İçeriğe Yönlendir

Şimşek Gibi Çakan Gp Bi-xenon'u

Ali Elöver

Recommended Posts

Fatih Ada
ah benimde merceklerim olsa :) :)

sen bi-xenon yapcam diyodun ne oldu o iş? yanlışmı hatırlıyorum?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

h4-2 sipariş ettim olmadı :) bende fk far aldım. mercekli. ama onunda far ayarında biraz sorun var. eski farlarım matlaşmıştı ve soketin teki sorunluydu. şimdilik fk farlar var üzerinde. biraz para yaparsam masraf ederim belki bi-xenon için ama şimdilik :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
h4-2 sipariş ettim olmadı :) bende fk far aldım. mercekli. ama onunda far ayarında biraz sorun var. eski farlarım matlaşmıştı ve soketin teki sorunluydu. şimdilik fk farlar var üzerinde. biraz para yaparsam masraf ederim belki bi-xenon için ama şimdilik :)

h4 neden olmadı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

siparişi verdim ama ellerinde yokmuş meğerse :) para iadesi olacak.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Ne yaptığını çok merak ediyorum abi,resmini falan koysan :) bende gelsemmi gelmesemmi buluşmaya karar versem? bi çift fardan etme beni yok yere..

İnşallah görünce merakın gidecek ve kahr olacaksın kesin......

yakışır servet abi :) iyi günlerde kullan :)

Eyvallah Arda Teşekkürler...

ah benimde merceklerim olsa :):p

Gelseydin benlen..görürdün farı :p

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Gelseydin benlen..görürdün farı :)

Farlan debeleniyordum :) Okula gitim felan :) çok ters zamanda gittiniz. ha diyince gelemedim :)

bak brc ustası önerdim sana abi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
yeni fiestalar neysede eski kasa fiestayla gp kıyaslanmamalı zaten.. gp yer onu yer..

içinin ferahlığı kullanım rahatlığı ince düşünülmüş teknolojisi (gp de geri vitese takınca arka silecek otomatik çalışıyordu yağmurda çamurda :angry: )

ve fiestanın gp kadar çabuk hızlanabileceğini sanmıyorum ben 4 ay kadar kullandım dizelini çok seriydi..

özellikle direksiyonunun city moduna bayılmıştım o nasıll bi hafifliktir öyle ya..

Ali abi google ne :p

Sen nasıl Ford' cusun kardeşim :nazar:

Şimdi gelelim konuya, fiesta gp falan diyip güldürmeyin beni ya, demek gp de geri viteste silecek çalışıyor vay vay, e bu fiestada zaten vardı bu mu yani, city mode iyi tamam, e yolda giderkenki hissizliğe ne diyeceksin, Ford un keskin direksiyon hissi varmı bu araçat, bırak sen bu city mitiyi, ferahlığa gelince gp biraz geniş evet, ama arkası gıcık, arka kapı kol mekanizması tasarım hatalı zor açılır, bagaj da aman aman değil, yani övülecek birşey yok sadece motordan kurtarır o kadar.

Yeni Fiesta GP yi turbo motoru haricinde her şekilde ezer bunu tartışmak bile komik, gelelim Fiesta lara, eski mk6 benim mk6.5 ve şuanki fiestalar yürüyen motor vs. aynılar, yani yeni fiesta ezer eski ezemez olayı yanlış, bu modellerin hepsi aynı alt yapı ve yol tutuşa sahip, ayrıca esp siz gp bunlarla zaten başedemez, virajda tarlayı boylar çünki, konu yine fiat Ford davasına geldi ama Ford' la fiatı karşılaştırmak komik oluyor dayanamıyorum.

MK6.5 la şuanki fiestalara gelirsek, şuan satılan MK7, makyajlı mk6.5 ğu ne açıdan yer tam anlamadım, motor yürüyen, içte kullanılan malzemeler kalite olarak aynı, kaporta şekli farkli ve teyp vs. süsleme donanım farkları var, collection mk6.5 la kıyaslarsak aman man ne fark var? Yani fiestalar süslemeler hariç hemen hemen aynı, içlerinde konsol ve farlardan kaybeden MK6 sadece. Hatta yenilerin arkası ve bagajı daha dar tavan daha basık. Yinede gayet güzeller, heleki gp den kat kat güzeller.

Evet Fiesta GP kadar çabuk hızlanmaz ne var bunda, motor ufak, zaten geçer denmiyorki, denen sadece gp (fiat) ömür olarak daha geridedir çünki zayıftır, motoru aynı güce indirip esp yide kaparsanız Fiesta nın karşısında zaten şansı yoktur (varmıdır sen söyle bakalım), mk6 da dahil buna, ha aynı motoru benim Fiesta' ya takalım, lastikleride 195 taban 15" yapalım esp de olmayacak (gp ye karşı gereksiz olur :) ), gp nun şansı yine yoktur, boşa yorulmayın, aynı güçte motor ve ESP li Fiesta ise zaten tokat manyağı yapardı, sonuç olarak motor farkı hariç gp öylesine bir araçtır, yok sollarım yok tokat yaparım diyen Ali Peluşover bey fanatiktir :), her fırsatta yerli yersiz Ford' a laf atar ama altındaki araba ne yazıkki ezik fiat' tır, o yüzden ben onun bu sözlerine sadece gülüyorum, hatta şuan bile :nazar:

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Sen nasıl Ford' cusun kardeşim :good1:

Şimdi gelelim konuya, fiesta gp falan diyip güldürmeyin beni ya, demek gp de geri viteste silecek çalışıyor vay vay, e bu fiestada zaten vardı bu mu yani, city mode iyi tamam, e yolda giderkenki hissizliğe ne diyeceksin, Ford un keskin direksiyon hissi varmı bu araçat, bırak sen bu city mitiyi, ferahlığa gelince gp biraz geniş evet, ama arkası gıcık, arka kapı kol mekanizması tasarım hatalı zor açılır, bagaj da aman aman değil, yani övülecek birşey yok sadece motordan kurtarır o kadar.

Yeni Fiesta GP yi turbo motoru haricinde her şekilde ezer bunu tartışmak bile komik, gelelim Fiesta lara, eski mk6 benim mk6.5 ve şuanki fiestalar yürüyen motor vs. aynılar, yani yeni fiesta ezer eski ezemez olayı yanlış, bu modellerin hepsi aynı alt yapı ve yol tutuşa sahip, ayrıca esp siz gp bunlarla zaten başedemez, virajda tarlayı boylar çünki, konu yine fiat Ford davasına geldi ama Ford' la fiatı karşılaştırmak komik oluyor dayanamıyorum.

MK6.5 la şuanki fiestalara gelirsek, şuan satılan MK7, makyajlı mk6.5 ğu ne açıdan yer tam anlamadım, motor yürüyen, içte kullanılan malzemeler kalite olarak aynı, kaporta şekli farkli ve teyp vs. süsleme donanım farkları var, collection mk6.5 la kıyaslarsak aman man ne fark var? Yani fiestalar süslemeler hariç hemen hemen aynı, içlerinde konsol ve farlardan kaybeden MK6 sadece. Hatta yenilerin arkası ve bagajı daha dar tavan daha basık. Yinede gayet güzeller, heleki gp den kat kat güzeller.

Evet Fiesta GP kadar çabuk hızlanmaz ne var bunda, motor ufak, zaten geçer denmiyorki, denen sadece gp (fiat) ömür olarak daha geridedir çünki zayıftır, motoru aynı güce indirip esp yide kaparsanız Fiesta nın karşısında zaten şansı yoktur (varmıdır sen söyle bakalım), mk6 da dahil buna, ha aynı motoru benim Fiesta' ya takalım, lastikleride 195 taban 15" yapalım esp de olmayacak (gp ye karşı gereksiz olur :) ), gp nun şansı yine yoktur, boşa yorulmayın, aynı güçte motor ve ESP li Fiesta ise zaten tokat manyağı yapardı, sonuç olarak motor farkı hariç gp öylesine bir araçtır, yok sollarım yok tokat yaparım diyen Ali Peluşover bey fanatiktir :), her fırsatta yerli yersiz Ford' a laf atar ama altındaki araba ne yazıkki ezik fiat' tır, o yüzden ben onun bu sözlerine sadece gülüyorum, hatta şuan bile :lol2:

Hiç üşenmemiş ve yukardaki yazıyı yazmışsın ya.... Helal olsun sana en azılı Ford fanatiği :D

Henry Ford III (Henry'nintorunun oğlu ford sülalesinden) okumuş senin yazdıklarını, demiş getirin Ali Cihangir'in arabasını bana, ona hedaye olarak 110 Bg'lik TDCi motor takacam demiş, bari konuştuğu kadar hızlı giden bir arabası olsun demiş :D

He Fiat ezik Ford padişah arabası :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Sen nasıl Ford' cusun kardeşim :D

Dimi ??? Fordçu demek başka tüm arabaları kötüleyen, dünyada en iyi taşıtı kendi traktörü zanneden zat demektir değil mi ?

Senin yüzünden ben Ford'dan nefret ettim :lol2: Nerde Fiesta görsem tokatlayasım, sıkıştırıp yolun dışına atasım geliyor. İstanbulda sağlam Fiesta kalmayacak sayende.

Fanatik Ali Fordoğlu seni :D

Yorum bağlantısı
Fatih Ada
(düzenlendi)

Ben yeni fiesta neysede diye başlayan cümlemi kapışma anlamında değilde görünüm yakışıklılık anlamında söylemiştim :lol2: eskileri ile şimdikileri karşılaştırdığımda bence yeni fiesta başka bi isim ile çıkarılmalıydı dedim hep ve bunu diyen biçok kişi duydum.. ( yanlış anlaşılmasın fiestayı küçümsemek gibi biniyetim yok,sadece tipini sevmiyorum belki fiestada benim tipimi sevmiyodur :D )

bugün araba alacak olsam eski fiesta yerine espsi,city modu olmasa yine gp alırım çünkü daha atik ve yakışıklı duruyor bence,he bide içi geniş :D

"Evet Fiesta GP kadar çabuk hızlanmaz ne var bunda, motor ufak, zaten geçer denmiyorki, denen sadece gp (fiat) ömür olarak daha geridedir çünki zayıftır, motoru aynı güce indirip esp yide kaparsanız Fiesta nın karşısında zaten şansı yoktur (varmıdır sen söyle bakalım), " bu yoruma gelince ama var sayın Ali Cihangiroğlu,siz gp yi geçin diye motormu üretiyim fiestanıza :):good1::)

tarihinde Fatih Ada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ben yeni fiesta neysede diye başlayan cümlemi kapışma anlamında değilde görünüm yakışıklılık anlamında söylemiştim :lol2: eskileri ile şimdikileri karşılaştırdığımda bence yeni fiesta başka bi isim ile çıkarılmalıydı dedim hep ve bunu diyen biçok kişi duydum.. ( yanlış anlaşılmasın fiestayı küçümsemek gibi biniyetim yok,sadece tipini sevmiyorum belki fiestada benim tipimi sevmiyodur :D )

bugün araba alacak olsam eski fiesta yerine espsi,city modu olmasa yine gp alırım çünkü daha atik ve yakışıklı duruyor bence,he bide içi geniş :D

"Evet Fiesta GP kadar çabuk hızlanmaz ne var bunda, motor ufak, zaten geçer denmiyorki, denen sadece gp (fiat) ömür olarak daha geridedir çünki zayıftır, motoru aynı güce indirip esp yide kaparsanız Fiesta nın karşısında zaten şansı yoktur (varmıdır sen söyle bakalım), " bu yoruma gelince ama var sayın Ali Cihangiroğlu,siz gp yi geçin diye motormu üretiyim fiestanıza :):good1::)

Anladım görünüm diyorsan haklısın, sollama olayında ise kızdığım, Ali bey' in sürekli gp tokatlar tarzı konuşması, her fırsatta fiat Ford u ezer yada alakasız yerde gp fiestayı tokatlar tarzı yazıyora onu kastediyorum, aynı güçte motorla hiçbirşey yapamaz geçilir, o bunu kabul etmiyor.

