İçeriğe Yönlendir

Trt 3 Ne Oldu

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

İstanbul'da 88.2 de bugün zaten uzun zamandır reklam alınarak ırzına geçilmiş olan TRT Radyo 3 yerine TRT Haber radyosu yayını verilmeye başlandı.

Sükunetle dinleyecek radyo kalmamış oldu.

Bu konuda bilgisi olan?

Hem elektrik parasından yüzde alacaksın, hem radyolu cep telefonundan bile 10 euro mu ne bandrol parası alacaksın

10 bin kişi çalıştırıp programları yapım şirketlerine yaptıracaksın

Orta dalga radyoyu kapatıp uluslararası ortamda va dağda bayırda bizi rezil edeceksin

Sonra bir de "utanmadan" bütün gün pirelli ve Bank Asya diye bağırıp duracak reklam yapacaksın.

İstemiyorum böyle radyoyu eksik olsun.

Devlet radyosu şerefimizdi. Şimdi en kötü kasaba radyosundan beter.

not: TRT çocuk diye bir kanal açıp bütün gün normalde çocukların yememesi daha uygun olan şeker çukulata reklamı yapacaksın. (Alamayanlar bir de ayrı sorun).

Adile Teyze'nin eski videolarını yayınlamayacaksın. Bir sürü ürkütücü şiddet içeren çizgi filim koyacaksın.

Sonra eğitici yararlı kanal olduğunu iddia edeceksin.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Sen hala TRT mi izliyorsun, çoktaaan bitti benim için TRT, hatta televizyonu bile izlemiyorum nerdeyse, komple saçma, yanlı acaip şeyler var, izleyince ya karamsar oluyorsun yada beynin uyuşuyor. Ben arada sadece haberleri izlerim, onuda karışık olarak her kanala bakarak, başkada izlemem.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Mehmet Abi TRT 3 radyoyu dinlemiyordum. Ama tahminimce eğer TRT 3 değişmişse mutlaka yerine başka bir kanal uydurulmuştur. Araştırmak lazım. TRT bu sıralar radyo olsun, televizyon olsun, bütün kanallarında zırt pırt oynama yapıyor. Bazen ben de kızıyorum bu duruma. Rayına oturtamadılar bir türlü. Ama çeşitliliği artıracaklarını söylüyorlar sürekli, onunla ilgili bir durumdur muhtemelen.

O kadar da değil. Sürekli takip etmiyorum belki ama çok beğendiğim dizi ve programlar var. İzlediğim tek spor programı da TRT'nin programları.

Yanlılık konusuna da katılmıyorum. Çünkü yanlı olmayan bir kanal göremiyorum. Hepsi illa bir taraf tutuyor, bi taraf olmuyorlar.

TRT de en azından Ürremdi, Fatmagüldü, Çakar'dı, Erman'dı insanı zıvanadan çıkaracak içi boş şeyler bulunmuyor.

Yanlı yayınla ne demek istediğim yanlış anlaşıldı sanırım, hem sende yanlı yayın yapmayan kanal göremiyorum diyorsun, bunların alayı böyle, zaten bende hiçbirini izlemiyorum dedim, bir kanal belirtmedim, neyse...

Hem sen beni bırak Mehmet beyin yazdıklarına bak, %100 doğru yazmış, sadece zırt pırt oynama yapıyor diye yazmamış, asıl konuyu atlama, diğer kanallar nasıl boşsa trt de onların seviyesine hızla yaklaşmakta, başka şeylere yorum yaparsak iş uzar gider, ben hiç bir kanalı izlemiyorum (pardon, belgesel kanalları hariç) sen seviyorsundur izle o dizileri, ben hoşlanmıyorum başı sonu belli geliyor izlemiyorum. (pardon o dizileri zaten izlemiyorum demişsin sonradan fark ettim :bravo: )

tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Devlet televizyonunun elbette mevcut iktidara kısmen laf atmayan türde yayın yapması kabul edilebilir. Bu temel sorun değildir. Ben Ali bey'in dediği gibi kalite düşüşüne ve vurdumduymazlığa daha çok vurgu yapmak isterim.

