İçeriğe Yönlendir

Şimşek Gibi Çakan Gp Bi-xenon'u

Ali Elöver

Recommended Posts

Fatih Ada

bostancı tarafında xenon kit takan biyer varmı bildiğiniz?

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
4 sene kullandım abi fiesta'da reflektörleri hafif karartıyor. Başka bir fiesta ile yan yana gelince anlaşılıyor. Onun dışında hiç bir problemim yoktu. Ama diğer arabalardaki gibi aman aman bi artış olmuyordu benimkinde. Koca reflektör toplayamıyor çünkü halojene göre iyi tabiki :nazar:

Yiğit kardeş , seninkine bişey olmaz, Ali'nin Fiesta Tırt edition, onda fasulyeden elektrik kablosu kullanmışlar :D

Ben memnunum, tabiki bir mercekli farın homojen dağıtımı, keskinliği yok ama GP'de orjinal mercekde yok. Bende farın açılmasına karşıyım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
4 sene kullandım abi fiesta'da reflektörleri hafif karartıyor. Başka bir fiesta ile yan yana gelince anlaşılıyor. Onun dışında hiç bir problemim yoktu. Ama diğer arabalardaki gibi aman aman bi artış olmuyordu benimkinde. Koca reflektör toplayamıyor çünkü halojene göre iyi tabiki :nazar:

Haydaa, senin arabanın farı benimki gibi kurbağa farmıydı?

ford%20fiesta%20cross.jpg

iyide neden kararıyor, halojen daha fazla ısı yaymıyormuydu?

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Vall artık halojen arabaya binince bana mum ışığı gibi geliyor, hatta bazen farlar yanmıyor sanıyorum aydınlatmanın iyi olduğu caddelerde.

:)

Buna katılıyorum işte. Fiesta'nın dandik reflektörüne rağmen fiestadan indikten sonra halojen(osram nightbreaker) bunun farları yanmıyor mu ya dememe neden oluyordu :nazar: Araba yüksek olmasa ona da bi xenon takıcaktım ama o kadarda apaçi olmayalım dedim :D

Haydaa, senin arabanın farı benimki gibi kurbağa farmıydı?

ford%20fiesta%20cross.jpg

iyide neden kararıyor, halojen daha fazla ısı yaymıyormuydu?

Yok abi benimki bundan değil o zaman iyisin gene hadi :)

Mesela fotoğrafta soldaki benim fiesta 4 sene xenon kullanmış reflektör. Sağdaki ise halojenden başka kullanılmamış reflektör :) Fazla mı ısınıyor az mı ısınıyor bilmem ama böyle oluyor :)

34604_127229660652175_100000954242082_127050_6959958_n.jpg

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Nası yani abi anlamadım şimdi. Taktığın xenonda metal şapka vardır illlaki de farın kendisinde şapka yok mu Gp'de ?

Mesela fiestanın farının içinde kendi şapkası var bide bu H4 xenon'un şapkası vardı. İkisi aynı anda takılıydı önce bende sonra ampulün üzerindekini söktüm sadece farın içindeki ile hiç bir değişiklik olmadı.

Yok :nazar: GP orjinal çanak metal şapkasız. Ama xenon şapkalı.

bostancı tarafında xenon kit takan biyer varmı bildiğiniz?

Bostancıda yok ama Ziverbey'de Erenköyde var.

Mesela fotoğrafta soldaki benim fiesta 4 sene xenon kullanmış reflektör. Sağdaki ise halojenden başka kullanılmamış reflektör :) Fazla mı ısınıyor az mı ısınıyor bilmem ama böyle oluyor :D

Kararmanın xenonlar alakası yok. Xenon halojen fardan daha az ısınır. Neden, halojen farın kısası 55w uzunu 60w.

Xenon'un uzunuda kısasıda 35w. Daha az elektrik harcar ve daha az ısınır xenon ampül.

Bence senin olay arka kapak kablo deliğinin yalıtımının iyi yapılmaması. Toz, ve nem girmiş, ayna kararmıştır.

Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit

Taktıktan sonra beni hep merceksiz fara xenon takanların arkasında göreceksiniz. :nazar:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Yok :nazar: GP orjinal çanak metal şapkasız. Ama xenon şapkalı.

Kararmanın xenonlar alakası yok. Xenon halojen fardan daha az ısınır. Neden, halojen farın kısası 55w uzunu 60w.

Xenon'un uzunuda kısasıda 35w. Daha az elektrik harcar ve daha az ısınır xenon ampül.

Bence senin olay arka kapak kablo deliğinin yalıtımının iyi yapılmaması. Toz, ve nem girmiş, ayna kararmıştır.

Şapkasız enteresan :D Nası göz almıyor peki bu şekilde halojenle :)

Valla mantıken düşününce ısı olarak az evet ama kararmış işte. Kapak kablo deliği yalıtımı kısmında haklı olabilirsiniz hiç aklıma gelmemişti :) Zaten arabayı satmadan kısa süre önce fotoğraftaki gün farketmiştim karardığınıda :)

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada

ziverbeyin nersinde internet sitesi falan varmı yada firma ismi zahmet olacak sizede?

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Gözünüz mercekli far görsün. :p

Hemde hella balast ve mercekli. :D

Maalesef :) , bence olmamış. Arabayı görsel olarak boğmuş. Ayrıca işçilik, odak bozukluğu, buhar yapması ihtimallerinde yüksek olması cabası.

Bunun yerine, aftermarket dandik mercekli junyan'a kaliteli valeo veya hella mercek takılsa, daha başarılı ve şık olur. Benim fikrim tabi.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ampullerin kendisinde zaten şapka niyetine siyahlık var başında. farda şapka olanlar ışığı far optiğine yaysın diyedir diye düşünüyorum :) Far yapısı yuvarlak olanlarda bir nebze daha az dağılıyor ama makyajsız fiestada focusta dağıtır gibi. çünkü köşeli

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Trafikte çıkmayın karşıma hepinizi yolun kenarına atarım ona göre. Bol lümenli trafik canavarları. :)

Yavaş at, veya yetişebilirsen o koca dötlü Mando ile at :D Sana kurban olsun GP ve çakma xenonu.

Canavar değil, ne demiş ünlü türk trafik hocası Büken Demir ? Bixenonumda açık , yolumda....

O çinli ile ortak iş mi kurdunuz sayın Elöver. :p

Parça başına yüzde ile mi çalışıyorsunuz. :D

Evet, joint venture yaptık :p

Sıkıysa geceuçuşunda da açsanıza böyle bir konu :D

Orada benim bir dolu konum var. Megan 2'ye yaptığım submarine uygulaması, Astra H için orjinal bixenon mercekli far takılması, Astra H için pedal ve yolcu bölmesi ayak aydınlatma çalışmalarım var.

Artık yazmıyorum oraya, Selçuk ile küstüm :D

Taktıktan sonra beni hep merceksiz fara xenon takanların arkasında göreceksiniz. :D

:D :D 68 bg'lik TDCi ile kaç sn kalabilirsiniz , mesela benim arkamda :D ???

Hem otomatik kararan aynamda var, hiç problem olmaz o 2-3 sn'lik takip.

ziverbeyin nersinde internet sitesi falan varmı yada firma ismi zahmet olacak sizede?

Kadıköy Evlendirme dairesinden yukarı doğru, Bostancı yönüne çıkın, sağdaki ilk çıkmaz sokak değil, sonraki, başında Ekşioğlu oto galerisinin sokağında iyi xenon, ve teyp montajı yapan yer var. Orada Cem'i bulun, eski Cenmax'çıdır, siyah GP'li Ali'nin tanıdığıyım derseniz yardımcı olur. Dükkanın kapısının önünde siyah 180 bg lik A4 turbosu durur, ordan anlarsınız.

Ampullerin kendisinde zaten şapka niyetine siyahlık var başında. farda şapka olanlar ışığı far optiğine yaysın diyedir diye düşünüyorum :) Far yapısı yuvarlak olanlarda bir nebze daha az dağılıyor ama makyajsız fiestada focusta dağıtır gibi. çünkü köşeli

O boya hepsinde var :) , şapkalı şapksız fark etmez. Oval GP farı ışık dağıtımında bence başarılı. Bir allahın kulu bugüne kadara bana selektör atmadı.

Deneriz bir toplantıda, bakalım göz alıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Xenonlar halojenlerden daha fazla ısınır... O yüzden kararıyor...

