İçeriğe Yönlendir

Şimşek Gibi Çakan Gp Bi-xenon'u

Ali Elöver

Recommended Posts

Ali Cihangiroğlu
Flamansız ampul olmaz, burada bir yanlışlık var sonuçta ampulün içindeki gazı yakmak için flamana ihtiyaç var.Bir de H4 ün bu çalışma şekliyle ömrünün uzun olması zor gibi,sonuçta yaptığınız her sellektörde ampul ileri geri hareket ederken darbeye maruz kalıyor. :)

Hareket yüzünden zarar görme durumu olabilir ama çok azdır, zira sallantıdan zarar görecek parça yok içinde, arka kısmında kablo varsa o zarar görebilir ama varmı yokmu emin değilim, flamana gelirsek xenonda flaman olmaz, flamansız ampulde olur ayrıca, xenon ampullerinde flaman yoktur, bunun yerine iki uçta elektrod vardır ve zarar görmez, aşınmazlar.

Yorum bağlantısı
Arda Merve
nerden buldun bu resmi Ali kaptaan :)

Bu arada buluşma fotoğraflarınızı merak ediyorum Ardayla siz gazlarsınız gibi geliyo bana :p

yok nerde dün lens varken gözüme bişiler kaçtı burnumun ucunu zor görüodum lenssiz bir şekilde geldim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
Fatih Bey, neden gerginsiniz bu kadar..

Ne gerek var bu gerginliğe.. :good1:

Tanımadığım bilmediğim birinin bu tarz hitapları beni rahatsız eder ve yanlış bulurum..

Ayrıca gergin olduğum fikrine nereden varıldı bunuda anlamış değilim,sonuç itibari ile herkes fikrini söylüyor burda?

"abim" derken? yazmış olmam gergin olduğum anlamına gelmez ve gelmemelide..

yok nerde dün lens varken gözüme bişiler kaçtı burnumun ucunu zor görüodum lenssiz bir şekilde geldim :)

hadi ya geçmiş olsun,şimdi nasıl? Gökhan fotoğraf çektik falan yazmıştı :)

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)
yanlis kisiye yazmisim bunca seyi, uzuldum dogrusu... :) yazdiklarimi anlarsin sandim, ictenlikle, ornekler ve de kaynaklar vererek paylastim ama sen dogruyu kabul etmek bir kenara, okudugunu dahi anlamayacak kadar garip bir savunma psikolojisine sahipmissin. neyse, birgun benden daha iyi anlatan biri cikabilir belki bu konulari sana.

senin hatan "ben doğruyu söylüyorum aslında bu böyledir" yerine,karşındaki insana jargonda laf koymak olarak geçen şeyi yapmaya çalışıyosun gibi hissettirmen.. bu iletinde koyu olarak işaretlediğim yerlerden karşındaki insanın ne algılayabileceğini düşünemediğin için bu konunun üzerine gitmek ve gerginlik çıkartmak istemiyorum.. ben senin iletilerinle ilgili bir yorum yazmayacağım.. sende benim iletilerimle ilgili yorum yazma lütfen..

moderatörlerede ilanen duyrulur.. :)

Yorum bağlantısı
Arda Merve
Tanımadığım bilmediğim birinin bu tarz hitapları beni rahatsız eder ve yanlış bulurum..

Ayrıca gergin olduğum fikrine nereden varıldı bunuda anlamış değilim,sonuç itibari ile herkes fikrini söylüyor burda?

hadi ya geçmiş olsun,şimdi nasıl? Gökhan fotoğraf çektik falan yazmıştı :nazar:

teşekkür ettim sağolasın :) iyi şimdilik bir sorun yok :)

öbür vatandaşa da evet de gitsin kendini yormana değmez :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Abim hitabından rahatsız olduysanız, diyecek bir şey yok demektir..

Benim söylediklerimi de unutun lütfen Fatih Bey..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Abim hitabından rahatsız olduysanız, diyecek bir şey yok demektir..

Benim söylediklerimi de unutun lütfen Fatih Bey..

Mehmet Bey neden gerginsiniz :nazar:

Lokman abide "abim" der,rahatsız olduğumu gördünüzmü hiç? aksine bende kendisine hep abi derim..

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Noluyor bakim barada ....