Yukardaki sözü (motor aynı güce indir) ise motor dışında arabada fiestayı ezecek teknik bir üstünlük olmadığını analtmak istedim, süslemelere bakmayın hepsi fiesta da var zaten, city mode olayı güzel ama kronik sorunludur, plastik parça tasarım hatası olayı var, bilinen birşey, araba görünüşte iyi o kadar, Fiestada olmayansa motor, ecoboost motorlu olanlarıda çıkar yakında, konu tamamen kapanır, gp yakışıklıdır olayı zevk, sen sevdiysen ne ala...

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)
Anladım görünüm diyorsan haklısın, sollama olayında ise kızdığım, Ali bey' in sürekli gp tokatlar tarzı konuşması, her fırsatta fiat Ford u ezer yada alakasız yerde gp fiestayı tokatlar tarzı yazıyora onu kastediyorum, aynı güçte motorla hiçbirşey yapamaz geçilir, o bunu kabul etmiyor.

Yukardaki sözü (motor aynı güce indir) ise motor dışında arabada fiestayı ezecek teknik bir üstünlük olmadığını analtmak istedim, süslemelere bakmayın hepsi fiesta da var zaten, city mode olayı güzel ama kronik sorunludur, plastik parça tasarım hatası olayı var, bilinen birşey, araba görünüşte iyi o kadar, Fiestada olmayansa motor, ecoboost motorlu olanlarıda çıkar yakında, konu tamamen kapanır, gp yakışıklıdır olayı zevk, sen sevdiysen ne ala...

Yaa bırak Ali abi ben araba bakarken bi ara içine bineyim dedim binmez olaydım plastik kokusundan geçilmiyor :D Bir arabanın en boş versiyonu bile olsa direksiyon simidi torpidodaki plastikle aynıysa bence kalite bakımından hiç birşey söylemeye gerek yoktur sanıyorum :lol2: ben almam alana da mani olmam :D

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Dimi ??? Fordçu demek başka tüm arabaları kötüleyen, dünyada en iyi taşıtı kendi traktörü zanneden zat demektir değil mi ?

Senin yüzünden ben Ford'dan nefret ettim :D Nerde Fiesta görsem tokatlayasım, sıkıştırıp yolun dışına atasım geliyor. İstanbulda sağlam Fiesta kalmayacak sayende.

Fanatik Ali Fordoğlu seni :)

Yine peluş mod a girdin, fanatik sensin kardeşim, yerli yersiz Gp fiestayı geçer tarzı sen konuşmuyormusun, ezik fiatçısın işte :D

Ford ultradır fiesta süperdir nerde diyorum, yada çok daha üst sınıf aracı tokatlar diye bir sömzüm varmı, sınıfında en iyi arabalardan biri diyorum buda herkezin kabul ettiği birşey, dediğim GP yi faza abartma, fiestaya sataşıyorsun ama motor gücü aynı olsa şansın yok diyorum, bunun neresi fanatiklik, Fiat a 10 basan bir sürü marka var, Vw, Seat,FORD,Toyota vs. senin Fiat bunlarla denk değil, boşa çabalama, ha şimdi dersinki BMW Audi Ford' u ezer, senin tarzın bu kardeşim, ha ezermi bazı modellerini evet, her modeli değil, ama bu markalar fiatın tamamını ezer sen ona bak, hakiki fanatik fiatçı kardeşim benim :)

Not: Fiesta görürsen sıkıştırma, çarpınca seker tarlayı boylarsın, yoldan ayırmak zordur tüm Ford' ları (bilimsel gerçek) :good1: hele 10 plaka denim mavilerden uzak dur aman diyim, bana denk gelirsen seni o motorda esp de kurtaramaz geldiğin yöne döndürürüm arabanda çizik bile olmaz, her kuşun eti yenmez unutma :lol2:

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Yaa bırak Ali abi ben araba bakarken bi ara içine bineyim dedim binmez olaydım plastik kokusundan geçilmiyor :rolleyes: Bir arabanın en boş versiyonu bile olsa direksiyon simidi torpidodaki plastikle aynıysa bence kalite bakımından hiç birşey söylemeye gerek yoktur sanıyorum :) ben almam alana da mani olmam :)

Haydaa, plastik kokusumu, plastik oranı daha fazla ve kaliteside düşük olan fiat ımı seçersin yani, ne diyim sen bilirsin, Fiesta sınıfındaki en iyi modellerden biri değil yani, öyle diyorsan sözüm yok, boşa konuşmayalım.

