Guest Emre Y?ld?r?m 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 arkadaşlar 2001 focus aracım 5000 km de 1 litre yağ eksiltiyor..bosch servisinde kompresyon testi yaptırdım.4.silindilirin zayıf olduğunu söylediler.yetkili kişi aracın km sini sordu 118 bin dediğimde motor yaptırmaya gerek yok daha çok binersin dedi.bu şekilde yağ eksiltirek binmemin sakıncası olabileceğini sorduğumda yok dedi sadece yağını devamlı kontrol et bin dedi... bu arada motor yağımda mobil 3000 tam sentetik yağ kullanıyorum.daha önce fmy kullanıyordum. şimdi arkadaşlar bununla ilgili şu sorunlarım var: 1-böyle yağ eksiltirek binmem sakıncalı olurmu?yoksa motor mu yaptırmam gerekiyor... 2-ramparlarda araç yığılıyor,düz yolda basınca gidiyor..bu durum aracın yağ yakmasıyla mı ilgilidir.yoksa baskı balatam mı zayıf acaba.. 3-aracımda atiker lpg var.şehir içinde 12 lt ,şehir dşında 9.5 lt civarı yakıyor...aracı sakin kullanıyorum..lpg enjektörleride yeni değişti. yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 grafiklerden pek bir şey anlamadım. silindir değerleri neydi? Yağlı yağsız kompresyon değeri ölçüldü mü? bosch servisi ne kadara yaptı bu uygulamayı? Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Mustafa Tüfekçi yazdı: grafiklerden pek bir şey anlamadım. silindir değerleri neydi?Yağlı yağsız kompresyon değeri ölçüldü mü? bosch servisi ne kadara yaptı bu uygulamayı? yağsız ölçüm yaptılar..ilk önce benzin sigortasını söktüler..daha sonra bi kabloyu bir yere bağladılar..marşa bastılar.... 4-5 sefer marşa basarak ölçtüler..30 lira verdim bu test için. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Tam sentetik yağlarda eksilme daha fazla olabilir.Eğer daha önce yarı sentetik 10-40 yağ kullanılmışsa 5-30 da biraz daha fazla eksiltir.Buna ilaveten birde tam sentetik yağ konulursa eksilme kaçınılmaz olur.Bence siz ya 10-40 yağ kullanın yada mobil in yağ yakan motorlar için çıkarttığı yağı kullanın. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Alıntı -ramparlarda araç yığılıyor,düz yolda basınca gidiyor..bu durum aracın yağ yakmasıyla mı ilgilidir.yoksa baskı balatam mı zayıf acaba.. rampada devir yükselip araç hız düşürüyorsa yada rampada bağırdığı kadar gitmiyorsa debraj belki kaçırıyordur. önceden 5-30 kullanmıyor muydunuz? yine yağ markası değişiminde de bir miktar yağ yakma olabiliyor. Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Ayhan Onaran yazdı: Tam sentetik yağlarda eksilme daha fazla olabilir.Eğer daha önce yarı sentetik 10-40 yağ kullanılmışsa 5-30 da biraz daha fazla eksiltir.Buna ilaveten birde tam sentetik yağ konulursa eksilme kaçınılmaz olur.Bence siz ya 10-40 yağ kullanın yada mobil in yağ yakan motorlar için çıkarttığı yağı kullanın. daha önce nasıl bi geçmişi var bilmiyorum..ilk yağ değişimim fmy oldu.onda da 10 bin km de yaklaşık 1 litre eksiltmişti.pek önemsemedim.ustalara sorduğumda lpg li araç yağ eksiltir demişlerdi.motora da baktılarında bi problem olmadığını söylemişlerdi. 2.yağ değişiminde mobil 5/30 tams entetik yağ kullandım..ve takip ediyorum.5000 km oldu 1 litre koydum. Mustafa Tüfekçi yazdı: rampada devir yükselip araç hız düşürüyorsa yada rampada bağırdığı kadar gitmiyorsa debraj belki kaçırıyordur. önceden 5-30 kullanmıyor muydunuz? yine yağ markası değişiminde de bir miktar yağ yakma olabiliyor. rampada devir yükselmiyor araçta sanki 5 kişi varmış ta öyle çıkıyorsun.eğer vites düşürürsen araç kendini atıyor.bunu başka araçlarla kıyaslayarak söylüyorum... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 1 litre yağ eklediğinizde yağ çubuğunda yağ seviyesi neydi? Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m 26 Şubat 2011 Paylaş 26 Şubat 2011 Mustafa Tüfekçi yazdı: 1 litre yağ eklediğinizde yağ çubuğunda yağ seviyesi neydi? yağı ilk koyduğumuzda max seviyesine ayarladık..daha sonra eksiltmeler oldukça max-min arası seviyelere geldkçe eklemeler yaptım..en son yağ eklediğimde max seviyesine kadar koydum...5000 km de böyle yaptım. Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m 27 Şubat 2011 Paylaş 27 Şubat 2011 ustlarımızın yorumlarını bekliyorum.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Şubat 2011 Paylaş 27 Şubat 2011 5000km de 1 lt. az değil, çok da değil , 4. silindirde ki kayıp çok normal, carbon clean yaptırın düzelir. 5/30 Mobil1 veya Castrol MAgnatec kullanın. Yorum bağlantısı
Savaş Değişli 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 118 binde yağ yakmaya başlaması erken değilmi arkadaşlar? Daha sağlam olduğunu düşünürdüm ford motorlarının. Araç şehirler arasında 210 bini görüyor neredeyse. Lpg 2,30 ortalama ile satılıyor suan ve 2 hafta önce 2000 km yol yaptım :Konya -amasya ,amasya- malatya, malatya- bingöl, konyadan amasya ya giderken yol düzgün 175 kr yaktı, amasya bingöl arası dağlık olduğu içib 180 e çıktı. Aracın hızı 120km 3000 deviri geçmedim pek Yorum bağlantısı
