Yalçın Bayrakçı 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 (düzenlendi) İlk olarak böyle bir forumda emeği geçen herkese teşekkürler. Gerçekten birçok problemime çözüm buldu... Sizlere bir sorum olacak... Birkaç sitede lpg li araç kullananlar için bosch un lpg - cng için çıkardığı bujileri önermişler. Bunun yanı sıra orjinal motorcroft kullanmak gerektiğini de sitede çok kez okudum. Bosch un bu tarj bujileri hakkında bilgisi olan var mı? Lpgli olan aracım son zamanlarda lpgde iken 2. viteste sarsıntı yapmaya başladı. Tavsiyeniz nedir? İnternetten alabileceğim siteler hakkında bilgi verebilir misiniz.... Teşekkürler.... 10 Ekim 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Forumda anlaşmalı firmalar mevcut.tavsiye ederim.bosch buji içinde bilğiler var. Yorum bağlantısı
Arda Merve 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 motorcraft tan şaşma hocam bende bosch bujiler vardı titreme silkeleme yapıyordu bazen değiştirdiğimden beri sıkıntıdan eser yok Yorum bağlantısı
Yalçın Bayrakçı 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 konu burda ,burda bahsi gecen buji aldım gözle görülür cok yüksek tork ve cekiş gücü geldi yakıtta azaldı..http://www.otoclubturkiye.com/forum/Lpg-de-Buj....html&st=20 Link için teşekkürler kadir bey. Genelde iyi şeyler yazıyor fakat benzinde bazı olumsuzluklardan bahsedilmiş. Benzinde kullanımda sorun yaşadınız mı hiç? Yorum bağlantısı
Yalçın Bayrakçı 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 motorcraft tan şaşma hocam bende bosch bujiler vardı titreme silkeleme yapıyordu bazen değiştirdiğimden beri sıkıntıdan eser yok Ne yapacağıma hala karar veremedim. Genelde bosch un lpg için üretilen bujilerinden memnun olanlar çoğunlukta... Arabadan arabaya fark edebilir belki... Aracım: 97 model ford mondeo 2.0 ghia sedan Üzerinde atiker sıralı sistem lpg takılı... mondeo kullanan ve bosch un lpg için üretilen bujilerini kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Bir de benzinde kullanırken herhangi bir sorun yaşayan var mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Şubat 2011 Paylaş 9 Şubat 2011 Link için teşekkürler kadir bey. Genelde iyi şeyler yazıyor fakat benzinde bazı olumsuzluklardan bahsedilmiş. Benzinde kullanımda sorun yaşadınız mı hiç? Bosch bujiyi ben kullanıyorum.. Lpg'de tasarruf yaptığını söyleyebilirim.. Benzinde bir artı göremedim.. Genel olarak bir olumsuzluk görmedim.. Aracınızdaki titremenin sebebi ateşleme olabilir.. Buji ve özellikle buji kablosu üstünde yoğunlaşmak lazım.. Yorum bağlantısı
Yalçın Bayrakçı 9 Şubat 2011 Yazar Paylaş 9 Şubat 2011 Bosch bujiyi ben kullanıyorum.. Lpg'de tasarruf yaptığını söyleyebilirim.. Benzinde bir artı göremedim.. Genel olarak bir olumsuzluk görmedim.. Aracınızdaki titremenin sebebi ateşleme olabilir.. Buji ve özellikle buji kablosu üstünde yoğunlaşmak lazım.. teşekkürler mehmet bey... Yorum bağlantısı
Yalçın Bayrakçı 6 Mart 2011 Yazar Paylaş 6 Mart 2011 Boschun lpg için olan bujileri takıldı ve buji kabloları değiştirildi. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum. Lpg de düşük viteste oluşan sarsıntı sorunları yok oldu. Lpg de iken çekiş ve performans gözle görülür derecede arttı. Yorum bağlantısı
Güntan Kömürlü 7 Mart 2011 Paylaş 7 Mart 2011 (düzenlendi) Arkadaşlar bu resimdeki bujiler benim aracım için uygundur değilmi aracım lpg li 97 mondeo belki sallantı bu yüzdendir 7 Mart 2011 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 (düzenlendi) iyi akşamlar arkadaşlar 99 model mondeo için fomoco ayfs22cb model buji uygunmudur. Acil olarak bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var. 24 Mayıs 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Arkadaşlar bu resimdeki bujiler benim aracım için uygundur değilmi aracım lpg li 97 mondeo belki sallantı bu yüzdendir Doğru buji bu değil ama taktım oldu derseniz olur... iyi akşamlar arkadaşlar99 model mondeo için fomoco ayfs22cb model buji uygunmudur. Acil olarak bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var. Fomoco artık tek tip buji üretiyor galiba.. Yani uygun... Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 (düzenlendi) Doğru buji bu değil ama taktım oldu derseniz olur... Fomoco artık tek tip buji üretiyor galiba.. Yani uygun... Öncelikle cevabınız için teşekür ederim Mehmet Bey, Ben bir internet sitesinden aldım bu fomoco AYFS22CB marka bujiyi yani bana 1996-2000 mondeo için olur diye yolladılar. Bu gün akşam üzeri ustama götürdüm aracımı eski bujimin birisini söktü motorcraft platinyum buji vardı üzerinde sonra bu fomoco buji olmaz patlatma yapar aldığın yere iade et dedi bende bilgim olmadığı için kararsız kaldım. Sizce ne yapmam gerekir bu bujiyi taktırayım mı yoksa başka buji önerir misiniz, bu bujilein performansı nasıl olur sizce? 