktan sonra bence philips diye şartlanmayın.. aracınızda sorunsuz çalışacak biyer bulun alın..

Evet bende aynı düşünüyorum iyi servis bulsam garanti verecek hemen taktırcam .

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Orhan Özsoy

BURAK BEY merhaba 2011 ford focus sahibiyim aracımın farları sarı ben bunları xenon yapmak istiyorum uzunlara dokunmaycagım helojen kalsın sizden aldığım önceki yorumlarınızda oem bir exnon önermişsiniz 1-bnm kısa farlarım mercekli mi bilmiyorum 2-hangi exnon kitini tavsiye edersiniz?

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman
(düzenlendi)

BURAK BEY merhaba 2011 ford focus sahibiyim aracımın farları sarı ben bunları xenon yapmak istiyorum uzunlara dokunmaycagım helojen kalsın sizden aldığım önceki yorumlarınızda oem bir exnon önermişsiniz 1-bnm kısa farlarım mercekli mi bilmiyorum 2-hangi exnon kitini tavsiye edersiniz?

Tit x paket dışında Mercek bulunmamaktadır..yada fara bakınca mercek olup olmadığını anlamıyormusunuz ?

tarihinde İ.G&#246ksel Yaman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Orhan Özsoy

tmm göksel bey mercek varmış dediğiniz gibi bakınca anlaşılıyor :)

Yorum bağlantısı
Ufuk Memiş

bu konu için görüştüğüm kişiler geceuçuşu ekibinden ilker kemal bey ve xenonmercek firması oldu ikisininde verdiği cevap hemen hemen aynıydı önce ilker kemal beyin yazdığını şimdi size aynen iletiyorum... bu benim 2010 fiesta titanyum x paket için söylenenler...

Merhabalar Erkut Bey.elimden geldiğince iyi işler çıkarmaya gayret ediyorum.

Şu ankı farlarınız Hella marka ve h7 ampül kullanıyor.Uzunlar ise h1 ampül.

Uzunları ayrıca mercek olan çok az araç vardır(eski vw touareg,, vwphantehon,,saab 9-3 bazı modelleri,,cadillac cts ,,bentley continental)

ve bu araçlarında uzunları xenon değildir,halojen ampüldür.Çünki xenonun belli bir ısınma süresi olduğu için selektörde ani ışıma veremez .Ve uzunlara xenon takmakta hem tesisata çok yük bindirir hemde verim alınamaz.Ama dersenizki ben uzunlara mercek istiyorum,valeonun ürettiği uzun merceğini çıkma bir fara montaj çalışması yaparım,olurmu olmazmı size bildiririm.Bu işin malıyetide 400 lira olucatır.montaj 2 gün sürer.

Yapılacak diğer işlem farınızdaki h7 merceği söküp d2s bir-xenon mercek takmaktır.Böylece kısa merceğinden aynı zamanda uzun ışık elde edebilirsiniz.

Bu işin maliyeti 250 liradır, montaj süresi 1 gündür.

İyi aksamlar.

xzenınmercek firması...

Erkut bey öncelikle güzel yorumunuz için teşekkürler.

Normalde uzun merceği diye bir mercek yoktur. Sitede vs gördüğünüz bütün mercekler kısa merceğidir. Uzun merceği eski dönemde bir kaç araçta kullanılıp geçmiştir bulmak mümkün değildir. Ayrıca olsa bile zaten kesip birçme gibi işlemler yapmadan takmak tabiki imkansızdır. Farın açılıp uzun bölümünün kesiplip buraya takılması gerekir. Zaten mercek olsa bile uzun aydınlatmasında birşey değişmez çünkü zaten bir çizgi yoktur. Bu sebeple zaten uzun merceği hiçbir araçta kullanılmaz.

Tavsiyem performanslı bir halojen ampul takmanızdan yana olur. Eğer renk önemli değil derseniz osramın nightbreaker ürününü tavsiye ederim. Benim sürekli sattığım ve çok memnun olunan bir üründür.

saygılar

ikisinide buraya yazdım bir nceleyin derim arkadaşlar...

erkut arkadaşım merhaba,

benimde aracım focus 2011 coll. farlarım karartılmış değil ve merceksizdir.yani fiat fiorinonun farı gibi far vardı. bende ilker kemal abiyi bu site sayesinde tanıdım. uzun inceleme sonucunda farlarımı bi-xenon yaptırmaya karar verdim ve yaptırdım. gerçekten hem aydınlatma ve hemde görsellik olarak on numara beş yıldız oldu farlarım. selektör yaptığımda üsküdar sahilden galata kulesini vurabiliyorum :) yani sana önereceğim şudur: hiç kafanı karıştırma ilker abinin mekanına git gerekenin fazlasını bana yaptığı gibi sanada yapacaktır emin ol.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...