İçeriğe Yönlendir

Trt 3 Ne Oldu

Mehmet Göktürk

Recommended Posts

H.Yusuf Kantarcılar

özelleştirilmeden özel sektör mantığı ile yönetilmeli, iyi yönetilmediği yada insanların zihinlerindeki önyargıları yıkamadıkları sürece küçük-büyük projelere çok büyük harcamalar yapan ama izlenilmeyen kanallar olmaya mahkum. kanallar iktidarda kim olursa onların şakşakçısı olsun ve bu şakşakçılar bizim vergilerimizden bankamatik memuru olsun. ne güzel memleket..

Yorum bağlantısı
  Mehmet Göktürk yazdı:
Türkiye'nin tarihi Amerika'dan kat bekat uzundur.

Tabiki daha çok uzun buna katılıyorum fakat ben TC ibaresi altında cumhuriyet tarihi olarak belirttim özellikle.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

GÜNCELLEME:

Arkadaşlar konu ile ilgili yeni gelişme ve bilgi var. Olayı çözmüş bulunuyorum.

İstanbul Tuzla-Gebze bölgesinden 88.2 çamlıca ve gebze tarafından sonra da 93.6 İzmit Radyo 3 yayınları dinleniyordu. Demiştim ya bir süredir yayın kalitesi düzelmişti diye. Olay şu:

İzmit vericisi ciddi olarak kuvvetlendirilmiş. Ve RDS uyumlu olduğu için yayın da ona göre yapılmaya başlanmış ve aynı istasyon ID bilgisi ile kanal atlama özelliği radyomuzda aktif olarak çalışmış.

Yani 93.6 (eskiden zayıf çıkardı ve izmit e gitsem bile otomatik geçmezdi) vericisi güncellendiği için birkaç aydır ben 88.2 yerine 93.6 dinliyormuşum. Ancak radyo3 dinliyormuşum. TRT nin verici listesinde de 93.6 İzmit RAdyo 3 yazıyor.

Adamlar 88.2 yi iyice zayıflatmış Çamlıca'da. Öyle ki artık kimse dinlemesin diye gibi geldi bana. (Aynı elektrik sarfiyatı mevzuu).

93.6 ise verici kuvvetlendirildikten sonra "izmit zaten işçi kenti bunlar trt3 dinlemez" mantığı ile olsa gerek TRT Haber yayınını vermeye başlamış. Ancak yine bu adamlar vericideki RDS ayarlarını güncellemedikleri için hem 88.2 den yayın kapıyor ve oraya atlatıyor radyoyu. Hem de RDS bilgisinde RADYO3 muzik klasik jazz vs yazıyor. Telefon numarası ise radyo 3 telefonu.

Bu durumda sitemlerimi "niye izmit vericisi radyo 3 kapandı" şeklinde düzeltiyorum. Yayın ise harbiden güzel temiz (ses olarak).

GÜNCELLEME2:

Şimdi istanbul müdürlüğünü aradım. Vericiler dairesi başkanı İsmail Bey ile görüştüm. Olay doğrulandı. Trt3 birçok yerde kapatılması kararı alınmış.

Telefona çıkan arkadaş "buyur canum" diye telefonu açtıktan sonra (oradaki ortam nasıl artık düşünmek istemiyorum) kendimi tanıttım teknik bir hadise hakkında görüşeceğimi söyledim. RDS kanal atlama problemini, izmit vericisinin kapandığı için atladığı ve radyo ID sinin önemli olduğunu belirttim. TRT3 ün marmara bölgesinde sadece istanbul'da kalacağını, başka yerlerde zamanla kapatılacağını bütün türkiye'de böyle olduğunu yukarıdan gelen karar olduğunu teyid etti. Ben de zaten bu karar üzerine konuşmak istemediğimi, vericilerin teknik olarak birbirine karışmış olabileceğini belirterek iyi dileklerimi diledim. Gebze'de artık radyo 3 dinleyemeyecek miyiz dedim evet artık bilemem, öyle olacak herhalde. Bizim için önemli olan TRT-FM dedi. RDS sistemini çok dikkatli ve doğru kullanmalarını rica ettim, o da memnun oldu dikkat etmeye çalışırız. TRT-FM de zaten bir sorun yok şeklinde yanıt verdi.