özel TV/radyo isen özel gibi davranacaksın devlet isen devlet gibi davranacaksın. "zibidilik" etmeyeceksin tabiri caizse :good1:

Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak

TRT yayınlarında yaşanan değişimin sebebi özel kanallarla yarışma sevdasına girmiş olması.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Trt de gelişsin rekabet gücü artsın diye beklerken daha kötüye gidiyor.İyi şeyler düşünülüyor belki ama bakınca ortada bir şey yok.Eskiyi mumla aratıyor.

Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m

TRT fm lerin hangisinde bilmiyorum ama halen çok güzel türküler çıkıyor. Arasıra dinlemesi güzel oluyor.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
(düzenlendi)

TRT, Cumhuriyet tarihinin en kötü günlerini yaşıyor ve bence hiç bu kadar rezil duruma düşürülmemişti. eskiden uzun yolda TRT Fm'i keyifle dinlerdik, güzel diksiyonlu erkekli bayanlı hoş sohbet programlar araya serpiştirilen güzel sesli gerçek müzisyenlerin eserleri ama şimdi onunda eski tadı tuzu yok, reklamlar almış başını gidiyor. :) TRT devletin siyasi aracı haline gelirse bu sonuç kaçınılmaz.

tarihinde Osman Y tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Konu siyasi bir hal almaya başladı,hadi hayırlısı

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar
(düzenlendi)

TRT ile ilgili hatırladığım ve en garipsediğim olay , Tarkan'a 6 milyon ( dolar - euro - TL unuttum hangisi :D )vererek yılbaşı konserini yayınlamalarıydı.

tarihinde R?fat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Konu siyasi bir hal almıyor. Kötüye kötü diyebiliriz. Siyasi bir durum kesinlikle yok. Kötüyü de eleştiremeyeceksek siyasi diye.

TRT konusu siyasete dönüşüyorsa bu TRT nin problemidir bizim değil.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

Abartılmış mizah, ama buna yakın şeyler oluyor.

218521369k.jpg

Yorum bağlantısı
Abdurrahman Salman

Bu akşam dinledim Ankarada 91.2 frekansından aynı sükunetle yayınına devam ediyordu.Son zamanlarda açılan trt nağme radyosu ve trt müzik televizyonu da dinlediğim ve izlediklerim arasındadır.İstanbulda belki frekans değişmiştir,yada belli saatlerde ortak yayına geçiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

88.2 40 senelik frekans.

TRT Nağme mi yoksa TRT 3 mü dinliyorsunuz genelde ve 10 sene önce felan dinler miydiniz? Sükunet felan yok 2 senedir.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Mehmet Bey konu ile alakalı çıkış kapısı ve varmak istediğiniz nokta belli,sadece TRT bir amaç ,eğer bir sıkıntınız ya da şikayetiniz varsa dünya kadar radyo ve tv kanalı mevcut seçme şansınız var,olurda size istediğiniz şekilde hitap etmiyorsa dinlemezsiniz olur biter ya da RTÜK diye bir kuruluş var bir şekilde irtibat kurarak şikayetinizi dile getirebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bizim işyerindeki televizyonda Trt Haber kanalını açmışız.. Bir müddet değiştirmeden izledim..

Tamamen İktidar Tv olarak yayın yapıyor..

Benim ödediğim paralar ile reklam yapılması benim de hoşuma gitmedi..

Ama forum kurallarımız belli..

Forum kurallarında siyaseti yasaklarken, amacımız iktidarı korumak falan değildi.. Farklı siyasi görüşteki insanların, birbirleri ile siyasi sebeplerle sürtüşmesini önlemekti..

Doğru yaptığımızı düşünüyorum..

Bu sebeple neyin ne olduğunu bilsekte bu forumda siyasi söylemlerle huzurumuzu bozmayalım arkadaşlar..

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

yeni müdür gelince 1000 kişiye kadro fazlalığı sıkıntısı nedeniyle emeklilik yolu göründü.(emekli olmak istemeyenlere zoraki tayinler yapılmak istendi.örneğin TRT Ankara dan TRT Diyarbakıra) bu 1000 lişi emekli olunca ne hikmetse kadro sıkıntısı aşıldı ve 1500 personel alındı.bilin bakalım bu işlere kimler girdi.özel kanallardan rekor paralarla transferleri ve entellektüel miş gibi haberleri yanlı yorumlayan haberci ve katılımcıları hiç saymıyorum.Ali beye katılıyorum TRT izlemiyorum...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)
Mehmet Bey konu ile alakalı çıkış kapısı ve varmak istediğiniz nokta belli,sadece TRT bir amaç ,eğer bir sıkıntınız ya da şikayetiniz varsa dünya kadar radyo ve tv kanalı mevcut seçme şansınız var,olurda size istediğiniz şekilde hitap etmiyorsa dinlemezsiniz olur biter ya da RTÜK diye bir kuruluş var bir şekilde irtibat kurarak şikayetinizi dile getirebilirsiniz

Arkadaşlar olayın siyasi boyutu lütfen önemli değil, yani olmamalı. Bu nedenle birbirimizi kırmayalım.

