İçeriğe Yönlendir

Şimşek Gibi Çakan Gp Bi-xenon'u

Ali Elöver

Recommended Posts

Ali Elöver

BMW, AUDI, MERSO yapmış, bizimde altta kalmamız lazım :D

GP Bi-xenon Linkler...

1. Dışarıdan patlayan flaş bixenon, sol şeridi boşaltma gücü yüksek, önde giden kağnıları çil yavrusu gibi kaçırtır. Çakma olmasına rağmen tavsiye ederim, kullanması çok zevkli.

http://www.dailymotion.com/video/xgo8s8_mov00582_auto

2. İçeriden bixeon (araç haraketli, 14.sn'de motor sesi 2.vitesteki kısa süreli ara hızlanmaya aittir, italyan küçük sınıf arabalarına özel motor tınısı :D )

http://www.dailymotion.com/video/xgo8x8_mov00579_auto

3. İçeriden bixenon (araç sabit)

http://www.dailymotion.com/video/xgo8xs_mov00580_auto

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Abi var mı fazla h4 :D nasılsa herkes takmış uzun kısa :D Bende misilleme yapayım ama 4300 hatta varsa 3000k :good1:

Ama abi uzunlara geçince kısanın aydınlattığı yer kararıyor olmadı bak o :D

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Ali bey sizin clionun far tiplerini hatırlıyormusunuz? kısa uzun bide sis?

biri hb3 biri h7 sis h1 miydi?

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
İşin gücün yok geceleri çıkıp far videosu çekiyorsun. :good1:

Ama dikkat et Allah korusun hem kamerayı tutup hem selektör yapayım derken patlama bir yere.(Allah korusun)

Bi xenon demişsin, merceksiz bi-xenon oluyor mu? Eğer mercek yoksa nasıl böyle patlıyor? Cidden merak ettim. :good1:

h4 ampül kısa uzun aynı ampül üzerinde muhtemelen

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

H4 uzun/kısa xenon :good1: Evet kullanması çok zevkli :) Hele bide sürekli çok hızlı selektör çekerek gidince çil yavrusu gibi dağılma nasıl oluyor gösteriyor :good1:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Motorlu ampul, bi-xenon dan daha bile hızlı selektör yapıyor, yanlız bende düşünüyorum, acaba bi-xenon mercek takma modifiyesine girsemmi diye yada bi-xenon H4 alıp bu punto gibimi yapsam acaba, tamam karşıdan şimşek çakıyor ama önemli olan yol aydınlatması, hava atmak değil, e bu durumda benim philips power2night gt150 lim 4300k xenondan azıcık geride, hele yeni çıkan extrem vision ampullerin xenondan farkı yok, fiesta projektörü H4 ile süper uyumlu, ne yapsam acaba?

Gece uşunda falan bir sürü xenon uzun kısa resmi var benim farların aydınlatmasından çokta aman aman bir fark göremedim açıkcası, tamam xenon güçlü ama okadarda değil, çoğu iyi marka hala xenon kullanmayıp halojenle devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Misafir
İşin gücün yok geceleri çıkıp far videosu çekiyorsun. :lol2:

Ama dikkat et Allah korusun hem kamerayı tutup hem selektör yapayım derken patlama bir yere.(Allah korusun)

Bi xenon demişsin, merceksiz bi-xenon oluyor mu? Eğer mercek yoksa nasıl böyle patlıyor? Cidden merak ettim. :unsure2:

bu şekilde farların özellik detayları sıfırlanıyor direkmen iç çanağın yansıtması oluşuyor.bildiğimiz fener oluyor ve buda merceksiz xenona ölüm sloğanı için en büyük sebebi oluşturuyor.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Ali bey sizin clionun far tiplerini hatırlıyormusunuz? kısa uzun bide sis?

biri hb3 biri h7 sis h1 miydi?