Konuşma tarzı biraz canımı sıksa da uygun iletişim ve olumlu pozitif yaklaşımla, herhangi bir stres oluşturmadan söyleyeceklerimi söyledim, arkadaş da zaten teşekkür ederek telefonu kapadı.

Ancak kadroların biraz "çok bilmiş, karşıdakini dinlemeyen, esnaf ağzı ile konuşan" kültürden olduğu izlenimini aldım. Şüphesiz bir tek telefonla bu iş pek anlaşılmaz ama gerek telefonu ilk açan gerekse son görüştüğüm iki erkekte de nedense bir laubalik mi desem bir acayiplik sezdim. Hoşuma gitmedi. Tabi kişisel olarak o arkadaşlar çok iyi insanlar olabilir, ben iş yaklaşımı olarak söylemek isterim.

Olay bundan ibaret arkadaşlar. TRT3 evet kapatılıyor. Evet minimize ediliyor. Doğrulanmış durumda.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Arayıp sorarak gerçekten iyi yapmışsınız, teknik konularda gerçekten zayıflar, hemen hemen çoğu kurum böyle, bir kaç iş bilen insanla işler yürüyor, bu radyo yayınlarına zaten çok kızıyorum, şimdi Ayvalık' tayım ve radyo aratıyorum, daha düğmeye basar basmaz yunan radyosu çıkıyor, bir daha basıyorum yine yunan, trt falan zor bela çıkıyor, oda Edremit' e yada İzmir' e doğru gitikçe ya hemen cızırdıyor yada hiç çekmiyor, bu nasıl iş?

Memleketimde kendi radyomu dinleyemiyorum, anca sürekli reklam veren uyduruk yerel radyolar var, bir ara okumuştum "efendim AB normları var bizim radyo verici çıkış gücü bunu aşamazmış" e yunanın 2 katı hatta sınıra yakın yerlerde dahada fazlası, koskoca ülkeyiz bir yunan vericisinimi ezemiyorsunuz yani, çok kızıyorum bu duruma, yıllardır böyel bu uydu anten yokkende çatıdaki antende yunan süper net trt karlıydı halada aynı, arabada radyo var habire kanal aramaktan radyo dinleme zevkide kalmadı artık, büyük şehirler tamam ama uzaklaştınmı bitiyor, hemde ege sahillerinde durum böyle.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
  Ahmet Kıyak yazdı:
Ege'de telefonlar bile Yunanistan üzerinden çekiyor.

+1

aynen öyle, telefonun şebeke aramasını manuel tutuyorum, böylece sadece kendi operatörüme bağlanıyor.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
  Ahmet Kıyak yazdı:
Konu da veya Mehmet Bey'in iletilerinde siyasi birşey göremiyorum. :good1:

Ancak bu yaklaşımın amacının farklı olduğunu düşünüyorum.

Doğrudur TRT birilerinin yakınlarının doldurularak zengin edildiği bir kurum halinde. Ama bu bugün böyle olmadı ki. Geçmişte de aynı, hatta daha kötüydü. Bunlara kızmak, tepki göstermek gerekiyor. Ama yıllardır sesi soluğu çıkmayanlar bugün ortalığı velveleye vermeye başladı ki işte bu nokta da iş tıkanıyor.

Ben TRT'nin özel kanallardaki iğrenç ve tamamen toplumu yozlaştırmaya yönelik yayın politikalarına ayak uydurma çabasını anlamsız buluyorum.

TRT'yi açtığımda, devletin televizyonunda kocası daha düne kadar dağda gezenleri, devlet düşmanlığı yaparak pirim yapanları, uyuşturucu ticaretinden içeri girip-çıkan megasapıkları görmek istemiyorum. :good1: Benim rahatsız olduğum nokta bu.