Bu sınıfta bu fiyat aralığında araçlar genelde böyle, ayrıca benim konsol vinleks, torpidodaki plastikte farklı, direksiyondaki malzeme farklı, diğer araçlardada aynı malzeme var, ha alttaki plastikleri diyorsan alakası yok o malzemeyle, direksiyon plastik ama taş gibi kaba plastik değil ve istersen deri olanıda var, ayrıca ben fiesta kadife kaplı, kapı içleri ipek kumaşlı falan demedimki, nede çok seviyosunuz sataşmayı kardeşim, o zaman plastikse senin corolla' da plastik, yoksa platinde benimmi haberimmi yok, peki konsol nasıl senin, en son baktığımda plastik kalitesi olarak sadece avensis hoşuma gitmişti birtek o vinleksti, corollada auriste resmen sert plastikti, görünüş güzel elini sürdünmü berbat, ama 2 sene falan oldu.

Böyle yapacaksak sonu yok, bende toyotaya bir sürü kusur bulurum uzar gider, yani her markanın kusuru vardır böyle demek istiyorum, 30.000tl. civarı paraya bu kadar olur, bazıları sessiz ama zayıf, bazıları komple zayıf, bazıları nın motoru iyi gerisi boş. Firmalar yapabildikleri iyi şeyleri seçip uyguluyor o kadar, Ford sağlam güvenli ve yol tutuşu iyi araçlar yapardı, ama donanımdan çalar iç kısma fazla özenmezdi, son zamanlarda hızla düzeliyor durum, diğer markalarda başka konularda iyidir vs.

Ha şunuda belirtiyim, Fiestada aşırı plastik kokusuda yoktur, varsa kullanan arkadaşlar söylesin, bende KBB ye uğrayayım :) herhalde sen bakarken yanda clio sümbül falan vardı, koku ordan gelmiştir :)

Fanatikliği asla kabul etmem, ama hakkınıda yedirtmem, arabamda sinir olduğum şeyleride defalarca yazdım, tıkırtı ve asfalt sesi, ama sadece bunlar, gerisi sınıfına göre gayet iyi, uğraştım seside tıkırtıyıda kestim, focus tan daha sessiz bir aracım var şimdi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
"Ali Cihangiroğlu'nun sayesinde Ford marka arabamı satıp Ford hariç başka bir markaya geçerim diyen 100.000 kişi bulurum" adında Facebook'ta bir grup kursam kaç günde bu sayıya ulaşırım?

a) 1 gün

b) 2 saat

c) 1 hafta

E pes, o zaman en başta sen geç, ne diyim artık, ben ne diyorum sen ne diyorsun, millet yerli yersiz taş atıyor kendimizi savunmayalımmı kardeşim. Biri dandik plastik der, diğeri tokatlarım der, halbuki onlara sataşan olmamıştır... amaan amma uzadı bu iş, anlayışsızlık diz boyu, hep aynı insanlara aynı şeyi savunmaktan sıkıldım. fiesta beş para etmez tamammı, ford da yaramaz, gidin satın ford unuzu niye aldınız o zaman, madem kötü boşa para harcamayıni daha dandik dolu araba var gidin onu alın, ben arabama binerim, dandik mandik.

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)
"Ali Cihangiroğlu'nun sayesinde Ford marka arabamı satıp Ford hariç başka bir markaya geçerim diyen 100.000 kişi bulurum" adında Facebook'ta bir grup kursam kaç günde bu sayıya ulaşırım?

a) 1 gün

b) 2 saat

c) 1 hafta

Bunun amacını anlamadım. :) Bence yine ford alırlar.Tersini söylemek bence zor. :rolleyes:

Ali Elöver üstadımı yazsaydın anlışılır olurdu. :)

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver
alakasız yerde gp fiestayı tokatlar tarzı yazıyora onu kastediyorum

:rolleyes:

aynı güçte motorla hiçbirşey yapamaz geçilir, o bunu kabul etmiyor.

