İçeriğe Yönlendir

Katalizör İptali, Artı Ve Eksileri

Onur Demir

Recommended Posts

Hamit inan
(düzenlendi)
13 saat önce, Ersin Özkaya yazdı:

Bunu anlamadim ben.benim aractada kat iptal ve zmaan zaman hata veriyor.ne yapacagiz simdi?

eksozun çıkış tarafında bulunan lambda senserünün kaç kablolu olduğuna bakın. 4 kablolu ise gri yada siyahlara iki kablolu ise iki kablolunun üstüne resimdeki elemanları ekleyeceksiniz. Kablonun birine seri olarak 1 Mohm  yarım yada çeyrek Watt direnç bağlanacak. Dirençten sonra diğer kablo ile arasına paralel olarak 1micro farat  kondansatör bağlanacak. Lambda sensörü zengin yada fakir karışımda iken 0,1 ile 0.9 Volt arası bir değer verir. Bunun ideal olanı 0.5 V gibi bir değerdir. Bu ilave araç beynine 0.5 V gibi bir değer göndererek arıza ışığı yanmasını önlüyor.
Benzer bir uygulama

15 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

2018de muayeneden geçmez

Benim araçta çift kat var abi. Diğeri duruyor sanırım kurtarır. Yada olmadı hortumu başka araca taksak olmaz mı ? :) 

tarihinde Mehmet YILDZ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Kemal Işık
(düzenlendi)

Abilerim iyi günler herkese. Bir sorum olacaktı. Aracımda stage 1 yazılım mevcut .  Kat iptali yaptırmayı düşünüyorum muayeneye bir kaç ay kaldı. Kat iptalini yazılımdan sonra yaptırmakla, önce kat iptalini yaptırıp yazılımı ona göre attırmak arasında fark var mıdır? Yazılımı mı güncelletmem gerekir mi ? Bu işlemin zararı mevcut mudur ? Herkese teşekkür ederim. Ara şuan 136 beygir 300 tork kn kutu içi filtre ve kumandalı makas egzoz bulunmaktadır.

tarihinde Kemal Işık tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kemal Işık
17 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Katalitik iptali yaptırırsanız muayeneden geçemezsiniz.

Araştırdım biliyorum Sani Abi o yüzden muayeneden sonra yaptıracağım muayene tarihi de yaklaşıyor yaptırma niyetim var o yüzden bilgi için bu konuyu açmak istedim :) 

Yorum bağlantısı
Kemal Işık
27 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Forumda yazılımcı var. O cevaplamalı :)

Ancak başlıkta yazılım görmeyince bakmadı demekki konuya.. 

@Cengiz Koşak

Konunun reklamını iyi yapamadık sanırım Mehmet Abi ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Yazılım yapılırken kat iptaline göre alt devirde oynamalar var diye biliyorum ancak, alt devir iptal sonrası basınç kaybı ile zayıflıyor, üst devirler ise canlanıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
16 saat önce, Kemal Işık yazdı:

Aynen.. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

:) yazılımla kat iptali egr iptali nasıl oluyor acaba hep merak ediyorum.  Bı kutucuk var da yazılımda o mu isaretleniyor.

Benim mesela Mercedes de önceki sahibi LPG taktirdiginda arıza lambasıni iptal etmiş. Biz de gazliyoz çılgınlar gibi. Araba 3 silindire düştü. Ama halen gidiyor. Ama 200 de kalıyor. Durup motoru açtım öksüre öksüre çalışıyor. Cihazı taktım arıza kaydı var. Ee lamba yanmıyor. Derken öğrendim ki stardiagnostan arıza lambası istenilirse kapatılıyormus. Neyse actirdik da bı sıkıntı olursa araba uyarsin bizi. 

Velhasıl bu da böyle bı hikaye idi

Yorum bağlantısı
Kemal Işık

Benim bildiğim kat iptali mekanik yapılıyor katalizör sökülüp düz boru monte ediliyor arıza ışığı yazılımsal söndürülüyor. Yanlış biliyor olabilirim. Benim araç 2009 ama 2008 çıkışlı kat iptalinden sonra arıza ışığı yakıyor mu ??

Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak
On 20.07.2017 at 17:49, Kemal Işık yazdı:

On 20.07.2017 at 17:21, Mehmet Ozyurek yazdı:

Forumda yazılımcı var. O cevaplamalı :)

Ancak başlıkta yazılım görmeyince bakmadı demekki konuya.. 

@Cengiz Koşak

Biraz yogunluktan aktif degildim grupta kusura bakmayin cogu konuya bakmaya calısıyorum ?

Dizel araçlarda katalatik konvektör iptalı yapıldıgında yazılım güncellemesine ihtiyac yoktur , şayet aracınızda Dpf var ise iptali yapılacak ise yazılım güncellemesi ile birlikte dpf iptalı yapılması gerekir

benzinli araçlarda kat iptali yazılım ile yapılması gerekmektedir ?

On 21.07.2017 at 16:32, Kemal Işık yazdı:

Benim bildiğim kat iptali mekanik yapılıyor katalizör sökülüp düz boru monte ediliyor arıza ışığı yazılımsal söndürülüyor. Yanlış biliyor olabilirim. Benim araç 2009 ama 2008 çıkışlı kat iptalinden sonra arıza ışığı yakıyor mu ??

Aracında dpf yok kat iptali yapabilirsin sorun yok ??

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Kemal Işık
13 saat önce, Cengiz Koşak yazdı:

Biraz yogunluktan aktif degildim grupta kusura bakmayin cogu konuya bakmaya calısıyorum ?

Dizel araçlarda katalatik konvektör iptalı yapıldıgında yazılım güncellemesine ihtiyac yoktur , şayet aracınızda Dpf var ise iptali yapılacak ise yazılım güncellemesi ile birlikte dpf iptalı yapılması gerekir

benzinli araçlarda kat iptali yazılım ile yapılması gerekmektedir ?

Aracında dpf yok kat iptali yapabilirsin sorun yok ??

Çok teşekkürler Cengiz Abi beklediğim cevapları aldım sonunda :) dpf hangi modellerde mevcut bazı 2009 dizellerde de var diye duymuştum sanki benimki 2008 çıkışlı kesin yok dimi dpf ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengiz Koşak
10 saat önce, Kemal Işık yazdı:

Çok teşekkürler Cengiz Abi beklediğim cevapları aldım sonunda :) dpf hangi modellerde mevcut bazı 2009 dizellerde de var diye duymuştum sanki benimki 2008 çıkışlı kesin yok dimi dpf ?

Bmw audi bmw gruplarında 2006 sonrası var , ama genellikle 2009un 6.ayı ama çoğu zaman 2010 sonrası dizellerin cogunda dizel partikül filtresi var seninkinde yok büyük ihtimal ford grubu 2010 sonrası başladı cünkü

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Işık
3 saat önce, Cengiz Koşak yazdı:

Bmw audi bmw gruplarında 2006 sonrası var , ama genellikle 2009un 6.ayı ama çoğu zaman 2010 sonrası dizellerin cogunda dizel partikül filtresi var seninkinde yok büyük ihtimal ford grubu 2010 sonrası başladı cünkü

Tamamdır abi çok sağolasın :))

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ersin Alan
On 30.07.2017 at 01:24, Kemal Işık yazdı:

Tamamdır abi çok sağolasın :))

Kat iptali nin nasıl ve hangi değerlerde bir artısı olacak aracınıza yakıtı ne derce etkiler performans ve motor Şanzıman ömrüne ne gibi etkileri oluyor 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...