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

ilk videoda ileri geri yaparken iyi biri kamerayı alıp kaçmamış ben olsam gıcıklığına yapardım... :unsure2: güzel olmuş alibey haftaya benim fiestaya yapıcam o zaman videoları karşılaştırız... :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
:good1:

Buna katılıyorum işte. Fiesta'nın dandik reflektörüne rağmen fiestadan indikten sonra halojen(osram nightbreaker) bunun farları yanmıyor mu ya dememe neden oluyordu :D Araba yüksek olmasa ona da bi xenon takıcaktım ama o kadarda apaçi olmayalım dedim :D

Yok abi benimki bundan değil o zaman iyisin gene hadi :)

Mesela fotoğrafta soldaki benim fiesta 4 sene xenon kullanmış reflektör. Sağdaki ise halojenden başka kullanılmamış reflektör :p Fazla mı ısınıyor az mı ısınıyor bilmem ama böyle oluyor :)

34604_127229660652175_100000954242082_127050_6959958_n.jpg

Ha sende durum farklı, senin farlar fiesta nın tarihindeki en berbat far, sen onları kaldır at benimkinden tak, senin fardan sonra benimkiler xenon takmış gibi gelecektir, bu yüzden yeni far, H4 de çok iyi diyorum, xenon kadar parlak ışık vermesede hiç boşluksuz ve yan aydınlatmada süper sonuç veriyor xenona göre aydınlatma alanı olarak aynı sayılır ama parlaklıkta biraz geride o da normal, tabi dandik osram h4 le değil, filipis power2niht GT150-extrem power ve extrem vision la, bu ampuller harika, ne plus 90 ne nihgt breaker onlar tırişka, ömür olarak 3-4 sene banamısın demez, gt150 2 seneyi geçti galiba bende unuttum hala çok iyi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Şapkasız enteresan :D Nası göz almıyor peki bu şekilde halojenle :)

Valla mantıken düşününce ısı olarak az evet ama kararmış işte. Kapak kablo deliği yalıtımı kısmında haklı olabilirsiniz hiç aklıma gelmemişti :) Zaten arabayı satmadan kısa süre önce fotoğraftaki gün farketmiştim karardığınıda :D

Senin farı gördüm, gerçi yukardada yazdım, sendeki farlar tarihteki en berbat fiesta farı, hem kötü reflektörlü hemde kalitesiz, ford nasıl tonkaya düşümüş anlamadım kararmasıda normal, denildiği gibi toz ve nemden karamıştır ve kalitesizlikten, sen dediğimi yap, at onları yeni nesillerden tak farkı gör, dediğim ampulleride aldınmı xenonu çokta aramazsın, yolda çok iyi gerçekten.

Benim xenon istememin sebebi yolu görememem değil, akine çok iyi farlarım, uzunlar korkunç, halojenli çoğu araba baş edemiyor gerçekten deli ampuller, ben hem değişiklik olsun hemde dahada iyi aydınlatma olsun hemde yapacak birşeyler olsun diye xenon istiyorum, yoksa ihtiyaçtan değil yani.

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Maalesef :D , bence olmamış. Arabayı görsel olarak boğmuş. Ayrıca işçilik, odak bozukluğu, buhar yapması ihtimallerinde yüksek olması cabası.

Bunun yerine, aftermarket dandik mercekli junyan'a kaliteli valeo veya hella mercek takılsa, daha başarılı ve şık olur. Benim fikrim tabi.

Buhar konusunda katılmıyorum, alakası yok bence, far açılırken işçilik kötüyse kapalıykende çirkin durur ama buhar başka, sıfır farda buhar yapar, camı takarken silkonu tam sürersen jiçbirşey olmaz, birde arka kapağı tam kapatıcaksın, vida delikleri falan kapalı kalıcak, bence iyi bir işçilikle sorunsuz yapılır, en azından ben kesin yaparım, açtığımı anlayamazsın bile :)

Taktıktan sonra beni hep merceksiz fara xenon takanların arkasında göreceksiniz. :D

Ali bey geri vites lambalarınada xenon takıcakmış, pek tavsiye etmem.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Senin farı gördüm, gerçi yukardada yazdım, sendeki farlar tarihteki en berbat fiesta farı, hem kötü reflektörlü hemde kalitesiz, ford nasıl tonkaya düşümüş anlamadım kararmasıda normal, denildiği gibi toz ve nemden karamıştır ve kalitesizlikten, sen dediğimi yap, at onları yeni nesillerden tak farkı gör, dediğim ampulleride aldınmı xenonu çokta aramazsın, yolda çok iyi gerçekten.

Benim xenon istememin sebebi yolu görememem değil, akine çok iyi farlarım, uzunlar korkunç, halojenli çoğu araba baş edemiyor gerçekten deli ampuller, ben hem değişiklik olsun hemde dahada iyi aydınlatma olsun hemde yapacak birşeyler olsun diye xenon istiyorum, yoksa ihtiyaçtan değil yani.