Ömer Mıcık 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Benim aracın 103 binde 10bin de bir litre kadar eksiltme yapıyor. Bunun da normal olduğunu söylemekteler lpg ile kullanıldığı için yağ olarak 5/30 kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Sedat Can 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Yeni çıkan Mobil 3000 5/30'larda eksilme oluyor. Ben daha önce Mobil 5/30 yarı sentetik kullanıyordum, eksilme vs. yoktu, son yağ değişiminde Mobil 3000 5/30 koydum, 6000 km.de 1.8 lt. eksilme yaptı. Mobilin yeni ticaret taktiğimidir nedir anlamadım. Yorum bağlantısı
Guest Emre 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Emre Yıldırım yazdı: yağsız ölçüm yaptılar..ilk önce benzin sigortasını söktüler..daha sonra bi kabloyu bir yere bağladılar..marşa bastılar.... 4-5 sefer marşa basarak ölçtüler..30 lira verdim bu test için. 5000 km de 1 litre yağ ciddi bir eksiltmedir aracın yağ kapasıtesının 4 lt oldugunu dusunursenız 10 bın km lik periyodık bakımlarda motordakı yagın yarısını yakmıs demektır..aracınızda duman atma varmıdır bunu belırtmemıssınız aracta mavımsı beyaz gıbı bır duman (bunu kontrol ederken aracın motoru soguk olmasın) çıkıyormu bi bakın derım..aracın 110 bın km de olması daha ömru oldugu demek degıldır 60 bınde kı focusumuza motor yaptırdık ordan bılıyorum...bence aracınızı birde baska bir motor ustasına gösterınız ama söz konusu durumunuz normal değil.... Yorum bağlantısı
Guest Emre Y?ld?r?m 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Emre Çelik yazdı: 5000 km de 1 litre yağ ciddi bir eksiltmedir aracın yağ kapasıtesının 4 lt oldugunu dusunursenız 10 bın km lik periyodık bakımlarda motordakı yagın yarısını yakmıs demektır..aracınızda duman atma varmıdır bunu belırtmemıssınız aracta mavımsı beyaz gıbı bır duman (bunu kontrol ederken aracın motoru soguk olmasın) çıkıyormu bi bakın derım..aracın 110 bın km de olması daha ömru oldugu demek degıldır 60 bınde kı focusumuza motor yaptırdık ordan bılıyorum...bence aracınızı birde baska bir motor ustasına gösterınız ama söz konusu durumunuz normal değil.... şuan havalar soğuk olduğu için ilk çalıştırmada beyaz duman geliyor ,normal havada mavimmsi beyaz duman gelmiyor...test yaptırmadan önce bi usta bakmıştı fordlar üfler ama seninki biraz fazla üflüyor demişti..şuan motor yaptrmaya falan gerek yok yağını koy bin demişti.. Çağlar Bayur yazdı: 5000km de 1 lt. az değil, çok da değil , 4. silindirde ki kayıp çok normal, carbon clean yaptırın düzelir. 5/30 Mobil1 veya Castrol MAgnatec kullanın. çağlar abi şuan 5/30 mobil 3000 tam sentetik kullanıyorum..carbon clean yaptırırsam yağ yakma olayı fazlalaşırmı..benim motor için aksi bi durum yaptırır mı?..teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 CC ile yağ yakma-mama arasında ilgi olmaz, ama 4. silindirdeki kompresyon kaybı düzelir. Yorum bağlantısı
Zeki Akkaya 29 Mart 2012 Paylaş 29 Mart 2012 ankarada nerde kompresyon testi yaptırabilirim? bide yaklaşık maliyeti ne olur? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 29 Mart 2012 Paylaş 29 Mart 2012 (düzenlendi) Sonradan aldığınız mobil yağ sahte olabilir, piyasada sahtesi çokmuş. FMY de zaten normal eksiltmiş. 10bin 1 litre normal. Bir çok sitede bakıyorum, mobil yağ en ucuz yağlardan , nasıl olur da tam sentetik yağ en ucuz olur? Bence sahteler çok. 29 Mart 2012 tarihinde Evren Erakçora tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 29 Mart 2012 Paylaş 29 Mart 2012 Yağın sahte olup olmadığını nasıl anlayacağız benim yağ değişimi de yaklaştı da.Adam 5-30 mobil tam sentetiği 55'e veririm dedi kaçtım .İçime kurt düştü hemen sahte mi diye.Galiba piyasada mobil ve castrolün sahteleri çok opet 5-30 mu kullansak. Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 29 Mart 2012 Paylaş 29 Mart 2012 Tavsiyem eger gerçekten bir yag eksiltme söz konus ise her şeyden önce aracında yag kaçagı yapan bir yer varmı öncelikle life kaldırıp kontrol edilmeli mesela karter ontasının etrafında çok fazla yaglanma veya yag kaçagı varmı ona bakılmalı.Yag filitresi orjinalmi yag kaçagı felan varmı bakılmalı .Her yer bakıldıktan sonra araç yag degişiminde veya ilavesinde egegr tekrar yag eksilme yaparsa .Bor katkısı katarsın kompresör kaçagın ortadan kalkar aracın yag eksiltmez .Veya 5/30 tam sentetik yerine 10/40 yarı sentetik koyarsın gene fazla eksiltmez . 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts