İçeriğe Yönlendir

Katalizör İptali, Artı Ve Eksileri

Onur Demir

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Universal katalizör takılması uygun olur.

Çağlar hocam içi boş olan yere birkaç plaka arka arkaya konsa "arka basıncı" yükselterek bu performans kaybını önlemez mi? Yani içi boşaltılmış ama bir engel konmuş olacak? Bu mümkün müdür?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih İzgi
(düzenlendi)

İptal ettirmenizi tavsiye etmiyorum,universal takmanız bencede en uygunu. İptal edilirse,egzoz muaynesinde sorun çıkar,alt devirlerde sorun çıkar,üst devirlerde biraz daha seri hale gelir. Ama şunu söylemek isterim 90 120HP arası araçlarda havaya kürek çekme olayıdır biraz. 2 3 arkadaşım iptal ettirmişlerdi, 1tanesine ustalar 'yeniden programlanması gerek' dediler rolantide ve düşük devirde stop başladı. Hepsi yeniden katalizörleri ile geziyorlar. Hemde çevreye ve doğaya duyarlı vatandaşlar olarak bu konuda daha temkinli olmalıyız

tarihinde Semih ?zgi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş
(düzenlendi)

Son zamanlarda aracım 60-70km hızın üzerine çıkmıyor deli olmuş gibi bağırıyordu.

Katalizör arızası imiş.

iyi bir ustaya götürdüm, Katalizörü söktü, yerine susturuculu ve orjinali gibi bir şey yaptı.

İptal ettirmeme sebeb: Katalizörün yenisini almadım çünki bütçem şuan için yeterli değildi, Muayene zamanıma daha 1.5 sene var. Usta iyi iş yapacağını söyledi

Sonuç: Bugüne kadar araba gitmiyormuş :D Şimdi ufacık gaz açtığımda bile araba fırlıyor, bu işlemden sonra gerek düşük devirlerde gerek yüksek devirlerde hiç bir olumsuzluk görmediğim gibi arabanın 135beygirlik gücünü ilk kez fark etmiş oldum.

1.5 sene bu şekilde gidip muayeneden önce o parçayı değiştiririm artık.

tarihinde Ali Altunta? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Universal katalizör takılması uygun olur.

Çağlar hocam içi boş olan yere birkaç plaka arka arkaya konsa "arka basıncı" yükselterek bu performans kaybını önlemez mi? Yani içi boşaltılmış ama bir engel konmuş olacak? Bu mümkün müdür?

2-3 adet L şeklinde engel dolaşırsa mümkündür bence. Zaten susturucunun temelinde olan da bu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bende katalizör yok.Onun yerine aynı ebatlarda kaliteli bir susturucu takılı.Muayeneye bu şekilde gittim.Gitmeden önce hem egzoz muayenesinden hemde Tuvturk den sorunsuz geçtim.Ustam katalizör olmadığı için geçemezsin demişti ama anlamadılar bile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş

Galiba yakıtta azalma da oluyor, 60TL lik LPG ile şuan 280km gittim hala bitmedi..

Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş

325km ye geldim Gaz hala bitmiyor :D korkmaya başladım.

Yorum bağlantısı
Ali Altuntaş

Toplamda 120Tl lik LPG ile tam tamına 700km yol yaptım. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun ( LPG'yi 2.05'ten aldım )

Motosikletimle aynı rakamlara ulaştım sonunda :good1:

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
İbrahim Kabasakal

38 TL'YE 200 KM. YOL YAPTIM. VE LPG'Yİ 2.29'DAN ALMIŞTIM. İYİ GİBİ GELDİ BANA.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Hüseyin Demir

Arkadaşlar müsadenizle konuyu HORTlatıyorum,

MK3 'e Cat iptali yapan var mı?

Amacım iki ışık arası kopsun, yok efendim az yaksın değil. Bi türlü aşamadığım hararet sorununu giderir mi diye düşündüm

Araç 2002 Mondeo MK3 trend LPG li  168.000 km de

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşlar müsadenizle konuyu HORTlatıyorum,

MK3 'e Cat iptali yapan var mı?

Amacım iki ışık arası kopsun, yok efendim az yaksın değil. Bi türlü aşamadığım hararet sorununu giderir mi diye düşündüm

Araç 2002 Mondeo MK3 trend LPG li 168.000 km de

Termostadın içini boşaltın veya Rasyatör temiz mi?
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
İsmail Özdemir

Arkadaşlar bu sorun bende de var , Ankara da gidebileceğim iyi bir egzozcu adresi gerekli .

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Alperen Kaya

focus mk1 lerde katalizörğ söksek arıza lambası yanarmı arkadaşlar makyajlı kasa 2002 ?

Yorum bağlantısı
gokhan gunay

Yanabilirde yanmayabilirde pek emin deilim : )

Yorum bağlantısı
Onur Yeşil

Ben 2003 focusta iptal etmiştim katalizörü.Hemen yanmadı,bir süre sonda yandı.Arıza tespit cihazına bağlayıp söndürdük,bi daha yanmadan önce muayenesi gelmişti katalizörü geri takmıştık zaten. :)

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Hamit inan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar.
Benim araçta katalizörden önce ve sonra O2 sensörleri var. Katalizör iptali yapıldığında genelde motor arıza ışığı yanıyormuş. Katı iptal ettiğimde bende arıza ışığı yanmadı ama daha öncesinde araştırmıştım. Belki kat iptali yapan arkadaşların işine yarar diye paylaşmak istedim. Basit bir süzücü devre. Rus sitelerinde deneyip test etmişlerdi.
4 Kablo olan Lambda sensörlerinde beyazlar resistans, gri yada siyah olanlar sinyal uçları.
5gLQ9M.gif

tarihinde Mehmet YILDZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hamit inan

türbinli boru takacaktım ama acilen toplamam gerekti. Çok hafif bir bayılma ve uğultu oldu.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
27 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

2018de muayeneden geçmez

2017 de de orijinal kat üstünde iken geçmiyor :p geçirttiriyoz.  sen biliyor bir kat kaç kaat :p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

2018de online a geçince egzos testi. Geçmenin hiç şansı da kalmayacak. Şimdiyi karıştıma.. Platin felan zımparalasana sen

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
2 saat önce, Mehmet YILDZ yazdı:

Merhaba arkadaşlar.
Benim araçta katalizörden önce ve sonra O2 sensörleri var. Katalizör iptali yapıldığında genelde motor arıza ışığı yanıyormuş. Katı iptal ettiğimde bende arıza ışığı yanmadı ama daha öncesinde araştırmıştım. Belki kat iptali yapan arkadaşların işine yarar diye paylaşmak istedim. Basit bir süzücü devre. Rus sitelerinde deneyip test etmişlerdi.
4 Kablo olan Lambda sensörlerinde beyazlar resistans, gri yada siyah olanlar sinyal uçları.
5gLQ9M.gif

Bunu anlamadim ben.benim aractada kat iptal ve zmaan zaman hata veriyor.ne yapacagiz simdi?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...