İçeriğe Yönlendir

2011 Fiesta 1.4 Tdci Buz Beyazı

Ali Çukur

Recommended Posts

Sani Gerşon

Lütfen arka sis farlarınızı en azından kapatın giderken. Feci derecede göz alıyor sis olmadığında!

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Çukur
(düzenlendi)

tasvip etmiyoruz hocam çakar olayını. :)

Teşekkür etmekle birlikte gördüğünüz üzere sabit modda var. Normalde onu kullanıyorum ama yağışlı havalarda f1 modu tercih ediyorum kısa tek çakıp söneni.

yavaş bir 0-100 olmuş gibi :i-ih:

Araç 1.4 tdci olduğunu ve bir elimde kamera diğer elimde direksiyon vites olduğunu düşünürseniz tam performansı göstermek zor oluyor... Bilmiyorum siz golfün hangi moter seçeneği ile kıyasladınız?

Lütfen arka sis farlarınızı en azından kapatın giderken. Feci derecede göz alıyor sis olmadığında!

O kadar da değil video gece ve telefonla çekildiği için öyle görünüyor. Çakarlarımda normal halojen ampül var power led veya xenon tipi çakar değil yani... Zaten siste sabit modu yağmurlu havalarda ise f1 modu kullanıyorum...

tarihinde Ali Çukur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sis lambanjz her turlu. Arkadan geleni rahatsız etmek amacıyla yapılmıştır. Aksi halde siste bir ise yaramaz. Bu sebeple lutfen sis harici kullanmayıniz.

Yorum bağlantısı
Uğraş Özyurt

Araç 1.4 tdci olduğunu ve bir elimde kamera diğer elimde direksiyon vites olduğunu düşünürseniz tam performansı göstermek zor oluyor... Bilmiyorum siz golfün hangi moter seçeneği ile kıyasladınız?

Daha sağlıklı bir denemede görmek lazım tabi ki,ayrıca butür denemeler yazılım yapmayı düşünenler için de nasıl bir artı katacağına dair fikir katması açısından da önemli.  Ben golfün herhangi bir motoruyla kıyaslamadım, mantıklı da olmaz. Çünkü; 1.6 dizel 105 hp; yazılımla minumum 145 hp 300 tork civarı güç alınıyorki 1350 kg ağılığa rağmen bir çok kere denendi videoları çekidi 9 sn ve altı 0-100 sonucu alınıyor. Ben 100 hp ye çıkardığın için yavaş olduğunu düşündüm stok olsa araba ;iyi sonuç derdim.

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Sis lambanjz her turlu. Arkadan geleni rahatsız etmek amacıyla yapılmıştır. Aksi halde siste bir ise yaramaz. Bu sebeple lutfen sis harici kullanmayıniz.

Sani Bey aynı şeyleri söylüyoruz işte. Sisli havalarda sabit yani en çok ışık saçanı yağmurlu havalardada f1 takip modunu kullanıyorum dedim yukarda. Daha da arkadan gelip de sellektör vs yapıp rahatsız olanı görmedim...

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Daha sağlıklı bir denemede görmek lazım tabi ki,ayrıca butür denemeler yazılım yapmayı düşünenler için de nasıl bir artı katacağına dair fikir katması açısından da önemli.  Ben golfün herhangi bir motoruyla kıyaslamadım, mantıklı da olmaz. Çünkü; 1.6 dizel 105 hp; yazılımla minumum 145 hp 300 tork civarı güç alınıyorki 1350 kg ağılığa rağmen bir çok kere denendi videoları çekidi 9 sn ve altı 0-100 sonucu alınıyor. Ben 100 hp ye çıkardığın için yavaş olduğunu düşündüm stok olsa araba ;iyi sonuç derdim.

Aynen sabit kamera ile daha güzel sonuç çıkabilir. Ben de farklı araçlarla kıyaslamıyorum ona bakarsanız arada bundan inip 174bg 400 tork bi dizel kullanıyorum. Yalnız stock durumuna göre muazzam seri. 0-100 6-7sn olmasa bile olsa ben yazılımdan sonra rampada + klima ile kafa kaldırıp gitmesinden çok memnunum tabiki bunlara ek yakıt tasarrufuda cabası...