24 Mayıs 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Öncelikle cevabınız için teşekür ederim Mehmet Bey, Ben bir internet sitesinden aldım bu fomoco AYFS22CB marka bujiyi yani bana 1996-2000 mondeo için olur diye yolladılar. Bu gün akşam üzeri ustama götürdüm aracımı eski bujimin birisini söktü motorcraft platinyum buji vardı üzerinde sonra bu fomoco buji olmaz patlatma yapar aldığın yere iade et dedi bende bilgim olmadığı için kararsız kaldım. Sizce ne yapmam gerekir bu bujiyi taktırayım mı yoksa başka buji önerir misiniz, bu bujilein performansı nasıl olur sizce? Patlama falan yapmaz.. Sağlam bir parcacıdan paraya kıyıp motorcraft platinium alırsanız süper olur.. Aracınız lpg'li ise, Bosch lpg bujisi alın... Bu da platiniumdur.. Aracınız benzinli ise, aldığınız fomocoyu kullanabilirsiniz.. Bir sorun olmaz.. Yorum bağlantısı
Ümit Kocabaş 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Patlama falan yapmaz.. Sağlam bir parcacıdan paraya kıyıp motorcraft platinium alırsanız süper olur.. Aracınız lpg'li ise, Bosch lpg bujisi alın... Bu da platiniumdur.. Aracınız benzinli ise, aldığınız fomocoyu kullanabilirsiniz.. Bir sorun olmaz.. Cevabınız için çok teşekkür ederim benim açımdan yol gösterici oldu daha önce başka konuda Mahöut Bey ve sizin söz ettiğiniz Bosh lpg bujiyi almaya karar verdim. Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim. İyi geceler Yorum bağlantısı
Emre Cetin 24 Mayıs 2011 Paylaş 24 Mayıs 2011 Benim aracimda 97 mondeo lpg li fomoco AYFS22CB marka buji takılı şuana kadar bir sorun yaşamadım. El kitapçıgında da gecen buji de şu MOTORCRAFT PLATINUM SPARKPLUGS "AYRF22PP" orjinali bu sanırım . Yorum bağlantısı
Arda Inan 25 Mayıs 2011 Paylaş 25 Mayıs 2011 22pp'leri bulmak imkansız sanırım Türkiye'de. Orjinal olsun çılgınlığı içerisinde bir süre araştırdım fakat bulamadım. Yorum bağlantısı
Arda Inan 31 Mayıs 2011 Paylaş 31 Mayıs 2011 22fm geldi, 22fm gidiyor zaten başka çare yok. Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 Arkadaşlar bu resimdeki bujiler benim aracım için uygundur değilmi aracım lpg li 97 mondeo belki sallantı bu yüzdendir Çok geç olmuş ama Sayın Mehmet Özyürek'.n de yazdığı gibii yanlış buji.Performans düşüp, yakıt artıyor.Motorcraft platinum veya bosch'u kullanın bence de. Bizzat tecrübe ettim. 1 Yorum bağlantısı
Cenk Yıldır 26 Aralık 2012 Paylaş 26 Aralık 2012 iyi akşamlar arkadaşlar 99 model mondeo için fomoco ayfs22cb model buji uygunmudur. Acil olarak bu konudaki görüşlerinize ihtiyacım var. İyi sabahlar. Fomoco , Bosch'un yan ürünü. Eğer elinize alıp bakarsanız metal gövde bölümünde Bosch firma amblemini (halka içerisinde (I=I) gibi olan) görürsünüz.Saygılar Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Bir kaç yerde focus bujisi bizim araçlara uyuyor ve focus bujisi kullanmamız gerekli diye duydum. Benim araba üst kapak açılırken usta da bana focus bujisi çıktı üzerinden demişti. Bunun aslı astarı nedir bilen var mı? Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Valla bilmiyorum abi. Hem ustanın dediği hemde bir kaç yaptığım araştırmada bu konu geçmiş. Yuva olarak da uyuyor mu diye merak ettim. Bujileri değişicem bu haftasonu Yorum bağlantısı
Hasan Öksüz 28 Eylül 2017 Paylaş 28 Eylül 2017 On 24.05.2011 at 22:08, Mehmet Ozyurek yazdı: Doğru buji bu değil ama taktım oldu derseniz olur... Fomoco artık tek tip buji üretiyor galiba.. Yani uygun... Mehmet bey mondeo mk2 98 model chia için bosh iridyum lpg bujisi için link atabilirmisiniz? Aramalarıma rağmen aracıma uygun bosh lpg bujisi bulamadım.Şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Eylül 2017 Paylaş 28 Eylül 2017 6 saat önce, Hasan Öksüz yazdı: Mehmet bey mondeo mk2 98 model chia için bosh iridyum lpg bujisi için link atabilirmisiniz? Aramalarıma rağmen aracıma uygun bosh lpg bujisi bulamadım.Şimdiden teşekkür ederim. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/234884-bosch-lpg-buji-kodları/ Yorum bağlantısı
Hasan Öksüz 29 Eylül 2017 Paylaş 29 Eylül 2017 On 28.09.2017 at 21:14, Mehmet Ozyurek yazdı: http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/234884-bosch-lpg-buji-kodları/ Eyvallah abi çok teşekkür ederim.Çok başınızı şişirmiş olmazsam konu ilede cok alakalı değil ama aracıma K&N kutu içi koton hava filtresi kullnmak istiyorum.Bu lpg bujileri ile birlikte.Bu hava filtresinin karton olanlardan daha cok hava emişi sağladığını biliyorum.Bunun ne gibi + yada -- olur. Yorum bağlantısı
Recommended Posts