İçeriğe Yönlendir

Ford Fiesta Aracın Devamlı Lastik Patlama Sorunu Var!


Şerafettin Arslan

Recommended Posts

Şerafettin Arslan
(düzenlendi)

Merhaba Arkadaşlar,

Başıma gelen olay ile ilgili daha önce şikayetvar.com a detaylı bir yazı yazmıştım. Şimdi aynı yazıyı aşağıda sizinle paylaşıyorum. Yorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.

2010 model Ford Fiesta marka araca sahibim. Aracımın donanımı, en üst versiyon olan lansman pakettir. Aracımın tekerlekleri 195 / 45 / 16 ebadındadır, Continental markadır. Aracımı İzmir Ford Otokoç' tan satın aldım.

Aracım 20 bin km de iken Eylül 2010 tarihinde İzmir - Afyon arası yolculuk yaptığım sırada, Ahmetli-Manisa mevkiinde 80 km sürat ile yoldaki ufak bir taşa çarptım. Taşa çarpmam ile sol ön lastiğin patlaması bir oldu. Zar zor bir benzinliğe girip stepne ile patlamış tekerleği yer değiştirip yoluma devam ettim.

Afyon'a vardıktan sonra Afyon'daki Ford bayii-servis olan Ford Budan' a aracımı götürdüm. Kendileri sadece lastiğin patlamadığını, jantın kenarında da onarılamaz bir yamukluk olduğunu söylediler. Ayrıca yeni Ford Fiesta'nın devamlı olarak bu lastikte benzer sorunlar yaşadığını da bildirdiler. Kendilerinden yeni lastik ve jant talebinde bulundum. Ancak bu lastiğin ellerinde olmadığını bildirdiler. Ben de idareten ikinci el bir jant ve lastik taktım (370TL).

İzmir'e geri dönüp İzmir Ford Otokoç' a gittim. Jant ve lastiğimin kasko kapsamında değişmesini istedim. Yenı Ford Fiesta'larda benzeri lastik sorunların birçok defa yaşandığını oradaki teknisyenlerden de duydum. Kasko işlemlerim yapıldı ancak hasarlı araç bölümündeki Ahmet Bey, bu ebatta ve markadaki lastiğin ancak Kasım 2010 da yani 2 ay sonra gelebileceğini söyledi.

Aradan tam 4 ay geçti ve hala geri dönüş yapmadılar. Kendilerini aradığımda lastiği hala temin edemediklerini söylediler. Bu arada geçtiğimiz hafta derinliği en fazla 8 cm olan bir çukura 40 km hızla girdim ve bu sefer de sağ ön lastiğim patladı (ikincil el aldığım değil).

Şu anda aracımın ön tarafında biri ikinci el diğeri stepne olan iki tekerlekle geziyorum. Ford'un 444?lü hattına 2 hafta önce gerekli şik

tarihinde ?erafettin Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yanak inceliği ve bizim vergilerimiz ile yapılmış asfalt söz konusu, lastik tedariği için de, söz konusu lastik markasına başvuru yapılmalı, kullanım kılavuzunda ve tüketici kanununda net bir şekilde yazar.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Mağazada pırıl pırıl bu jantlar müşreriyi cezbediyor, ama bunu bizim yollarda nasıl kullancağız diye düşünen pek az. Lastiğinde suçu değil, arabanın da.

Yorum bağlantısı
Şerafettin Arslan
Yanak inceliği ve bizim vergilerimiz ile yapılmış asfalt söz konusu, lastik tedariği için de, söz konusu lastik markasına başvuru yapılmalı, kullanım kılavuzunda ve tüketici kanununda net bir şekilde yazar.
Mağazada pırıl pırıl bu jantlar müşreriyi cezbediyor, ama bunu bizim yollarda nasıl kullancağız diye düşünen pek az. Lastiğinde suçu değil, arabanın da.

Arkadaşlar hep yolların bozukluğundan bahsetmişsiniz. İyi hoş ta "hırsız" ın hiç mi suçu yok? FORD neden bu jant ve lastikleri takar? Hadi taktın, nedir bu müşterinin sorununa karşı ilgisizlik-alakasızlık?

Yorum bağlantısı
Turkay Enez
(düzenlendi)

195/45/16 Yanak yüksekliği (8,775 mm) ciddi olarak çok düşük... Aynı ölçülerde lastik jant kullanmaya devam edildiği sürece bu sıkıntılar devam edecektir...