Şimşek xenonlar gibi çakışmayalım ama..:nazar:

Fatih hasta üstüne gitmeyin..

Erkan ıhlamur kaynatıyorum öksürüğüm geçmedi hala :D gel buyur ;)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Haftaya inşallah Allahın izniyle geliyorum bekle beni İstanbul..

Haftaya bende isterim ıhlamur Fatih..:D

tamam sana ıhlamur sözüm olsun :nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Yine mayk moduna girdin, kardeşim çizim evet, gerçek GT de var, sen bırak artık Ford a laf atmayıda işimize bakalım, fiat Ford' un yanına yaklaşamaz bilimsel gerçek, istediğin kadar sollarım tokatlarım de, senin o puntoya fiesta bir vursa dağılırsın boşa çabalama :) hiç alakası yokken sürekli punto şöyle geçer böyle tokatlar demenin anlamı nedir, ezik işte fiat daha ne yani, sürekli alakasız konularda arabam şöyle diyip duruyorsun, araban fiat istediğin kadar debelen, fiat eh işte arabalar yapar bu budur, dahada senle bu konuda tarışmayacağım, git kendine daha iyi bir araba al sonra Ford' la uğraş sen :)

Ezik olan Fiat mı ? :D Bence Fiesta... Ben hiç Fiesta şöyle böyle diyormuyum :D

Ama siz anca mok atın Fiat'a.

Ben Ford Focus atıp Fiat aldım :) Çok da memnunum, gene alırım pişman olmam.

Fiat över üstadımıza fazla yüklenmeyelim.Lordlar kamarasına kısa yoldan girmeye çalışıyor.Bırakalım debelensin yahu. :D :lol: :f1::stop: :lol2:

Sn Toker, dikkat et seni tarihi eser kaçakcılığından içeri almasınlar :)

Şöyle bir kıyaslama yapmak gerekirse ;

Yol tutuş tartışmasız GP. Çünkü esp var , esp ışığı yanmadan dönülecek virajlarda aşağı yukarı aynıdır Fiesta ile GP. BRAVO

Kalkış , ara hızlanma , son hız vs. GP ile Fiesta kıyas kabul etmez. Benzinli ve turbolu bir araç ile kıyas yapmak mantıksız. BRAVO

Frenler kesinlikle GP. BRAVO Aynısını 2010 model Focus sahibi İlteber de söyledi.

Malzeme kalitesi , işçilik , dayanıklılık ve ömür açısından Fiesta çok daha üstün. Onuda Deneyelim

GP daha konforlu ve sessiz ( iç mekan tıkırtıları ve ses alma konusunda ) BRAVO, bmw kadar farklı Fiestadan

Fiesta ihtiyaç karşılayacak , sınıfı için ideal , ekonomik ve iyi bir araba. BRAVO, az yakan bir götürgeç demek daha doğru

GP kullanımı keyifli , belirli limitlerde hızlı, sınıfının dışında bir araç. İhtiyaca yönelik değilde bütçeye yönelik diyelim. Daha öncede söyledim , benzer bir araç alacak olsam tercihim GP olurdu. BRAVO

Bugün araç alacak olsam tercihim yine Fiesta olurdu. :) Benim ihtiyacıma yönelik olan bu. BRAVO

Evet Fiat Elöver bey, yazmıyacaktım ama dayanamadım, ben sormadan cevap vermiş Rıfat bey, motor hariç gp bana göre eh iştedir, esp ni kapat ve aynı motor gücünde bir fiestayla kapış, sonuç senin için acı olur, boşa çabalama artık. Zaten ömür konusunda tartışmaya bile gerek yok, Ford tokatlar. :)

Evet dayanamıyorsun :D :D , fanatik Fordçu seni...

Gel İstanbul'a bir gün , senin dandik arabanıda tokatlıycam. Clio Sembol fitillerinde içeri girecek motor sesim vınnn diye uzayacağım.

ÖYLE BİR FİESTA YOK :fiuw: Hepsi dandik traktör motorlu.

Bana ne ömründen GP'nin ??? Sanki evladiyelik aldık he, 100.000 km gitsin yeter.

Yol tutuşta esp nin rolü kesinlikle vardır.Birde esp siz olarak fiestayla girişsinler bakalım.Fiesta esp siz çok rahattır diye düşünüyorum.Birde lastik ile beraber motor farkıda var.