Ayrıca dünya kadar kanal kuruluyorken, belgesel yayınlayan bir kanal kurulmaması da çok saçma. Nat Geo Wild, Discovery gibi kanallar şifreli olarak yayınlandığı halde bu kadar ilgi görüyorken neden bir belgesel kanalı açılmaz. :) TRT müzik gibi bir kanal çok mu gerekliydi?

Ama yine de beğendiğim dizi ve programları da oluyor. :good1:

maksatlı falan yazmadım kardeşim farklı bir amacım falan da yok.

siz" bunlar olmamıştır yalan söylüyorsun "derseniz haklısınız amacım farklı olur.ama bunlar oldu.asıl tahamülsüzlük doğruların birilerince söylenmesi kanımca.

yanlışlar yıllardır yapılıyor zaten şimdi de yapılsa olur diyorsanız ? ben size katılmıyorum.

ayrıca yıllar önce olanlara ses çıkarmadığımı söylemişsiniz.hayırdır tanışıyor muyuz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Dün radyoyu açtım "tesbih'in tarihçesi" programı vardı radyoda akşam 18 gibi. Budizmde, vb 99 luk tesbihlerin olduğu. Tesbihlerin kemik, fildişi .... malzemelerden yapılabileceğini huşu içinda sakin sakin anlatan bir bey konuşuyordu.

Halkın %60 ı aktif müslüman ama devlet de laik yani :) Bu da devlet radyosu. Ben bu işte "kendi bildiğini okuma" seziyorum ve hiç hoşuma gitmiyor.

Konunun siyasi yönü önemli değil ama devlet televizyonu bu şekilde temel prensiplere aykırı yayın yapmamalı. Yaşam tarzı bizim şerefimizdir diye bir açıklama vardı. Benim yaşam tarzımdan kime ne? Niye başkasının şerefi olsun ki? Kaldı ki karışılıyor işte kapandı kanal.

Arkadaşlar lütfen birbirimize burda bu sebeple şahsi laf etmeyelim. Olan bitenler hakkında yorum yapabilirsiniz anca yorumun üstüne gitmek çürütmek için yorum yapanın kredibilitesi ile ilgili konuşmak doğru değil. Burada gerek yok. her önemli konunun ucu siyasete kayıyor aslında buna lütfen dikkat edelim.

Trafik yol duble yol diyoruz oraya gidiyor. TUVTURK diyoruz oraya gidiyor. Elektrikli araç diyoruz oraya gidiyor. Benzin fiyatı diyoruz oraya ÖTV diyoruz oraya gidiyor. Yani "biri bizi gözetliyor" felan konuşmak lazım herhalde ;)

Herkese selamlar. Herkes bi kontrol edebilir mi Radyo TRT3 çıkıyor mu? Yarın mesela?

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk
  Ahmet Kıyak yazdı:
Yazdığım iletiyi dikkatli okursanız "yaklaşım" kelimesini kullandığımı, sizi hedef almadığımı, genel olarak son dönemde yapılan propagandalara karşı yazıldığını göreceksiniz. Yanlışı eleştireceğiz. Bugün de, yarın da. Ama kurulduğu yıllardan bugüne kadar yaşananlara bunca zaman ses çıkartmayanların, sanki bu işler eskiden yokmuş da bugün varmış gibi ortalığı velveleye vermesini de eleştiririm ve haklı olarak bunda art niyet ararım.

Son cümlenizde tanışıyor muyuz demişsiniz, yukarıda sizi hedef almadığımı açıkladım zaten.

Ayrıca diğer iletilerimi de okursanız eğer TRT'yi eleştirdiğimi ve herhangi bir tarafta olmadığımı da görürsünüz. Yanlış olanı eleştiririm, yanlışı kimin yaptığına bakmadan.

benim yazdığımı alıntı yapıp üzerine konuşunca pek de genelleme olmuyor ama samimiyetinize inandım.neyse size iyi günler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...