Farı değiştirene kadar araba gitti abi :flowers:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Farı değiştirene kadar araba gitti abi :)

:good1: hakikaten öyleymiş, anca farkettim vallahi, tüh süper farın zevkine varamadın, neyse başka zaman artık :flowers:

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
:) hakikaten öyleymiş, anca farkettim vallahi, tüh süper farın zevkine varamadın, neyse başka zaman artık :)

Artık focus'tan aşağısına ford'a geri dönmem gibi geliyor :) Yeni farlarım büyük ihtimal orjinal mercekli olacak :D

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Artık focus'tan aşağısına ford'a geri dönmem gibi geliyor :D Yeni farlarım büyük ihtimal orjinal mercekli olacak :)

Yeni focus 3 ü görmedik kesin konuşmayım ama bende c-max titanyum+x paket harici yeni ford almam artık, xenonsa şart ötesi bir durumda zaten :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
ilk videoda ileri geri yaparken iyi biri kamerayı alıp kaçmamış ben olsam gıcıklığına yapardım... :) güzel olmuş alibey haftaya benim fiestaya yapıcam o zaman videoları karşılaştırız... :)

Bişey olmaz :D evin garajı orası ve dıştan elektrikli kapı var. Hem alıp kaçan olursa sorun değil, Tjet ile saniyesinde uzarım yanına ve alırım şahsı ön tamponun altına :)

Bekliyorum , bakalım Fiestanın şimşekleri nasıl olacak.

adamı kör eder be bu far yolda

Tahmin ettiğiniz kadar göz alıcı değil. Normal xenondan fazla göz almıyor desem ?

yolda böyle bir aracın karşıma çıkmasını istemezdim..

:D , yok o kadar kötü değil. İlk toplantıda arkadaşlar bakarlar, buraya olumlu yorumlarını yazarlar.

fiesta nın tarihindeki en berbat far

Senin kasa Fiestanın herşeyi berbat. Nesi iyi ki farıda iyi olsun ?

benimkinden tak, senin fardan sonra benimkiler xenon takmış gibi gelecektir

Seninki Mercedes farı değil mi ? 3 aşağı 5 yukarı aynı nane işte. Hepsi mum ışığı gibi yanıyor :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
(düzenlendi)
camı takarken silkonu tam sürersen jiçbirşey olmaz, birde arka kapağı tam kapatıcaksın, vida delikleri falan kapalı kalıcak, bence iyi bir işçilikle sorunsuz yapılır, en azından ben kesin yaparım, açtığımı anlayamazsın bile :D

Tabi tabi, sen yaparsan yalıtımını, kobay astronot fareler uzaya bile gider o farın içinde :D O derece yalıtırsın sen...

H.sonu sanayiye gideceğim, kırık bir Fiesta farı bulup alıcam, sana yolluycam.

Sadece aç ve kapa yapıştır farı, sonra koyucam resimleri buraya :)

Oem far rezil olmadan, pleksiglası ve arka kasası hırpalanmadan açılmaz....... İllaki sıyrılır kırılır. İster fırına koy, ister ısı tabancası. Oem çekomastikler ve yılların kullanılmışlığı, farın ısınıp soğuması vs farın birleşim noktalarını mikalaştırıyor ve açılırken far paralanıyor.

Ali bey geri vites lambalarınada xenon takıcakmış, pek tavsiye etmem.

Xenon değilde Formula 1 çakar'ı aldım :p Hani F1 de arabaların arkada pırpır eden kırmızı çakar lambasını arka sislere koyacağım, hırs yapıp arkamdan gelmeye çalışanın da retinasını şoklayıp saf dışı bıracağım.

Sonunda bende bi GP alacam , her şeyi ile bir güzel bu GP ler yahu :)

Can bırak allahaşkına, alınır mı Fiat, Tofaş ??? Bunların motorunun ömrü 50.000 km, heryeri soyuluyor konsolunun.

Sen en iyisi bize 2 tane Fiesta Tdci bul, 68 bg olsun, tercihen kurbağa farlı olsun ki xenon takmaya gerek bile duymayalım.

Çok çakıcı Ali bey araçınız maşallah :p:) :) :)

Çok tşk ederim, daha iyisi EVO X lar falan sizin bizim olsun.

tarihinde Ali El tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...