Niye esp siz kullanayim ki ? Ben bu arabayı bu donanım ve motoru için aldım. Böyle bir Fiesta veya Focus olsaydı ki yok, o zaman onu alırdım.

Fiesta'nın traktör harici pek bir versiyonu yok TR'de. ESP'yi anca rüyasında görüyor. Yenisinde bile yok doğru dürüst, keza 2011 Focus Tit'de bile alınamayan bir opsiyon.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Konu baya tekniğe kaymış,bölmek gibi olmasın ama,şu dizeler Ali Kaptan'a gelsin:

Ben de isteyrem,şimşek zenonlardaan,

Ben de isteyrem,çakan uzunlardaaan,

Yetim miyem?FORDÇUmuyem...? :D

Evet sana çakma bixenonlu bir T-Jet lazım, Ankara yollarında bolca Fiesta Focus tokatlarsın.

nerden buldun bu resmi Ali kaptaan :D

Bu arada buluşma fotoğraflarınızı merak ediyorum Ardayla siz gazlarsınız gibi geliyo bana :D

Fatih kardeşim, sen yazınca öyle :lol2: ilham geldi bana google da aradım buldum :D

Valla millet süper bilgili bu konuda. İstersen sen ve ben bulaşmayalım, cehaletimizle köşemizde oturalım :lol:

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

yeni fiestalar neysede eski kasa fiestayla gp kıyaslanmamalı zaten.. gp yer onu yer..

içinin ferahlığı kullanım rahatlığı ince düşünülmüş teknolojisi (gp de geri vitese takınca arka silecek otomatik çalışıyordu yağmurda çamurda :lol2: )

ve fiestanın gp kadar çabuk hızlanabileceğini sanmıyorum ben 4 ay kadar kullandım dizelini çok seriydi..

özellikle direksiyonunun city moduna bayılmıştım o nasıll bi hafifliktir öyle ya..

Ali abi google ne :lol:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Flamansız ampul olmaz, burada bir yanlışlık var sonuçta ampulün içindeki gazı yakmak için flamana ihtiyaç var.Bir de H4 ün bu çalışma şekliyle ömrünün uzun olması zor gibi,sonuçta yaptığınız her sellektörde ampul ileri geri hareket ederken darbeye maruz kalıyor. :lol2:

Evet Adnan Bey, ama flaman ışımıyor, ışıyan-yanan ışık üreten gaz. Halojen ampülde direkt flaman ışıyor, ısınmış tel o ışığı veriyor.

Xenon ampülde ise gaz ışıyor.

Valla şimdilik bir sorun yok ama uzun vadede bozulabilir tabi. Nede olsa çin malı ürün. Ama performansı oldukça iyi şimdilik.

Uzun vadede tabi bir oem ekipman ömrü olamaz ama fiyatıda ona göre :lol:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
bu arada h4 motorlu ampullerin performansini hic begenmedim. ozellikle arac icerisinden cekilen videoda gordum ki hicbir numarasi yokmus. orjinal bi-xenon mercek performanslarinin yaninda esamesi bile okunmaz bunun. ustelik o ne bicim ses oyle, pata kute ses geliyor arac icine sellektorde.

Diyossun... Dacia'da oem bixenon var heralde.

Evet hiç bir numarası yok, ama mum ışığı Dacia'dan en az 10 kat daha fazla yolu gösterdiğine eminim.

Evet pata küte ses yapıyor, ama en azından kendi ödüllü motorunu şanzımanını üreten bir otomobile takılı, devşirme değil.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
yeni fiestalar neysede eski kasa fiestayla gp kıyaslanmamalı zaten.. gp yer onu yer..

Eski Fiestayı tokat manyağı yaparım. Yeni Fiesta ile viraja aynı giriyor. ESP devreye girmeden, yani hızı arttırsak GP yenisinide geçer. Keza makaslarda vs rakibi değil, zar zor belki Focus dayanabilir. Tabi ESPli bir Fiesta olsa :lol2: :lol: // varmı acaba hiç ? , o zaman denemek lazım, şansı olabilir yeni Fiestanın.

fiestanın gp kadar çabuk hızlanabileceğini sanmıyorum ben 4 ay kadar kullandım dizelini çok seriydi..

özellikle direksiyonunun city moduna bayılmıştım o nasıll bi hafifliktir öyle ya..