Ancak TRT herhangi bir kanal değildir. KAMU malıdır. Nedir yani? "Benim malımdır".

Başka kanal dinleyin olsun bitsin diyemezsiniz. "Ben" , "Benim kanalımın" nasıl yayın yaptığından sorumluyum.

Eğer TRT yi özelleştirirlerse (değerinde tabi) o zaman haklı olabilirsiniz.

Ne hazindir ki sizin "algınız" bile TRT'yi diğer haber kanalları ile bir tutacak şekilde değişmiş zaman içinde. Çoğumuz zaten böyleyiz. Beğenmiyorsan başka yerden dinle diyemezsiniz.

Devlet Hastanesinde serviste sıkıntı çıkınca "özele git kardeşim beğenmiyorsan" demek gibi birşey bu. Vergisini vereceğim ama hizmet alamayacağım?

NOT: Devlet televizyonları/radyoları elbette biraz iktidar tarafını tutarlar ve bazı konuları kaşımazlar. Bunu normal ve olması gerekli görüyorum. Ama inanın kalitenin bununla alakası yok.

Mesela "bugün" reklamı kesseler radyomda sadece trt1 dinlerim. Siyasetle alakası yok.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)
.... Ama bu bugün böyle olmadı ki. Geçmişte de aynı, hatta daha kötüydü. Bunlara kızmak, tepki göstermek gerekiyor. Ama yıllardır sesi soluğu çıkmayanlar ...

Eskiden yapımları TRT kendisi yapardı. Spikerler çok özel konuşurlardı. Reklamlar abartılı olmaz reklam girerken ses açılmazdı. Telefonla radyo dinleyicisi aranıp "eee çocuklar ne iş yapıyor" diye dinleyicilerle konuşulmazdı.

Bahsi geçen TRT 3 te, onlarca saygın program olurdu ve "reklam yayınlanmazdı". Günde 3 kez ingilizce fransızca almanca haber yayınlanırdı.

evet eskiden sesim çıkmıyordu çünkü bunlar vardı. Şimdi sesim çıkıyor çünkü bunlar yok.

Eskiden istanbul'dan ankara'ya giderken AM radyoyu açıp kesintisiz dinlerdim. Sabah işe giderken AM radyoyu açar, hışırtı cızırtı olmadan, sadece yüksek gerilm hatları yanından geçerken zırrnnn sesini dinlerdim. Çok elektrik harcıyor kimse dinlemiyor diye kapandı. Oysa bütün dünyada devam ediyor AM.

Acaba hiç kendilerine sordular mı "bu vatandaş bizi niye dinlemiyor" diye?

TRT çeşitli dönemlerden geçti ancak hiç bir zaman bu kadar aşağı düşmemişti.Ben bunun nedenini Eski PTT genel müdürü nün şimdi TRT müdürlüğü yapmasına bağlıyorum.

Kurumu kara geçirmek, harekete geçirmek adına, kurumun bir "kamu" kurumu olduğunu unutup bir şirket gibi yönetmeye başlıyor. Düştüğü yerden bir avuç toprakla kalkmayı doğru biliyor.

Deli gibi reklam al, dinleyicilerin dinleyip dinlemediğine bakma. Millet feodal dizi mi seviyor, sen de feodal dizi yap. Kendi kimliğini unut.

PTT eskiden çok okkalı bir kurumdu. Sonra bu müdür, PTT den "posta işleri" yerine bankacılık işleri yapması yolunu açtı. PTT den posta gönderilemez oldu. Hizmet yerlerde süründü. Ama şubeler allandı pullandı. PTTBank diye bir densizlik bile yapıldı.

