Onur Demir 18 Ekim 2009 Yazar Paylaş 18 Ekim 2009 Arkadaşlar anca yazmak aklıma geldi KAt iptali yaptırdım geçen cumartesi. Egzoz sesi azcık artmakla beraber fena cızırtılaşmaya ve güzelleşmeye başladı iptalden sonra. Egzozcudan çıktım hemen LPG de; 1ve2. viteste kesiciye kadar gazladım. Sonuç; Berbattı, Hemen geri döndüm abi tak dedim geri. O'da bana, benzine al öyle bi gazla dedi. çıktım bende, Benzinde hissedilir bir fark oldu. Hemen Tüpçüme gittim; Bi kalibrasyon yaptık(bu arada ayarı fena farkettirmiş kat iptali) 2veya3cü ayar denemelerinden sonra istediğim kıvama geldi. Bu arada benden bütün LPG kullanıcılarına tavsiye; Açık filtre, Son susturucu, Kat iptali vs. modlarından en az birini bile uygulayanlar mutlaka ayar yaptırmaya gitsin. 1 hafta böyle kullandım ve genelde 4bin devir üzeri kullandım(merak etmeyin maganda değilim, Tehlike arz etmeyecek şekilde kullandım) Full depoya dendim, 150kr yaktı şehir içi Neyse aracın performansı şimdi nasıl mı? Citroen C4 1.6lt benzinli diyorum, anlıyorsunuzdur Nedir şu fransızlardan çektiğimiz. Altına Pug ve Citroen alan ışıkta gaz vermeye çalışıyor bana. Bıktım artık. Neyseki gazlamıyorum hiçbiriyle. Sakin sakin yoluma bakıyorum. Ama arada bitane C4 kaçtı napayım Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Ekim 2009 Paylaş 18 Ekim 2009 düz boru mu takıldı. bizim araçtada cızırtı var kat perte mı çıkıyor ne Yorum bağlantısı
Onur Demir 18 Ekim 2009 Yazar Paylaş 18 Ekim 2009 düz boru mu takıldı. bizim araçtada cızırtı var kat perte mı çıkıyor ne Aynen düz boru takıldı yerine. Çıkan katı atmadım attım bagaja. Polis falan sorarsa Kat yok bunda nerde diye, var komserim bagajda dicem Soba borusu gibi egzoz var bende Mustafa, Sendeki cızırtının sebebi başkadır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 18 Ekim 2009 Paylaş 18 Ekim 2009 (düzenlendi) egsozcu senin egsozların içinde elyaf (elyaf olmaya bilir bir şey dediydi elyaf gibi kalmış aklımda) yok ondan metal sesi yapıyor dediydi. ama dikkat ettim dğer focuslara biraz farklı ses geliyor bizimkinden. 18 Ekim 2009 tarihinde Mustafa T tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Ekim 2009 Paylaş 18 Ekim 2009 Orjinal focusI egzosu, elyafsızdır. İçeride odacıklar ile ses keser. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Ben katalizörü daha 40k da söktüm yerine susturucu taktırdım,geçenlerde kat. den önce bir sensör var,hego olsa gerek,onun soketinide söktüm ne olacak diye,henüz bişiy olmadı Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Orjinal focusI egzosu, elyafsızdır. İçeride odacıklar ile ses keser. yani bu zırıtltı fazla anormal değil Yorum bağlantısı
Onur Demir 19 Ekim 2009 Yazar Paylaş 19 Ekim 2009 Ben katalizörü daha 40k da söktüm yerine susturucu taktırdım,geçenlerde kat. den önce bir sensör var,hego olsa gerek,onun soketinide söktüm ne olacak diye,henüz bişiy olmadı Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Sanki rampalarda çekiş arttı gibi,yakıt değişmedi aynı Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 kat. den önce bir sensör var,hego olsa gerek,onun soketinide söktüm ne olacak diye,henüz bişiy olmadı Olmuş sen farkında değilsin. Araban artık closed loopta yürümüyor. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Olmuş sen farkında değilsin. Araban artık closed loopta yürümüyor. Yani benim için iyi,çevre için kötümü olmuş Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Cebin için kötü olmuş. Katalitikten önceki sensör karışım oranını kontrol etmeye yarar. E sen onu söktüğüne göre default olarak tanımlanmış ne değer var ise onunla yürüyorsun şu an. Araban çok yakar. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 19 Ekim 2009 Paylaş 19 Ekim 2009 Evet doğrudur,o zaman benim yakıt tüketimim değişmediğine göre 200k olan sensör artık işlevini yapmıyor,soketi taksamda aynı takmasamda aynı diyebilirimiyiz,veya sensörü değiştirince daha az yakacağım diyebiliriz. Peki bu sensörün olup olmaması motorun çekişine ne gibi etki eder,sanki soketi çıkarınca daha iyi oldu gibi geldi. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 kat iptali yapıldıktan sonra eksoz muayenesinde sorun çıkarmı acaba..yada şimdiki araç muayene istasyonlarında araçların altınada bakıyorlar kat yok diye sorun yaşayan oldumu aramızda.. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Kat iptalinden sonra yerine yine aynı kat şeklinde susturucu takılıyor. Onun kat mı susturucu mu olduğunu anlarlar mı bilmem. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Bilen birisi elbette anlar ancak şu aşamada öyle bir sorun yok.Ama ilerleyen zamanlarda ne olur bilinmez.Her araçta standart olarak takılı olmadığı için bu parça muayenede bakılmıyor.Ne zaman artık tüm araçlarda standart olur ozaman sıkıntı yaşanır. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Evet doğrudur,o zaman benim yakıt tüketimim değişmediğine göre 200k olan sensör artık işlevini yapmıyor,soketi taksamda aynı takmasamda aynı diyebilirimiyiz,veya sensörü değiştirince daha az yakacağım diyebiliriz.Peki bu sensörün olup olmaması motorun çekişine ne gibi etki eder,sanki soketi çıkarınca daha iyi oldu gibi geldi. sensör çalışmayınca gaz tepkisi değişiyor diye biliyorum. kalkışta saçmalama fealn olabiliyor galiba. Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip 20 Ekim 2009 Paylaş 20 Ekim 2009 Evet doğrudur,o zaman benim yakıt tüketimim değişmediğine göre 200k olan sensör artık işlevini yapmıyor,soketi taksamda aynı takmasamda aynı diyebilirimiyiz,veya sensörü değiştirince daha az yakacağım diyebiliriz.Peki bu sensörün olup olmaması motorun çekişine ne gibi etki eder,sanki soketi çıkarınca daha iyi oldu gibi geldi. Sensörün zaten bozukmuş demekki. Pintilik yapma ebayden bi sensör al tak. Pahalı birşey değil zaten. Yorum bağlantısı
Ömer Gürgen 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 arkadaşlar katalizörün tıkalı yada tam verimli çalışmaması nasıl anlaşılır vede maiadını doldurmak üzere olan kat.den dolayı oluşacak olumsuzluklar nelerdir(performans yakıt ve ses gibi). katalizör sökülüp temizlenebiliyormu. Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 arkadaşlar katalizörün tıkalı yada tam verimli çalışmaması nasıl anlaşılır vede maiadını doldurmak üzere olan kat.den dolayı oluşacak olumsuzluklar nelerdir(performans yakıt ve ses gibi).katalizör sökülüp temizlenebiliyormu. Sanırım çekişte düşme, ekzosda zırıltı ve yakıtta artış en çok hissedilen belirtileri. 2. El temizini bulup değiştirmek galiba en mantıklısı.Bildiğim kadarı ile katalizör temizlenmiyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 çekişte sorun yapıyor dağılınca egsozda tıkanma yapıyor. sanayide yumruk atarak bakıyorlar sağlam mı diye ama zaten sağlam olanda dağılıyor o zaman 1 Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 27 Aralık 2009 Paylaş 27 Aralık 2009 Benim egzostan,ilk marşta çalıştığında sıkırtı sesi felan geliyordu, Yaşar usta baktığında kat dağılmış galiba demişti egsozcuya gittiğimde oda aynı şeyi söylemişti. Ancak ne hikmetse ses seda kesildi bu aralar,sadece eksozda zırıltı var,çekişte düşme,yakıtta artma gibi bir sıkıntım yok.. Gitsin bakalım nereye kadar gidecek Yorum bağlantısı
Abdullah Duman 30 Ocak 2010 Paylaş 30 Ocak 2010 Arkadaşlar bu kat. iptali arabayı satarken fiyata etki eder mi? Sonuçta, kat. konv. işlevinin yanında, arabadan pahalı bir parça çıkartılmış oluyor. Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş 18 Şubat 2011 Paylaş 18 Şubat 2011 Katalizörünüz arızalandı, ve yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Bu durumda ne yapardınız ? Katalizör iptali, artı ve eksileri nelerdir. Bu konu ile ilgili tecrüblerinizi aktarabilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Şubat 2011 Paylaş 18 Şubat 2011 1. Universal kat takılabilir 300-400 TL arası idi. 2. Mondeo daki yeri biraz ters, içi boşaltılsa, yerine susturucu takılmaz 3. İçi boşlatılsa veya kesilip alınırsa, alt devirde kısa süreli bir güç kaybı olacaktır, hissedilmesi muhtemeldir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts