İçeriğe Yönlendir

Katalizör İptali, Artı Ve Eksileri

Onur Demir

Recommended Posts

Onur Demir

Arkadaşlar; KAt iptali Yapsam ne kazanırım. Kat ne işe yarar? Olsa ne olur, Olmasa ne olur ? Güzel, Slancerli(susturucu aparat) bi son susturucumu yoksa KAt iptalimi. 2si bir arada olursa ne olur? Ne soru sordum be :)

Cevaplarınızı bekliyorum...

Yorum bağlantısı
Galip Özel
Haftasonu ustaya sordum, seninkine olmaz dedi bana. Sizce?

Bir usta seninkine olmaz tarzında bir cümle kullandıysa;

1- Yapılmasını bilmiyordur...

2- Alacağı paraya göre yapacağı iş fazladır...

3- Sırada bekleyen müşteriler vardır, uğraşmak istemez

4- Gerçekten olmuyordur (Genelde bu şık doğru şık değildir) :)

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

bende zamanında kat iptali yapmıştım.. ve yakın zamanda ilk defa ekranda gördüğüm arıza lambasını yakmıştı...

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Arıza lambasını neden yakıyoki ?

Yakıyosa zararlı bişeymi o zaman? Forda Değil Civic'e düşünüyorum yapmayı. Normal, Herzamanki gibi kullandığım taktirde Yakıtta -/+ farkı olurmu?

Birde ARacı kaldırdığımızda, egzoz borusunun taa en başında 1-2 karış uzunluğunda bişeydi bu ne diye sordum kat dediler doğrumudur. Eğer doğruysa Kendim bile çıkarabileceğim bir düzenek (somunlu vidalı bişey) Tabiki işe bilen birine yaptırırımda. İşte Yanmayan yakıtı geri döndürüyor, tekrar yanmasını sağlıyor(buda tasarruf sayılır) gibi birşey söz konusu ise son susturucu ile idare edecez.

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Egzoz gazlarındaki yanmayan benzini yakmaya yarıyor tasarufla ilgili değil çevreyle alakalı ..

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Egzoz gazlarındaki yanmayan benzini yakmaya yarıyor tasarufla ilgili değil çevreyle alakalı ..

Hımm... Peki neden +performans kattığı ve motoru rahatlattığı söylenir, iptali yapılınca. Birde neden arıza lambası yakar?

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Arıza lambası sensörlerden dolayı yanar.Hego sensörü eğer kat üzerindeyse kat söküldüğünde boşta kalır ve arıza ışığı yakar.Ayrıca Sensör 2 adet ise yani 1 tanesi kattan sonra ise yine kat çıkartıldığında arıza ışığı yanar.Ama hego 1 tane ise ve kat dan önce yerleşikse kat ın sökülmesiyle bişey değişmez ışık falan yanmaz.Makyajsız f1 lerde kat 1 adet ve kat iptalinde herhangi bişey yapmaya gerek kalmıyor.Işık falan yanmıyor.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Honda Forumlarında az bi inceleme yaptım. Genelde 2001 ve üstü modeller için yorum yapmışlar. Sistem aşağı yukarı aynıdır herhalde; ALt devirler ölür, Köt koku gelir, Şehir içinde alt devir kötüleşeceği için fazladan gaza basacağım için yakıt tüketimi artarmış, çift sensör varmış, aparat takınca arıza ışığı yanmıyormuş(kim uğraşçak aparatla) , Headers desteği ve egzos sistemi olmadan çok bi mantığı yokmuş, Gereksiz hava kirliliği olacağından ve çok fazla uğraş çıkaracağından(arıza lambası, sensör vs.) falan bahsediyorlar. Tabi bu yazdığım yorumları benimkinin üst modelleri için yapmışlar. Ama dediğim gibi yakın sistemlerdir. O yüzden çok sıcak bakmamaya başladım. Bi son susturucu belki olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hiç uğraşma Onur..

Biz ortağın focusu iptal etmiştik.. Bi nane anlamadık.. geri taktırdık... Yine bişey anlamadık.. :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

petek petek bir şey filitre gibim rahatlamanın sebebi çıkan gazın önünde engel teşkil ediyor. genelde dağılınca tıkanma yapıyor ondan sökünce araç rahatlama yapıyor. zaten performans kat. larıda var bir ara ntv de bir golf gt modladılar komple egsoz sistemi yaptılar spor kat. da taktık diyordular :D

alt deviri öldürür diyorlar sanırım egsoz basıncı ile ilgiliydi üst devirleri hani şu vtec açtım geliyom diyorlar ya oraları rahatlatır belki :D

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Sök gitsin yahu. Focusta bişey anlaşılmaz ama honda da kafadan 10 hp felan verir heralde. :D japon arabalarına soluduğu hava bile yarıyor. Seninkiyle aynı kasa civicten tek başına filtreyle gözlerimin önünde 4 hp net güç aldı adamlar. :D

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

e o zaman bu çıkan katları toplasak? içindeki platinleri alsak? Satsak Pentium 486 işlemciler misaaali. :D

Yorum bağlantısı
Nuri Başer
e o zaman bu çıkan katları toplasak? içindeki platinleri alsak? Satsak Pentium 486 işlemciler misaaali. :p

yapanlar varmış.. şimdi benimde aklıma geldi, konuyu biraz bızzıklayınca gördüm.. :) bırakırmı bize çakallarr... :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir
Sök gitsin yahu. Focusta bişey anlaşılmaz ama honda da kafadan 10 hp felan verir heralde. :p japon arabalarına soluduğu hava bile yarıyor. Seninkiyle aynı kasa civicten tek başına filtreyle gözlerimin önünde 4 hp net güç aldı adamlar. :D

Ya Araç LPG li bide, O kafamı kurcalıyo. Pis kokuyo diyolar, LPG de faha fazla kokma yapmasın ?

Bide Arıza lambası yakarsa satarım arabayı :)

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Arıza lambasını da iptal et. :D O yaşta arabada gereksiz bi uyarı ışığı zaten o. :p Benim arabada olsa,söndü diye sanayiye gider,bi terslik var abi bunda derim. :)

Yorum bağlantısı
Talip Eren

benim aracımda kat iptali yaptık,evet alt devirler zayıflıyor ama üst devirlerde farkedilir iyileşme oluyor,yakıt konusunda pek değişme olmadı bende(LPG li),ses biraz artıyor,eğer çift sensör yoksa arıza lambasını yakmaz,bende tek sensör olduğundan sorun olmadı.97 model heralde civic,ondada tek sensör olması lazım.bir hatırlatma,eğer söktürecek olursanız çıkan katalizörü sakın orada bırakmayın.pahalı bir parça,çıkması bile iyi para.hiç lazım olmasa bile muayeneden geçerken sök tak yapmanız gerekir.

Yorum bağlantısı
Talip Eren

orjinalinde katalizörü olmayan araçlar geçiyor ama olupta söktürenler geçemiyor diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Yok şuanda olupta söktürenlerde geçiyor.Ama sonraki zamanlarda TÜVTÜRK bi güzellik yaparsa bilemem..Neticede kat olmayan birçok araç var.Ayrıca en saçma şeyde şu ; adam katın içini boşaltırmışsa ne olcak? Yinemi geçecek..Şu aşamada o kısımda detaylı muayene yok.Ama sonrasında boş kat lar bile tespit edilip geçirilmeyebilir.

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

egsoz muayenesinde sorun yapacak sanırım yeni standartlarda emisyon değerleri değişiyor kat iptaliyle

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...