PTT nin Avusturya ve Fransa postalarından ne zorluklarla Osmanlı'nın son zamanlarındaki sıkıntılardan çıktığını tarih belgelerinden bir okusunlar. Libya'daki askerlerimize postayı yelkenlilerle kimler götürmüş. Gözleri yaşarır insanın. Bu müdür vatandaş Köylerdeki PTT leri kapadı. İrtibat noktalarını kapadı. Posta kutusu kavramını kaldırdı. Mahalledeki porta atılan posta kutularını da tamamen kaldırdı. Pul diye birşey kalmadı uygulamada.

Sonra elini TRT ye attı. İlk yaptığı AM bandının kapatılması.

Bu arada radyoda çıkan RDS telefonun numarasını bugün yine arıyorum yine açan yok. !!! Siz de aradınız mı hiç? Bu bahsettiğim trt3 88.2 değişimi başka farkeden var mı arkadaşlar?

İyi geceler.

NOT: Darıca ana PTT ye gittim FAKS çekmek istiyorum dedim. Cevap: Çarşıda sarraflar çekiyor ordan çektirin bizde yok!!!!! Hani telgrafın yerine faks gelmişti?

TRT3 konusunda oynanan oyunlarla ilgili daha detaylı bilgi:

http://www.turkeyforum.com/satforum/archiv...p/t-512294.html

Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Ben çocuktum babam her akşam saat 20,00 de ajans dinlerdi. Çarşamba yada Cumartesi günleri TRT-3'de kovboy filmi olurdu. Evin en küçüğü olduğumdan her hafta babama TRT-3'de film var baba açabilirmiyiz diye yalvaran ben olurdum.

O zamanlar TRT'den başka kanal yoktu ve güzeldi, en azından misafirliklerde sohbet olurdu, TV açmak ayıptı. Şimdi ne o TRT kaldı ne de o zamanki misafirlikler. Birde TRT-2 de "Yalan Rüzgarı" vardı.

Geçmişe gittim beee....

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Trt benim için ayrı bir anlam taşıyor hem rahmetli babam vesilesi ile hemde trt2 çıktığında evimize zorla renkli tv aldırmam vesilesi ile,saatlerce anten ayarı ile uğraşmıştım. :)

Babam haber tekstir kağıtlarının fotokobisi ile uğraşan ve 67 yılında çaycı olarak başlayan bir memurdu.

Trtnin çok yönlü kitlelere yeni kanalları ile hitap ettiği ve bence çok harika amaçlarıda yansıttığını göz ardı etmeyelim.Bunun yanında götürdüğü değerler olacaktır.Yenilik boyutunda eskiler muhakkakki zarar görecek bu kaçınılmaz.Yayın politikasını hiç bir yönetim boyunca sevemediğim kanallar zinciri olmasına rağmen hala nostaljiyi ağırlıkla veren tek kanaldır.Belğeselleri,ülkemizi tanıtan muhteşem yapıtları,hiç sevemediğim sıkıca kişisel yönetilen solo şarkı proğramlarını veren tek yayınlar trt dede var.Trt fm bir zamanların vazğeçilmezi idi ama artık değil neden iyi yayın yapan kanal çok fazla.yarış etmek gerekiyor.Ben şuna inanıyorum şu anki trt yönetimi altın çağını yaşıyor diyebilirim.Önceki yönetimlerdeki kalitesini şimdi arttırdı diye düşünüyorum.Devlet kanalı olması eski yönetime proğramlara uymasını gerektiremez.Değişimi şart.Zorlu yollar hep olacaktır şu anki yoluda epey zorlu maalesef.Reklam konusu eleştirilrinede katılıyorum.

Bu kanal için en iyi eleştirim en azından ahlak kurallarını hala en iyi yansıtan kanal olmasıdır.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Fakat amerika o anayasa için çok uzun süre uğraş verdi çok beyinleri değiştirdi.Anayasasında yer alan değerlerinin oturması için taki 70 sonlarına kadar süren bir değişim bu.Bizdede bu yol uzun olacak gibi.Ülkemiz için değişimler silsilesi maalesef gerekli olan bir yol TC olarak tarihimiz daha kısa olduğundan yolumuzda uzun diye düşünüyorum.Şunuda ekleyim şu anki onlarca kanal arasında bence hala imkanlarını kullanmamakta dirensede en kalite proğramlar olabilmektedir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...