Yorum bağlantısı
Taner Gündüz

Banada yazılan değerlere göre ( 100bg 220 tork) yavaş gibi geldi zira aynı sonuçları ben bir eski kasadaki 1.4 tdci fiestamda race chiple aynı sonuçları görüyorudum. birşey sorucam denemede tek kişimiydiniz. ayrıca jantların bu hızlanmada önemli bir şekilde olumsuz etkilediğini düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Banada yazılan değerlere göre ( 100bg 220 tork) yavaş gibi geldi zira aynı sonuçları ben bir eski kasadaki 1.4 tdci fiestamda race chiple aynı sonuçları görüyorudum. birşey sorucam denemede tek kişimiydiniz. ayrıca jantların bu hızlanmada önemli bir şekilde olumsuz etkilediğini düşünüyorum.

Denemede tek kişiydim + bir elimde kamera olduğu için devirleri istediğim gibi yakalayamadım. Jantlarım 16 ama taban genişliği 205 olduğu için dediğiniz gibi negatif etkisi var diğer 15 jant 195 tabana geçince videoyu tekrarlayacağım. Video zaten 2-3 denemenin ürünü değil yol müsait olunca ani bir gelişme ile amatörce çekim oldu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Çukur

Çok güzel olmuş MAŞALLAH kazasız belasız seyriniz olsun

Teşekkür ederim Ferhat Bey...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Korkmaz Efe

selamınaleykum öncelikle arabanız çok güzel olmuş . Allah kaza bela vermesin bir sorum olucaktı . ön ızgarayı piona black yapmıssınız onu boyattınız mı yoksa kaplattınız mı ve maliyeti ne kadar oldu .? :)

Çakarlarım:

abiciğim bunu kullanma senden ricam çok güzel olmuşta arkanızdan seyreden sürücü rahatsız olabilir. ben açanlarıda tasvip etmiyorum ve selektör yapıyorum 

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

selamınaleykum öncelikle arabanız çok güzel olmuş . Allah kaza bela vermesin bir sorum olucaktı . ön ızgarayı piona black yapmıssınız onu boyattınız mı yoksa kaplattınız mı ve maliyeti ne kadar oldu .? :)

Aleykümselam Korkmaz Efe Bey. Yorumunuz için teşekkür ederim. Evet boyandı. Sadece ön panjur değil bikaç parça ve jantlarda boyandığı için tek ne kadara boyanır bilmiyorum.
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Sami Sönmezler

Arka çakarlarınız gerçekten muazzam olmuş hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Arka çakarlarınız gerçekten muazzam olmuş hayırlı uğurlu olsun iyi günlerde kullanın.

Teşekkürler Sami Bey proje aşaması ölçüleri ve lens dereceleri mevcut isteyene yardımcı olabilirim...

Yorum bağlantısı
Metehan Özçelik

On tamponun altındaki beyaz ek 2012 c-max için uyumlumudur

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

On tamponun altındaki beyaz ek 2012 c-max için uyumlumudur

Tampon hava deflektörünün modeli aynıysa tabikide uyumludur bakmanız lazım

Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay

Gönderilen ResimGönderilen Resim

Naçizane bizim ufaklık Ali hocam ;-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metehan Özçelik

Tampon hava deflektoru derken? Nasil bakabiliriz?

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

rebe8ury.jpg8y9ebahu.jpg

Naçizane bizim ufaklık Ali hocam ;-)

Nacizane mi Abi bilhakis Efsane makina maşallah :')

Tampon hava deflektoru derken? Nasil bakabiliriz?

Yanı normal tabirle ön tampon uzatmanız varsa takılacak yere bakın yok ise montaj yapılamıyor zaten... Ama C max i bilmiyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Çukur

Güncellemek Lazım  :nazar:

:f1:

Not: Resimler eski değil sadece 16 inc LP füme jantlarımı sattım bi müddet orjinalleri kullanıyorum

Resimli jant tavsiyesi alabilirim (16-17inc)

p4G700.jpg

p4G7Wa.jpg

lYboWJ.jpg

b8LOLb.jpg

p4G7Ga.jpg

rLJqO3.jpg

Gnyq9r.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Güzel, sisler xenon sanırım, o olmamış, birde mod arkadaşlar, konuyu düzeltelim, araba mk6 değil mk7 :)

Yorum bağlantısı
Ali Çukur

Güzel, sisler xenon sanırım, o olmamış, birde mod arkadaşlar, konuyu düzeltelim, araba mk6 değil mk7 :)

Teşekkür ederim Ali Bey

Evet sislerim xenon ama bu güne kadar insanları rahatsız ettiğine tanık olmadım 

Genelde trafiğin yoğun olmadığı zaman kullanıyorum Örneğin fotoğrafı çektiğim saat: 04.40 falandı  :biggrin:

Haklısınız yıllardır başlığımız hala fiesta 6 :i-ih:  aslında 7 olmalı... :good1:  :bravo:  :good1:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...