Öyle motorlu bir fiesta yok :) , esp'lide yok (1-2 ST hariç).

GP gene geçer.

Yukardaki sözü (motor aynı güce indir) ise motor dışında arabada fiestayı ezecek teknik bir üstünlük olmadığını analtmak istedim,

Niye indireyim allah allah :) Ben motoru içi aldım. Ford mühendisleri Fiesta'ya motor koymayı denese ya.

Fiestada olmayansa motor, ecoboost motorlu olanlarıda çıkar yakında

Motor yokmuş :p Daha ne eksik bekliyorsun, şase de olmasın bari :)

Ecoboost koyacaklarda, TR'ye gelecekte, ölme eşşeğim ölme.

Bu arada gelsin 180 Bg'lik Fiesta, ilk ben alırım.

Yaa bırak Ali abi ben araba bakarken bi ara içine bineyim dedim binmez olaydım plastik kokusundan geçilmiyor :) Bir arabanın en boş versiyonu bile olsa direksiyon simidi torpidodaki plastikle aynıysa bence kalite bakımından hiç birşey söylemeye gerek yoktur sanıyorum :) ben almam alana da mani olmam :)

Yiğit kardeş, sen bir gün Anadolu yakası toplantısan katıl, ben seninde önyargılarını kırarım ;)

Evet Active versiyonlar hakkaten berbat :) GP alınacaksa Dynamic'ten itibaren alınmalı, 3-4 seneyede elden çıkarılmalı.

Motorlar çok çok sağlam, tek sorun kronik direksiyon kutusu ama 2006-2007 sonrası düzeltilmiş. Garanti kapsamında olmayan araçlar dahil.

Yine peluş mod a girdin, fanatik sensin kardeşim, ezik fiatçısın işte :)

Peluşum ben, ezik bir fanatikim :)

bscap0152ph.jpg

Not: Fiesta görürsen sıkıştırma, çarpınca seker tarlayı boylarsın, yoldan ayırmak zordur tüm Ford' ları (bilimsel gerçek) :) hele 10 plaka denim mavilerden uzak dur aman diyim, bana denk gelirsen seni o motorda esp de kurtaramaz geldiğin yöne döndürürüm arabanda çizik bile olmaz, her kuşun eti yenmez unutma :)

:)

Haydaa, plastik kokusumu, plastik oranı daha fazla ve kaliteside düşük olan fiat ımı seçersin yani, ne diyim sen bilirsin, Fiesta sınıfındaki en iyi modellerden biri değil yani, öyle diyorsan sözüm yok, boşa konuşmayalım.

Gene yanlış anlamışsın :D :D

Yiğit GP'ye laf atıyor, Fiestaya değil. Ama tabi senden biliyorsun malını hemen alındın üstüne :good1:

Böyle yapacaksak sonu yok, bende toyotaya bir sürü kusur bulurum uzar gider,

Bak yakalandın, Yiğit laf attı sandın direkt onun araba markasına taarruz ediyorsun. Her markanın düşmanı :)

bende KBB ye uğrayayım :) herhalde sen bakarken yanda clio sümbül falan vardı, koku ordan gelmiştir :)

Sen gözcüye git :D Gazete olan değil ama, hani hekimlerin olduğu gözcü.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bırak peluşluğu, cevap yazmayacaktım ama Yiğitcan a haksızlık olmasın. Her markanın kusuru vardır dedim, Yiğitcan bey bana söyledi sandım evet, ama sana demiş, o zaman haklı, bende niye plastik kokuyor dedi diyordum, halbuki hiç plastik kokmaz Ford.