Ali abi google ne :D

Valla fanatiklerin derdi mok atmak. Bizim milletin bir hastalığı var. Bir şey üstünse, yetenekliyse onu yüceltmek doğrlamak zor gelir. İlk aklına gelen mok atmak karalamak zayıf yönü varsa bulup sergilemeye çalışmaktır. Yani kendisini üst segmente , onun seviyesine çıkaracağına, üstte başarılı olanı aşağı tutup çekmek ister. Bilir ki çıkamaz oraya, bari rakibi de düşsün :D

Direksiyon fena, ama bozulmaya çok meyilli, o aşırı hafif veya ağır modunu yapacaz derken biraz fazla komplike bir sistem yapmışlar, 2006-2007 modeller çok fazla arıza yapmış, 2008'den itibaren direksiyon kutusu revize edilmiş yenilenmiş. Artık sorun yok.

Google benim eğlence kaynağım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Ali abi bi link atmıştın ya Türk sitesi h4 xenon için. sipariş verdim netten.(stokta var yazıyordu :lol:) Şimdi elimizde yok iç piyasadan temin etmeye çalışıyoruz eğer bu gün bulamazsak paranızı iade ederiz dediler. (tabi telefonlara cevap zaten yok. site üzerinden mesajlaşıyoruz :angry) bende tamam para iade edin dedim bakalım ne olcak :D Bi-gazla bi-xenon alırsan böyle olur. Onlar kit bulana kadar ben komple far buldum montajını yaptım :D ha olurda bunlar h4 kiti yollarsa haberin olsun hiç kullanılmamış 4300k kit var elimde :lol2: balastları kullanabilirsem kullanacam ampule ihtiyacın olursa söyle :D

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Güçlü bir dizel için 1,5 CRDİ Kia Rio'dan , güçlü bir benzinli için Gp 1,4 T-JET den daha iyi fiyat/performans sunan araç yok. :)

Hatta Ali abi , denk getirirsem bir rio getireceğim , onunla deneriz. :) O araçta beklenmeyecek kadar seri ve hızlı.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
(düzenlendi)

Pek sayın Ali Elöver ve Fatih ADA... Nasip olur ise go kart turnuvasında enson süper ultra şahane harikulade enfes v.s v.s. farlarımı göreceksiniz :D Yanımda 4 kiloluk sivri uçlu çekiç getireceğim. Kahrınızdan farlarınızı kıracaksınız :nazar::rolleyes:

tarihinde Servet Ayd?n tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Pek sayın Ali Elöver ve Fatih ADA... Nasip olur ise go kart turnuvasında enson süper ultra şahane harikulade enfes v.s v.s. farlarımı göreceksiniz :D Yanımda 4 kiloluk sivri uçlu çekiç getireceğim. Kahrınızdan farlarınızı kıracaksınız :nazar::rolleyes:

Servet abi realdeki buluşmamızda bianda merceği çıkardınya çok gülmüştüm ona noluyo nerden çıktı bu mercek diye :) hella iyiydi zaten ne taktın?

bide geri vitesteki xenonun duruyomu :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Kahrınızdan farlarınızı kıracaksınız :nazar::rolleyes:

Ben senin yanında hiç far yakmadım.. farkettin değil mi :D

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Ben senin yanında hiç far yakmadım.. farkettin değil mi :nazar:

Mehmet abi yaksan ne olur,bianda farın içinden çıkarıp merceği duvara tutabilme özelliğine sahip kendisi :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Servet abi realdeki buluşmamızda bianda merceği çıkardınya çok gülmüştüm ona noluyo nerden çıktı bu mercek diye :) hella iyiydi zaten ne taktın?

bide geri vitesteki xenonun duruyomu :)

Kangoo'nun ön tarafı ve sağ tarafı hasarlı..Far mercek filan kalmadı.Honda'ya yaptım..

Ben senin yanında hiç far yakmadım.. farkettin değil mi :)

Kesinlikle fark ettim :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
Kangoo'nun ön tarafı ve sağ tarafı hasarlı..Far mercek filan kalmadı.Honda'ya yaptım..

Ne yaptığını çok merak ediyorum abi,resmini falan koysan :) bende gelsemmi gelmesemmi buluşmaya karar versem? bi çift fardan etme beni yok yere..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...