Fatih Bey,

Kısalar için HB3 almıştım Clio'ya, çok başarılı olmuştu orjinal valeo mercek olduğu için, kesim çizgisi mükemmeldi, maalesef GP'de dağılıyor, ama gözü çok rahatsız etmiyor, ne karşıdan geleni nede öndekini, ama uzunlar rahatsız ediyor, malum normal ampülde olsa uzunlar rahatsız eder.

Aynen dediğiniz gibi ampül tipleri kısa hb3, uzun h7 ve sisler h1

Nostalji olsun :unsure2:

dsc09656i.jpg

dsc09660f.jpg

dsc09661x.jpg

dsc09662t.jpg

dsc09677.jpg

dsc09685.jpg

dsc09687t.jpg

dsc09696.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
bu şekilde farların özellik detayları sıfırlanıyor direkmen iç çanağın yansıtması oluşuyor.bildiğimiz fener oluyor ve buda merceksiz xenona ölüm sloğanı için en büyük sebebi oluşturuyor.

Mercek yoksa, xenon da pahalı derseniz tek seçenek var, filips extrem power ve yeni extrem vision %100 bu ampuller harika, 4300 xenon la nerdeyse aynı (çakmaları zaten ezer, merceklilerde ise çokta aman aman fark olmuyor), arabanın reflektörü çok önemli, h4 zor bir ampül tipi, verimsiz falan diyorlar ama bu filipsler özellikle fiesta nın dev farında harikalar yaratıyor, yolda giderken çok rahatım, çakma xenonlar zaten yanımdan geçerken sönük kalıyor, arkalarından uzunu patlatıyorum sinir oluyor adamlar, aynı şeyi bana yapamıyorlar çünki ışınları aya venüse falan gidiyor :unsure2:

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

E-bay dan mı almıştın abi sen. Yok mu elinde, bir ara vardı satılık.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
İşin gücün yok geceleri çıkıp far videosu çekiyorsun. :lol2:

He valla, maksat polemik olsun ;)

Senin gibi pusu kuracağıma, bomba atacağıma vatana millete foruma hayırlı iş yapıyorum, Jitem Ahmet.

Evet kamerayı aynaya asıcam gelecek sefere. Hoş bunda bişey olmaz ama kalkış denemesi yaparken çekimlerde patlama ihtimalim çok yüksek :(

Allah korusun de 3 kere... :angry::angry:

Bi xenon demişsin, merceksiz bi-xenon oluyor mu? Eğer mercek yoksa nasıl böyle patlıyor? Cidden merak ettim. :unsure2:

Allah allah ? Neden olmasın işte bixenon buda. Uzun ve kısa xenon ise, bixenondur, ha perde ile ha ampülün arkasındaki motor ile ileri geri odaklanmasıyla. Benimkisi ikincisi. Kıskanç adam, seninkiler sabit diye kıskanma.

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
Fatih Bey,

Kısalar için HB3 almıştım Clio'ya, çok başarılı olmuştu orjinal valeo mercek olduğu için, kesim çizgisi mükemmeldi, maalesef GP'de dağılıyor, ama gözü çok rahatsız etmiyor, ne karşıdan geleni nede öndekini, ama uzunlar rahatsız ediyor, malum normal ampülde olsa uzunlar rahatsız eder.

Aynen dediğiniz gibi ampül tipleri kısa hb3, uzun h7 ve sisler h1

Nostalji olsun :unsure2:

Bendede mevcut clio ,2006 yada 2007 de xenon taktırmıştım süper performansı var çok kaliteli mercek var sonuçta,ve hala Allah nazardan saklasın kusursuz çalışıyor ampül bide değiştirmedim..

şu paylaştığım videodan sonra focusun uzunlara xenon takmayı planlıyorum eğer takarsam focusun uzunları için aldığım osram cool blue hyper white 5000k elimde kalmasın diye clionun sisleri h1 miydi diye aklıma geldi,sizde olduğunu hatırlayınca sorayım dedim..

teşekkür ederim..

tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Bu arada ben hala istediğim gibi h4 Bi-xenon bulamadım yahu, şunu takım intikam alıcam alamıyorum :unsure2:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Evet ampül tek, perde falan yok. Ampül metal hazne içinde ileri geri hareket ederek açı ile uzun kısa oluyor.

Benim kit bu, ampüllerin arkasında manyetik motor var.

4300k.jpg

Abi var mı fazla h4 ;) nasılsa herkes takmış uzun kısa :( Bende misilleme yapayım ama 4300 hatta varsa 3000k :angry:

Ama abi uzunlara geçince kısanın aydınlattığı yer kararıyor olmadı bak o :angry:

2 set almıştım, birini kullandım, biri yedek :unsure2: 4300 benimkiler.

Evet maalesef olacak o, yapacak bişey yok :lol2:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

uzunlara ön sis bağlatsak kısa gibi aydınlatır selektör de :unsure2: 106 gti larda galiba standartı o uygulama. :lol2:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Evet ampül tek, perde falan yok. Ampül metal hazne içinde ileri geri hareket ederek açı ile uzun kısa oluyor.

]

2 set almıştım, birini kullandım, biri yedek :unsure2: 4300 benimkiler.

Evet maalesef olacak o, yapacak bişey yok :lol2:

xenon varken halojen gereksiz dicem yicekler beni ama öyle,adamlar yapmış ;)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Motorlu ampul, bi-xenon dan daha bile hızlı selektör yapıyor, yanlız bende düşünüyorum, acaba bi-xenon mercek takma modifiyesine girsemmi diye yada bi-xenon H4 alıp bu punto gibimi yapsam acaba

Açma farını , orjinal gibi kapanmıyor, odaklanma ve buhar sorunu oluyor. Fara dikkatli bakınca yanları hep bozuk kırık çatlak duruyor.

OEM farı kırmadan hırpalamadan açmak imkansız. Al bi tane çakma 4300 K bixenon, tak 20 dk da, bak keyfine.

Gece uşunda falan bir sürü xenon uzun kısa resmi var benim farların aydınlatmasından çokta aman aman bir fark göremedim açıkcası, tamam xenon güçlü ama okadarda değil, çoğu iyi marka hala xenon kullanmayıp halojenle devam ediyor.

Olmaz öyle şey, xenon gazı flaman ampüle göre 3 kata kadar fazla ışık veriyor. Hangi marka halojen kullanıyor ?? Merso, BMW, Audi ????

Herkesler xenoncu oldu bi sen kaldın dandik fiestanla mum gibi yanan flaman h4ler ile :unsure2:

Bu arada ben hala istediğim gibi h4 Bi-xenon bulamadım yahu, şunu takım intikam alıcam alamıyorum :lol2:

Benim çinli ile anlaşamadın mı posta da ? Dur ben gene yazayım.

Yok canım, o kadar da değil. Göz almıyor, bence GP'nin çanaka yapısı oldukça uygın freeform bixenon'a.

Problemli olan ve ışığı saçan modeller Golf V ve Astra H. Benim Astra'ya xenon kötü dağıttığı için orjinal astra bixenon farlarını almıştım perdeli hella far seti. Çok pahalıydı. Ölüm falan saçmıyor, görmeden yargılamamak lazım değil mi ?

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

4300k.jpg

O metal haznenin ne işe yaradığını gerçekten merak ettim ve bir gece takıp ve çıkarıp fotoğrafını çektim. Hiç bir fark yoktu. Sanırım bazı araçların kendi orjinal far içine sığmaz da şapkası kesilirse o zaman ihtiyaç oluyor. Başka bir izahını bulamadım :unsure2:

Bu arada o manyetik motor denilen zımbırtı elektrik yüküyle çalışan mıknatıstan ibaret. Elektrik yükünü alınca ileri elektrik gidince geri yapışıyor. Ve gerçekten boyutuna göre çok kuvvetli :lol2: Birbirini ittiren 2 tarafı birleştirmek gerçekten çok zor elimde 2 tane var ;)

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Açma farını , orjinal gibi kapanmıyor, odaklanma ve buhar sorunu oluyor. Fara dikkatli bakınca yanları hep bozuk kırık çatlak duruyor.