Yalnız şöyle bir sıkıntı var: 16 inç jantla kullanılabilecek yanak yüksekliği daha fazla olan bir lastik seçeneği yok...

Fordun sitesine baktım şimdi.

Baz versiyonda lastikler 175/65/14,

Üst versiyonlarda 195/50/15...

tarihinde Turkay Enez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Şerafettin Arslan

İşin ilginç tarafı, 2 tane ayrı jantçı ile görştüm ikiside "aman jantlarınızın değerini bilin, bu jantlar çok kaliteli jant" dedi.

Otokoç'ta da 16 inç lik jantın fiyatı 670 +kdv, 15 inçlik jantın fiyatı 300 + kdv. Hal böyleyken şimdiki jantlarımı 15 inçlik olanlarla değiştirmekte içimden gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

içeriği açmadan direk konunun başlığını gördüğümde kesin jantlar dedim..

geçmiş olsun,arkadaşlarında belirttiği gibi ince yanak lastikte çukur yada taş janta denk geldiğinde jantı yamultup lastik havasının boşalmasına neden olabiliyor.. yüksek hızda güvenliğiniz için büyük tehlike.. bencede Ahmet beyin dediği gibi inç olarak daha küçük bir jantı tercih etmelisiniz..

Yorum bağlantısı
Şerafettin Arslan

Tekrar Merhaba Arkadaşlar,

Ford Genel Merkeze şikayetimi iletmemin üzerinden neredeyse 1 ay geçti, ancak Ford yetkilileri hala geri dönüş yapmadı.

Ford' a dava açmayı düşünüyorum. Ancak dava açmadan önce kendilerini bir kez daha etkili bir şekilde uyarmak istiyorum.

Ford'un dünyadaki ana merkezine konuyu aksettirmek iyi bir seçenek olabilir diye düşünüyorum. Buranın e-mail adresini bilen varsa, paylaşırsa memnun olurum.

Sizce ne yapmalıyım?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Geçmiş olsun, fiesta için en garanti jant 14" 175/65/14 hadi olmadı en fazla ama en fazla 15" yap, hem konfor hem güvenlik hemde paralar gidiyor, bizim ülkenin jantı fiest için 14" yollar alaman otobanı gibi olmadıktan sonra (ki buna Türkiye nin bütçesi yetmiyor) 14"-15" üstü yalan olur bizde, bu arada ihtarname yollayıp dava açmak en iyisi, ama 2 sene sürer ona göre.

Yorum bağlantısı
Onur Demirer

Ford Avrupa'ya yazabilirsiniz, ama dava acmanin size masraftan baska bir sey getirecegini sanmam, malum musteri ilgisizligi kanunla duzenlenmiyor.

Lastik patlamasinin sorumlusu da bizim ulkemizde malesef her sekilde yoldur. "Niye bu jant-lastikleri taktiniz?" diye Ford'a kizacak halimiz de yok, alirken herkes jant ve lastikleri gorerek aliyor ve ince yanagin patlama riski tasidigi acik. Continental kalitesiz demenin de zaten imkani yok.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Şerafettin Arslan

Merhaba Arkadaşlar,

Dün İZMİR OTOKOÇ tan aradılar. Lastiklerimin geldiğini söylediler. Bugün taktırdım. Nedendir bilinmez lastik parasının 20% si kadar aşınma parası istediler. Kasko aşınma parası kesiyormuş bunlardan. Diretmeden ödedim işim görülsün diye.

İlerleyen zamanlarda KUGA almayı düşünüyordum. Ama OTOKOÇ'un bu kadar ilgisizliği sonrasında vazgeçtim diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)

Arabanın hakkı 16 ama bende sırf bu konulardan dolayı gittim 15'' jant aldım. 16'ya göre hem konforlu, hemde ekonomik. Yolda giderken nerde çukur var diye stres yaratmıyor. 15'' janta 185-55-15 olarak kış lastiğinide rahat bir şekilde takabilirsiniz.

Bugün iyi bir 195-45-16 lastik 250 TL civarı.

195 50 15 ise 150TL civarı.

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Onur Korhan Göytan

15 inç jantlarda da aynı sorun var. fordun jantta kullandığı malzeme çok yumuşak olduğundan çok kolay yamuluyor benim de 2-3 cm derinliğindeki rögar kapağından hızlı geçmemle hem ön hem arka sağ jantımda yamulma oldu düzelttirdim.

16 inç düzgün bir jant takmak lazım aslında bu yamulmaları yaşamamak için de orjinalin değeri ne o zaman....

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...