Her markaya saldırıyor falanda değilim, dediğim gibi her markanın dertleri var, söylemeyelimmi yani, onun da sana uyduğunu sandım öylede yazdım, ha yazdıklarım yanlışta değil, toyota iyi güzel ama kaportası zayıf ve konsolda kullanılan plastiklerde arabaya yakışmıyor, ama onun haricinde her şekilde fiat' tan iyidir kıyaslamak bile hata, önce yazdığım mesaja bakarsan merso, bmw, ford, toyota, audi gibi markaların her şekilde fiat' tan iyi olduğunu yazmıştım, ama hiç fiat şu markadan iyi yazmadım, neyse onuda yazayımda üzülme, chery den dacia dan iyidir.

Sen GP bin tokata devam et, ama dediğimi unutma, sakın çarpayım deme.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Ali abi, fiatçı Ali abinin ağzı o kadar güzel laf yapıyor ki arabadan anlamayan adama bu arabayı aldırır :p Seninde kafanı karıştırmış doğaldır :D

Arabadan anlamasak inanıcaz dediklerine yani :p

Ben daha önce cevabımı verdim ona mesele iyi gitmek ise en fazla 10binTL'ye sağlam bi Crx alırım 0-100km ye 7.2 sn de çıkarım Gp'ninde sağından atar solundan geçerim 91 model arabayla :) Ama mesele o değil :) Neylon dediğimiz reno bile kalitesini yükseltti benim gözümde fiat hala yükseltemedi bu bir gerçek :)

Gel gör bin demişsin Ali abi ama benimki bir ön yargı değil. Bir çok fiat'a bindim hatta bravo'da dahil ama bana hala ne güven ne kalite duygusu veremedi.

Araba ararken fiestayı bile tekrar düşündük acaba yenisinden mi alsak diye ama fiatla tek yakınlaşmamız o bahsettiğim şekilde oldu. Onun dışında zaten babam eve sokmam ben o arabayı gibi bir laf sarfedince fiat konusu ilalebet kapandı bizim için.

herkes kişisel zevki ve maddi gücü doğrultusunda alacağı arabaya karar verir. Bu bir tercih meselesidir kimsenin aracını yargılamam sen GP ile mutluysan bana bişey demek düşmez ama ben o markaya para bağlayamam. en azından şimdilik hala böyle düşünüyorum. He ilerde gerçekten iyi birşeyler yapar bende iyi duygular uyandırır o zaman düşünürüz. Bu kötü birşey olmasa gerek :)

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Elöver

a) 1 gün

b) 2 saat

c) 1 hafta

:nazar:

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Yiğitcan bey bana söyledi sandım evet, ama sana demiş, o zaman haklı, bende niye plastik kokuyor dedi diyordum, halbuki hiç plastik kokmaz Ford.

:nazar:

Evet misk-i amber kokar sıfır fordlar zaten.

Sen GP bin tokata devam et, ama dediğimi unutma, sakın çarpayım deme.

Alayına tokat :) Allah muhafaza, Araba sürmek için, çarpmak için değil.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Ali abi, fiatçı Ali abinin ağzı o kadar güzel laf yapıyor ki arabadan anlamayan adama bu arabayı aldırır :) Seninde kafanı karıştırmış doğaldır :nazar:

Arabadan anlamasak inanıcaz dediklerine yani :good1:

Bak siz hala anlamamışsınız beni... ben hiç bir zaman Fiat iyidir, sağlam süper uzun örmürlü sorunsuz araba yapar falan demiyorum. T-Jet haricinde, bu fiyat aralığında başka modeli almam diyorum :)

Fiatçı olayını kesinlikle kabul etmiyorum :blink: T-jet'çi olabilirim ama marka ile bağım bu kadar.

Ee anlamıyorsunuz :D Anlasan o mmt şanzımanlı Corolla alınır mı ??? (bence hata)

Ben daha önce cevabımı verdim ona mesele iyi gitmek ise en fazla 10binTL'ye sağlam bi Crx alırım 0-100km ye 7.2 sn de çıkarım Gp'ninde sağından atar solundan geçerim 91 model arabayla

Mesele kopup gitme değil ki. Frenaj var, viraj var, en önemlisi güvenlik olayı var.

Sağımdan atacak CRX'in frenleri süper zayıf, abs bile yok, 6 havayastığı yok, 5***** Ncap falan hiç yok. Viraja girse cart diye kopar.