OEM farı kırmadan hırpalamadan açmak imkansız. Al bi tane çakma 4300 K bixenon, tak 20 dk da, bak keyfine.

Olmaz öyle şey, xenon gazı flaman ampüle göre 3 kata kadar fazla ışık veriyor. Hangi marka halojen kullanıyor ?? Merso, BMW, Audi ????

Herkesler xenoncu oldu bi sen kaldın dandik fiestanla mum gibi yanan flaman h4ler ile :unsure2:

Benim çinli ile anlaşamadın mı posta da ? Dur ben gene yazayım.

Karıştırma flamanı falan yahu, iyice eski tip rezistanslı ekmek kızartma makinasına çevirdin halojeni, extrem power çok iyi, elbette xenon daha güçlü ama orjinal fabrika çıkışlı olmadıktan sonra hep azıcık geride bu mercek modifiyesi, yinede çok iyi sonuçlar alınıyor.

Şu çan çini ikna ette yapalım bir plasma gun partisi :lol2:

descent-freespace-2.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
yeni extrem vision %100 bu ampuller harika, 4300 xenon la nerdeyse aynı (çakmaları zaten ezer, merceklilerde ise çokta aman aman fark olmuyor

Olmaz öyle şey, maddenin yapısına aykırı dediğin. Hiçbir şekilde flaman ampül, ne halt marka model olursa olsun, çakma bile olsa 4300 k xenon ışığı ile boy ölçüşemez. Birisi tel, flamana ısınmasıyla yayılan ışık, birisi gazın içine 30.000 v elektrik verilip ateşlenerek ışıyan son teknoloji aydınlatma teknololisi. Hoş LED kısa ve uzun farlar başlıyor yavaşa yavaş Audi R8 de falan var, xenonları bitirir 10 seneye kadar bu ledler.

yolda giderken çok rahatım, çakma xenonlar zaten yanımdan geçerken sönük kalıyor, arkalarından uzunu patlatıyorum sinir oluyor adamlar, aynı şeyi bana yapamıyorlar çünki ışınları aya venüse falan gidiyor ;)

Onlar 6000- 8000 - 10.0000 k çakma ötesi xenon ampül takanlardır. Hiçbir şekilde 4300 k xenon flaman ampülden az yanmaz. Hatta 2 katı kadar daha iyi yanar.

Bu arada ben hala istediğim gibi h4 Bi-xenon bulamadım yahu, şunu takım intikam alıcam alamıyorum :(

Senin arabanın elketrik sistemi dandik, dayanmaz xenona yanar erir kablo tesisatın, demedi deme...

Ha GP falan olsa, tak bişey olmaz diyeceğim ama ıhh ıhhıh senin araba kandil gibi yanar allah muhafaza.

uzunlara ön sis bağlatsak kısa gibi aydınlatır selektör de :unsure2: 106 gti larda galiba standartı o uygulama. :p

Evet çok havalı oluyor, seri arabalar şart o uygulama, savulun ben geliyorum demenin lümencesi :lol2:

106 GTi da standarttı.

xenon varken halojen gereksiz dicem yicekler beni ama öyle,adamlar yapmış :angry:

xenon iidir :angry:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Hadi canım, kablolar banamısın demez merak etme, hem gemi projektörü gibi benim fiestanın farları, o dev reflektörle sende hacamat olursun, hadi bırak bu peluş numaralarınıda ayarla şu çan çini, göndersin şu xenonuda takalım yahu.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
O metal haznenin ne işe yaradığını gerçekten merak ettim ve bir gece takıp ve çıkarıp fotoğrafını çektim. Hiç bir fark yoktu. Sanırım bazı araçların kendi orjinal far içine sığmaz da şapkası kesilirse o zaman ihtiyaç oluyor. Başka bir izahını bulamadım :nazar:

Bu arada o manyetik motor denilen zımbırtı elektrik yüküyle çalışan mıknatıstan ibaret. Elektrik yükünü alınca ileri elektrik gidince geri yapışıyor. Ve gerçekten boyutuna göre çok kuvvetli :D Birbirini ittiren 2 tarafı birleştirmek gerçekten çok zor elimde 2 tane var :)

O metal şapka mesela GP'nin orjinal farında yok, şapkasız çanak var. Ama şapka yüzünden sanırım, GP'de fazla bir dağılma olmuyor.

Mesela H7 xenonlarda yok o şapka, ve Golf V ile Astra H bu yüzden çok fazla göz alıyor, GP'de öyle birşey kesinlikle yok.

Güzel düşünülmüş bir sistem o motorlar, nasıl çalıştığını bilmiyordum, saolasın :)

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Hadi canım, kablolar banamısın demez merak etme, hem gemi projektörü gibi benim fiestanın farları, o dev reflektörle sende hacamat olursun, hadi bırak bu peluş numaralarınıda ayarla şu çan çini, göndersin şu xenonuda takalım yahu.

4 sene kullandım abi fiesta'da reflektörleri hafif karartıyor. Başka bir fiesta ile yan yana gelince anlaşılıyor. Onun dışında hiç bir problemim yoktu. Ama diğer arabalardaki gibi aman aman bi artış olmuyordu benimkinde. Koca reflektör toplayamıyor çünkü halojene göre iyi tabiki :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Karıştırma flamanı falan yahu, iyice eski tip rezistanslı ekmek kızartma makinasına çevirdin halojeni, extrem power çok iyi, elbette xenon daha güçlü ama orjinal fabrika çıkışlı olmadıktan sonra hep azıcık geride bu mercek modifiyesi, yinede çok iyi sonuçlar alınıyor.

Şu çan çini ikna ette yapalım bir plasma gun partisi :D

descent-freespace-2.jpg

Vall artık halojen arabaya binince bana mum ışığı gibi geliyor, hatta bazen farlar yanmıyor sanıyorum aydınlatmanın iyi olduğu caddelerde.

Tamam dur msj atayım gene, salak çinli ne güzel yolluyordu hep. Onun derdi post işi değil, posta ücreti TR'ye çok tutuyor ve bunun xenon kitler free shipping ya, zarar ediyor cüce, o yüzden mırın kırın ediyor. Atalım fazladan 15 dalırs bak hemen yollar.

Evet Plasma Gun olsun, milletin retinasını eritelim :)

İyi peki ama sonra arabamın tesisatı kavruldu, dün akşam traktörüm tutuştu diye bana gelme. Kiti bulurum ama sorumluluk kabul etmem :)

Peluş sensin , ben Maykım :nazar:

Evet takalım da seninde gecelerin gündüz olsun.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
O metal şapka mesela GP'nin orjinal farında yok, şapkasız çanak var. Ama şapka yüzünden sanırım, GP'de fazla bir dağılma olmuyor.

Mesela H7 xenonlarda yok o şapka, ve Golf V ile Astra H bu yüzden çok fazla göz alıyor, GP'de öyle birşey kesinlikle yok.

Nası yani abi anlamadım şimdi. Taktığın xenonda metal şapka vardır illlaki de farın kendisinde şapka yok mu Gp'de ?

Mesela fiestanın farının içinde kendi şapkası var bide bu H4 xenon'un şapkası vardı. İkisi aynı anda takılıydı önce bende sonra ampulün üzerindekini söktüm sadece farın içindeki ile hiç bir değişiklik olmadı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...