Allah muhafaza zaten gelsin sağlu sollu nereye patlayacaksa gitsin :D Araba değil o CRX'ler. Üstü kapalı motorsiklet.

He geçer mi, tabiki geçer 900 kg araba.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
Bak siz hala anlamamışsınız beni... ben hiç bir zaman Fiat iyidir, sağlam süper uzun örmürlü sorunsuz araba yapar falan demiyorum. T-Jet haricinde, bu fiyat aralığında başka modeli almam diyorum ;)

Fiatçı olayını kesinlikle kabul etmiyorum :rolleyes: T-jet'çi olabilirim ama marka ile bağım bu kadar.

Ee anlamıyorsunuz :D Anlasan o mmt şanzımanlı Corolla alınır mı ??? (bence hata)

Mesele kopup gitme değil ki. Frenaj var, viraj var, en önemlisi güvenlik olayı var.

Sağımdan atacak CRX'in frenleri süper zayıf, abs bile yok, 6 havayastığı yok, 5***** Ncap falan hiç yok. Viraja girse cart diye kopar.

Allah muhafaza zaten gelsin sağlu sollu nereye patlayacaksa gitsin :D Araba değil o CRX'ler. Üstü kapalı motorsiklet.

He geçer mi, tabiki geçer 900 kg araba.

Kalite ucuza alınmaz abi :)

Bize fiatı savunma abi tek artı yönü motoru zaten o da şimdilik yani :) Diğer iyi olduğu noktalar konusunda da fazla emin olmayın sadece hissettiriyor olabilir :)

Dizel ve otomatik ne almalıydık :) CVT mi alsaydık :p:D

CRX'e gelince ben kullanıyorum ara sıra ABS olmasada öyle frenleri zayıf bir araba değil. Abs'siz bir fiat yada ford'dan farklı değil yani.

6 Hava yastığı, 5 yıldız falan dediğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte olayına giriyor :)

Hayır t-jet motoru çök övüyorsun ya ben ona karşılık yazmıştım. Adamlar 91 senesinde yapmışlar atmosferik 150Hp yoksa kasayı övdüğümden değil :)

Bu arada 900 kilo falanda değil 1010 kilodur kendileri :(

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
Dizel ve otomatik ne almalıydık :D CVT mi alsaydık :);)

Takılıyorum, keşke megane 2 hb alaydın dizel otomatik :D Onda tork konvertörlü gerçek şanzıman var.

Donanım olarakda Corollayı döver, cam tavan, 105 bg kuvvetli motor, yarı deri döşeme orjinal xenon vs vs

CRX'e gelince ben kullanıyorum ara sıra ABS olmasada öyle frenleri zayıf bir araba değil. Abs'siz bir fiat yada ford'dan farklı değil yani.

6 Hava yastığı, 5 yıldız falan dediğim gibi ne kadar ekmek o kadar köfte olayına giriyor :)

Hayır t-jet motoru çök övüyorsun ya ben ona karşılık yazmıştım. Adamlar 91 senesinde yapmışlar atmosferik 150Hp yoksa kasayı övdüğümden değil :)

Bu arada 900 kilo falanda değil 1010 kilodur kendileri :)

130 bg o kasa Crx'ler. Civic si hb-sedan ile aynı motor , yürüyen aksam var. Benim arkadaşımda vardı Civic Si Hb, 4 teker disk fren arka çamurluk altında dohc etiketli olanlarda. Deli giderdi ama bir o kadarda duramazdı. Virajda hemen arkadan kopardı. Opel Vectra GT 1994 model mesela tecavüz etmişti virajda 43-4 araba koydu.

keza benim arkadaşım deli kullanırdı ama arabada potansiyel yoktu. CRX de aşağı yukarı aynı yol tutar sonuçta 1988-89 yılının teknolojisi, o kasa Crx o zamanlarda çıktı Japonyada

Yani frenajda ve virajda senin CRX'i de tokatlarım, 10 bg fazlan var alt tarafı :rolleyes: bir de kg'en az. Olsun bende de tork var. Ama hızlanmada uzun yolda alsın bi zahmet.

148 bg GP remap ile ne yapar onu bilemem :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...